2023 – ANUL IEPURELUI DE APĂ – PREDICȚIILE MAESTRULUI ADRIAN FLOREA

În fiecare an mi-am început prezentarea modestelor mele predicții amintind despre străvechiul Calendar Hsia Chinezesc al Fermierilor.

Încă din antichitate, maeștrii chinezi ai astrologiei s-au obișnuit să comunice cu marea masă de oameni simpli – pentru a le transmite aprecierrile lor despre anul ce urmează – într-un limbaj cât mai accesibil. Acest obicei a izvorât din principiul formulat în urmă cu peste patru milenii de a păstra o stare de spirit cât mai bună, în rândurile populației, cât și o stare de sănătate fizică și emoțională la parametri optimi. În spatele acestei grriji a împăraților pentru bunăstarea supușilor se afla preocuparea lor pentru a-și asigura o masă de luptători apți și motivați, în cazurile invaziilor mongolilor cu scop de jefuire și de acaparare de sclavi. Așadar, avem de a face cu o formă de medicină profilatică, precum și de o educație a maselor pentru a duce o viață sănătoasă. Alături de cunoștințele de bază despre nutriție și dietoterapie, chinezii de rând au devenit tot mai interesați să știe dinainte, zi de zi – cu o probabilitate destul de ridicată – ce evenimente s-ar putea produce, ce pericole ar putea apărea și, astfel să evite anumite decizii și/sau acțiuni riscante. Sau, dimpotrivă, să se lanseze cu încredere în anumite activități care le-ar putea aduce satisfacții.

GENERALITĂȚI

Aşadar, conform Calendarului Fermierilor Chinezi, anul Iepurelui 2023 este simbolizat prin două trigrame chinezeşti: APA-Yin aşezată pe Iepure-LEMN. În sistemul chinezesc al Celor Patru Stâlpi ai Destinului, se interpretează drept un an de APĂ cu Ramură de Pământ şi LEMNUL susţinut de Stâlpul Ceresc, dominat de APĂ. Sună cam complicat pentru necunoscători dar, vă invit să citiţi articolul meu intitulat “Astrologia Chineză şi Ştiinţa”, publicat în ianuarie 2019.

Persoanele aflate sub semnul zodiei Iepurelui sunt cele născute în anii chinezești(să nu uităm că anul chinezesc are date de începere și sfârșit diferite de cele ale calendarului Occidental): 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011.

Culorile recomandate în acest an:

  • Albastru azuriu – activează energia de APĂ; dar, utilizată în exces, duce la stări de melancolie și lene;
  • Verde crud – stimulează creativitatea și expansiunea; este utilă atunci când se face schimbarea locuinței sau a locului de muncă;
  • Galben citron – stimulează dobândirea unor noi abilități și spiritul de organizare;
  • Alb perlat – este asociat cu METALUL simbolizând precizia și rezistența, mai ales când vine vorba de activități bancare și comerciale. Dar, poate genera supărări și cruzime;
  • Roșu purpuriu – face parte integrantă din procesul de echilibrare a acestui an simbolizând dragostea și pasiunea, dar și cu respectul față de familie și relațiile romantice. Pericolele acestei culori sunt distrugerile și furia; de aceea este mai prudent să fie folosită cu multă cumpătare.

Iată tabelul detaliat al culorilor recomandate fiecărei zodii:

ZODIECULOARE 1CULOARE 2CULOARE 3CULOARE 4
ȘOBOLANAlbastruAuriuVerde-
BIVOLGalbenMaroAlbAuriu
TIGRUVerde---
IEPUREAlbastruVerde--
DRAGONAlb---
ȘARPEGalben---
CALRoșu---
BERBECRoșu---
MAIMUȚĂAlbAuriuArgintiu-
COCOȘGalbenAlbAuriuArgintiu
CÂINERoșuGalbenMaro-
MISTREȚNegruGalben--

Culori nerecomandate : maro-închis, alb-unt, portocaliu.

Numere norocoase : 3, 4 și 6. Dar, și numerele rezultate din combinațiile lor(34, 46, 43 etc).

Numerele ghinioniste : 1, 7 și 8

Zilele norocoase : 26, 27 și 29 ale fiecărei luni.

Flori norocoase: iasomia și crinii.

Lunile norocoase : martie, aprilie, și noiembrie – calculate conform calendarului chinezesc( este vorba de calendarul selenar; vezi articolul meu din ianuarie, 2019. pe web www.qitaky.ro).

Direcții cardinale nerecomandate : Est, Vest și Nord-Vest.

Aşa cum reiese din Pentagrama Taoistă, ciclul generator arată că fiecare lojă energetică – în ordine: LEMNUL-FOCUL-PĂMÂNTUL-METALUL-APA – o susţine pe cea care îi urmează. Dar, există şi ciclul distructiv, în care apar conflicte în lanţul: LEMN-PĂMÂNT-APA-FOC-METAL Un exemplu de armonie l-am avut în anul 2018, când trigrama PĂMÂNT a fost aşezată pe ea însăşi. Concret, ne amintim că acela a fost anul în care SUA au încheiat o înţelegere cu Coreea de Nord în privinţa ameninţării atacurilor nucleare. Dar, în 2019, când PĂMÂNTUL a intrat în conflict cu APA, acordul a căzut şi a crescut starea conflictuală cu Coreea de Nord cât şi cu Iranul. În anii 2020 şi 2021, deşi METALUL aşezat pe Şobolanul de APĂ, respectiv METALUL aşezat pe Bivolul de PĂMÂNT nu ar fi încurajat ciocnirile diplomatice, tensiunile dintre Occident şi Orient s-au accentuat. Aceasta, deoarece METALUL este asociat cu armele şi războaiele. În ciuda faptului că anul 2022 a fost o combinaţie paşnică – APĂ peste LEMN – ne-am confruntat cu declanşarea invaziei Rusiei asupra Ucrainei. Explicaţia este că 2022 a fost un an al Tigrului de APĂ-Yang – toate cele trei componente având caracteristici agresive.

Anul 2023 aduce o configuraţie armonioasă în ciclul generator APĂ-LEMN ceea ce ne dă speranţe de atenuare a stării de beligeranţă şi a stării conflictuale la nivel internaţional. De această dată, prezenţa APEI face referire la aspectul de “rouă a dimineţii”. Iar, Iepurele este văzut ca fiind o “floare”, cu frumuseţea şi gingăşia ei.

Cu alte cuvinte, lucrurile pot fi comparate cu o picătură de apă pe o petală de floare, în pragul dimineţii de primăvară. Aceasta este o imagine a moderaţiei şi spiritului paşnic. Adică, ne putem aştepta la finalizarea într-o atmosferă mai paşnică a conflictului Rusia-Ucraina şi încetarea războiului cu arme. Doar, că totul se va muta în subteran, în lupta dintre serviciile secrete şi în diplomaţia mondială. Ca atare, ne putem aştepta la asasinate, lovituri de stat, proteste şi terorism. Privind în urmă cu 60 de ani (ciclul astrologic chinezesc) ne amintim de unul dintre cele mai faimoase asasinate: cel a Preşedintelui John F. Kennedy, din 22 noiembrie 1963 – de asemeni, an al Iepurelui de Apă. Două zile mai târziu, Lee Harvey Oswald – asasinul lui Kennedy, va fi, la rândul său, ucis de misteriosul Jack Ruby.

DESPRE APA-YIN

Caracteristica aparent moderată a tipului APĂ-Yin este aceea de a purta mai puțien lupte/războaie deschise – așa cum s-a întâmplat în 2022. În schimb, apare declanșarea multor proteste și tensiuni. Să nu uităm că în 1963 ne-am mai confruntat cu amenințarea unui război nuclear, care a fost aplanată prin semnarea în luna august a unui tratat de neproliferare și limitare a testelor nucleare de către SUA, Marea Britanie și Uniunea Sovietică. Totuși, acordul a fost încălcat de regimul de tip stalinist de la Moscova care și-a reluat testele nucleare. Regimul actual al lui Putin încalcă, în mod similar, orice tratate de pace.

APA-Yin este cea mai moderată şi blândă din ciclul celor 5 Elemente (Pentagrama Chineză).

O persoană născută într-o zi de APĂ-Yin se manifestă adesea ca fiind politicoasă, răbdătoare, umilă, și tolerantă, adaptabilă și foarte inteligentă. Asemenea persoane prezintă moderație în raport cu cei din jur, dar este persistentă și cu multă voință și forță interioară față de sine. De regulă, se arată prietenoasă și ușor de convins. Totuși, să nu uităm că apa are, în spatele limpezimii și calmului său, o imensă forță naturală și multă inteligență. Așa încât, persoanele de tip APĂ-Yin sunt adesea înțelepte, cu un puternic entuziasm, devotament și voință și pot să întreprindă tot ce este necesar pentru a-și atinge scopurile și obiectivele ce și le-au propus. De obicei, ascultă și se mulează după părerile altora, deoarece nu le plac certurile și supărările. Cu toate acestea, în locul confruntărilor deschise, preferă să-și urmeze planurile în secret. Astfel, nativii APĂ-Yin se dovedesc a fi mai secretoși și își vor surprinde apropiații cu rezultate semnificative.

Un exemplu relevant și notoriu de individ de tip APĂ-Yin este actualul Rege Charles. Imaginea sa se potrivește întocmai descrierii de mai sus: se comportă politicos cu toată lumea, umil și răbdător. Nu a făcut vâlvă pe scena internațională dar, s-a dovedit a fi un om inteligent și foarte activ în domeniul protecției mediului.

Mai găsim exemple de personalități istorice de tip APĂ-Yin: celebrul scriitor Stephen King, fostul Premier chinez Li Keqiang, faimosul strateg militar chinez Zhugge Liang, generalul Cheung Fai din perioada Celor Trei Regate ale Chinei(220-269 d.Hr.), fostul guvernator al enclavei britanice Hong Kong – John Lee sau, chiar actorul Jonny Depp. În august 1963, pastorul Martin Luther King Jr., cu prilejul unui mare marș de protest dedicat șomajului și libertăților sociale, a lansat un discurs istoric numit ”Am un vis”. În același an, situația politică din Vietnamul de Sud se agrava odată cu jertfa prin autoincinerare a unui călugăr buddhist care protesta împotriva regimului impus de guvernul Președintelui Ngo Dinh Diem; a urmat o nouă lovitură de stat în ianuarie 1964(încă în anul Iepurelui de APĂ, după calendarul chinezesc). Tot în urmă cu 60 de ani, aveau loc alte două lovituri de stat: una, în octombrie, în Honduras, iar cealaltă, în septembrie, în Republica Dominicană.

DESPRE ZODIA IEPURELUI

În cultura chinezilor, Iepurele simbolizează longevitatea, pacea și prosperitatea. De aceea, anul 2023 este privit de către astrologi drept unul al speranțelor.

În tradiția chineză, se spune că femeile-Iepure au un aspect foarte plăcut estetic, totodată modest și, mai ales, un suflet curat. În vreme ce bărbații-Iepure sunt foarte politicoși, arborând mereu un zâmbet cald; ei câștigă ușor încrederea celorlalți prin sinceritatea lor.

Nativul Iepure de APĂ este o persoană vigilentă, cu o minte agilă și ingenioasă, gentilă, îndurătoare, și adaptabiă oricărui mediu. Dar, nu au principii clare sau minima conștientizare despre acestea, ceeace îi poate face vulnerabili la atacurile altora. El se va acorda zicalei ”cine umblă cu fierul se umple de rugină”. Cu alte cuvinte, Iepurele poate deveni personalitatea impusă de circumstanțele în care se află. Nativul se mulțumește cu ce îi oferă viața. Din acest motiv, el tinde să fie pasiv sau lent în ceea ce face, plăcându-i viața pașnică, liniștită. Caută plăcerile dar fără a depune eforturi extreme pentru asta și fără a trăi senzația de urgență. Dar, dacă există cineva în preajma sa care să-l încurajeze, să-l grăbească să se ridice deasupra condiției sale, poate avea rezultate excepționale. Iepurele de APĂ este tentat să se bazeze cu ușurință pe alții. Totuși, devine mai puțin încrezător în realizarea obiectivelor sale atunci când dispare sprijinul celor cărora le-a acordat încrederea sa. Așa încât el are nevoie să învețe să fie independent. Din fericire, Iepurele de APĂ are abilitatea de a-și rezolva problemele, atunci când nu are alt ajutor. În plus, atunci când primește ajutorul prietenilor sau colegilor nu este niciodată prins pe picior greșit.

Iepurele este considerat ”Mugurul de Piersic” sau ”Floarea Romantismului”,

care va stimula divertismentul, artele, înfrumusețarea și alte activități cu aspect romantic. APA-Yin așezată pe Iepure mai este interpretată drept ”Steaua Academică și Nobilul”. Ceeace înseamnă că toți copiii născuți în 2023 vor fi sprijiniți de Nobil în anii de Iepure-Stâlpi și vor avea calități intelectuale și inovative superioare. Asemenea calități reprezintă influențe ancestrale ale strămoșilor nobiliari și se exercită doar de 2 ori de-a lungul ciclului de 60 de ani – anii Cocoșului de FOC-Yin și cei ai Iepurelui de APĂ-Yin. Spre exemplu, Jet Li, născut în 1963, beneficiază de calitățile mai-sus amintite. Asta explică de ce el a fost puternic antrenat și a devenit campion național la arte marțiale la vârsta de 9 ani, iar mai târziu a devenit star internațional în Wushu(artele marțiale cinezești) și în lumea filmului. Similar, Regele Marii Britanii – Charles al III-lea, născut în 14 noiembrie 1948 – zi a Iepurelui de APĂ-Yin se dovedește a fi dotat cu calități intelectuale înalte și, evident, are titlu de noblețe. Această șansă va reveni abia în 2077 – an al Cocoșului de FOC-Yin.

Așa cum am mai explicat și cu alte prilejuri, dar și în articolul meu din ianuarie 2019(vezi www.qitaky.ro), nativilor din zodia Iepurelui nu le va fi prea ”cald” în anul ce le corespunde. Va fi și conflictul cu Cocoșii. Iepurii vor avea parte de mutări, de multă mișcare și călătorii. Ceeace nu le va strica, deoarece au nevoie de unele schimbări, ca de pildă: mutarea în altă locuință, în alt birou/loc de muncă, cât și de excursii. Totuși, este nevoie de mai multă prudență sau chiar abținere de la practicarea unor sporturi cu riscuri, precum conducerea de mașini puternice sau pilotarea de avioane, parpante, ski-diving, salturi cu parașuta etc. Recomandarea este să poarte un pandantiv cu Câine, menit să distragă atenția Iepurelui și, astfel, să minimizeze influențele negative.

Nativii zodiei Cocoșului ar trebui să reducă la maximum călătoriile către Est, aceasta fiind direcția în care se va găsi Marele Duce(Tai Sui) în 2023.

Anul ”Mugurului de Piersic” va aduce o viață sexuală intensă și mult romantism pentru persoanele născute în ani de Tigru, Câine și Cal. Va stimula activități precum cea a divertismentului, cinematografiei, muzicii interpretative, artelor și înfumusețării. Ne putem aștepta la o explozie a evenimentelor și dezvoltării culturale. Întorcându-ne în anul 1963, vedem că a fost unul în care a început înflorirea culturii pop și a Beatlemaniei. Ne amintim că primul album al fprmației The Beatles intitulat ”Please Please Me” a ieșit în Marea Britanie în martie cu marele succes ”I Want to Hold Your Hand”, care a explodat piața muzicală din SUA în decembrie. Bob Dylan lansa ”Blowing in the Wind”, în luna mai. În iunie a aceluiași an a fost realizat cel mai scump film artistic ”Cleopatra”, devenită și pelicula care a obținut premiul ediției a 35-a a Academy Awards pentru cel mai bun film.

Dar, ”Mugurul de Piersic” mai aduce și multe scandaluri sexuale. Mai ales pentru nativii din Iepure și Șobolan Aceștia sunt incluși în categoria ”Florile Romantismului” și se pot afla în relații neconforme cu moralitatea, generând necazuri și scandaluri legate de relații amoroase sau pur sexuale (vezi scandalul fraților Tate, care se va mai prelungi încă multă vreme).

RELAȚIA IEPURELUI CU ALTE ZODII

În sistemul Celor patru Stâlpi ai Destinului, Iepurele se află în conflict cu Cocoșul, dar mai ales cu Șobolanul. Este relația distructivă dintre METALUL mic și LEMNUL mic., ce poate fi interpretată ca și cum un pumnal străpunge oasele. Ca atare, nativii care au în formula destinului și Cocoșul pot avea parte de accidente ale oaselor mici, în special ale membrelor suprioare și inferioare. Iepurele este, prin natura sa, LEMN-Yin, și are legătură cu zona cervicală și celelalte vertebre. Așadar, impactul cu Cocoșul poate provoca Iepurelui suferințe ale zonei cervicale și dureri toraco-lombo-sacrate. Să vedem exemplul cântăreței de muzică rock, vedetă în Hong Kong, Wong Ka Kui. Ea a murit în 1993 într-un accident care i-a provocat multiple fracturi de coloană vertebrală, fiind nativă în zodia Iepurelui, dar confruntându-se cu Cocoșul din acel an. În același an, Brandon Lee(fiul celebrului Bruce Lee), murea lovit accidental de un glonț, în timpul filmărilor, exact în zona cervicală.

Când Iepurele se întâlnește cu Șobolanul, poate genera ceeace astrologii chinezi numesc ”Cele Două Penalități”, care se referă la scandaluri/boli sexuale, sau afecțiuni reumatice, dar și dizarmonii, iritabilitate, anxietăți și frustrări, precum și probleme renale, metabolice(diabet), tulburări ale aparatului urinar, ale organelor sexuale, ale oaselor mici, degetele mâinilor și ale picioarelor. Cum, atât Iepurele cât și Șobolanul sunt ”Muguri de Piersic”, conflictul dintre cele două zodii poate duce la scandaluri sexuale. Se recomandă purtarea de către ambii nativi a pandantivului cu Câine, pentru asigurarea protecției.

Iepurele face combinații benefice cu Câinele, Porcul(Mistrețul) și cu Oaia(Berbecul). Totuși, părerile astrologilor sunt împărțite, chiar dacă ne aflăm într-un an al armoniei lor. Unii susțin că această armonie nu este întotdeauna certă, datorită faptului că există diferențe – de la o persoană la alta – în compoziția celorlalți Stâlpi ai Destinului – chestiune pe care o agreez și eu. Pentru mai multă siguranță, este mai bine să se verifice toți Cei Patru Stâlpi ai Destinului.

Putem susține această idee, luând câteva exemple dintre celebritățile care au în componența formulei lor native Cocoșul și care vor avea probleme relaționale în 2023: Xi Jinping(posibile neînțelegeri cu Putin și/sau cu partenerii politici), Prințesa Camilla, Matt Damon, Jodie Foster, Mick Jagger, Jamie Oliver. Prezența Cocoșului/Șobolanului în ziua nașterii poate genera mutări, sau conflicte cu familia ori în relațiile umane, în special în relația cu soțul/soția sau cu cineva de sex opus. Putem spune că aceeași probemă se va abate și asupra dnei Carmen Iohannis, soția Președintelui României.

SĂNĂTATE

În lipsa totală a FOCULUI, precum și datorită înfruntării dintre APA-Yin și FOCUL-Yin, va trebui să fim atenți la eventuale afecțiuni cardiace, cerebrale și ale sistemului nervos. În sistemul Pentagramei chinezești, FOCUL-Yin reprezintă – printre multe altele – inima, creierul și ochii. De aceea, atunci când apare conflictul între FOCUL-Yin și APA-Yin, în cazul în care sunteți atașați nativ de loja de FOC, există un risc crescut de atac de cord, aritmie cardiacă sau amețeli legate de unele afecțiuni ale vederii. Oricum, este bine să prevenim și riscurile crescute de hipertensiune, tulburări psihice(coșmaruri, obsesii despre fantome și crime). De pildă, fostul lider sovietic Boris Elțin era o persoană cu un slab FOC-Yin dar și alcoolic, de aceea, a murit din cauze cardiace. Hilary Clinton, născută în 1947 – an de FOC-Yin – s-a confruntat în 2013 – anul Șarpelui de APĂ – cu probleme de coagulare a sângelui la nivel cerebral și a trebuit să renunțe la funcția de Secretar de Stat. În 1973 – anul Bivolului de APĂ-Yin – Bruce Lee a murit datorită unui edem cerebral(exces de lichid cefalo-rahidian în spațiul cranio-cerebral), el având în formula destinului său luna nașterii cu FOC-Yin. Recomandarea este să prevenim aceste riscuri cu ajutorul Coenzimei Q10 și a unei diete adecvate.

În medicina tradițională Chineză, LEMNUL reprezintă ficatul și vezica biliară. Dar, mai este responsabil de procesul de creștere precum și de activitatea membrelor superioare și inferioare. Așa încât, trebuie de luat mai mult în considerație sportul de sănătate, mișcarea controlată și crescută progresiv, practicile de Qigong.

Să nu uităm că APA este în corelație cu rinichii și vezica urinară, ca și cu organele sexuale. Ori, anul acesta energia de APĂ este mai slabă (datorită LEMNULUI, care se ”hrănește” cu APA). Putem compensa acest deficit administrându-ne mai mult Omega-3 (preferabil, Uleiul de Focă produs de firma canadiană PROVITA; acolo au destule foci pentru a recolta un Omega-3 absolut natural!).

Pe de altă parte, APA și LEMNUL sunt în conflict cu PĂMÂNTUL. Iar, aici avem de a face cu stomacul și splina, în general, cu sistemul digestiv. În acest sens, este bine să ne orientăm spre consumul sporit de antioxidanți – sub orice formă.

De remarcat că în 2023 unele celebrități care au prezent Cocoșul, fie în anul nașterii, fie în în ziua nașterii sunt în încleștare cu Iepurele. Aceasta va aduce adesea schimbări, și turbulențe sau chiar răniri și accidente. Vorbim aici despre personalități precum Eric Clapton, Megan Markle, Împăratul Japoniei Akihito, Serena Williams, Paris Hilton, Ivanka Trump, Britney Spears și alții. Toți sunt născuți în ani de Cocoș. Totodată, personalități precum Jodie Foster, Prințesa Camilla, Matt Damon, Mick Jagger, Jamie Oliver, Kevin Spacey ș.a., născuți în zile de Cocoș, se pot aștepta la aceleași necazuri. Conflictul dintre anul Iepurelui și ziua Cocoșului este la fel de periculos, deoarece animalul zodiacal al zilei de naștere este numit de astrologii chinezi ”Casa Miresei”, ceeace semnifică necazuri în zona relațiilor. Aceste persoane ar trebui să poarte un pandantiv cu Câine și să se abțină de la practicarea sporturilor de forță și de la afacerile riscante, pe parcursul anului 2023.

Totodată, lipsa FOCULUI din anul 2023 poate fi o bună ocazie pentru supraponderali să mai piardă din greutate. Această observație va intensifica apariția diverselor diete de slăbire, cât și a unei alimentații mai sănătoase. Să nu ne lăsăm înșelați de faptul că, în 1963, Coca Cola a introdus pentru prima dată în istoria companiei băutura dietetică! Vedem de câțiva ani aceeași tendință, prin introducerea pe piață a produsului ”Coca Cola zero zahăr”. De fapt, zahărul este înlocuit cu îndulcitori chimici, cel puțin la fel de periculoși pentru sănătatea consumatorului. Sfatul meu este să nu deveniți/rămâneți dependenți de acest fel de băuturi răcoritoare. Nu trebuie neapărat să renunțați complet la ele. Dar, nu vă lăsați pradă dependențelor de niciun fel!

ECONOMIE

Din punct de vedere astrologic, Iepurele constituie elementul energetic cel mai pur al lojii de LEMN. El este întruchipat ca o frunză/floare și, ca atare, nu este capabil să genereze FOC, așa cum a putut face Tigrul de LEMN din anul precedent. Prin urmare, anul 2023 este reprezentat de APA pură și LEMNUL pur, lipsind în totalitate FOCUL. Dar, FOCUL mai reprezintă și fericirea și energia pozitivă. El este necesar și pentru stimularea activităților economice. În consecință, vom avea parte de mult pesimism, mai puțină încredere de sine, o scădere importantă în domeniul investițiilor și de un regres al pieții bursiere. Așa cum am afirmat și în predicțiile din 2022, FOCUL va fi absent și în 2024. Abia în 2025 – anul Șarpelui de LEMN - ne vom întâlni din nou cu această energie importantă, respectiv cu un reviriment economic mondial.

Am afirmat de multe ori că, în sistemul pentagramic chinezesc, FOCUL reprezintă – printre altele – fericirea și optimismul. În perioada anilor 2013-2017 am avut parte de acestea. Dar, în 2018, FOCUL a apărut ”îngropat” sub PĂMÂNT, ceeace ne-a adus mai mult pesimism și un regres economic. Sfârșitul prezenței FOCULUI a venit o dată cu 2019, APA revenind la putere. Acest lucru a adus și mai multe temeri . În consecință, s-a accentuat războiul comercial dintre SUA și China, generând tot mai multă nesiguranță în rândul investitorilor. Pentru ca anul 2020 să aducă supremația APEI și absența totală a FOCULUI. Dominația acestei energii plină de frici a adus dezastrul global: COVID-19. Un generator de umbră grea asupra omenirii. 2021 – anul Bivolului de METAL – a perpetuat și amplificat efectele devastatoare ale APEI, o atmosferă grea, rece și în culori întunecate. În timp ce 2022 – anul Tigrului – a adus în tabloul energetic LEMNUL, socotit inițiator al FOCULUI. Prin urmare, a început să revină un pic de optimism și de revigorare a economiei. Ridicarea restricțiilor pandemiei a dus la o creștere a industriei transporturilor(după perioada lungă de restricții pandemice, oamenii au simțit nevoia acută de a călători) și a celei de divertisment în mai multe țări, după 2 ani de atmosferă sumbră. Totuși, FOCUL încă nu apare; adică, nu putem vorbi de o revenire reală și stabilă. În luna august, când se apropie toamna, FOCUL și LEMNUL devin mai slabe, astfel încât economia va avea o nouă cădere. Cu alte cuvinte, aparenta revenire de la mijlocul lui 2022 nu se va putea susține și va avea un maximum de cădere în a doua jumătate a lui 2023. Astel, toamna care vine ne va înfățișa o economie sumbră, greoaie. Așa cum am afirmat și în predicțiile din 2022, ne punem speranțele într-o reînflorire economică abia în 2025 - anul Șarpelui.de LEMN.

Totuși, combinația APĂ-LEMN a lui 2023 poate aduce oarecare prosperitate în industriiile de METAL și în cele de PĂMÂNT. Aceasta, deoarece în sistemul pentagramic METALUL domină LEMNUL – care reprezintă banii pentru industria de METAL. Mai concret, putem să vedem ceva prosperitate în domeniul bancar(oare, când nu le-a mers bine bancherilor?!…), în high tech, construcțiile de automobile, industria construcțiilor de mașini, în inginerie, în domeniul înfrumusețării și îngrijirii pielii. Industriile de APĂ pot contribui la o productivitate crescută a celor de LEMN. Aceasta duce la beneficii pe baza creșterii activităților de LEMN. Deci, există niște șanse pentru industria comunicațiilor, transporturilor și a expedierilor de mărfuri. Dar, industriile de LEMN se vor confrunta cu o competiție acerbă. Vorbim aici despre industria textilă, media, industria hârtiei și cea a publicațiilor.

În concluzie: vor avea o situație mai bună în anul Iepurelui: industria bancară, a construcțiilor de mașini, a ingineriei, domeniul consultanțelor, construcțiilor de automobile. înfrumusețare și cosmetică, industria prelucrării pământului(clădiri, drumuri, căi ferate), domeniul proprietăților, asigurări, minerit și high-tech. Industriile de FOC și de LEMN nu vor avea șanse de prosperitate.

Sosirea ”Erei lui 9”, în 2024, va aduce mai multă atenție asupra afacerilor în format digital(numit de specialiști: ”metaverse”) cu referire la metodele de plată cu criptovalută și NFT-uri(NFT-urile diferă de cryptomonede precum Bitcoin (BTC), Ether (ETH) sau Cardano (ADA) care au rol de monede digitale. NFT-urile sunt token-uri care reprezintă un activ digital sau fizic – spre exemplu, o piesă de artă, muzică, sau chiar o proprietate – şi conţine informaţii adiţionale pe care o monedă nu le-ar purta. NFT-urile pot fi folosite pentru a autentifica piese de artă şi alte piese de colecţie). NOTĂ: sistemul acesta de plată pare îngrijorător, deoarece poate fi extins până la nivelul la care să elimine de pe piață banii lichizi. În acest fel, vom depinde doar de banii virtuali, controlabili de către unele autorități care ar putea să abuzeze de putere și să ne oblige să respectăm decizii politice sau de altă natură, fără posibilitatea democratică de a ne opune sau protesta. Sistemul ar putea să ne blocheze orice mijloc de plată, forțându-ne să acceptăm orice ni se impune. Aceasta ar echivala cu sclavie modernă.

Așadar, asemenea activități au aspect speculativ și, ca atare, piața mondială s-ar comporta similar sistemului bursier – cu multe fluctuații. Iată de ce este esențială pezența energiei de FOC! Din aceste motive entuziasmul în a investi în afaceri metaverse și criptomenede ar putea să scadă semnificativ în a doua jumătate a anului 2023. Același lucru se va vedea și în domeniul bursier.

Sfatul meu este că, indiferent de zodia căreia îi aparțineți, dacă aveți un obiectiv de atins, trebuie să vă asigurați că știți bine ce faceți și aveți pregătirea necesară, că puteți să depuneți eforturi susținute, să stabiliți cu precizie prioritățile și că aveți și un pic de noroc...

DEZASTRELE ANULUI

Domeniul transporturilor aeriene este considerat în astrologia chineză drept o activitate de FOC. Cum FOCUL este complet absent în 2023, există riscul dezastrelor aeriene. Vedem, din nou, că în 1963 au fost multe catastrofe aeriene. Astfel, pe 12 februarie zborul 705 al companiei Northwest Airlines s-a prăbușit în Florida, omorând 43 de persoane.

Pe 8 noiembrie, o aeronavă finlandeză, aparținând companiei Finnair, zborul 831, s-a prăbușit, provocând moartea a 118 oameni. Zborul PanAm 214, a suferit o lovitură dintr-o descărcare electrică naturală prăbușindu-se în Maryland (SUA); tragedia a cuprins 81 de morți. În România au existat 2 accidente aviatice: unul cu o aeronavă TAROM tip IL-18 și altul al unui avion militar. Dar, nu au fost raportate oficial. Același lucru s-a întâmplat și în 1964, pe raza orașului Cugir, într-o zi de APĂ-Yin.

Având de a face cu un an în care domină APA și LEMNUL, putem deduce că PĂMÂNTUL este foarte mult ”slăbit” de conflictul cu aceste loji energetice. Asta se traduce prin faptul că ne putem aștepta și la unele dezastre legate de mișcări tectonice, aluencări de teren, căderi de stânci sau torente noroioase. Tot anul 1963 ne aduce în atenție cutremurul de 5,6 Richter din nordul Libiei, petrecut în 21 februarie, care a luat 300 de vieți și a făcut 500 de răniți. În martie, o puternică erupție vulcanică a omorât 1500 de oameni în Bali. În iulie, alt seism a ucis 1800 de persoane în fosta Iugoslavie. În vreme ce, pe 9 octombrie, 2000 de oameni au murit în urma unei alunecări de teren în nordul Italiei. Explozia unei mine de cărbuni din Japonia a mai făcut 458 de victime pe 9 noiembrie.

Încleștarea dintre APA-Yin și FOCUL-Yin poate declanșa alte pericole: incendii catastrofale. Vedem că în 1963 a fost raportat un mare incendiu de pădure, în luna august, în Brazilia, distrugând o suprafață de peste 2 miloane de hectare de pădure. 110 oameni au murit atunci. În octombrie, o explozie accientală a unei conducte de gaz a ucis 81 de persoane în statul Indiana din SUA. Un alt incendiu a omorât 63 de bătrâni din azilul ”Ohio Nursing Home” din SUA.

CULTURĂ, ARTĂ, ȘTIINȚĂ

Anul Iepurelui de APĂ, în care APA ”hrănește” LEMNUL, va aduce un progres în creativitate, mai ales în domeniul artelor. Steaua Academică a Iepurelui susține, însă, nu doar cultura, artele și știința. Ea este și una din calitățile ”Mugurului de Piersic” și a ”Nobilului”, stimulând de asemenea și domeniul divertismentelor și al restaurantelor. În acest an, Steaua își arată efectele și asupra unor celebri ași ai bucătăriei precum Jamie Oliver și Maria Cordero. Ei sunt exponenții unei meserii aduse la nivel de artă intelectuală.

Să ne amintim că anul 1963 a fost cel al apogeului culturii pop

cu formațiile Beatles și Rolling Stones. Cele care au adus o adevărată revoluție în muzica pop.

SOCIAL

În principiu, APA-Yin a anului 2023, așezată pe Iepurele de LEMN, simbolizează creativitate și creștere, dar într-un ritm foarte lent și prudent. Trezirea la viață, după perioada de ”adormire” a anilor 2020 și 2021 se va produce foarte lent. Totuși, impactul pandemiei de COVID-19 care a atras multă energie de APĂ, va începe să scadă din intensitate, ducând lumea către o revenire la normalitate. Vom simți și sentimente de bucurie care se vor manifesta prin mai multe forme de divertisment și prin intensificarea călătoriilor pe tot globul, a aniversărilor căsătoriilor, a concertelor, a evenimentelor culturale și chiar a afacerilor. Știm că mai există tensiuni și tulburări sociale, din dorința oamenilor de liberalizare și de schimbare. Dar, una peste alta, comparativ cu anul 2022, vom beneficia de o atmosferă mai pașnică, cu mai puține acțiuni de război și șanse mai mari de negocieri și compromisuri.

Pentru că anul Iepurelui de APĂ este cel al Nobilului, cei născuți în ani de APĂ, sau în zi de APĂ, vor fi sub semnul benefic al acestuia - este vorba de persoane născute în anii care au cifra finală 2 și 3, cum ar fi: 1952, 1962, 1972, 1982, 1992, și 1953, 1963, 1973, 1983 1993... Nobilul semnifică un înger venit din ceruri pentru a-i salva și susține pe cei vizați; el aduce adesea soluții la diversele necazuri, făcând ca anul să treacă mai confortabil și fără asperități. Cei ce beneficiază de Nobil în 2023 pot avea șanse de progres, să dezvolte proiecte noi și să-și facă noi prieteni și parteneri de afaceri.

FENG SHUI

Așa cum se știe, energiile Feng Shui se schimbă de la an la an. De aceea, este nevoie să urmărim cu atenție relocările în interiorul ”Grilei Lo Shu” a așa-numitelor Stele Zburătoare, adică a energiilor pozitive și negative, încă de la începutul fiecărui an, pentru a putea la măsurile de precauție necesare.

Steaua zburătoare numită ”Cinci Galben”, simbolizând obstacole, ghinioane, este situată în anul Iepurelui de APĂ la Nord-Vest. Este recomandabil să se instaleze în acest sector al locuinței clopoțeii de vânt; aceștia pot disipa energia negativă a acestei stele.

Să reținem că lunile cele mai dificile ale anului 2023 vor fi iunie, august și septembrie.

Steaua negativă 2 – simbolizează bolile – va fi situată la Est. Remediul tradițional pentru aceasta este șiragul de 6 monede antice chinezești în zona de Est a locuinței.

Marele Duce (Tai Sui) va fi amplasat în zona de Est, ceeace implică interdicția de a ne deplasa în călătorii direct către Est și a ne abține de la lucrări de săpături sau construcții suplimentare în această direcție. Este bine să nu ne așezăm cu spatele către această direcție, pentru a nu-l ofensa pe Tai Sui.

La Vest, ne vom întâlni cu Steaua numită ”Trei Ucideri”(în chineză – San Sha). Aceasta se referă la triunghiul pericolelor de a lua decizii greșite, de a cădea pradă depresiei, de a nu fi destul de precauți. Să nu stăm cu spatele spre Vest.

Pe de altă parte, la Nord se va afla și Steaua 9 (favorabilă), care reprezintă celebrările, sărbătorirea aniversărilor căsătoriei și a copiilor.

Steaua 3 a conflictelor și a furturilor se va afla la Sud-Est. În acest sector, se poate folosi drept remediu, o bucată de hârtie/carton de culoare roșie.

Steaua 7 a scandalurilor în familie se va afla la Nord-Est. Iar remediul este vaza transparentă cu 3 bambuși, amplasată în această parte a locuinței.

No Comments Yet.

Leave a comment