Computerul si sanatatea

În urma cu vreo 4000 ani, unul dintre cei mai faimosi împarati ai Chinei - faimos prin întelepciunea si înclinatiile sale certe de savant - Fu Hsi, deschidea un capitol nou si devenit repede indispensabil supusilor sai : Feng Shui. Marele om de stiinta chinez este si parintele sistemului de studiu al fenomenelor din Univers, Pa Kua (cele opt trigrame), precum si al simbolului Tao si al disciplinei cunoscute azi sub numele de radiestezie. Demonstrând practic ca este posibil sa se faca traducerea unor informatii acumulate de creierul uman - dar "netraduse" în planul constientului - prin intermediul unor dispozitive foarte simple (numite azi : anse) , Fu Hsi a creat o imensa baza de date care se refera la influentele factorilor de mediu naturali sau creati de mâna Omului asupra acestuia. În termeni europeni, aceasta disciplina s-ar numi geomantie. Experientei si masuratorilor obiective ale lui Fu Hsi, li s-au adaugat, de-a lungul mileniilor, multe date care au alcatuit scoala de mare valoare a Feng Shui-ului. S-a putut demonstra ca energiile din mediul înconjurator, determinate de formele geometrice, cromatica, pozitionarea în raport cu punctele cardinale, ca si de eventualele emisii de radiatii, pot influenta în mod concertat cursul vietii oamenilor atât în plan familial cât si în cel financiar. Astazi, Feng Shui este o stiinta luata serios în seama de toti occidentalii care se respecta si care îsi doresc o viata armonioasa si plina de sanatate, precum si succesul în afaceri.

Aparitia ecranului bombardat cu electroni - tubul cinescopic - a trezit imediat atentia specialistilor în Feng Shui. Aceasta datorita faptului ca ei au fost primii care au putut masura efectele negative ale radiatiilor provocate de ecranele TV. Asa se face ca, întotdeauna vi se va recomanda sa nu asezati un televizor în dormitor, decât daca îl puneti într-un dulap special, cu usi pe care sa le închideti atunci când dormiti. Cum si ecranul monitorului de computer este acelasi lucru, este lesne de înteles ca nu se recomanda de loc amplasarea acestuia în dormitor, mai ales cel al copiilor si adolescentilor (!!!). Chiar si atunci când nu functioneaza, monitorul continua sa emita radiatii nocive.

Daca vom considera cele de mai sus drept mijloace profilactice de evitare a afectiunilor generate de computere, atunci sa vedem si ce se mai poate face atunci când apar simptomele specifice. Înrosirea (congestionarea) scleroticii ochilor este fenomenul cel mai frevcent întâlnit. Pentru a-l combate, este bine sa se aplice zilnic, dimineata, un masaj delicat, în cerculete mici pe globii oculri, prin pleoape. Apoi, se cufunda fata într-un vas steril cu apa distilata si se deschid-închid pleoapele de 8-10 ori. Daca, totusi, ochii s-au înrosit, luati-va o pauza de 10 minute, în care sa masati ochii cu unguent de galbenele, aplicând apoi comprese cu ceai-infuzie din catina si arnica.

Atunci când apar si durerile de cap, se poate aplica o metoda rapida de automasaj : se apasa cu doua degete ale mâinii drepte pe puntele de la capetele sprâncenelor de lânga nas si cu doua degete ale mâinii stângi pe protuberantele de pe occiput (spatele craniului, spre baza). Se strânge cu forta din ce în ce mai mare, în decursul a 3-4 secunde, eliberând tot progresiv. Se repeta procedura de 3 ori. Dar, daca sunteti nevoiti sa zaboviti foarte multa vreme în fata calculatorului, atunci faceti tot ce puteti ca sa beti cât mai multe lichide diuretice (dar, nu alcoolice), asaîncât sa evitati stagnarea toxinelor în organism si sa atenuati efectul iradierii.

Rareori se întâmpla ca scaunul pe care se sta la calculator sa fie perfect adaptat ergonomic. De aici si durerile de spate, atât în zona dorsala cât si în cea lombara. Durerile sunt, cel mai adesea, însotite de o senzatie de arsura, datorita contracturii remanente a musculaturii paravertebrale. Un masaj aplicat pe partea interioara a coapselor, de la genunchi pâna aproape de fese, va poate readuce confortul. Dar, sa nu neglijam durerile cervicale si, de aici, durerile de cap din zona occipitala. Aici veti avea nevoie de un expert în masajul recuperator, care sa va reaseze vertebrele cervicale pe pozitie. Altfel, riscul unor protruzii discale cervicale creste si, chiar aparitia discartrozei, pentru care numai chirurgul va mai poate fi de folos.

Nu v-ar strica niste cunostinte minime - dar autorizate!!! - de Feng Shui care sa va ajute mai mult în a evita necazurile. Apelati cu toata încrederea la serviciile Fundatiei Române Qitaky®.

No Comments Yet.

Leave a comment