Ce ne aduce anul PORCULUI de PĂMÂNT – 2019?

DESPRE PORC

PORCUL(MISTREȚUL) reprezintă, în general, bogăția și generozitatea. Nativii din această zodie sunt adesea rezervați în relațiile cu alții și este destul de dificil să le câștigi încrederea. Dar, o dată cuceriți, vom descoperi extraordinari prieteni și excelenți parteneri de afaceri. Le place starea de relaxare și își aleg prieteni loiali și de încredere. Nativul este înclinat spre etică și chiar idealism, iar în anul zodiei sale își va accentua conștiința socială. Cu cât ești mai compatibil cu acest nativ, cu atât anul zodiei tale va fi mai bun și plin de obiective atinse.

În mitologia chineză se afirmă că, la chemarea Împăratului de Jad, dintre toate animalele sosite, porcul a fost ultimul. Alte surse susţin că Buddha ar fi fost cel care ar fi convocat marea adunare, atunci când a hotărât să plece de pe Pământ şi că, de asemenea porcul ar fi ajuns ultimul. Tot legenda spune că, în momentul în care Împăratul de Jad(sau Buddha?…) ar fi hotărât să închidă lista participanţilor, a auzit un guiţat al porcului. În goana sa de a ajunge la Marea Adunare, porcul fusese răpus de foame şi nu ezitase să se oprească pentru a mânca şi a trage şi un pui de somn; motiv pentru care a fost etichetat drept Porcul Leneş. Dar, fără scrupule, el şi-a continuat drumul spre palatul imperial. Astfel, PORCUL a devenit cel de-al 12-lea animal zodiacal.

Făcând o asociere cu calendarul gregorian, luna corespunzătoare PORCULUI este cuprinsă între 7 noiembrie şi 6 decembrie. În astrologia chineză, prima jumătate a lunii PORCULUI este numită Lidong – în traducere: Începutul Iernii şi corespunde cu poziţionarea Soarelui în longitudinea celestă la 225o, iar finalul acestui anotimp este atunci când Soarele atinge longitudinea de 240o. A doua jumătate a lunii PORCULUI este numită Xi’oxue – în traducere: Mica Zăpadă. Soarele atinge 240o, pe 22 noiembrie şi se va duce spre 255o, pe 7 decembrie.

În aceeaşi astrologie chineză, ora PORCULUI este considerată (după ceasul occidental actual) între 21.00 şi 22.59. Tradiția spune că acesta este intervalul în care PORCUL doarme cel mai bine. Este important să ştim că, indiferent de zodia anului în care vii pe lume, dacă ora naşterii este cea a PORCULUI, atunci caracteristicile tale dominante vor fi cele ale PORCULUI.

GENERALITĂȚI

Numerele norocoase : 4(LEMN), 6(METAL) şi 8(PĂMÂNT).

Explicaţii: 2019 este dominat de PĂMÂNT şi APĂ. LEMNUL este elementul care atacă PĂMÂNTUL – diminuând substanţial pierderile financiare – şi consumă din energia APEI. Iar METALUL consumă din energia distructivă a PĂMÂNTULUI. Totuşi, reunirea celor 3 cifre, alături de prezenţa APEI, generează o armonie a şirului METAL-PĂMÂNT-APĂ-LEMN.

Aşadar, numai folosirea tuturor celor trei numere poate aduce mai mult noroc!

Având în vedere că şi numerele 2 şi 5 sunt tot de PĂMÂNT, ele pot genera combinaţii favorabile cu 4 şi 6.

Culorile benefice : Galben(PĂMÂNT), Gri(METAL), Brun-roşcat(PĂMÂNT) ŞI Auriu(METAL).

Explicaţii: sunt mai indicate combinaţii ale acestor culori, deoarece ele pot aduce un echilibru privind PĂMÂNTUL-Yin(slab)care îşi pierde stabilitatea, fiind aşezat pe APĂ. METALUL va crea armonia între PĂMÂNT şi APĂ.

Dar, este bine să evităm roşul şi albastrul.

În conformitate cu celebrul și străvechiul Calendar Hsia - Calendarul Fermierilor chinezi – anul 2019 începe(raportându-ne la calendarul occidental) la data de 5 februarie și se va încheia la 27 ianuarie, 2020. Astrologia chineză stabilește că acesta este anul PORCULUI(MISTREȚULUI) de PĂMÂNT. Calendarul Hsia indică pentru el o suprapunere a simbolului ce reprezintă PĂMÂNTUL-Yin peste cel al APEI – PORCUL este considerat a fi parțial de APĂ și parțial de METAL. Prin urmare, avem de a face cu un an, care din perspectiva Celor Patru Stâlpi ai Destinului este PĂMÂNT care domină ramura de APĂ a stălpului de PĂMÂNT. Dacă ne referim la faimosul lanț al Celor Cinci Loji(Elemente) Energetice – LEMNUL-FOCUL-PĂMÂNTUL-METALUL-APA - și la cel generator, respectiv distructiv, descoperim că PĂMÂNTUL și APA se află în relație conflictuală, dând naștere unor relații încleștate, adversități puternice, mai frecvente în acest an. Ne-am mai confruntat cu situații conflictuale și în anul 2015 – când LEMNUL a dominat PĂMÂNTUL – în 2016 și 2017 – când FOCUL a dominat METALUL. Am asistat, însă, în 2018, la un proces de împăcare(cel puțin, pentru o pentru o vreme...) între SUA și Coreea de Nord, când am avut o întâlnire între PĂMÂNT și PĂMÂNT; deci, conflictul a fost calmat. Iar, în 2019, suntem martorii și ”beneficiarii” conflictului dintre PĂMÂNT și APĂ. Ceea ce se va concretiza prin înmulțirea neînțelegerilor internaționale. Din fericire, natura Yin a PĂMÂNTULUI conferă mai multă moderație și blândețe. Să remarcăm faptul că persoanele născute în zile de PĂMÂNT-Yin sunt mai înclinate către filosofie, pacifism și umanitarism. Ca atare, părțile aflate în conflict vor avea o tendință de a-și reduce încăpățânarea și a se apleca spre adoptarea unor compromisuri, de a înțelege și nevoile celorlalți și a le respecta. Astfel, deși conflictele internaționale vor spori la număr, ele vor fi aplanate și se va căuta restabilirea unei armonii.

CONFLICTE ȘI REBELIUNI

Pe de altă parte, așezarea PĂMÂNTULUI peste APĂ sugerează că pacea și armonia vor avea un caracter de suprafață, dovedindu-se fragilitatea lor, precum și existența unei ostilități bine mascate, generând activități teroriste, asasinate, neliniște și rebeliuni în diverse țări ale lumii. Să ne amintim că, în urmă cu 120 de ani, Rusia – susținută și de alte state occidentale - invada Imperiul Chinei, aflat sub conducerea Împărătesei Dowager Cixi și a Împăratului Guangxu. Șaizeci de ani mai târziu, Vietnamul se rupea în două prin agresiunea Viet Kong-ului asupra guvernării Ngo Dinh Diem, dând startul uni lung război, în care s-au implicat și Statele Unite. Anul 1899 era marcat în China de Răscoala Boxerilor, îndreptată împotriva prezenței străine și care culminat cu bătălia din octombrie de la Templul Senluo. O altă rebeliune s-a petrecut în 1959 în Tibet, când Dalai Lama a fost nevoit să se refugieze în India, pe 17 martie.

ACCIDENTE ȘI DEZASTRE NATURALE

Totuși, poziționarea PĂMÂNTULUI peste APĂ sugerează lipsa susținerii FOCULUI, adică un pământ instabil, care se traduce prin pericole de cutremure, alunecări de terenuri, prăbușiri de clădiri și avalanșe(de noroi, sau de zăpadă), ca și de scufundări de terenuri ce vor afecta fundațiile unor clădiri.

Ținând seama de ciclul de 60 de ani al calendarului astrologic chinezesc, remarcăm că, în 1959 s-au petrecut cutremure importante în lume. Amintesc aici despre seismul de gradul 7,9 Richter, din 4 mai, în estul peninsulei Kamceatka; de asemenea, cel de gradul 7,2 din 13 august în parcul Național Yellowstone, statul Wyoming, SUA, care a făcut și 28 de victime. Un cutremur cu aceeași intensitate, s-a petrecut și în Taiwan pe 5 august, precum și unul de 7,3 grade în Noua Zeelandă, pe 14 septembrie.

Dominanta de APĂ a PORCULUI va putea genera inundații dezastruoase și ploi torențiale însoțite de vânturi puternice. Ne amintim de inundațiile din 8 august, tot în Taiwan, care a ucis 2000 de oameni, cât și taifunul Vera, din Japonia, care a făcut 5098 de pierderi de vieți omenești. Pe 2 decembrie, marele dig Malpasset din sudul Franței, a cedat furiei apelor, provocând inundarea orașului Frejus și omorând alți 418 oameni.

Privind în urmă cu 120 de ani, găsim cronici despre Marele Îngheț din America de Nord din 12 februarie 1899, însoțit de o abundență de ninsori. Iar, pe 4 martie, ciclonul Mahina a lovit Queensland, devenind cel mai mortal dezastru natural din istoria Australiei: 400 de morți.

Nu putem trece cu vederea faptul că instabilitatea PĂMÂNTULUI, mai poate fi tradusă prin creșterea riscurilor de accidente rutiere. Aceasta, cu atât mai mult cu cât PORCUL este asociat și cu tendința de a călători, ceea ce va pune în mișcare mai multă lume decât în alți ani. Numărul potențialelor primejdii crește și datorită faptului că absența FOCULUI – care, printre altele, reprezintă și zborurile – ar putea aduce mai multe accidente aviatice( prăbușiri de avioane, sau de alte aparate de zbor, precum parapantele etc.).

Dar pericolele din 2019 nu se opresc aici. Aceeași instabilitate a PĂMÂNTULUI așezat pe APĂ, ne sugerează și riscul mai multor accidente miniere, mai ales prin prăbușiri de galerii. Istoria consemnează că în anii 1899 și 1959 s-au petrecut numeroase astfel de accidente. Aș aminti despre marea prăbușire de mină din 21 ianuarie 1960(anul PORCULUI de PĂMÂNT era încă în vigoare) din Holly Country, Africa de Sud, care a răpit viețile a 435 de mineri. Pe 28 august 1899, mureau 512 oameni într-o mină de cupru din Japonia, în urma unei ploi torențiale.

În sistemul astrologic chinez numit ”Cei Patru Stâlpi ai Destinului”, se precizează puternica incompatibilitate dintre PORC și ȘARPE. Ambele zodii sunt asociate cu Steaua Zburătoare numită ”Calul Călător”. O asemenea concurență poate determina multe călătorii. Dar, conflictul dintre APĂ și FOC se va manifesta prin intensificarea călătoriilor pe apă și în aer, dar și la creșterea numărului de accidente aeriene și acvatice. Istoria ne arată că pe 3 februarie 1959 lumea muzicală a suferit o pierdere prin Buddy Holly, mort într-un accident aviatic petrecut în statul Iowa, SUA. Coincidența a făcut ca, în aceeași zi, lângă New York, să se prăbușească un alt avion aparținând companiei American Airlines, omorând 65 de persoane. Pe 30 iunie, un alt avion se prăbușea peste o școală din Okinawa, ucigând 21 de elevi. Spre sfârșitul anului PORCULUI, pe 21 ianuarie 1960, zborul 671 al companiei Avianca s-a frânt în golful Montego din Jamaica, luând alte 37 de vieți. În timp ce pe 8 decembrie 1959, o barcă de salvare botezată Mona se răsturna lângă coastele Scoției, pierzându-se viețile a 8 pasageri.

ECONOMIA MONDIALĂ

În sistemul celor Cinci Elemente, FOCUL reprezintă fericirea și optimismul, sentimente care au dominat anii precedenți, în care am avut prezența acestui element – fie ca dominantă a anului, fie ca bază a zodiei. Mă refer la anii MAIMUȚEI și COCOȘULUI. Sosirea anului CÂINELUI a adus cu sine ”îngroparea” FOCULUI, deci, scăderea gradului de optimism și în consecință o recesiune economică. CÂINELE este reprezentat și de luna octombrie – sfârșitul toamnei și începutul iernii. Așadar, optimismul FOCULUI continuă să se diminueze în anul PORCULUI de PĂMÂNT. Cu alte cuvinte, dacă zodia CÂINELUI este ”groapa” FOCULUI, atunci zodia PORCULUI este cea care îl extermină, frâiiele vieții fiind preluate de APA înfricoșătoare. Prin urmare, 2019 se anunță unul cu o continuare a scăderii progresului economic mondial, a accentuării crizei economice , a căderii bursei pe o perioadă mai îndelungată, mai exact până în anul 2025. Abia atunci ne vom reîntâlni cu FOCUL. Să ne amintim că, în precedentul an al PORCULUI 2007, au apărut semnele exploziei afacerilor cu ipotecile secundare, care au generat un adevărat tsunami financiar în 2018.

Există, totuși, domenii ale economiei care vor putea prospera, ca productivitate – nu și ca profituri! Și anume, cele legate de energetică, finanțe și divertisment – ele fiind activități de tip FOC. Industriile caracterizate de APĂ vor trebui să facă față unei puternice concurențe între ele. Astfel, transporturile navale, cele rutiere, precum și industria comunicațiilor nu vor avea mari șanse de prosperitate. A doua categorie de industrii care vor avea profituri de succes în 2019 este aceea dominată de energia de PĂMÂNT: imobiliarele, mineritul, asigurările, produsele software. Activitățile cu caracter de METAL – precum industria bancară, industria construcțiilor de mașini, industria automobilelor – vor avea și ele un an nefavorabil, deoarece, pentru aceste domenii banii provin din energia de LEMN – total absentă în 2019. Pe de altă parte, APA ascunsă în zodia PORCULUI va reduce avântul din domeniile de METAL, care vor rămâne active, dar nu vor avea câștiguri pe măsură.

În rezumat: domeniile care vor înregistra succese sunt cele aflate sub semnul LEMNULUI și cel al PĂMÂNTULUI. Vorbim aici despre activități de tip LEMN – mediu, modă, editarea de cărți, educație, cultivarea și comercializarea plantelor. Cele dominate de PĂMÂNT: imobiliare, asigurări, minerit, high tech. Industriile marcate de energia de FOC și care vor fi productive, dar mai puțin profitabile: energetică, finanțe și divertisment. Reținem că activitățile economice dominate de METAL și APĂ nu vor mai fi suficient de profitabile în 2019.

CULTURĂ, ȘTIINȚE, CARACTERE

Din altă perspectivă, astrologii chinezi asociază PĂMÂNTUL-Yin cu ”grădina de pământ”, precum și cu ”pământul-mamă”; ceea ce ar induce o atmosferă de relaxare și confort. Ca atare, mulți dintre cei născuți în zile de PĂMÂNT-Yin au devenit artiști, politicieni(veritabili!…) și oameni de știință având contribuții în domeniile culturii, umanității și mediului natural. Istoria ne demonstrează că umanitatea a dat naștere multor savanți de renume, artiști și politicieni care au avut însemnate contribuții în domeniile lor, născuți cu marca PĂMÂNT-Yin. Printre ei se numără Charles Darwin, Leonardo Da Vinci, Sigmund Freud. Dintre artiștii născuți în zile PĂMÂNT-Yin, aș aminti pe Michelangelo Buonarroti, Andrei Tarkovsky(regizor, actor, scenarist și scriitor rus), George Michael. Tot printre cei faimoși se află președinți ai Statelor Unite, precum Abraham Lincoln, Franklin Roosevelt, Barack Obama și chiar Donald Trump; toți născuți în zile de PĂMÂNT-Yin. Este interesant de remarcat că majoritatea persoanelor cu faimă, cunoscute a fi și gay, sunt născute tot în zile PĂMÂNT-Yin… Printre aceștia se numără Leonardo Da Vinci, Michelangelo Buonarroti, Andrei Tarkovsky și George Michael. O explicație logică a acestui fenomen ar putea fi faptul că, în sistemul celor Cinci Elemente, APA este în opoziție cu FOCUL, METALUL este în opoziție cu LEMNUL, dar PĂMÂNTUL rămâne neutru. În aceste condiții, cei dominați de energia de PĂMÂNT au tendințe homosexuale mai accentuate.

Mai putem observa că aceia născuți în zile de PĂMÂNT-Yin sunt cel mai adesea persoane cu corp suplu, chiar slăbănog; avem ca exemple pe președintele Abraham Lincoln, președintele Barack Obama, Celine Dion, Uma Thurman, Audrey Hepburn. Femeile din această categorie sunt în general grațioase și distinse. La bărbați, remarcăm imaginea de gentleman, intelectual și filosof – cum ar fi actorul George Clooney, preocupat de evenimentele sociale și activist umanitar și economic, ambasador al Națiunilor Unite pentru Pace, profund implicat în acte umanitare: strângerea de fonduri pentru victimele cutremurului din Haiti în 2010 și realizator al unor filme documentare cu National Geographic vizând atenționarea asupra crizelor internaționale. La fel ca și Clooney, mulți alți savanți, artiști și activiști născuți sub semnul PĂMÂNTULUI-Yin s-au făcut remarcați. Aș mai adăuga pe Julian Assange, Jet Li, Mel Gibson și Kevin Spacey.

Totodată, foarte sugestiv rămâne încă romanul clasic chinez ”Călătorie către Apus”, în care eroul principal Zhu Bajie – aparținând zodiei PORCULUI – se dezvăluie ca un personaj isteț, lacom, distins, dar și leneș, viclean, înșelător și decepționant. Acestea se regăsesc în așa-numita Stea ”Umbrela Cerească”. Aceste caracteristici ne îndeamnă să credem că ne vom confrunta, anul acesta, cu mai multe delicte decepționante, cazuri de corupție și scandaluri sexuale. Se vor intensifica fraudele și înșelăciunile, în mod special pe internet.

O altă atenționare ar fi adresată celor născuți sub zodiile PORCULUI și ȘARPELUI. Aceștia vor fi împinși mai mult spre schimbări, mutări și călătorii. Se vor putea face mutări de locuințe, de spații de afaceri, schimbări de job-uri și călătorii. Atenționarea se referă, mai ales, asupra pericolelor ce îi așteaptă dacă vor practica sporturi riscante, precum curse cu mașini, zboruri, parașutism, scufundări etc. Este recomandabil să poarte tot anul 2019 o amuletă cu tigru. Cei din zodia ȘARPELUI sunt sfătuiți să evite deplasările direct spre Nord-Vest, pentru a ocoli întâlnirea cu Steaua periculoasă ”Marele Duce”.

Să nu uităm că nativii din PORC se află în conflict cu propria zodie, unde intervine Tai Sui (vezi articolul meu de pe www.qitaky.ro, din 20 ianuarie 2019). de aceea și ei vor trebui să poarte amuleta cu tigru.

În general, din punctul de vedere al persoanelor născute în ani/zile de FOC anul PORCULUI este cel al așa-numitului Nobil. Acesta este considerat în astrologia chineză drept un înger venit din Ceruri pentru a susține și salva, aducând soluții pentru rezolvarea problemelor de viață, ușurând viața unor astfel de persoane și împingându-le spre progres și dezvoltarea unor noi proiecte. Cei care vor beneficia de binefacerile Nobilului sunt aceia născuți în ani care se termină cu cifrele 6 și 7(ex.: 1947, 1956, 1957, 1966, 1967,...)

Zodia care este cea mai defavorizată în 2019 este ȘARPELE, care este în directă coliziune cu PORCUL. Acest conflict se va manifesta prin multe turbulențe, mutări, accidente sau schimbări. Există riscuri mari în ce privește prezența ghinioanelor la zboruri sau călătorii pe apă. Nativii din ȘARPE sunt sfătuiți să călătorească mai mult, să opereze schimbări în viața lor – de locuință, de job etc.

SĂNĂTATE, MEDICINĂ

În medicina tradițională chineză(MTC), PĂMÂNTUL-Yin reprezintă stomacul splina și pancreasul. Ori, instabilitatea din acest an, a PĂMÂNTULUI se va reflecta în probleme digestive, ca și în ce privește înmulțirea bolnavilor de diabet, sau scăderea capacității pancreasului de a secreta insulină, crescând nivelul zahărului din sânge – adică agravarea diabetului la cei care sunt deja bolnavi.

Conflictul energetic dintre PORC și ȘARPE va aduce acestuia din urmă deficiențe ale sistemului cardio-vascular.

Prezența ascunsă a APEI și LEMNULUI, dar absența FOCULUI, constituie un motiv serios de afectare a sistemului osteoarticular, crescând numărul reumaticilor, sau intensificând prezența acestei afecțiuni. Există şi condiţii favorabile apariţiilor unor eczeme, sau alte afecţiuni ale pielii. Așa cum am explicat mai sus, absența FOCULUI în perioada anilor 2018 – 2022 va determina stări de slăbiciune, pierderi de energie vitală, scăderea capacității de lucru a inimii, insuficiențe circulatorii și indigestii frecvente. Așa încât, este recomandabil consumul de antioxidanți – care pot echilibra ”slăbiciunea” PĂMÂNTULUI, precum și administrarea coenzimei Q10 – menită să completeze lipsa FOCULUI.

Întâlnirea PORCULUI cu anul zodiei sale nu este benefică (vezi în articolul precedent despre Tai Sui) și, de aceea, nativii din această zodie vor putea avea probleme de disarmonie generală, frustrări, iritări nervoase, anxietăți și afecțiuni ale aparatului urogenital precum și afecțiuni eritematoase la nivelul pielii.

RELAŢII INTERZODIACALE

Zodiile care interacţionează constructiv cu cea a PORCULUI sunt TIGRUL, IEPURELE şi OAIA. Să remarcăm, însă, faptul că aceste compatibilităţi nu sunt universal valabile. Pot apare caracteristici individuale, determinate de datele personale - anul, luna, ziua şi ora naşterii - care se regăsesc în calculele Celor Patru Stâlpi ai Destinului. Acestea vor oferi rezultate exacte despre fiecare persoană, chiar dacă ar aparţine de una din zodiile favorizate în acest an, deoarece este posibil să întâlnim PORCUL de PĂMÂNT în luna, ziua, sau ora naşterii. Astfel de situații întâlnim la persoane de notorietate, precum Xi Jinping, Bashar al Assad, Bob Dylan, Robert Downey Jr., Dmitri Medvedev, sau Donald Trump. Toți aceștia sun născuți în ani de ȘARPE. Dar, există numeroase cazuri în care unii nu sunt născuți în ani de ȘARPE, dar au între ceilalți 3 stâlpi ai destinului ȘARPELE. Aș exemplifica aici pe Angelina Joli, Ivanka Trump, Barack Obama, Mel Gibson, George Bush Jr și Sylvester Stallone. Aceștia ar putea avea în 2019 conflicte familiale, conflicte relaționale, mai ales ciocniri între soți, sau cu alte persoane de sex opus.

Nativiii din PORC vor avea nevoie acută de protecția amuletei cu tigru, pentru a evita ciocnirile cu Marele Duce(Tai Sui). Printre aceștia, remarcăm pe Hillary Clinton, Arnold Schwrtzeneger, Elton John, Stephen King, Kevin Spacey, Mike Spence, Kim Jong-un, Elon Musk, Julian Assange sau Justin Trudeau.

Nativii din alte zodii, dar care au venit pe lume în zi de PORC, vor avea relații tensionate și pline de îngrijorări cu soțul/soția, ca și probeleme de sănătate în jumătatea inferioară a corpului. Ne putem gândi la George Clooney, Jet Li, Prințul William, Împăratul Akihito sau la Celine Dion.

FENG SHUI

Miniature asian lanterns on a bed of smooth stones

Așa cum se știe, diversele forme de energie se schimbă de la an la an. Ca atare, avem nevoie să știm, în fiecare an, unde se situează atât energiile negative, cât și cele pozitive. Astfel, suntem în măsură să luăm măsurile de protecție necesare.

În anul PORCULUI de PĂMÂNT, Steaua numită Cinci Galben – simbolizând obstacolele, ghinioanele – se va afla la SV. În consecință, este recomandabilă instalarea unor clopoței de vânt în această parte a locuinței/spațiului de afaceri. Cele mai periculoase luni, în acest sens, sunt mai, august și noiembrie.

Steaua zburătoare 2 – simbolizând bolile – se va instala în zona de NE; efectele ei pot fi contracarate prin amplasarea unui șirag de 5 monede tradiționale chinezești, legate între ele cu șnur roșu, în zona respectivă.

Marele Duce(Tai Sui) – așa cum am afirmat mai sus – se va găsi în zona de NV și impune anularea oricărei intenții de a săpa, sau construi ceva în această parte a locuinței /spațiului de afaceri.

Legat de steaua zburătoare malefică numită ”Trei Ucigași”, este bine să ne așezăm cu spatele la Vest.

Iar, fiindcă în 2019 direcția SE este etichetată drept ”Poziția Prăbușirii”, aflată diametral opus cu ”Marele Duce”, va fi bine să evităm poziționarea cu fața în această direcție.

Steaua 3 – simbolizând conflictele și furturile – se va afla la Sud, impunându-ne amplasarea unei bucăți de hârtie/carton de culoare roșie.

Steaua 7 – a scandalurilor între membrii familiei, sau asociați – se va afla la SE și ne va impune să mutăm vaza transparentă cu cei trei bambuși în zona stelei.

Ca o ultimă observație, remarc încă o dată că, începând cu mijlocul anului 2016, am intrat într-o lungă perioadă de dominare a PĂMÂNTULUI, METALULUI și APEI, care se traduce prin lipsa totală a Yang-ului(pe care îl găsim în FOC și LEMN). Ne vom întâlni cu LEMNUL abia în 2022. Acest fenomen va produce atacuri dure la adresa persoanelor cu o structură nativă de METAL. Vorbind despre liderii importanți din lume, cei mai afectați vor fi: Theresa May, premierul japonez Shinzo Abe, Tsai Ing-wen(prima femeie președinte a Taiwanului) și alții. Dintre liderii pentru care METALUL și PĂMÂNTUL sunt elemente favorabile și vor produce o creștere a norocului – spre ghinionul multor alte țări!… - se numără Vladimir Putin și Xi Jinping(președintele Chinei).

Adrian FLOREA  - Mare Maestru Internațional de Qigong

vă dorește să vă modelați un an 2019 cât mai plin de reușite!

No Comments Yet.

Leave a comment