2012 – sa fie oare acesta anul fatal al pacatosilor de pe acest pamant?

Nu mă pot declara un cunoscător al astrologiei mayaşe. Nici vreun expert in interpretarea prezicerilor lui Nostradamus. Dar, nici nu pot privi cu resemnare la ingrijorarea tot mai mare a omenirii, a astrologilor şi chiar a cercetătorilor ştiinţifici, in ceea ce priveşte Apocalipsa planificată pentru 21 decembrie 2012.

Ca un umil cercetător al milenarei astrologii chineze şi al disciplinei Feng Shui, de asemenea, dezvoltată de peste 4200 ani, m-am simţit dator să fac şi eu un studiu privitor la dramatica dată a foarte apropiatei istorii a sfarşitului omenirii. Aceasta, cu atat mai mult cu cat ultimul mare succes de casă al Hollywood-ului, intitulat chiar "2012", declanşează o nelinişte şi mai accentuată. In plus, personajul principal al filmului de ficţiune are o neaşteptată intalnire in parcul Yellow Stone cu un misterios individ care susţinea că data exactă a nenorocirii este prevăzută atat in Biblia creştină, cat şi (in afară de calendarul mayaş) in celebra "Carte a Transformărilor"(Yi King)!!! Ei bine, această din urmă sursă imi este mai cunoscută şi, ca atare, am pornit la a o...scormoni.

Terence McKenna, autorul(decedat in anul 2000) al cărţii "Lumea invizibilă: mintea, halucinogenele şi Yi King" , susţine că s-a inspirat din aranjarea celor 64 de hexagrame ale Regelui Wen, punandu-le in ordinea următoare: primele două hexagrame - CERUL(Cel Creator) şi PĂMANTUL(Cel ce Primeşte) - aşezate inaintea celor 30 de perechi următoare, iar ultimele două au rămas APA deasupra FOCULUI(După Implinire) şi, desigur FOCUL deasupra APEI(Inainte de Implinire). O asemenea secvenţialitate ar descrie cele două faze de evoluţie ale lumii: de la inceputurile definite de arhetipurile CER şi PĂMANT, pană la sfarşitul in care FOCUL este deasupra APEI. Combinaţia din urmă sugerează distrugerea vieţii prin dispariţia apei, sub efectul temperaturilor inalte. Astfel, McKenna a atribuit valori matematice fiecăreia din cele 384 de linii(in limba chineză: jao) ale celor 64 de hexagrame, obţinand grafic o curbă. Despre aceasta, el a susţinut că ar putea să precizeze datele exacte ale producerii unor evenimente importante ale lumii. Fiecare varf de curbă - superior, sau inferior - ar coincide cu cate o etapă importantă din istoria civilizaţiei umane. McKenna şi-a intitulat studiul : Teoria Undei Temporale. In conformitate cu această teorie, o translatare in timp a celor 384 de linii ale celor 64 de hexagrame ar putea conduce la găsirea intervalului de timp scurs intre două evenimente majore ale Pămantului. Prin urmare, suprapunand data de 21.12.2012 cu sfarşitul curbei, atunci s-ar putea observa că toate varfurile pozitive şi negative al curbei s-ar potrivi foarte bine cu evenimentele importante cunoscute in istoria omenirii. Aşadar, el consideră celebra dată ca fiind momentul cand curba atinge punctul cel mai de jos.

Deci, dacă ţinem seama de opţiunile ipotetice - alese in mod arbitrar de McKenna - in folosirea datelor din Yi King, atunci nu putem vorbi despre o reală predicţie exprimată de Cartea Transformărilor. La originea lor, semnificaţia celor două hexagrame - După Implinire şi Inaintea Implinirii - nu implică neapărat sfarşitul lumii, ci, dimpotrivă, deoarece transformarea nu este completă.

Dacă, totuşi, ne interesează să aflăm cand va fi sfarşitul Lumii, atunci ar trebui să pornim de la Principiile Ordinii Lumii Supreme, create de Shao Yong, in vremea dinastiei Sung. Un autentic cunoscător al Cărţii Transformărilor, Shao Yong a inventat un sistem de măsurare a Timpului Universal, impărţindu-l in patru unităţi: Yuan, Huai, Yun şi Shi. Relaţiile matematice dintre acestea sunt:

 

1 Yuan = 12 Huai = 360 Yun(12 x30) = 4320 Shi(12 x 360) = 129600 ani tereştri(4320x 30)

 

In plus, Shao Yong a impărţit epocile parcurse de omenire in 64 de etape, pentru a le pune in matricea celor 64 de hexagrame. El a adoptat secvenţialitatea hexagramelor aşa cum le concepuse, la origine, Regele Wen, adică, incepand cu CERUL şi PĂMANTUL. Dar numărul anilor atribuiţi fiecărei etape este mult mai mare. Iată inşiruirea etapelor:

 

ETAPA HEXAGRAMA
1 CERUL - 60.000 Yuani(60.000 x 129.600 = 7.776.000.000 ani)

Este inceputul existenţei planetei Terra

2 PĂMANTUL - 3600 Yuani(3600 x 129.600 = 466.560.000 ani)

Perioada antichităţii

3 APĂ peste TUNET =" Dificultăţi ale inceputurilor" - 1000 Yuani(1000 x 129.600 = 129.600.000 ani)

Perioada formării continentelor şi oceanelor

4 MUNTE peste APĂ = "Tinereţe rebelă" -  124 Yuani(124 x 129.600 = 16.070.400 ani)

Apariţia regnului vegetal

5 APĂ peste CER = "Aşteptarea" - 36 Yuani(36 x 129.600 = 4.665.600 ani)

Apariţia regnului animal

6 CER peste APĂ = "Conflictul" - 10 Yuani(10 x 129.600 = 1.296.000 ani)

Potopul (Pămantul este acoperit aproape in totalitate de ape)

7 PĂMANT peste APĂ = "Armată" - 5 Yuani(5 x 129.600 = 648.000 ani)

Apariţia Omului

8 APĂ peste PĂMANT = "Comuniunea" - 1 Yuan = 129.600 ani

Civilizaţia umană ( se apreciază că ne aflăm aproximativ la jumătatea acestei etape)

9....57 De la "Comuniune" la "Vant" - 50 Yuani = 6.480.000 ani

Civilizaţia umană continuă

58 "Lacul" - 5 Yuani = 648.000 ani

Declinul umanităţii

59 "Dispersia" - 10 Yuani = 648.000 ani

Un nou Potop

60 "Limitarea" 36 Yuani = 4.665.000 ani

Declinul speciilor

61 "Adevărul interior" - 124 Yuani = 16.070.400 ani

Dispariţia regnului vegetal

62 "Preponderenţa lucrurilor mărunte" - 1000 Yuani = 129.600.000 ani

Scufundarea continentelor

63 "După Implinire" - 3600 Yuani = 466.560.000 ani

Sfarşitul planetei Terra

64 "Inaintea implinirii" - 60.000 Yuani = 7.776.000.000 ani

Sfarşitul Timpului

TOTAL 129.600 Yuani

 

Aşadar, luand in considerare logica lui Shao Yong, actualmente ne aflăm cam pe la mijlocul etapei a 8-a şi mai avem vreo 60.000 ani pană la următoarea. Evident, aşa cum se poate vedea in tabelul de mai sus, mai sunt incă multe etape de parcurs pană la sfarşitul civilizaţiei umane şi, cu atat mai mult, pană la sfarşitul existenţei Pămantului.

La o analiză atentă, se poate observa că teoria lui Shao Yong este destul de asemănătoare cu cea a Undei Temporale, dar se detaşează de Mckenna prin faptul că astrologul chinez a ales - după o logică mai plauzibilă - cicluri temporale mult mai mari. Credibilitatea variantei lui Shao Yong constă şi in faptul că el s-a folosit de principiul atribuirii cate unei hexagrame fiecărui an.

Anul 2012 este reprezentat de hexagrama PĂMANT peste TUNET = "Intoarcerea"(Revenirea). Aceasta semnifică trecerea intr-o nouă fază, sau inceputul unor innoiri. De aici, putem deduce tentaţia multor susţinători ai Marii Transformări din anul 2012 de a avansa diverse teorii privitoare la o selecţie umană la nivel planetar după criteriul nivelului spiritual. Aceştia ne vorbesc despre efectele trecerii sistemului Solar prin Centura Fotonică, care ar putea să influenţeze aspectele somatice ale oamenilor, in funcţie de credinţele şi convingerile lor spirituale. Aceia dintre noi care nu vor reuşi să-şi reevalueze atitudinea faţă de sine, de semenii lor şi faţă de Legile Universului nu vor reuşi să supravieţuiască. O asemenea formulare ne poate duce cu gandul la distrugerea cetăţilor antice Sodoma şi Gomora, ca urmare a deviaţiilor grave ale locuitorilor lor de la respectarea legilor divine. Celebrul episod din Vechiul Testament ne sugerează un moment similar cu acela pe care il prevăd pesimiştii anului 2012. Ţinand seama de faptul că, după criteriile iudaice, timpul se măsoară de 7715 ani, precum şi de faptul că ciclul trecerilor prin Centura Fotonică este de 26.000 ani, avem motive să credem că anul 2012 nu coincide cu momentul acestui eveniment cosmic - redat de modelul "Sodoma şi Gomora" .  Deci, nu s-ar confirma vreo nouă "epurare" a umanităţii Terrei in anul 2012.

Pe de altă parte, este foarte greu de crezut că se poate face o selecţie riguroasă, pe criterii de evoluţie spirituală, a tuturor oamenilor de pe cuprinsul planetei. Chiar dacă acceptăm teoria adaptabilităţii Omului la schimbări de mediu şi, astfel, să asistăm la o selecţie naturală, similară cu cea descrisă de teoria darwinistă. Afirmaţia apocaliptică din scripturile creştine: cei de pe urmă, cei dintai vor fi, sugerand că morţii se vor scula, iar cei vii vor cobori in moarte este şi mai ciudată; ea nu se suprapune ideii de epurare spirituală.

Totuşi, astrologii tibetani şi chinezi sunt unanimi in părerea că mileniul in care am intrat deja este o eră a creşterii spiritualităţii umanităţii. Dar, acest fenomen se va petrece treptat, de-a lungul mai multor generaţii. Avem, deci, argumente să credem in progresul spiritual al omenirii, dar nu prin intermediul unui şoc cosmic care să decimeze 75% din populaţia planetei. Să ne imaginăm că, nu mai departe de 3 ani, cei ce beneficiază de frecvenţa adecvată trecerii prin Centura Fotonică işi vor pierde părinţii, fraţii şi/sau surorile, copiii, soţiile/soţii, rudele şi prietenii dragi. Vor fi ei atat de fericiţi ca supravieţuitori ai unui cataclism cu esenţă subtilă?! Sau, poate vor pieri şi ei de durere şi compasiune?!... Căci ei vor fi cei capabili să le pese pană in adancul sufletului şi de suferinţele celor păcătoşi şi necredincioşi?!...

Un calcul foarte amănunţit, pe principiile Celor Patru Stalpi ai Destinului, privitor la data de 21.12.2012, m-a condus la cateva concluzii ce pot fi luate in serios:

-        Ne vom afla in anul Dragonului de Apă Yang; Dragonul este o sursă de energie de Apă şi totodată este energie puternică de Pămant. Ca atare, există şanse mari de cutremure importante; dar, in acelaşi timp, ne putem aştepta ca seismele să fie secondate, sau să provoace şi inundaţii in luna decembrie a lui 2012

-        Cele trei energii distructive se vor afla atunci in S-SE, şi S-SV.

-        Stelele zburătoare 5 şi 3 se vor afla in sectorul de SE; prin urmare nu va fi de mirare ca, in regiunile sudice şi sud-estice să ne confruntăm cu aceste fenomene, dar in nici un caz la nivel planetar!

 

 

Adrian Florea

MARE MAESTRU de QIGONG

MAESTRU FENG SHUI

No Comments Yet.

Leave a comment