DE CE CURS DE NUTRIȚIE?!

Aproape în fiecare zi suntem informaţi - din presa scrisă, de la televiziuni, de pe internet... - despre noi metode de alimentaţie sănătoasă, sau despre noi regimuri perfecte şi rapide de de slăbire. Desigur, există o secvenţialitate firească a fenomenelor: o alimentaţie nesănătoasă poate conduce la supraponderalitate,poze slabiri aberante sau la extrema acesteia - obezitatea; disconfortul supragreutăţii corporale (care se traduce prin aspectul fizic dizgraţios şi problemele aferente de sănătate) dă naştere "universului" de regimuri şi medicamente pentru slăbit. Sunt mulţi "băieţi deştepţi" care au speculat dorinţele arzătoare ale celor ce fie că au căutat metode noi şi snoabe de întreţinere a frumuseţii corporale, fie că au căzut în disperarea kilogramelor suplimentare. Rezultatele - uşor de văzut - sunt dezastruoase! Recordul deţinut de SUA - peste 60% din populaţie sunt obezi!!! - a început să fie depăşit de multe alte ţări din Occident, printre care România ocupă un trist loc fruntaş. Dar, la fel de îngrijorător - chiar dacă nu este la fel de amplu - este şi fenomenul anorexiei; multe femei au căzut victime morţii premature prin căderea în extrema lipsei totale a apetitului.anorexia

Vorbind despre "recorduri", tot în SUA s-au semnalat şi cele mai  multe cazuri mortale, mai ales printre staruri, drept rezultat al regimului de slăbire hiperproteic. Cu toate acestea, mulţi continuă să caute cu obstinaţie reţete "miraculoase" de modelare şi întreţinere a siluetei. Să ne amintim şi de marea păcăleală a "alimentaţiei pe grupe sanguine". Mulţi au crezut în argumentaţia facilă, dar cu aspect pseudoştiinţific, a autorului acestei metode. Este simplu să realizăm că modul sănătos de alimentaţie al populaţiei globului dinainte de secolul XX nu se putea baza pe datele privind grupele sanguine ale tuturor oamenilor. Ideea aceasta a apărut abia în 1907, graţie unui medic ceh Jan Janesky şi altor doi medici europeni: Alfred von Decastello şi Adriano Sturli. În 1930, după ce a fost distins cu Premiul Nobel, profesorul doctor Karl Landsteiner deschide era aplicării grueplor sanguine AB0 în medicina modernă. Dar, până atunci, nimeni nu se gândea să se hrănească în conformitate cu grupa sa de sânge. Totuşi, nivelul de morbiditate, precum şi diversitatea bolilor din secolele precedente este - conform statisticilor cunoscute - mult mai scăzut decât în ultimii 100 de ani.

Eforturile nutriţioniştilor - autorizaţi prin studiile lor medicale sunt - sunt demne de tot respectul. Dar, concepţia greşită că doar cunoştinţele contemporane au girul ştiinţific au făcut ca mulţi dintre aceştia să rămână tributari unor scheme recente, create de profesorii lor, refuzând să privească mai atent către înţelepciunea strămoşească.

Eu nu vin către voi, dragi vizitatori sau adepţi ai Şcolii QITAKY®-QIGONG, cu nimic nou! Eu vă aduc în atenţie un stil de alimentaţie vechi de peste 5000 de ani.nutritie chinezeasca antica Un stil de nutriţie care a demonstrat de-a lungul mileniilor că nu a generat obezitate şi nici anorexie. Un stil de a folosi alimentele ca medicamente: să mănânci preparate savuroase şi să-ţi tratezi în acelaşi timp suferinţele. chiese foods2

Eu vreau să vă învăţ că putem mânca la fel ca şi chinezii, fără a apela neapărat la bucătăria chinezească. Dar, nu preparatele nesănătoase ale vieţii moderne occidentale.

Vreau să vă învăţ cum să vă calculaţi, simplu şi eficient, în raport cu caracteristicile individuale, dieta zilnică, personalizată.

Vreau să vă lămuresc în ce măsură este bine să fim 100% vegetarieni,  sau mai bine: cum putem combina cu măiestrie alimentele vegetale cu cele de origine animală.

Vreau să vă învăţ chiar şi cum să mâncaţi la un restaurant chinezesc. Deoarece, văd cu tristeţe mulţi români care nu ştiu să savureze cu adevărat minunata bucătărie chinezească (sau vietnameză, sau japoneză, sau thailandeză, sau...) comandându-şi preparatele după principii europene/româneşti.

Nu aduc nimic în plus faţă de ceea ce înţelepţii chinezi antici au dăruit populaţiei de atunci. Şi, totuşi, este singurul curs care vă reformulează principiile nutriţioniste ale chinezilor. Pentru că ei le aplică, dar nu le mai pot enunţa - le au deja în codul lor genetic! Este singurul curs care cuantifică aceste principii pentru ale face accesibile tuturor celor ce nu au în gena lor aceste informaţii. Acestea sunt argumentele cu care vă invit să vă însuşiţi aceste cunoştinţe.

Prin urmare, vă aştept la un nou curs de nutriţie şi dietoterapie chinezească, în zilele de 5 şi 6 Mai, 2017. Vă voi consuma câte 3 ore în fiecare din aceste două zile şi vă voi oferi un manual ca suport important pentru punerea în practică a cunoştinţelor pe care vi le voi transmite. ProgramuL cursului va fi:

  • Vineri, 5 Mai  -   18.30 - 21.30;
  • Sâmbătă, 6 Mai  -   9.30 - 12.30;
  • urmează un prânz, oferit de Maestrul Adrian Florea la un restaurant autentic chinezesc, unde veți beneficia de o aplicație practică cursului , precum și de un exemplu despre cum se mănâncă la un astfel de restaurant.

Taxa de participare este de 400 lei/pers.

Înscrierile se pot face prin telefon la unul din numerele:

0744 985 006

0723 651 153

Este suficient să ne comunicaţi numele dvs. şi numărul de telefon.  Puteţi achita taxa și în avans la sediul cabinetului nostru din str. Dr. Iuliu Barasch 12, ap.1, interf.1, sector 3, unde va avea loc și cursul.

Veţi avea parte, așadar, de o surpriză...gustoasă: după curs, veţi fi invitaţii mei să luaţi un prânz la un restaurant chinezesc!chinesefood3

Adrian FLOREA  -  Mare Maestru Internațional de Qigong

QITAKY®-QIGONG

No Comments Yet.

Leave a comment