Al 9-lea Congres Mondial de Qigong

Respectand traditia creata in cei 17 ani de existenta a Fundatiei noastre - cea de a-i informa permanent atat pe membrii cotizanti cat si pe simpatizantii nostri despre toate evenimentele importante pentru noi - ma prezint in fata dvs, stimati vizitatori ai site-ului nostru, cu "filmul" celui mai recent Congres al Federatiei Mondiale de Qigong.

Mai intai, ar trebui sa va reamintesc cateva date despre aceasta federatie (cautati si pe adresa www.EastWestQi.com). Creata din initiativa si prin eforturile considerabile ale dnei Effie Poy Yew Chow - Mare Maestra de Qigong, licentiata in medicina occidentala si in medicina traditionala chineza, specialista in acupunctura, masaj terapeutic si traumatologie, membru de onoare al mai multor Academii medicale din lume (SUA, Canada, Olanda, Germania, Franta, Australia s.a.) - Federatia Mondiala de Qigong a reusit sa reuneasca, in scurt timp, peste 100 de maestri si instructori de specialitate, alcatuind si un grup de elita al Marilor Maestri. La numai 5 ani de la infiintare, Federatia Mondiala de Qigong a reusit sa atraga atentia atat medicilor si oamenilor de stiinta din mai multe tari ale lumii, cat si politicienilor americani. Daca majoritatea congreselor desfasurate la San Francisco ( orasul in care se afla sediul central al federatiei) au fost sustinute de primaria acestui imens oras, din anul 1998 institutia prezidentiala americana a infiintat o comisie speciala pe langa Casa Alba, din care dna Effie P.Y.Chow a fost aleasa consilier prezidential pe probleme de medicina alternativa si complementara. Aceasta a permis atragerea de fonduri pentru cercetare stiintifica in scopul demonstrarii virtutilor disciplinei Qigong si a modului in care aceasta se poate integra cu medicina moderna.

Vizitand si tara noastra in 1997 si 1998, dna Effie Chow a fost impresionata de nivelul inalt de practica pe care l-a remarcat la Fundatia Qitaky, recunoscand aici un stil original de Qigong - pe care l-a validat in cadrul federatiei - si invitandu-ne sa devenim membri cu drepturi depline ai Federatiei Mondiale. În 1999, la cel de-al 3-lea Congres Mondial, am avut onoarea de a fi primit intre cei 12 membri ai comitetului director, precum si de a deveni al optulea Mare Maestru al Federatiei.

La cel de-al 7-lea Congres, in 2004, am fost invitat sa accept si functia de co-presedinte al Congresului Mondial.

Spre deosebire de celelalte editii, anul acesta Congresul Mondial de Qigong s-a desfasurat la Los Angeles, realizandu-se jonctiunea cu o puternica organizatie de promovare a medicinii complementare CAMEXPO. Aceasta din urma companie a fost organizatorul principal al manifestarii din perioada 10-12 noiembrie, 2006. Astfel, lucrarile Congresului Federatiei Mondiale de Qigong s-a cuplat cu o mare expozitie de produse farmaceutice si tehnica medicala axate pe principiile medicinii naturale, a medicinii orientale.

Ca urmare a eforturilor de cercetare stiintifica, au fost prezentate cateva demonstratii practice legate de restructurarea moleculara a apei pure, in scopuri terapeutice, precum si de anestezie prin emisie de energie de la distanta, pentru cazuri de interventii chirurgicale la persoane alergice la substantele anesteziante.

O lucrare, prezentata de un medic al Institutului National de Sanatate din SUA , a demonstrat cu statistici oficiale pagubele aduse sistemului de asigurari de sanatate de incapatanarea mai multor medici americani de a copera cu specialistii in medicina complementara.

Un apreciat fizician de la Universitatea californiana UCLA a prezentat o foarte interesanta incercare de explicare a efectelor terapiilor energetice prin intermediul teoriei fizicii cuantice, propunand introducerea termenului de "qion" cu semnificatia de cuanta de energie vitala Qi. Teoria este inca in studiu.

Avand in vedere faptul ca eu am fost cel ce a propus, inca din 1999, crearea echipei de cercetare stiintifica a Federatiei Mondiale, precum si comunicarea permanenta a rezultatelor cercetarilor intre membrii organizatiei, am considerat importanta prezentarea unei teorii pe care am formulat-o de-a lungul celor 30 ani de studii: Qigong - performante si terapii prin transmiterea de informatie. Fenomenul transferului de energie cu diverse scopuri (terapie, telepatie, cresterea performantelor fizice si/sau intelectuale etc.) trebuie inteles in contextul respectarii conceptului de Univers conservativ, dar si al celui de transmitere de informatii pe suport energetic. Prezentarea a fost primita cu entuziasm, mai ales de catre ceilalti cercetatori care mi-au declarat ca aceste concepte pot sa-i ajute considerabil in demonstrarea riguroasa a potentialului disciplinei Qigong in domeniul medical, cat si in alte domenii de aplicare.

Ca de obicei, a doua zi a congresului a fost marcata de o gala a virtuozilor in practica Qigong. Începand cu traditionalul dans al Dragonului si continuand cu demonstratii de aplicarea tehnicilor de Qigong in artele de lupta chinezesti, gala a impresionat prin demonstratia unui cunoscut maestru care a aratat ca poate sa picteze o minunata stampa stand cu talpile pe cate 6 oua, fara sa sparga nici unul, ori, sa rupa un lant infasurat pe piept doar prin umflarea toracelui la inspiratie.

Congresul s-a incheiat cu un moment - devenit si el traditional - de meditatie in comun, alcatuindu-se un lant uman din toti participantii la congres care a dezvoltat o energie foarte mare incarcata cu informatia asupra sanatatii fizice si spirituale la nivel planetar.

Vedem, asadar, ca avem de a face aici cu ceva mai mult decat niste intalniri reci si formale intre mai multi specialisti din lume. Este o reunire a fortelor izvorate din setea de cunoastere si comuniunea spirituala a mai multor oameni care stiu sa iubeasca OMUL.
Adrian Florea

MARE MAESTRU QIGONG

No Comments Yet.

Leave a comment