2016 – ANUL MAIMUȚEI DE FOC și PERSPECTIVELE SALE

APRECIERI GENERALE

În fiecare an, chinezii își îndreaptă, cu mare interes, atenția către celebrul și milenarul Calendar Hsia (calendarul agricultorilor/fermierilor). Pe măsura scurgerii secolelor, acest calendar s-a îmbogățit tot mai mult cu consemnările extrem de amănunțite făcute de astrologii Imperiului Chinez. Ceea ce a făcut ca statisticile lor să conducă la o creștere impresionantă a preciziei predicțiilor lor pentru fiecare nou an. Să nu uităm că, spre deosebire de abordarea plină de trufie a împăraților Europei, înțelepții Chinei au făcut tot posibilul ca aprecierile lor să nu se bazeze pe date alese în mod subiectiv, ci, pe observațiile obiective făcute asupra aștrilor – care funcționează cu precizie și independent de voința oamenilor.

Dacă lumii occidentale i-a fost impus calendarul gregorian – iar oamenii de știință au fost nevoiți să facă multe calcule și să introducă diverse corecții, pentru a accepta că Anul Nou începe de fiecare dată la 1 ianuarie!... - Orientul a adoptat, cu ceva mai multă smerenie, datele impuse de mișcările aștrilor, precum Soarele și Luna, calculând astfel începerea Noului An în raport cu ciclurile lor implacabile. Din aceste motive, apar, de fiecare dată, diferențe între data începerii unui Nou An conform calendarului gregorian și cea a calendarului chinezesc.clip_image002

Astfel, în conformitate cu calendarul solar tradițional (care constă din 15 luni, a câte 24 de zile), anul 2016 începe în ziua de 4 februarie. După calendarul tradițional lunar (alcătuit din 12 sau 13 luni – în funcție de ciclurile lunare – și care poate plasa începutul noului an între 21 ianuarie și 20 februarie), anul 2016 ar începe în ziua de 8 februarie.

Cei mai mulți dintre chinezi urmează mai degrabă calendarul lunar. Dar, pentru calculele astrologice, “Începutul Primăverii”, adică Anul Nou Solar constituie punctul de start al Anului Zodiacal.

Avem de a face cu un an în care se poate întâmpla orice. Nu putem şti dacă vom putea economisi ceva sau dacă ne vom putea urma planurile. Influenţa Maimuţei va pune totul pe un val de nestăvilit, astfel încât orice împlinire aşteptată nu se va realiza decât prin eforturi individuale mai mari decât altă dată.

Cu mai multă energie mentală – furnizată de spiritul Maimuţei – vom avea parte de mai multă comunicare, mai multă înţelepciune şi umor. Şi, astfel, vom depăşi mai uşor momentele de stress.Maimuta

Din perspectiva dualității Yin-Yang și a principiilor Celor Cinci Loji Energetice (LEMN-FOC-PĂMÂNT-METAL-APĂ), anul 2016 este reprezentat de FOCUL-Yang care este așezat pe METAL. În interiorul pentagramei, FOCUL puternic (Yang) atacă METALUL, ceea ce se traduce prin existența relațiilor conflictuale, pe care le vom înțelege ca o dizarmonie generală a omenirii. Mai putem spune că FOCUL-Yang reprezintă persoanele temperamentale și foarte directe, gata să explodeze la orice sursă de incitare.

Ca atare, ne putem aștepta ca, în anul 2016, să ne confruntăm cu noi încleștări și conflicte internaționale.conflicte militare Din fericire, ținând seama de caracterul de METAL al Maimuței, aceste conflicte nu vor avea forme prea violente; METALUL înroșit de FOCUL-Yang se poate asocia cu Soarele aflat la apus, când căldura și lumina sa sunt diminuate. Înțelepții chinezi spun că oamenii cu caracter de FOC-Yang își pierd repede cumpătul, dar sunt sinceri și cu inima deschisă. Prin urmare, conflictele vor putea fi rezolvate mai ușor, prin compromisuri și concesii. Asta ne poate face să credem că 2016 ar putea fi un an an mai puțin violent decât 2014 și 2015. În plus, FOCUL-Yang este asociat cu Soarele, ceea ce aduce optimism și multă căldură: elemente suplimentare ce pot contribui la ajungerea la înțelegeri și tratate care să aplaneze luptele dintre adversari.

Așa cum am afirmat mai sus, Maimuța are un pregnant caracter de METAL. Dar, maeștrii astrologi chinezi i-au atribuit și niște caracteristici ascunse de METAL-Yang (simbolizând o sabie, sau o armă mortală), APA-Yang (simbolizând energia distructivă a valurilor oceanului) și PĂMÂNTUL-Yang. Primele două caracteristici ne indică șanse mari de a asista la înfruntări militare pe ape – de pildă, dispute pentru teritoriile din Marea Chinei de Sud. Deoarece, în Sistemul Celor Patru Stâlpi ai Destinului, Maimuța este sursa de naștere a APEI și a FOCULUI-Yang, iar FOCUL este acum slăbit la apusul Soarelui, ne mai putem aștepta și la dezastre aeriene și maritime(cel mai probabil, prăbușiri de avioane deasupra apelor).

Astrologii chinezi spun că naţiunile create în ani de Maimuţă au dat lumii minţi luminate.Einstein În ciuda faptului că Maimuţa are o minte împrăştiată, ea are calitatea de a naşte idei pline de ingeniozitate. De aceea, ne aşteptăm ca în anul 2016 să asistăm la un reviriment economic mondial bazat pe invenţii noi, capabile să schimbe evoluția omenirii. Cheia succesului din acest an este educaţia. Nu vorbesc aici doar de nivelele de şcolarizare. Ci, de capacitatea de a urma cursul natural şi eficient al lucrurilor concrete, dincolo de ambiţiile de carieră şi statut social – școala vieții, a experiențelor de viață. Este perioada cea mai bună pentru a nu ezita să urmaţi căi ce par a fi fără şanse de succes, să vă alăturaţi grupurilor de iniaţitive financiare cu care să vă gestionaţi banii(mulţi, sau puţini), sau de a vă lansa în mici afaceri. Maimuţa stimulează creativitatea, inventivitatea vis-à-vis de tot ce dispuneţi. Profitaţi de anul care vă oferă libertatea de a construi orice, dar – atenţie! - cu riscuri bine calculate. Ascultaţi de impulsurile şi cerinţele inimii, pentru că energia acestui an va susţine mai mult ca oricând schimbările pe care le veți iniţia.

Maimuţa poate fi o ameninţare şi chiar o forţă de răsturnare a vechilor convenienţe, a vechilor imperii şi a şefilor anacronici, demodați. Altfel spus, conducătorii care au profitat de căderea economică de până acum, vor învăţa să regrete că nu s-au adaptat. Altfel, îşi vor pierde definitiv echilibrul.

Asta nu înseamnă că vom asista şi la mari răsturnări politice sau revoluţii. Este vorba numai de eforturile individuale, care vor fi necesare pentru a pune în practică iniţiativele individuale cu succes. succes in afaceri

În ciuda caracteristicilor de optimism şi progres ale anului, care vor aduce unele revirimente în plan politic, financiar şi imobiliar, va exista şi un sentiment subteran de nesiguraţă. Toţi vom dori să fim mai perspicace, să facem cele mai bune afaceri şi să câştigăm mult. Dar, deciziile în afaceri vor trebui să se bazeze pe fapte şi nu pe sentimente. Căci, vom avea din abundenţă şicane. Aşa încât, nimic nu va fi garantat, nici în spaţiul politic, financiar, profesional, casnic, nici în cel emoţional.

Este vremea curajului, a acţiunii, a anarhiei, a devotamentului puternic chiar şi faţă de cele mai trăsnite scheme de abordare, este vremea marilor eforturi ce-şi pot găsi împlinirea sub influenţa acestei zodii. Fiţi, însă, înţelepţi: ocoliţi jongleriile unora care vor să vă câştige încrederea. Aşa veţi parcurge nevătămaţi drumul spre succes.

Pe scurt: anul acesta vor câştiga cei ce se vor baza exclusiv pe eforturile proprii; cei ce se vor sprijini pe eforturile colective, vor fi dezamăgiţi.

EVENIMENTE IMPORTANTE REPETABILE

Vă reamintesc că sistemul calendaristic chinezesc funcționează în cicluri de 60 de ani. În acest fel, la fiecare 6 decenii, putem revedea anumite evenimente importante, adaptate contemporaneității. Să ne amintim, așadar, că în 1956 s-a declanșat criza Canalului de Suez, o dată cu naționalizarea acestuia în luna iulie de către statul egiptean. Ceea ce a condus la bombardarea Egiptului de către forțele aeriene britanice și franceze și invadarea peninsulei Sinai de către Israel, în octombrie. În același an au avut loc și tentative de revoluții contra regimului sovietic în Ungaria și Polonia, brutal reprimate de forțele militare ale URSS. În octombrie, a avut loc și revolta fără succes a naționaliștilor din Hong Kong. Din perspectiva Soarelui aducător de optimism și bucurii, remarcăm că anul 1956 a fost cel al marilor succese ale unor staruri incontestabile, precum Elvis Presley, Marilyn Monroe sau Doris Day; în vreme ce în Romania, străluceau titani ai teatrului precum: George Vraca, Radu Beligan, Grigore Vasiliu Birlic, Alexandru Giugaru, Dina Cocea și alții.

SĂNĂTATE

Din punctul de vedere al metafizicii chinezeşti, FOCUL-Yang semnifică inima, și circulația sanguină, ca și intestinul subțire. Dar, mai reprezintă și zona umerilor. Cum, 2016 va fi dominat de FOC, ne putem gândi la apariția și/sau intensificarea durerilor pe fond inflamator ale articulațiilor humerale, a unor inflamații ale intestinului subțire, precum și a unor afecțiuni cardio-vasculare, probleme de hipertensiune arterială. METALUL constituie loja plămânilor și a intestinului gros, dar și a pielii și părului. Deci, trebuie să fim atenți la riscul mărit de a contracta afecțiuni respiratorii(guturaiuri, gripă, TBC pulmonar, insuficiență respiratorie etc.), ca și boli dermatologice, dar și proctologice: constipații, hemoroizi și/sau fistule anale. Pandemiile cu viruși gripali sunt foarte probabile în acest an. Ar trebui să se analizeze mai atent – atât de către pacienți, cât și de medici, apariția durerilor abdominale asociate cu scaunele hemoragice, deoarece riscul apariției/reactivării bolii Crohn sau a rectocolitei hemoragice este mult mai mare. Să nu uităm că, în 1956, a existat o epidemie de gripă asiatică, venită din China.gripaepidemieimagini 2016 maimuta

În perioada anilor 2013 – 2015, am avut de a face cu ani de FOC și de PĂMÂNT. Cum FOCUL se referă la circulația sanguină, carbohidrații, energia din hrană și zahărul, iar PĂMÂNTUL se referă la stomac, splină și mușchi, vom vedea anul 2016 drept cel care va crește numărul supraponderalilor. Există o șansă pentru aceste cazuri: faptul că acest an aduce cu sine și METALUL, care poate absorbi din energia PĂMÂNTULUI. Asta se traduce prin necesitatea intensificării exercițiilor fizice și supunerea la o dietă rațională de scădere în greutate (Atenție! nu trebuie apelat la dietele de tip Yo-Yo!!!).obezitate Este bine să știm că anii 2016 și 2017 sunt cei mai favorabili pentru reducerea greutății în exces. Dar, va trebui să vă regândiţi programele de fitness, dietele şi, în general, planurile de întreţinere/recuperare a sănătăţii. În acest sens, vă invit să apelați la serviciile noastre – școala QITAKY-QIGONG și cabinetul nostru medical. Maimuţa cea jucăuşă ne va împinge să ne amintim că trupul nostru are nevoie de mişcare şi vioiciune.

Cei născuți în ani de Maimuță vor fi în conflict cu anul lor, atâta vreme cât într-unul din Cei Patru Stâlpi ai Destinului lor(ora, ziua, luna și anul nașterii) există și semnul Tigrului. Concret, Maimuțele sunt mai expuse la problemele de trafic rutier, la riscuri de arsuri, fenomene inflamatorii – deoarece FOCUL nu le este favorabil. Ei vor putea avea probleme cu tensiunea arterială, inima, aparatul respirator și/sau cu pielea.

Nici cei născuți în ani de Tigru nu vor fi mai fericiți. Ei sunt marcați, în general, prin schimbări de locuințe sau de sedii de lucru, precum și de job-uri, dar și de călătorii. În acest an, trebuie să fie mai prudenți în abordarea sporturilor periculoase, în a conduce mașini foarte rapide, avioane, cât și în cazul scufundărilor de agrement sau al salturilor cu parașuta, cu parapanta etc. În cazul lor, este recomandabil să poarte o amuletă cu Șarpe (acesta atrage Maimuța, evitând pericolele create de ea) și să restrângă la maximum călătoriile spre Sud-Vest (aceasta este în 2016 direcția Marelui Duce (Tai Sui – un mare pericol).

CARACTERE, PERSONALITATE DE FOC

Având în vedere comparația dintre FOCUL-Yang și Soare, trebuie să știm că persoanele cu caracteristica de FOC au o inimă mai bună (comportament mai cald cu semenii lor), au mintea mai deschisă și nu se exprimă pe ocolite, aceștia își vor face mai mulți prieteni și vor avea mult succes în relațiile sociale. În acest sens aș aminti ca exemple de persoane FOC-Yang, pe Albert Einstein și pe Steve Jobs, de ale căror minți luminate și creative ne bucurăm cu toții acum. Să nu uităm, totuși, că astfel de persoane pot fi foarte temperamentale, impulsive și înclinate la a scăpa vorbe ce pot provoca uneori necazuri. Din această perspectivă, i-am putea lua ca exemple pe actorul Russel Crow, pe Sandra Bullock, ca și pe celebra Paris Hilton sau pe la fel de celebrul Alfred Hitchcock. Exemple de impulsivitate dublată de excentricitate duse la extrem ar putea fi Adolf Hitler, sau Kim Jong Un(descendent al altor descreierați!...).

Dintre marile personalităţi născute în zodia Maimuţei am ales pe: Leonardo da Vinci, Federico Fellini, Papa Ioan Paul al II-lea, Harry Truman, Mick Jagger, Paul Gauguin, Lyndon B. Johnson, Bette Davis, Nelson Rockefeller, Charles Dickens, Amadeo Modigliani, Joe Cocker, Diana Ross, Julio Iglesias, Danny De Vito, Mel Gibson, Macauley Culkin, Elizabeth Taylor, Omar Sharif, Anouk Aimée, Peter O'Toole, Little Richard.

CATASTROFE

Maimuța, ca un puternic element de METAL, este considerată, conform metafizicii chinezești, a fi Calul Călător, care intră în conflict cu Tigrul. Aceasta se traduce prin faptul că în 2016 vor fi mai mulți turiști, mai ales din rândul celor ce fac parte din zodiile Tigrului, Calului și Câinelui, dar și cei născuți în ani de Porc, Iepure și Oaie. În acest an, intensificarea călătoriilor va atrage și mai multe accidente rutiere, cu atât mai mult cu cât Maimuța și Tigrul sunt și animale terestre.accidente rutiere Prin urmare, autovehiculele rutiere vor fi implicate într-un număr mai mare de accidente față de media anilor precedenți. Pe de altă parte, Maimuța este considerată de astrologii chinezi drept ”mamă a APEI”, ceea ce ne îndreptățește să fim atenți la pericolul accidentelor aeriene și acvatice, așa cum a fost și anul 1956. Iată consemnările:

  • 6 iunie – un avion al companiei TWA a explodat în aer, deasupra Marelui Canion din Arizona, făcând 128 de morți;

  • 25 iulie – un transoceanic italian s-a scufundat după ce s-a ciocnit în ceață cu vasul seudez “SS Stockholm”, ducând în adâncuri 51 de oameni;

  • 9 decembrie – un avion Trans-Canada s-a prăbușit în munții din British Columbia, omorând 62 de pasageri;

  • 31 ianuarie, 1957(încă ne aflam în anul Maimuţei) – are loc o coliziune în aer între un avion civil DC-7 și un avion militar, în apropiere de Los Angeles.

Energia mare a Soarelui – FOCUL-Yang – ne va confrunta și cu explozii și incendii devastatoare. Aceste fenomene sunt cel mai probabile atunci când Maimuța se va întâlni cu Tigrul și cu Șarpele. Ne amintim, din nou despre anul 1956, dar și despre 1896:

  • 28 iunie, 1896 – o mină din Pensylvania (SUA) a explodat luând viețile a 58 de mineri;

  • 8 august, 1956 – un incendiu dintr-o altă mină de cărbuni, din Belgia, a făcut 262 de morți printre mineri;

  • octombrie, 1956 – se inaugurează prima centrală nucleară în Anglia, demonstrând astfel că energia atomică poate fi folosită și în scopuri pașnice, dar cu mari riscuri (așa cum am văzut la Cernobîl, sau Fukushima)

Încă mai trebuie să fim atenți la pericolul accidentelor nucleare și în 2016. Să fim atenți tot la Japonia și riscul la care este expusă o altă centrală nucleară, aflată în apropierea unui vulcan reactivat.

Trebuie să le reamintesc celor ce au urmărit predicţiile mele din ultimii ani că ne aflăm încă în “Era lui Opt”, care se întinde pe o durată de 20 de ani, între 2004 şi 2024. Numărul 8 are, în astrologia chineză, reprezentarea prin trigrama Muntelui, dar este totodată şi un simbol al copiilor. Ca atare, în intervalul în care “Era lui Opt” este activă, riscul dezastrelor în care sunt implicaţi copii se menţine ridicat. Ne amintim, cu tristeţe, de cazul feribotului sud-coreean scufundat în 2014; copii morti cu feribotde copiii ucişi în şcoli americane de terorişti sau psihopaţi; de copiii morţi prin înec sau alte accidente petrecute cu migranţii care au asaltat şi invadat, în 2015, ţările europene, dar şi de copiii căzuţi victime ale abuzurilor adulţilor chiar și din ţara noastră.

Fără a vorbi neapărat de pericole sau evenimente catastrofale, trebuie să remarcăm o noutate ce derivă din faptul că FOCUL semnifică și aerul fierbinte, ceea ce este asociat de astrologi cu păsările, avioanele și alte... obiecte zburătoare. Cum ar fi dronele. În anul 2016 ne așteptăm la o creștere importantă a utilizării acestora precum și a roboților de alte genuri.

Să reţinem şi faptul că planează pericolele generate de uragane, tornade, dezastre de mediu şi epidemii.

ECONOMIA

Anul 2016 îi va face pe cei aflați sub semnul FOCULUI-Yang să fie motorul unor performanțe pe piața bursieră.imagini 2016 maimuta Să ne amintim că, în 1956, indicele Dow Jones depășise pragul de 500 de puncte pentru prima dată în istorie. Tot atunci, a fost și perioada marilor succese artistice: în New York, pe celebrul Broadway, s-a lansat “May Fair Lady”, în vreme ce în Europa avea loc primul concurs muzical Eurovision, în Elveția. Și filmul “Regele și Eu” a fost lansat tot în acel an al Maimuței de FOC-Yang.

Pe de altă parte, conform teoriei taoiste a Celor Cinci Loji Energetice, FOCUL simbolizează bucuria; în vreme ce APA reprezintă teama, PĂMÂNTUL reprezintă starea de meditaţie, METALUL constituie tristeţea, iar LEMNUL simbolizeaza mânia. Prin urmare, putem deduce că anul de FOC 2016 va genera optimism şi o revigorarea a activităţii burselor, într-un mod asemănător anilor 2006 şi 2007. Însă, nu putem să uităm că 2008 a sosit cu APĂ, lumea începând să resimtă frica de recesiunea ce se instala într-una din cele mai puternice ţări din lume: Statele Unite. Atunci s-a petrecut şi acel tsunami financiar din toamna lui 2008, care a condus la un şir de câţiva ani de instabilitate economică pe întreg mapamondul. Lipsa FOCULUI a făcut ca această criză economică să se întindă până în 2013, când economia americană a început să dovedească o revenire în forţă, sub efectul FOCULUI din structura Şarpelui, dar şi cu persistenţa unor temeri şi anxietăţi impuse de fatul că ne aflam în anul Şarpelui de APĂ. Calul de FOC al anului 2014 a continuat să alimenteze revigorarea economiei mondiale, dând primele semne ale apropierii dolarului american de moneda europeană. Cum, Yang-ul este în creştere în primăvară, devenind FOC în perioada verii, ne aşteptăm ca în aceste anotimpuri activitatea bursieră să fie în continuă creştere. Optimismul generat de FOC va creşte pofta jucătorilor de bursă de a cumpăra mai multe acţiuni. Şi, putem fi siguri că această tendinţă va persista până la jumătatea anului 2017.

FOCUL şi METALUL anului 2017 vor aduce prosperitatea industriilor considerate a fi de FOC şi de APĂ (în lanţul Celor Cinci Loji Energetice, METALUL alimentează APA). De altfel, METALUL simbolizează acum banii industriilor de producţie de energie, divertisment, precum şi în domeniile finanţelor şi bursei. Pe locul doi, vom găsi industriile asociate cu APA, adică: transporturile, comunicaţiile şi expediţiile de mărfuri (exporturile și cumpărăturile online). Deoarece PĂMÂNTUL face armonia între FOC şi APĂ, şi activităţile cu astfel de caracter vor putea prospera; vorbim aici despre proprietăţile imobiliare, construcţii civile şi industriale, minerit, high-tech etc. Nu vor fi în cel mai bun an activităţile asociate cu METALUL: cele bancare, de inginerie, calculatoare. Acestea se vor confrunta cu o concurenţă mai acerbă ca oricând. Activităţile asociate cu LEMNUL, precum industria textilă, a hârtiei și tipăriturilor, a lemnului(cherestea, mobilă etc.) vor fi în plină formă, dar...le vor lipsi banii. Din același motive de aprigă concurență!

Totuşi, să nu uităm că FOCUL-Yang aşezat pe METAL simbolizează optimismul, flexibilitatea şi progresele.

POLITICĂpolitica

Aşa cum arătam mai sus, 2016 este un an al dizarmoniei şi conflictelor interne şi internaţionale. Cu toate acestea, optimismul şi deschiderea oamenilor implicaţi vor aduce soluţii inovative pentru depăşirea acestor obstacole.

În România, anul alegerilor locale și parlamentare va accentua astfel de dizarmonii, generând conflicte chiar şi între membrii aceleiaşi formaţiuni politice. Totuşi, anumite interese comune ale principalelor partide vor conduce la compromisuri şi înţelegeri care vor reduce din stările tensionate.

În ceea ce îl priveşte pe Preşedintele României, dl. Klaus Iohannis, anul acesta îi va fi benefic, dar foarte agitat. Dintre politicienii cei mai importanţi de pe scena românească nu se găseşte nici unul cu care să fie în compatibilitate, dar nici în incompatibilitate flagrantă. Cu calmul şi stilul său rezervat, Preşedintele va trece cu bine anul şi îşi va creşte puţin cota de încredere între români.

În ciuda...aşteptărilor multora, Ion Iliescu va avea un an foarte bun şi liniştit, din toate punctele de vedere. Toate agitaţiile privitoare la implicările sale criminale în evenimentele din decembrie 1989, precum şi în tragica mineriadă din iunie, 1990 nu-şi vor găsi nici un ecou punitiv asupra sa.

Nu pot spune acelaşi lucru despre Liviu Dragnea şi Victor-Viorel Ponta. Primul este într-un mare conflict cu semnul Maimuţei şi asta îi va provoca mari probleme, care nu-şi vor găsi soluţionări decât prin renunţarea la poziţia de lider şi intrarea în zona de penumbră a politicii. Al doilea, va cunoaşte o intensificare a acuzaţiilor ce i se vor aduce cu mai multă virulenţă pentru diversele şi multiplele greşeli comise în timpul mandatului de premier şi înainte de acesta. Se va relua cazul procurorului sinucis.

Premierul Dacian Cioloş, învăţat cu greutăţile, dar în excelente relaţii cu marile personalităţi ale Uniunii Europene, va avea parte de un an foarte agitat, dar cu multe victorii şi cu o popularitate în creştere. În preajma sa, Vasile Dâncu va întări succesul prin capacitatea sa de sociolog, politolog, strateg şi ideolog experimentat. Și pentru acesta din urmă, anul 2016 va fi unul cu multe împliniri, fiind capabil să susţină acţiunile guvernului în atragerea de bani la bugetul statului.

Nu va fi un an de succes pentru Vasile Blaga, dar este o fire ambiţioasă şi foarte flexibilă, ceea ce îl poate ajuta să iasă cu bine din unele încercări grele. Co-preşedinta şi colega de fuziune, Alina Gorghiu se va simţi bine, mai ales după alegeri, când PNL va avea victorii importante în bătălia cu PSD. Totuşi, există şi unele pericole ce pot veni din penumbră, chiar din partea celor apropiaţi şi să-şi piardă poziţia de lider, după separarea PDL de vechiul PNL – evident, după alegeri.

Fostul Preşedinte, Traian Băsescu, va avea un an foarte activ politic şi în spaţiul public. Va călători mai mult decât în 2015. Dar, trebuie să fie prudent în anticiparea fiecărei călătorii, deoarece – aşa cum am explicat mai sus – anul acesta, există pericole atât în aer, cât şi pe ape. Nu va putea fi atins de procesele intentate împotriva sa şi există chiar şansa de a câştiga unele despăgubiri morale în sume de bani.

COMBINAŢII ZODIACALE

Cea mai puternică incompatibilitate a Maimuţei este cu Tigrul. Ciocnirea dintre aceste zodii duce la turbulenţe sociale, schimbări neaşteptate, accidente. Putem să ne gândim la accidentele rutiere, în traficul aerian şi maritim, la explozii sau incendii devastatoare.

Maimuţa generează conflicte fierbinţi cu Tigrul şi cu Şarpele, ceea ce poate naşte probleme de sănătate: fenomene inflamatorii şi tulburări ale aparatului respirator. Cei născuţi în ani de Tigru , sau care au între Cei Patru Stâlpi ai Destinului și Tigrul, vor trebui să poarte, pentru protecţia lor, o amuletă reprezentând Şarpele.sarpeamuleta Astfel, vor putea preveni pericolele implicate în călătorii, schimbări de job-uri, sau mutări în alte locuinţe. Totuşi, este bine să evite călătoriile în direcţia Sud-Vest.

Însăşi întâlnirea dintre o Maimuţă şi alta este neavenită, putând provoca dizarmonie, iritare , anxietate, stări de frustrare şi chiar boli. Şi Maimuţa va trebui să se protejeze purtând amuleta cu Şarpe.

În schimb, Şarpele, Dragonul şi Şobolanul intră într-un an de armonie. Dar, această stare este foarte fragilă, deoarece anul Maimuţei este unul cu multe neclarităţi şi este nevoie de un studiu mai elaborat – bazat pe Cei Patru Stâlpi ai Destinului – pentru a stabili pentru fiecare în parte şansele de a avea un an bun sau nu.

Personalităţi născute în ani de Tigru şi care ne-ar putea interesa sunt: Tom Cruise, Lady Gaga, Jodie Foster, Liviu Dragnea, Adrian Năstase.

Să nu uităm, însă, că şi persoanele care nu sunt născute în ani de Tigru, dar ziua naşterii este marcată de semnul Tigrului pot avea aceleaşi necazuri. De pildă: Hillary Clinton sau Britney Spears. Astfel de persoane pot avea conflicte familiale sau de relaţionare, mai ales cu consoarta, sau cu persoane de sex opus.

În schimb, cei născuţi în ani sau zile de Cocoş – numit de către astrologi “Floarea Romantismului” - se vor bucura de o mai mare sociabilitate, de şanse mai mari de a construi prietenii trainice cu persoane de sex opus.

Nativii din Porc, Iepure şi Oaie vor fi, de asemenea, mai atrași de călătorii şi mutări cu locuinţa sau serviciul. Să ne amintim că Preşedintele Iohannis este născut în zodia Porcului...

Maimuţa este considerată a fi Nobilul celor născuţi în ani de LEMN-Yin, adică acei ani a căror ultimă cifră este 5 sau 9, precum 1955, 1959, 1965, 1969, 1975, 1979, 1985, 1989 etc. Nobilul este un fel de înger păzitor pentru aceşti oameni, făcând ca în 2016 totul să decurgă liniştit şi pozitiv.

Majoritatea copiilor născuţi în 2016 vor fi mai norocoşi, dar mai ales dotaţi cu calităţi intelectuale şi dorinţa de a învăţa (în sfârşit!!!), deoarece Maimuţa mai reprezintă şi simbolul Stelei Academice.copiisuper

FENG SHUI

Aşa cum probabil ştiţi, deja, energiile luate în calcul în Feng Shui se modifică de la an la an. Aceste schimbări sunt evidenţiate de jocul Stelelor Zburătoare, care – prin calcule exacte – ne poate indica repoziţionarea Stelelor în grila celor nouă careuri, respectiv, a celor opt direcţii cardinale. Aşezarea Stelelor Zburătoare ne indică situaţiile în care energiile negative sunt alocate în locuri care generează pericole. Ceea ce justifică luarea unor măsuri de precauţie în locuinţă sau în spaţiul de lucru.

Astfel, în anul 2016, energia negativă, denumită de astrologi Cinci Galben – simbolizând obstacolele şi ghinioanele – este amplasată la NE. Aceasta impune instalarea unor clopoţei-de-vânt în partea de NE a locuinţei. Este bine să precizez că adevăraţii clopoţei-de-vânt sunt aceia cu 5 ţevi subţiri de lungimi diferite! Fiecare țeavă sugerează una din cele 5 loji energetice(LEMNUL, FOCUL, PĂMÂNTUL, METALUL sau APA). Cum, zona de NE este dominată de energia de PĂMÂNT, este bine ca materialul din care sunt confecţionaţi clopoţeii-de-vânt să fie un metal. Există şi clopoţei-de-vânt confecţionaţi din lemn de bambus, adecvaţi pentru zonele de Sud, Nord, Est şi SE. clopoteidevant

Clopoţeii-de-vânt îşi vor arăta eficienţa în mod deosebit în lunile februarie, mai şi noiembrie, când pericolele sunt la cote maxime.

Steaua Zburătoare cu numărul 2, simbol al îmbolnăvirilor, va fi amplasată anul acesta în centrul grilei. Tradiţia Feng Shui recomandă aşezarea unui şirag de 6 monede(preferabil, chinezeşti, deoarece monedele antice chinezeşti au o gaură pe mijloc şi se pot lega mai uşor între ele printr-un şnur roşu). Dacă acest şirag vă strică designul casei, atunci folosiţi un mic vas din sticlă, de culoare albastru-cobalt; puneţi în el o bucată de pluş roşu şi 6 monede de orice origine (este bine ca monedele să provină dintr-o ţară cu o economie înfloritoare, sau să folosiţi monede de argint româneşti, din perioada regelui Carol I). Subliniez faptul că această Stea 2 va fi responsabilă şi de pandemia de gripă, ca şi de boli cardio-vasculare, în mod deosebit în regiunile centrale, cum ar fi Orientul Mijlociu, China, America Centrală, ca și în Europa Centrală. În ce priveşte România, ne putem gândi la o epidemie limitată la centrul ţării, cel mai probabil în depresiunea Bârsei.

Steaua Marelui Duce (numit și Tai Sui) – de asemenea, o energie negativă care se referă la accidente şi moarte violentă – se va găsi în 2016 la SV, o zonă dominată de energia de PĂMÂNT. În consecinţă, nu este recomandabil să se facă săpături, sau lucrări de construcţii în partea de SV a casei.TaiSuiGrandDUke

Nu este recomandabil să staţi cu spatele la Sud, unde în acest an se află Steaua celor Trei Ucigaşi, implicând de asemenea mari pericole.

Careul de NE al casei nu este indicat pentru loc de odihnă sau diverse activităţi, deoarece Steaua Distrugerilor va nărui toate planurile şi acţiunile întreprinse în 2016.

Steaua 3 a conflictelor şi furturilor este acum situată în partea de NV a casei, zonă dominată de energia de METAL. Remediul este simplu: amplasaţi aici un ornament din hârtie sau lemn de culoare roşie(poate fi un mic lampion chinezesc, sau un evantai, sau un carton cu ideogramă chinezească etc.).

Pentru a evita scandalurile în familie – provocate de prezenţa Stelei 7 în partea de Nord a casei – puneţi o vază transparentă cu trei bambuşi în această zonă.

3-spiral-bamboo-with-vase

Adrian Florea – Maestru de Feng Shui, Qigong Grandmaster

vă dorește să obțineți cele mai mari beneficii în năbădoiosul an al maimuței de Foc.

maimutajucausa

No Comments Yet.

Leave a comment