ANUL CÂINELUI de PĂMÂNT – PREDICȚIILE QITAKY

Anul chinezesc al Câinelui de Pământ începe în ziua de 16 februarie, 2018. Conform calendarului chinezesc, acesta este anul 4715. Totuși, unii astrologi susțin că semnul zodiacal al fiecărei persoane este cel ce corespunde primei zile din luna Tigrului; ceea ce ar conduce la concluzia că – pentru stabilirea corectă a zodiei celor născuți în această perioadă a anului - prima zi a anului Câinelui Brun-roșcat este 4 februarie, 2018.

Alți ani ai Câinelui mai sunt: 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006.

CÂINELE ÎN VIZIUNEA CHINEZILOR

În societatea chineză, câinele este cel mai îndrăgit animal, datorită loialității față de stăpân. La fel ca și animalul în sine, oamenii născuți sub semnul zodiei Câinelui sunt posesori ai acelorași admirabile calități: loialitate și integritate. Onești și de încredere, nativii din această zodie sunt excelenți prieteni sinceri și săritori. Doar câinele va sta alături de stăpânul său, atunci când toți ceilalți îl vor abandona. Câinele nu ar ezita să facă sacrificii pentru ideile în care cred, având un puternic simț al onoarei și fair-play-ului. Direct și fără ascunzișuri, nativul nu acordă prea multă atenție detaliilor de suprafață și nu prea suportă manifestările frivole. Îi place să fie spontan; poate fi mai înflăcărat și mai dominat de sentimente, preferând reacțiile de moment, decât cele premeditate. Câinele preferă o viață impecabil organizată, ghidată de principii clare, plină de demnitate și este gata în orice moment de a se transforma într-un luptător pentru idealuri nobile.

Pentru că vorbim despre anul Câinelui de Pământ, atunci acesta este caracterizat, în mod deosebit, ca fiind statornic, onest, practic, harnic, dar și prudent, bun la suflet. Energia de Pământ îi conferă o mare stabilitate, îmbogățindu-i calitățile. Fiind dotat cu cele mai nobile calități dintre toate semnele zodiacale, Câinele este cel mai capabil să-și îndeplinească sarcinile asumate sau încredințate de șefi.

El are opinii bine conturate și rămâne loial acestora.

Totodată nativul Câine este mereu dornic să ajute pe alții, iubește copiii și se bucură de orice fel de jocuri și divertismente. Este un campion al dreptății și este capabil să se judece chiar și pe sine, dacă nu și-a respectat principiile, manifestându-și deschis indignarea față de tratarea nedreaptă a altora. Tocmai elementul Pământ îi conferă Câinelui simțul diferențierii dintre bine și rău în relațiile interumane. Prin sinceritatea sa și dorința de a fi un sprijin pentru ceilalți, nativul se dezvăluie cu un puternic spirit justițiar.

O altă latură a Câinelui este și plăcerea de a beneficia de lux și multe bunuri.

Dar, să nu pierdem din tabloul Câinelui romantismul său, adesea aspectul sexy și faptul că poate fi un partener de viață loial.

CARACTERISTICI ALE ZODIEI CÂINELUI

Cei născuți într-o zi de Pământ Yang se caracterizează prin a fi persoane foarte ferme, stabile, foarte directe, credincioase, răbdătoare, adaptabile, practice; dar, pot fi și mai conservatoare, puțin mai încăpățânate și lipsite de flexibilitate în gândire. Cum, Pământul Yang simbolizează Muntele, acești nativi sunt dispuși a-i supune unor presiuni pe cei pe care vor să-i convingă să facă anumite lucruri.

Astrologii chinezi spun că:

  • numerele norocoase ale Câinelui sunt: 3, 4 și 9, precum și toate numerele formate cu acestea(de ex.: 34, sau 49);
  • zilele norocoase: a 7-a și a 28-a a lunii;
  • direcțiile norocoase: Est, Sud și Nord-Est;
  • lunile norocoase: a 6-a, a 10-a și a 12-a, după calendarul Lunar al chinezilor;
  • culorile favorabile sunt: roșu, verde și violet;
  • florile favorabile: trandafirii și orhideele.

Elemente ghinioniste pentru zodia Câinelui:

culori: albastru, alb și auriu;

  • numere: 1, 6 și 7
  • lunile anului: a 5-a și a 8-a, după calendarul Lunar al chinezilor.

Aș vrea să vă explic puțin despre aceste aprecieri ale astrologilor chinezi. Culoarea roșie – ca și numărul 9(reprezintă Focul) - este favorabilă doar în contextul “îngropării” energiei de Foc, care înseamnă drastice scăderi ale veniturilor bănești. Ne vom putea folosi de culoarea roșie doar atunci când ne vom referi la stimularea creșterii câștigurilor pecuniare, dar nu și ca o culoare care să ne aducă noroc. Aceasta, deoarece, în contextul excesului de Pământ, culoarea de Foc va alimenta și mai mult excesul întărind efectul său negativ. Culoarea verde – precum și numerele 3 și 4(reprezentând energia de Lemn) - este binevenită, în sensul că aparține lojii de Lemn și, atacând Pământul, îi va reduce din putere. Același lucru se va întâmpla folosind culoarea de Apă: violet; Apa este și ea o energie aflată în conflict cu Pământul.

Culoarea albastră – căreia îi corespunde și cifra 1 – constituie energie de Apă, care va “ataca” Pământul, slăbindu-l. În vreme ce albul și auriul sunt culori de Metal, energie care se “hrănește” din loja de Pământ, atenuându-i forța, spre a se atinge o stare mai calmă și mai echilibrată. Același efect îl au și cifrele 6 și 7, care reprezintă tot energia de Metal.

În general, nativii din zodia Câinelui beneficiază de o sănătate foarte bună, deoarece ei tind către a fi mereu fericiți și mulți dintre ei practică sporturi; de aceea, sunt mai rezistenți la răceli, tuse și febră. Totuși, în perioadele de suprasolicitare la muncă, ei trebuie să-și asigure odihna necesară, alături de exercițiile de sănătate adecvate menținerii unui bun tonus fizic și mental.

Nefiind foarte pricepuți în a face bani mulți, Câinii se simt mai puțin stresați atât la serviciu cât și în viața de familie.

Datorită calității lor de a fi loiali, Câinii preferă să muncească în folosul altora. Sunt angajați fideli și serioși, care îi fac doriți de angajatori, pentru că pun mult suflet în îndeplinirea sarcinilor primite. Sunt înțelegători și amabili, gata să ușureze munca altora, ceea ce îi face foarte iubiți de către colegii de muncă.

Nativii în ziua Câinelui de Pământ Yang, sau a Dragonului de Pământ Yang sunt numiți de astrologii chinezi drept Fai Kong, care se traduce prin a fi extraordinar de duri și cu un caracter deosebit de puternic. Ei vor fi mereu foarte hotărâți să-și împlinească succesele visate și o dorință extrem de mare de a supraviețui celor mai grele situații. Am putea lua exemplul Mariei Șarapova, al președintelui sirian Bashar-al-Assad, sau al teroristului Tamerlan Țarnaev(autorul bombei de la maratonul din Boston, 2013). Toți sunt născuți în zile de Pământ Fai Kong.

GENERALITĂȚI

Astrologia chineză consideră 2018 a fi anul Câinelui de Pământ Masculin. Și, deoarece culoarea brun-roșcată este asociată cu pământul, se mai spune și că acesta este anul Câinelui de Pământ-Masculin Brun-roșcat. Aceeași teorie mai face și asocierea între Pământul-Masculin și munte. Zodia Câinelui este considerată a fi dominată de Pământul-Masculin, având și câte puțin din elementele de Foc și de Metal(deoarece, în Pentagrama Chinezească, loja de Pământ este situată între cea de Foc și cea de Metal).

Simbolul anului 2018 este reprezentat de doi munți așezați unul lângă celălalt, sau unul în spatele celuilalt. Oricum, avem de a face un Pământ foarte “puternic” - adică, o prezență extrem de dominantă. Ceea ce va determina mulți oameni să-și îndrepte atenția mai ales asupra activităților imobiliare, agriculturii, îngrijirii mediului, asupra integrității teritoariale sau religioase, ca și asupra evoluării spirituale.

Așadar, avem un an al Câinelui de Munte, care este văzut drept un Câine sălbatic, care să ni se așeze în cale. Cu alte cuvinte, vom putea întâmpina mai multe obsatcole în îndeplinirea planurilor din acest an. Va trebui să ne folosim de mai multă înțelepciune pentru a îndepărta blocajele și, dacă vom gândi de 2-3 ori înaintea luării unei decizii importante, atunci, căile vor fi larg deschise.

Avem de a face cu un an al schimbării stilului de viață(o bună ocazie de a renunța la fumat sau alte vicii!...) și a locuinței, precum și șansa trecerii la noi premise de afaceri.

Este tot atât de probabil ca unele persoane să treacă temporar prin stări melancolice și de izolare, ceea ce ar putea fi un stimulent pentru mințile mai creative; totodată, ar determina pe unii să-și amâne planurile de anul acesta pentru cel viitor.

În clasicul Calendar al Fermierului Chinez Hsia, anul Câinelui de Pământ este simbolizat prin două pictograme: Pământul-Yang așezat pe “capul” Câinelui (care este caracterizat tot ca element de Pământ). Așadar, avem un an al Pâmântului Dublu, în care Ramura de Pământ susține Stâlpul Cerului. Conform ciclului Pentagramei Chinezești, dacă cele două elemente se află în lanțul distructiv – datorită excesului unuia dintre ele – (adică: Lemn-Pământ-Apă-Foc-Metal-Lemn), și sunt în conflict, atunci și anul respectiv va fi dominat de conflicte. Am mai avut o situație similară în 2015, când Lemnul dominant a atacat Pământul, iar în 2016 și 2017, Focul a atacat Metalul. Dar, de data aceasta, avem de a face cu o “conviețuire” a Pământului cu...el însuși; ceea ce ar trebui să conducă la armonie și, prin urmare, o atenuare a conflictelor. Totuși, Pământul așezat pe capul Câinelui generează din nou Fai Kong în calendarul celor 60 de ani. De pildă, o persoană născută într-o zi de Fai Kong are un caracter deosebit de puternic și nu va accepta niciodată o înfrângere. Ci, va manifesta o accentuată determinare pentru a-și atinge obiectivele și va lupta până la capăt. Ca atare, o asemena persoană se va atașa fără ezitare principiilor sale, va rămâne fermă pe poziția sa și nu va accepta nici un compromis. De aceea, putem asista la confruntări și încleștări dure în relațiile internaționale, fiind foarte dificil să se ajungă la armonie și pace. Diplomația va avea un rol foarte important în aceste confruntări.

În celebrul sistem al Celor Patru Stâlpi ai Destinului, Dragonul și Câinele constituie “Raiul și Iadul”, adică o zonă de penumbră, în care nu va interveni nici vreun demon nici vreun înger din Rai. Altfel spus, nici o minune nu poate să salveze pe cei aflați în mare pericol. În plus, Câinele este considerat a avea relații “subterane” cu fenomene oculte. Istoria consemnează producerea unor dezastre la Ora Câinelui (ea corespunde cu intervalul 19.00 – 21.00 pentru lumea Occidentală), sau la Ora Dragonului(corespunzând intervalului 7.00 – 9.00). Odiosul atac terorist din 11 septembrie 2009, din New York, s-a petrecut în Ora Dragonului, ca și nemilosul tsunami din Asia de Sud din 2004, ambele aducând multe pierderi de vieți omenești. Să mai amintesc și de împușcarea de către teroriști a 9 ostatici chinezi din Hong Kong, într-un autocar în Manila, pe 23 august 2010, precum și dezastruosull incendiu de la metroul din Hong Kong, petrecut în 2017, tot la o Oră a Câinelui( nu este de neglijat faptul că Președintele corporației HK MTR (metroul din Hong Kong) este născut pe 22 februarie 1952 – an al Dragonului și zi a Câinelui de Pământ; ori, Câinele și Dragonul se află într-un neîmpăcat conflict!...). De aceea, ne putem aștepta în 2018 la tensiuni internaționale și conflicte religioase cu multe victime. Dar, ne putem gândi și la pericolul unor accidente majore la liniile de metrou.

Trebuie subliniat faptul că semnul zodiacal al Câinelui este un gen de Pământ complex, simbolizând simultan Focul Grav, Subteranul și Poarta Iadului. Datorită acestor simboluri el este asociat cu moartea, religia, manifestările spirituale și oculte.

Să nu uităm despre Calendarul Chinezesc (ca și cel tibetan) că are cicluri de câte 60 de ani. Această periodicitate sugerează că multe dintre evenimentele petrecute de-a lungul unui ciclu se pot repeta – cu adaptările cuvenite momentului istoric – dându-ne astfel sugestii pentru ciclurile următoare. Prin urmare, anul 1958, la fel ca și 1898, poate fi un ghid al evenimentelor la care ne putem aștepta și în 2018. Ne amitim că, în 1958 a fost momentul ruperii Vietnamului în două regiuni, sub presiunea insurgenților comuniști ai Viet Cong-ului, care s-au îndreptat împotriva guvernului condus de Ngo Dinh Diem. În vreme ce în China anului 1898, aflată sub dinastia Qing și condusă de Împărăteasa Dopwager Cixi se confrunta cu invazia Rusiei și a altor țări occidentale. Atunci a fost impusă o reformă introdusă de noul Împărat-marionetă Guangxu(susținut de forțele ocupante), care însă a durat doar 100 de zile(între 11 iunie și 21 septembrie), după care Împărăteasa Cixi a revenit la putere, restaurând vechile reguli. Vedem, așadar, că anul Câinelui, ca Foc puternic în “subteran”, mai înseamnă și dominația cu mână de fier, plină de încăpățânare a conservatorismului asupra schimbărilor și eventualelor progrese. Șaizeci de ani mai târziu, China se confrunta cu o mare foamete, care a ținut până în 1961, omorând prin inaniție peste 20 de milioane de chinezi.

Știm că Focul semnifică fericirea și optimismul, ceea ce a prevalat în anii precedenți: al Maimuței de Foc și al Cocoșului de Foc. Dar, anul Câinelui de Pământ va “îngropa” Focul, ceea ce se traduce printr-o recesiune atât a optimismului, cât și a economiei mondiale. Câinele coincide cu luna octombrie, adică sfârșitul toamnei și începutul iernii. Atunci, optimismul Focului se stinge complet, lăsând loc înfricoșătoarei Ape. În anii 1929 și 1987 s-a făcut remarcat așa-numitul Octombrie-Negru, fiind vorba de momentele istorice ale căderii dramatice a bursei americane de pe Wall Street. Deci, ne putem teme de un nou declin al economiei mondiale și o nouă cădere a pieței bursiere, implicit instalarea unei noi și puternice crize economice. Mai trist este faptul că revenirea Focului se va petrece abia în 2025; ca atare, va fi o perioadă lungă a suferințelor pieței mondiale.

CARIERĂ ȘI DRAGOSTE

Câinii sunt ambițioși, ceea ce se va vedea mai accentuat în 2018. Dar, nu le va fi ușor să promoveze la serviciu, decât dacă vor continua să studieze și să dobândească noi calificări.

Cei aflați deja în afaceri este bine să se concentreze mai mult asupra afacerilor imobiliare, asupra domeniilor tehnice, sau să se implice în proiecte legate de energia termică, sau proiecte culturale. Acestea le vor aduce câștiguri importante și o evoluție frumoasă în carieră. Dacă sunt, totuși, urmăriți de ghinioane, este recomandabil să facă mai multe plimbări relaxante în aer liber.

Anul 2018 este cel în care nativii zodiei Câinelui vor căuta mai activ relații de dragoste sau dezvoltarea unor relații sociale mai strânse. Rezultatele nu vor fi cele mai bune, dar ei trebuie să se folosească de buna lor poziție socială dar și de o inițiativă puternică. Pentru bărbații din această zodie există șansa de a-și găsi partenere doar dacă vor avea mai multă răbdare. Femeile zodiei sunt și mai puțin norocoase. Mândria lor, firea mai radicală le va face să rateze ocaziile unor relații romantice.

SĂNĂTATE

Pentru nativii Câinelui – în ciuda sănătății mai solide – anul acesta va fi unul cu perspective mai întunecate. Unul din motive este acela că se află în anul zodiei lor și Taisui își spune cuvântul(vezi studiul publicat pe www.qitaky.ro anul trecut!). Există riscuri mai mari de răniri ale membrelor superioare și inferioare, precum și de accidente vasculare(datorate atitudinilor prea radicale în anumite situații tensionate). Trebuie acordată o atenție mărită aparatului respirator(situat în loja de Metal, acesta poate fi “invadat” de excesul de Pământ și să aibă loc acumulări nedorite de mucus, embolii pulmonare, bronșite sau pneumonii. Prin urmare, Câinii trebuie să-și înfrâneze pornirile capricioase și radicaliste, să adopte calmul înțelept și să se plimbe prin parcuri sau pe malul unor lacuri liniștite.

Metafizica școlii tradiționale chinezești afirmă că elementul Pământ reprezintă și celula vie, precum și musculatura. Studiile științifice au arătat că apariția cancerului este puternic legată de tulburări la nivel celular, adică are o conexiune strânsă cu excesul factorilor ce țin de loja de Pământ. Ori – așa cum am mai subliniat - anul 2018 este foarte “încărcat” cu Pământ. În plus, se va produce conflictul dintre Câine – pe de o parte – și Oaie și Bou – de cealaltă parte. Ca atare, problema majoră, în domeniul sănătății, va fi cancerul. În mod deosebit, persoanele născute în zodii/luni/zile/ore de Lemn, sau de Apă trebuie să se preocupe de protejarea lor contra cancerului prin consum accentuat de alimente anti-oxidante cât și de Coenzima Q10. Unul dintre cei care nu s-au interesat la timp de sănătatea lor a fost celebrul Steve Jobs, care a murit din acuza unui cancer de pancreas.

Sistemul cardio-vascular este asociat cu loja de Foc și va fi mult slăbit prin excesul de Pământ, care va epuiza din energia acestei loji. Dincolo de problemele cardiace și circulatorii, sunt de luat în calcul și problemele de mal-absorbție și digestie.

Un dezechilibru – prin exces – al lojii de Pământ poate provoca tulburări ale organelor ce aparțin acestei loji – stomacul, splina și pancreasul – generând afecțiuni gastrice și îngroșând rândurile diabeticilor. Există și riscul îngrășării excesive; ceea ce impune o dietă atentă pentru cei cu astfel de tendință. În acest sens, este o coincidență stranie apariția pe piața alimentară a produselor pe bază de Instant Noodles cât și a celebrului brand Pizza Hut chiar în anul 1958(Câinele de Pământ!!!). Ambele companii contribuie serios la răspândirea obezității la un mare număr de oameni în lume.

Pe de altă parte, în plan emoțional, ne confruntăm cu un “triunghi malefic” alcătuit din Câine-Bou-Oaie. Acesta va genera stări anxioase, de ură și teama de pericole nevăzute.

În loja de Pământ întâlnim și țesuturile musculare, ceea ce ne va dezvălui multe persoane cu o construcție fizică gracilă, care pot înșela prin aspectul fizic de neîndemânatici, sau naivi. Am putea să luăm drept exemple de notorietate pe Mark Zuckerberg, Hillary Clinton, David Beckham, Eric Clapton, Will Smith, Michael Jackson, Natalie Portman, Maria Șarapova sau Bashar-al-Assad.

DEZVOLTARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI ARTISTICĂ

Pe de altă parte, Câinele mai este privit drept “pălăria de flori” a Celor Patru Stâlpi ai Destinului”. Asta înseamnă că vom asista și la o ascensiune a nivelului academic și artistic, dar și a sentimentului de solitudine. Anii 1898 și 1958 s-au remarcat prin importante progrese culturale și științifice. În decembrie, 1898, Marie Curie anunța descoperirea Radiului și a radioactivității. În ianuarie 1958, Statele Unite lansau pe orbită satelitul Explorer 1, urmat în martie de Vanguard 1 și Explorer 3. Și-au marcat ziua națională , 4 iulie, prin lansarea lui Explorer 4. Tot atunci, s-a înființat oficial NASA și s-a lansat nava spațială Pioneer 1. Uniunea Sovietică a trimis în spațiu satelitul Sputnik 3, în luna mai a aceluiași an. Metro Goldwin Mayer a făcut un mare succes cu filmul musical “Gigi”, care a obținut 9 premii ale Academiei în ianuarie 1959, atunci când încă ne mai aflam în anul Câinelui.

Nu este mai puțin important nici faptul că 1958 a fost și Anul Internațional al Geofizicii și cel în care s-a pus în evidență magnetosfera Pământului.

Anul Câinelui mai poate fi asimilat și cu săpăturile în pământ și descoperirile arheologice. Avem exemplul descoperirii mormântului Regelui Egiptean Tuth, în 1922 – an al Câinelui.

DEZASTRE ȘI MARI RISCURI

Deoarece zborurile sunt considerate activități de Foc, iar Câinele de Pământ “îngroapă” Focul, ne temem de dezastre aeriene. De altfel, anul 1958 a fost marcat și de grave prăbușiri de avioane: accidentul de la Munchen, din februarie, când au murit 21 de persoane; bombardierul american care a scăpat din greșeală o bombă cu încărcătură nucleară în Carolina de Sud, distrugând o locuință și rănind câțiva oameni; coliziunea din aprilie dintre un avion al companiei United Airlines cu un avion militar al forțelor SUA, lângă Las Vegas, făcând 49 de victime; prăbușirea, în august, a unui avion al companiei KLM în mare, ucigând 99 de persoane.

Fiind Gropar al Focului, Câinele este totodată și depozitar al acestuia, sugerându-ne riscurile de incendii devastatoare, prăbușiri de clădiri precum și explozii de proporții. Astfel, în martie 1958, un incendiu a distrus o fabrică de lenjerie de corp din New York, omorând 24 de angajați; în decembrie, un alt groaznic incendiu s-a produs la o școală din Chicago, făcând 90 de victime printre elevi și mai omorând 3 călugărițe. În aceeași lună, un mare magazin din Bogota a luat foc, prinzând în flăcări 84 de persoane. La data de 11 februarie 1958, s-a înregistrat cea mai puternică explozie solară cunoscută vreodată.

Tot ca depozitar al Focului, Câinele se poate constitui într-un Foc latent, ascuns, care să genereze explozii de mare amploare. Să ne amintim de explozia celei de a doua bombe atomice din 9 august 1945, la Nagasaki(la numai 3 zile după Hiroshima). De aceea, ne putem teme de un eventual nou atac nuclear în 2018! Oare ce se va întâmpla în mintea lui Kim Jong Un?!... Oricum, există niște îngrijorătoare premise prielnice unor noi progrese în dezvoltarea armelor nucleare.

Tot într-o zi de Câine de Pământ ne putem aștepta la unele catastrofe legate de pământ, ca de exemplu mari alunecări de terenuri, sau seisme. Așa a fost alunecarea de pământ din Pakistan din 7 aprilie 2012, care a îngropat de vii 135 de soldați; sau, seismul de 5,5 grade pe scara Richter din 11 mai 2017, din provincia Xinjiang, China – ambele date au fost în zile ale Câinelui de Pământ.

Pământul Yang simbolizeză Muntele, iar când acesta este “așezat” pe Câinele de Pământ, sugerează Muntele cel Mare. Aceasta constituie mesajul posibilelor prăbușiri și alunecări de terenuri de pe coastele munților sau dealurilor, precum și posibile accidente ale excursioniștilor/sportivilor montani. Este interesant de remarcat că accidentul celebru al vasului Titanic s-a petrecut la miezul nopții – momentul de vârf al orei Pământului Yang, pe 14 aprilie 1912. La această oră, transatlanticul s-a ciocnit cu marele ghețar plutitor- un “munte' de gheață. Un accident similar s-a întâmplat și pe 30 ianuarie 1959 cu un cargou danez – tot coliziune cu un iceberg – în largul apelor Groenlandei, făcând 95 de victime; încă sub influența anului Câinelui de Pământ(care se încheia pe 7 februarie 1959).

Să observăm că Dragonul este zodia aflată în opoziție dură cu Câinele. De aceea, nu trebuie să neglijăm nici riscul unor puternice cutremure de pământ, ca și al accidentelor rutiere de amploare.

RISCURI ALE NATIVILOR DIN ZODIA CÂINELUI/DRAGONULUI SAU...

Conform celor explicate de mine în articolul precedent(publicat pe 19 februarie), de regulă, nativii unei zodii sunt dezavantajați în anul zodiei lor.

Astfel, cei născuți în ani de Câine, dar și nativii din zodia Dragonului(aflat în conflict puternic permanent cu Câinele) vor fi sub semnul pericolelor în 2018. pentru ei, nu este bine să stea prea mult într-un loc. Li se recomandă mutări de locuință, de loc de muncă sau sediu de firmă, precum și călătorii. Mai este nevoie și de multă prudență în privința sporturilor cu risc de accidente precum: conducerea automobilelor de mare viteză, a avioanelor personale, scufundări, parașutism etc. Ei ar trebui să poarte, ca protecție, un pandantiv cu Iepure(care să distragă atenția Câinelui). De asemenea, Dragonilor nu li se mai recomandă călătoriile îndreptate către Nord-Vest, deoarece aceea este direcța în care se vor întâlni cu steaua zburătoare Marele Duce(ciclul distructiv al celor 5 elemente).

Persoanele născute în an de Dragon pot avea probleme serioase în 2018, tot datorită puternicului conflict al acestuia cu Câinele. Printre aceste persoane se numără și Vladimir Putin, Michelle Obama, Sandra Bullock, Russel Crowe. Și aceia care sunt născuți doar în zi de Dragon vor avea de înfruntat provocări grele. Printre ei se numără și Prințul Philip, Regina Elisabeta a II-a a Angliei, premierul japonez Shinzo Abe, Kate Middleton, Edward Snowden, Roman Polanski. Ei pota avea conflicte în familie, sau în relațiile sociale, mai ales cu persoane de sex opus.

Cu atât mai mult, nativii din zodia Câinelui se pot aștepta la obstacole și conflicte. Ne putem lua ca exemple pe: Melanie Trump, George W. Bush, sau Sylverster Stallone.

Cât privește persoanele care au în compoziția Celor Patru Stâlpi ai Destinului zodiile Boului sau Oii, aceștia pot avea probleme mari cu căsniciile, relațiile cu cei din jur, precum și cu o sănătate șubrezită. Pericole ascunse le vor provoca stări de iritare nervoasă, îngrijorări și mari dizarmonii relaționale, dar sunt și mai expuși la boli canceroase. Printre ei se numără și Donald Trump și Julian Assange.

Nativilor din toate zodiile li se recomandă să poarte anul acesta talismanul cu Iepure.

DESPRE INDUSTRIE ȘI ECONOMIE

Să subliniez, mai întâi, faptul că în 2018 banii vor putea veni doar către aceia care vor alege onestitatea și corectitudinea în relațiile de parteneriat în business. Companiile care își vor asigura beneficiarii cu bunăstare și sănătate, prin investiții mărite în domeniul regenerării materiilor reziduale și reînnoirii mijloacelor de producere a energiei vor fi recompensate cu venituri mari. Va fi nevoie de solidaritate și frăție; acestea vor face spiritul dreptății ce îl caracterizează pe Câine să fie convertit în bogăție materială și spirituală.

Va trebui să dăm uitării toanele și excentricitățile anului Cocoșului de Foc, deoarece anul Câinelui de Pământ nu ne permite pierderi și cheltuieli inutile. Este anul în care succesul în dragoste și în muncă depinde esențialmente de comunicarea între oameni și de înțelegerea faptului că lipsa egoismului și generozitatea pot aduce promisiunea unei răsplătiri generoase.

Elementul Pământ Yang – în mod deosebit Câinele – este unul complex, deoarece are în conținutul său Focul, Metalul și Pământul. Acestea se regăsesc în activitățile industriale care afectează mai toate domeniile vieții cotidiene. În mod deosebit afacerile cu asigurări, precum și cu high-tech și computere. Câinele de Pământ se regăsește în persoane cu mare talent în afacerile cu tehnologii înalte. Exemplele cele mai grăitoare sunt chiar Bill Gates, Steve Jobs și Mark Zuckerberg. Toți posedă în mod accentuat elemente de Pământ în Cei Patru Stâlpi ai Destinului lor. Prin urmare, 2018 va aduce noi progrese importante în domeniul internetului și al softurilor.

Din fericire, prezența masivă a Pământului poate aduce prosperitate în industria lemnului. Deoarece Lemnul “hrănește” energia de Foc, el poate să stimuleze industriile cu amprentă de Foc, aducându-le productivitate mare, dar bani puțini. Așadar, vor străluci industriile mobilei, construcțiilor din lemn, chiar și cea de fashion, presa scrisă, tipărirea cărților; se va dezvolta învățământul și protecția mediului, afacerile cu plante și flori.

Ajutat de avântul energiei de Lemn, Focul va stimula și industriile ce-i aparțin: energetică, divertisment.

Vor fi mai dezavantajate industria minieră, imobiliarele, construcțiile de mașini(inclusiv de automobile) dar și activitățile bancare, transporturile rutiere și pe apă, comunicațiile.

În general, Focul constituie elementul care reprezintă fericirea, generând optimism și încredere. Din acest motiv, în anii de Foc, oamenii își manifestă încrederea în creșterea economică și a pieței bursiere. Asta s-a întâmplat în anii 2013 -2017, când prezența Focului s-a făcut simțită din plin. Anul 2018 elimină aproape orice urmă de Foc, aducând o “invazie” de Pământ. Asta se traduce prin pierderea optimismului, care va fi înlocuit cu un pesimism profund, susținut de prezența Pământului, a Metalului și Apei, care se va încheia cu anul Șarpelui din 2025. Prin urmare, intrăm într-o perioadă de reducere a ritmului economic. Deoarece Câinele este asociat cu luna Octombrie, aceasta va fi luna în care se va produce primul pas în recesiunea economică generală. Avem un argument serios, dacă privim în istoria Bursei din Wall Street, în care marele colaps a fost numit “Octombrie-Negru”. Deja, bursa din New York ne dă primele semne de slăbiciune.

ASTROLOGIE FENG SHUI

Simbolul celebru al Taoismului – cercul Yin-Yang – ne transmite de peste 4000 de ani mesajul că una din legile fundamentale ale Universului este aceea a “transformărilor continui”. În consecință, fiecare nou an ne aduce noi date în interiorul grilei Stelelor Zburătoare, adică, în privința distribuirii energiilor pozitive și negative. Ca atare, ținând seama de aceste schimbări, trebuie să luăm în calcul și măsurile de precauție necesare.

Astfel, energia malefică numită “Cinci Galben” - simbolizând obstacole și ghinioane – se va găsi în 2018 în partea de Nord. De aceea, este recomandabilă prezența unor clopoței de vânt în zona de Nord a locuinței; aceștia vor putea disipa energia negativă. În acest sens, trebuie să fim mai atenți în lunile iulie și octombrie, când această Stea zburătoare își va manifesta mai pregnant efectele.

Steaua Zburătoare 2 – semnificând riscul de îmbolnăviri – se va așeza în partea de Vest a locuinței. Șiragul de 6 monede legate cu șnur roșu poate anihila pericolul, dacă va fi amplasat în această parte a casei.

Marele Duce” – energia lanțului distructiv al celor 5 elemente – se va regăsi în partea de Nord-Vest, ceea ce sugerează că nu va fi bine să “mișcăm pământul” în această zonă. Altfel spus, săpăturile și/sau construirea de noi spații nu este permisă în partea de NV.

Steaua Zburătoare 9 – Trigrama Focului – va fi situată în centrul grilei; ceea ce anticipează riscuri mai mari de incendii devastatoare, în 2018. Zonele centrale și cele de Nord (apartamente, complexe de locuințe, teritorii de țări, sau de continente) vor fi cele mai expuse. Așadar, țările nordice din Europa, ca și cele din Orientul Mijlociu sunt cele mai expuse. Nu vom exclude nici zona centrală a Chinei. Dar, nici orientarea spre Nord a Casei Albe din Washington nu este de neglijat; cu atât mai mult cu cât Steaua “Cinci Galben” din acest an va crea mai multe obstacole în activitățile acestui centru al puterii mondiale.

Va trebui să acordăm o atenție deosebită lunii aprilie – o lună a Dragonului de Foc Yang. Aici se va produce ciocnirea între Dragon și Câinele de Pământ Yang, combinată cu prezența Stelelor 2 și 5 în Vest. În traducere: luna aprilie este perioada cea mai probabilă pentru producerea unor seisme și/sau alunecări de teren de mare intensitate în regiunile vestice ale lumii.

Sfatul general de protecție, pentru toate zodiile, este să se poarte tot anul 2018 amuleta cu Iepurele.

Mare Maestru Internațional de Qigong

Adrian Florea

Maestru Feng Shui

 

No Comments Yet.

Leave a comment