CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN ANUL CALULUI de LEMN 2014

2014 Anul calului de lemn

 

 

Trebuie să reamintesc cititorilor despre faptul că predicțiile astrologice de fiecare an fac parte din celebrul Calendar al Agricultorului, sau Calendarul Hsia – un sistem extrem de meticulos de înregistrare, dar și de încadrare statistică, precum și în calculele mecanismului hexagrameler Cărții Transformărilor(Yi Qing) a tuturor evenimentelor ce se petrec în lume , permițând aprecieri cu un ridicat grad probabilistic asupra evenimentelor viitoare. Desigur, există multe îndoieli, din partea celor ce sunt mai atașați gândirii pragmatice materialist-dialectice, privind valabilitatea acestor predicții. Tocmai de aceea, vă invit să citiți articolul precedent, din acest website, privitor la veridicitatea astrologiei și pragul de la care încep speculațiile și chiar șarlatania.

 

PACE - RĂZBOI

Anul 2014, al Calului de Lemn, este reprezentat în Calendarul Agricultorului prin două elemente specifice filosofiei Tao: Lemnul așezat pe Foc.

5element_web

Raportându-ne la Ciclul de Generare-Distrugere al acestui sistem filosofic, constatăm că Lemnul este cel care generează Focul; prin urmare, avem de a face cu un proces de generare, ceea ce ne-ar conduce la o relație armonioasă. Cu toate acestea, situația nu este prea plăcută pentru anul 2014, deoarece rezultatul unei asemenea “generări” este unul de loc pașnic. Maeștrii astrologiei chinezești spun că Lemnul-Yang al acestui an este un arbore încăpățânat și prea atașat propriilor principii (adică: inflexibil vis-à-vis de părerile și principiile altora), excluzând orice compromisuri; în vreme ce Calul este un Foc foarte puternic (el corespunde lunii iunie, când elementul de Foc atinge un maxim) care va aduce explozii și focuri de arme. Deci, conflicte militare dure. Cu alte cuvinte, ne putem aștepta ca anul 2014 să nu fie unul prea pașnic. Interesele aflate în conflict vor fi susținute cu stoicism de fiecare dintre părți, generând beligeranțe militare și paramilitare violente. Pe de altă parte, aspectul intern, ascuns al Calului este Yin-ul de Foc, ceea ce se traduce prin instabilitate emoțională și comportamentală. Să ne amintim că tristul eveniment din 11 septembrie, 2001 s-a petrecut într-o zi de Foc-Yin, dintr-o lună de Foc-Yin. Ciclul de 60 de ani al calendarului Celor Patru Stâlpi ai Destinului ne arată repetabilitatea unor situații, ducându-ne cu gândul la distrugerea flotei chineze, de către armata japoneză, în războiul din 1894, ca și la dezastruoasa înfrângere a trupelor franceze în bătălia de la Dien Bien Phu, în Vietnam, în 1954.

Există mari șanse ca puterea Calului de Foc să aducă după sine mai multe incendii dezastruoase, explozii, pericole nucleare (vezi: Coreea de Nord, Iran), crime prin împușcare și războaie deschise.

 

1-miscellaneous-digital-art-fire-horse-wallpaper

 

 

Patriotismul și naționalismul, la valori extreme, sunt principalii factori generatori de confruntări armate.

Trebuie să ne reamintim că ne aflăm încă în așa numita “Eră a lui Opt”, care se întinde de-a lungul a 20 ani, începând cu 2004. Aceasta presupune că steaua zburătoare 8 din grila Lo Shu și care semnifică tineretul, va apare tot timpul în centrul grilei și are drept consecințe efecte negative asupra copiilor mici. Să revedem marele cutremur din China, în 2008, care a ucis mulți copii în școli; dezastrul a atras după sine și contaminarea laptelui praf, ducând la creșterea cazuisticii de calcului renali printre copii. În 2011, s-au petrecut și “revoluția de iasomie” din Afirca de Nord, raidul ucigaș din Anglia, ori masacrul din Norvegia – toate au curmat viețile multor copii și tineri. Deci, va trebui să continuăm să acordăm o mare atenție la protejarea copiilor.

FENOMENE NATURALE

Astrologii chinezi au înregistrat și faptul că în anii de Lemn-Yang s-au produs mai multe căderi de meteoriți. Ei au explicat că acest fenomen s-ar datora modului în care se reprezintă ideograma Lemnului-Yang: cu o linie descendentă bruscă, sugerând căderile violente. Astfel, remarcăm că în anul Câinelui de Lemn-Yang cometa Shoemaker a căzut pe suprafața planetei Jupiter, lăsând un crater de dimensiunea Terrei. Iar, în 1954, s-a raportat căderea unui meteorit de 4 kg peste o casă din Alabama, SUA, precum și a unui alt meteorit , de 1,6 kg, asupra unei locuințe din Noua Zeelandă.

 

Focul puternic poate fi și sursa unor importante erupții vulcanice.

Vom avea de a face și cu mai accentuate dezastre ecologice, precum incendierea unor întinse suprafețe de păduri, poluarea atmosferei, scurgeri de produse și reziduuri petroliere în ape și pe uscat.

 

ECONOMIE

Toți anii cu cifra 4 în coadă se remarcă a fi ani de Lemn-Yang, când Calul este în plină putere și determină crearea unei mari energii stimulatoare a afacerilor, a călătoriilor aeriene,  sporturilor, exercițiilor de sănătate, a industriei distracțiilor, restaurantelor. Va apare un optimism benefic economiei și pieții bursiere. Să ne amintim că, în 1954 s-a înregistrat indicele Dow Jones în domeniul industrial a atins cea mai ridicată cotă de după marele crah finaciar din 1929, de pe Wall Street: 382,74 puncte.

 

Prin urmare, optimismul investitorilor va crește substanțial, mai ales în perioada primăverii și verii – când se vor manifesta mai puternic energia de Lemn(creșterea) și cea de Foc(supliment energetic), impulsionând economia mondială. În egală măsură, va crește și încrederea cumpărătorilor, care vor relansa, astfel, piața. În astrologia Feng Shui, Focul reprezintă sursa de bani pentru activitățile de Apă, ceea ce se traduce prin impulsionarea industriei construcțiilor de nave maritime, a transporturilor și comunicațiilor, băuturilor de orice fel și a spa-urilor. Pe locul al doilea, ca avânt în dezvoltare, vor fi activitățile de Metal: industria de hi-tech, calculatoare, construcțiile de mașini și automobile, tehnologizările și industria bancară. Un trend pozitiv vor avea și activitățile de Lemn: industria textilă și a a îmbrăcămintei, publicațiilor și audio-vizualului, precum și industria de mediu. Activitățile de Foc vor avea și ele aspecte pozitive, dar vor fi marcate de o concurență acerbă și nemiloasă; este vorba de restaurante, finanțe, divertisment.

Focul mai este privit și ca un semn de Aer. Din acest motiv, se poate considera că anul 2014 va fi dominat de o intensificare a afacerilor companiilor de aeriene (ne putem aștepta chiar la o revigorare a companiei TAROM), deci și a călătoriilor cu avionul, cât și o dezvoltare mai mare a explorării spațiale.

 

SOCIAL

Dintr-o altă perspectivă a astrologiei chinezești, Calul este privit ca fiind Mugurul de Piersic, sau Floarea Romantismului, ceea ce ar aduce beneficii importante industriei de agrement, precumși în domeniul modei, saloanelor de înfrumusețare, industriei media și a reclamelor. Partea neplăcută a Mugurilor de Piersic este aceea a șanselor maimari de scansaluri sexuale. Căci, imaginea Lemnului-Yang așezat pe Cal este asimilată de astrologi cu aceea a unei stele numită “Șarmul Roșu”, care descrie o femeie deosebit de frumoasă ce poate seduce cu ușurință orice bărbat.

 

fiveelementscyclebalanceimbalance

 

 

SĂNĂTATE

În cadrul celebrei Pentagrame Chinezești Focul puternic(în exces) poate să atace Metalul, ceea ce presupune că ne vom confrunta cu riscuri mai mari de boli cardiace, intoxicații ale sângelui, fenomene inflamatorii, precum și cu afecțiuni ale aparatului respirator, și/sau ale pielii, afecțiuni grave ale intestinului gros. În 1894, tot un an al Calului de Lemn, ciuma bubonică a ucis peste 100.000 de persoane, în Sudul Chinei, în Hong Kong și Canton. Cum, în 2014, Stelele Zburătoare așează în centru grilei Lo Shu steaua 4 (Cocoșul Roșu), ne putem aștepta la o nouă recrudescență a gripei aviare.

 

Aceste fenomene vor fi favorizate de creșterea poluării mediului.

Rivalitatea dintre Foc și Apă, va determina o accentuare a bolilor renale, impunând și o mai mare grijă pentru aparatul cardio-vascular: reducerea colesterolului, curățarea și flexibilizarea vaselor de sânge; ceea ce se traduce prin consumul redus de grăsimi și creșterea dozelor de vitamina E, vitamina C și Omega 3, 6 și 9, din alimente ecologice. Totodată, având în vedere Focul-Yang, susținut de Lemn, va putea aduce și afecțiuni hepato-biliare, afecțiuni oftalmologice, căderea prematură a părului, cât și mai multe dureri de cap

Pe de altă parte, aspectul intern, ascuns al Calului este Yin-ul de Foc, ceea ce se traduce prin instabilitate emoțională și comportamentală. Așadar, riscul unor tulburări psihice de natura depresiilor sau crizelor isterice este mult mai mare.

 

2014-year-of-the-horse

 

 

TEHNOLOGIE și ALTE PROGRESE

Putem avea și o privire mai optimistă asupra anului 2014, dacă ținem seama de faptul că acum 120 de ani, ca și acum 60 de ani ne aflam înt perioade de progrese tehnologice remarcabile. De pildă, în 1894 s-a îmbuteliat pentru prima dată Coca Cola în sticle. Tot în acel an s-a înființat Comitetul Olimpic Internațional. În 1954, a fost lansat la apă primul submarin nuclear, de către SUA, s-a fabricat și primul televizor color de către RCA , în timp ce Texas Instruments lansa pe piață primul radio cu tranzistori. În iunie, la Moscova se deschidea prima centrală nuclear-electrică, iar în iulie se efectua primul zbor al avionului Boeing 707. În același an o muzică având multă energie de foc – rock-and-roll – a început să devină foarte populară, grație lui Bill Haley și formației sale Comets. În august, 1954 apărea și prima revistă ilustrată dedicată sporturilor.

 

ACCIDENTE

Nu putem spune, însă, că precedenții ani ai Calului de Lemn au fost presărați doar cu realizări. Căci ei au fost marcați și de unele dezastre și războaie. Dincolo de războiul din Indo-China și cel Sino-Japonez din 1894, trebuie să ne reamintim de epidemia de ciumă bubonică din Sud-Estul Chinei, de marele incendiu al pădurilor din Minnesota care a ucis 450 de oameni, ca și de marea grevă a celor 12.000 de croitori din New York care cereau în septembrie condiții mai bune de muncă. În 1954, Uniunea Sovietică testa prima bimbă termo-nucleară, iar la bordul  portavionului american USS Bennigton avea loc un dezastruos incendiu, care a omorât 103 marinari. În același an, se înregistrau multe accidente aeriene și marine, uragane și alunecări de teren.

 

Și în acest an vom asista la mai multe accidente aeriene și pe apă. Cele mai periculoase luni vor fi februarie și iunie.

RELAȚIA ÎNTRE SEMNELE ZODIACALE

În acest an, Calul (zodie de Foc) va avea un puternic conflict cu Șobolanul(zodie de Apă). Aceasta va putea genera înfricoșătoare dezastre cu incendii extinse pe suprafețe mari de păduri, sau de clădiri mari, precum și furtuni pe mare și pe uscat. Pe de altă parte, ciocnirea dintre Cal și Șobolan va provoca o scădere a imunității și vom fi expuși pericolulului mai multor fenomene inflamatorii.

Persoanele născute sub semnul zodiacal al Calului sunt în conflict cu anul 2014 și în conflict cu sinele. Acestea se concretizează prin stări anxioase, de ură și de dezagreare a altor persoane. Toți nativii din anul Calului trebuie să fie mai atenți la foc, temperaturi foarte ridicate, dar și de excesul de apă(risc de înec sau de opărire).

Cei născuți sub semnul Șobolanului sunt în conflict total cu anul Calului și trebuie să se ferească de a călători spre Sud – direcție de Foc, unde se vor întâlni cu maleficul Mare Duce.

Cele mai favorizate semne zodiacale, în anul Calului de Lemn, sunt Oaia, Tigrul și Câinele.

Pentru celelalte zodii și, mai ales pentru Cai și Șobolani, o bună protecție poate fi amuleta ce reprezintă Oaia(Berbecul). În acest sens, ar avea nevoie de amuleta aceasta personalități ca: Angela Merkel, Condoleezza Rice, John Travolta, François Hollande sau Joe Biden.

Persoanele născute în anii Șarpelui, Cocoșului și Boului vor avea ocazia de a socializa foarte bine și vor putea creea prietenii durabile cu persoane de sex opus. În vreme ce nativii zodiei Maimuței vor beneficia de un an perfect pentru călătorii.

Este interesant de menționat că, pentru toți cei născuți în ani care se termină cu cifra 1, Calul este steaua numită “Cel Nobil”, aducând în viețile lor ajutor și ușurându-le mult traiul.

Pentru cei născuți în zile de Lemn-Yin, Calul este steaua “Academică”. Așaîncât, cum s-a împământenit deja nașterea programată prin cezariană, este bine să se aleagă o astfel de zi pentru nașterea unui copil, lunile cele mai favorabile fiind iulie, noiembrie și martie(2015). Zilele de Lemn-Yang ale lui 2014 vor fi dominate de steaua”Virtuții” și atunci este bine să se aleagă aceste zile în lunile amintite.

PERSONALITĂȚI

Merită să subliniez faptul că persoanele născute în zilele de Lemn-Yang au șanse duble – față de alții – de a atrage banii mulți. Se știe că marii magnați din Hong Kong sunt născuți în astfel de zile. Dar, este interesant să remarcăm că personalitatea Lmn-Yang a anului este cancelarul german Angela Merkel. Născută la 17 iulie 1954, într-o zi de lemn-Yang, ea este considerată cea mai puternică femeie din lume și a doua persoană puternică din toată lumea, conform cunoscutei reviste Forbes. Ca lider al Uniunii Europene Angela merkel este persoana cea mai influentă în modelarea politicii europene și impunerea măsurilor de austeritate necesare redresării economice a Comunității Europene. Merkel a dovedit tăria și spiritul lipsit de compromisuri, atunci când a oferit personal Premiul Media M100 caricaturistului danez care l-a ridiculizat pe profetul Mahomed, ofensând comunitatea islamică.

Un alt exemplu celebru de persoană născută într-o zi de Lemn-Yang, 17 noiembrie 1940, este Bruce Lee. Filmul care i-a adus faima de star, în 1972, a fost Pumnul Furiei, în care juca rolul luptătorului chinez împotriva ocupației japoneze, apărând onoarea chinezilor în fața agresiunii nipone. Portretul eroului naționalist cu principii solide și apărător al dreptății este exact aceea a caracterului Lemn-Yang. Scena finală a filmului, în care se arunca în bătaia puștilor soldaților japonezi care îl înconjuraseră, descrie perfect caracterul de individ Lemn-Yang, care se luptă cu încăpățânare pentru a-și apăra principiile, fără a accepta nic un compromis.

 

FENG SHUI

În anul Calului, steaua zburătoare care va ocupa centrul grilei este 4 – element de Lemn asociat cu trigrama Vânt – ceea ce sugerează pericolul dezastrelor provocate de vânturi puternice(tornade, uragane). Ciclul de schimbare a stelelor zburătoare este de 9 ani; ca atare, ne putem aminti de înfricoșătorul uragan Katrina, din 2005, care a făcut multe pagube și victime umane în Statele Unite. Dar, în același timp steaua 4 mai este și “Mugurul de Piersic”, care aduce romantism, scandaluri sexuale, deopotrivă cu înflorirea industriei de divertisment, a cinematografiei și modei.

Cea mai periculoasă stea – asupra căreia trebuie să ne concentrăm atenția este “Cinci galben”, care simbolizează ghinioanele și obstacolele care vin dinspre direcția de NV. Ca remediu, se recomandă instalarea unor clopoței de vânt în careul Nord-Vestic al locuinței. Lunile cele mai rele vor fi iunie, august și septembrie.

O altă stea malefică este 2 - steaua bolilor – care va fi amplasată la Est. Remediul este un șirag de șase monede legate cu șnur roșu, amplasat în careul de Est al locuinței.

Așa cum am menționat mai sus, steaua “Marelui Duce” se va găsi în careul de Sud. Deci, în această parte a casei nu se vor face lucrări de zugrăvit sau reconstrucție.

Nu se recomandă să stăm cu spatele la Nord, căci vom fi expuși pericolelor generate de steaua celor “Trei Ucigași”. Nordul este steaua “Poziției de prăbușire”, acum aflată față în față cu “Marele Duce” - unde, de asemenea, nu este bine să ne așezăm.

Steaua malefică 3 – referitoare la furturi și influențe nefaste – se va afla în Sud-Estul casei. Aici, se va amplasa o bucată de carton/hârtie de culoare roșie.

Steaua scandalurilor în familie 7, se va găsi în careul de NE al casei. Aici vom muta grupul de trei bambuși puși într-o vază de sticlă transparentă.

Adrian Florea

Mare maestru Qigong & Feng Shui

Nota Autorului:

Ca în fiecare an, și anul acesta, peste 60 de membri ai Școlii Qitaky®Qigong s-au adunat la restaurantul „Orașul interzis” pentru a sărbători Anul Nou Chinezesc împreună.

Și pe aceasta cale țin să mulțumesc tuturor acelora care  de-a lungul anului 2013, cu pasiune și abnegație, ne-au ajutat să ne îndeplinim aspirațiile și să atingem țintele pe care ni le-am propus împreună. Un scurt film de la această întâlnire emoționantă și deopotrivă încărcată de energii benefice, puteți urmări pe canalul nostru Youtube.

 

No Comments Yet.

Leave a comment