A RĂSĂRIT UN NOU SUCCES ROMÂNESC ÎN ȚARA SOARELUI RĂSARE

2013_logoDacă, în urmă cu trei ani, mergeam în Japonia fără nici o pretenție sau speranță, cu un grup de 18 oameni – de vârste și, mai ales, de preocupări diferite; unii dintre ei nici nu auziseră de Qigong, dar voiau să vadă țara samurailor – acum, după neașteptatul succes din 2010, am pornit la drum cu emoții mai mari. Atunci, în toamna lui 2010, îmi doream doar să fiu privit ca un membru onorabil al Forumului Mondial de Qigong, provenind din elita Federației Mondiale. Cu tot respectul de care sunt capabili japonezii, organizatorii manifestării de atunci au acordat o importanță mult mai mare noii clase de maeștri, punând cu discreție și totuși cu fermitate în prim plan propria lor creație și ignorând numele bătrânei Federații. Adică, i-au acordat toate onorurile dnei Effie Chow – președintele-fondator al Federației Mondiale de Qigong – dar nu au rostit o vorba despre vechea organizație. Marele Maestru Qin Xiping – creator al lanțului Templelor Shaolin din Japonia – și-a așezat cu forța unui buldozer propria organizație pe poziția de lider mondial fără de tăgadă. Doar că, în viziunea sa și a colaboratorilor săi, în acest domeniu nu își au locul decât asiaticii!!!... De aceea, am fost atunci primiți cu multă răceală. Nu am avut la dispoziție timpul – pe care alte grupuri de asiatici l-au primit din belșug – pentru a face o repetiție în scena pe care au concurat mai mulți speciasliști și multe grupări japoneze și chinezești. Nu am beneficiat de o atenție serioasă la declanșarea suportului muzical pentru prezentarea noastră. În plus, limbile oficiale ale Forumului erau japoneza și chineza!... Revista și toate materialele tipărite la acea manifestare au fost exclusiv în aceste două limbi.

DSC02639mic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doar așa, vă puteți da seama, stimați cititori, cât de mult a însemnat pentru mine apariția în culise a lui Qin Xiping, după prezentarea noastră (am fost pe scenă doar 10 din 18 sosiți în Tokyo), îmbrățișându-mă cu sinceritate și entuziasm și mărturisind cât de puternic a simțit energia pe care o pusesem în mișcare pe parcursul demonstrației noastre. Felicitările lui contau mult mai mult decât aplauzele furtunoase ale celor peste 500 de persoane din sală.

Ca urmare, a doua zi, la workshop-ul meu de o oră au venit foarte mulți dintre vizitatorii și participanții la Forum. Erau toți interesați despre ce aveam de spus și arătat în legătură cu școala Qitaky-Qigong și tehnicile originale create în aceasta.

Acum, s-a dovedit că prezența noastră din 2010 a schimbat ceva în vizunea celor ce nu dădeau nici o șansă occidentalilor. Afișele oficiale ale Forumului au fost alcătuite și în limba engleză. Pe unul dintre ele, a fost alcătuită o casetă care cuprindea numele și țara de origine a unsprezece personalități considerate de nelipsit de la a treia ediție a Forumului. Printre acestea se număra și numele meu (e drept, era scris ”Lorea, Romania”, dar...).

DSC02658mic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apariția noastră în prima zi a manifestării a fost marcată de faptul că mai mulți dintre cei care făceau parte din staff-ul organizatorilor, sau dintre participanți cu pretenții mai mici m-au observat imediat și au ținut foarte mult să vină să-și exprime bucuria de a mă întâlni din nou și respectul pentru ceea ce înseamnă Qigong în școala Qitaky. Maestrul Qin Xiping m-a imbrățișat cu aceeași bucurie și căldură ca și acum trei ani, ca și anul trecut la Congresul Mondial de la Toronto, asigurându-ne de scutirea de taxe pentru prezentarea în grup(asta înseamnă ¥300.000 ,adică aproximativ €2300. M-am bucurat mult să-l reîntâlesc și pe bunul meu prieten  Maestrul Stanley Ngui, venit din Canada. Toate aceste lucruri m-au făcut să fiu mai linștit în privința imaginii pe care trebuia să o susținem în fața multora care așteptau ceva special din partea noastră.

DSC02654mic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Înșiruirea activităților complexe ale marelui Forum a făcut ca nimeni să nu mai poată beneficia de timp acordat pentru repetiții. Nici măcar nu ne-am urcat o dată pe scenă, pentru a vedea cum o vom ocupa. Deși eram planificați în intervalul 13.00 – 13.30, programul a fost decalat de unii vorbitori (care nu au ținut seama de vreun program și nici de atenționările discrete și respectuoase ale tinerilor care se ocupau de bunul mers al prezentărilor). Așa s-a făcut că am intrat în scenă abia pe la orele 15.40. Obosiți, nemâncați, măcinați de emoții, cei 11 membri ai grupului – cu sergentul, 12! - s-au mobilizat să facă noul nostru exercițiu cât au putut de bine.

Vorbesc, aici, despre un exercițiu care reprezintă o creație foarte recentă (la sfârșitul lui august, 2013, în timpul cantonamentului de pe litoral) și pe care l-am numit: Cerul și Pământul – izvoarele longevității.

Curând, vă voi explica aici, pe site-ul nostru, semnificația fiecărei componente a acestui exercițiu care i-a fascinat pe cei din audiența noastră și i-a convins că poate fi cu adevărat o sursă de prelungire a vieții.

DSC02684mic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bunul și blândul nostru prieten, Alexandru Șerban – vechi locuitor în Japonia și bun vorbitor al limbii autohtone, și-a oferit și de această dată serviciile voluntare de a fi traducătorul meu. I-am înmânat textul explicativ la exercițiului, iar el l-a citit publicului în limba japoneză, înainte ca noi să începem executarea. A fost o idee b ună, căci astfel toți au înțeles și ”simțit” forța energetică a exercițiului.

Seara, la petrecerea primei zile de Forum, am fost invitat la masa celor mai apreciați Maeștri, alături de Effie Chow și de Stanley Ngui. Am fost tratat ca un fel de ”Omul Anului”. S-au perindat mai mulți dintre cei care țineau neapărat să mă felicite pentru valoarea a ceea ce am prezentat cu discipolii mei.

DSC02680

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dar, v-am spus prea multe dintr-o dată. Voiam, doar, să știți mai presus de orice că Școala QIYAKY®-QIGONG și-a îndeplinit cu pasiune misiunea pe care și-a propus-o: să reprezinte cu succes Qigong-ul românesc la cel mai înalt nivel posibil.

Alte amănunte interesante și reportajul-serial al călătoriei noastre prin diverse puncte de atracție vor urma în zilele vor veni, până pe 29 septembrie.

Cu plecăciune către toți cei ce ne simpatizează și ne prețuiesc,

Adrian Florea  -   Mare Maestru Internațional de Qigong

No Comments Yet.

Leave a comment