EXPLOZII SOLARE, POLARITATE MAGNETICĂ, ALINIEREA PLANETELOR… MURIM, SAU ÎNVĂŢĂM SĂ SUPRAVIEŢUIM?!

De la o vreme, suntem asaltaţi de tot felul de ştiri care ne fac să ne cutremurăm. Sunt ştiri susţinute de afirmaţiile „cercetătorilor americani” (sau germani, sau ruşi, sau farncezi, sau...,sau...), căpătând astfel mult mai multă credibilitate.

Dar, care sunt veştile catastrofale la care mă refer?!

Cea mai vehiculată de către toate televiziunile, revistele şi e-mail-urile este aceea legată de intensificarea – pe o perioadă ce se va extinde încă vreo doi ani, de aici înainte – a exploziilor solare. Efecte: tulburări de echilibru, ameţeli, agravarea unor

boli cardio-vasculare, creşterea riscului de cancer de piele etc.

Apoi, celebra „gaură din stratul de ozon atmosferic” care circulă pe deasupra lumii ca o fantomă a morţii. Efecte: din nou, gradul sporit de risc de boli de piele şi ale ochilor.

Migrarea polilor magnetici ai Terrei, până la inversarea lor.  Efecte: tulburări emoţionale, posibile modificări comportamentale şi neuro-motorii, prin schimbarea repartizării sarcinilor pe zonele creierului

Trecerea prin punctul zero al vectorului temporal. Efecte: ceva similar cu prevestirea întoarcerii Mântuitorului; se va trece către o nouă etapă spirituală, superioară, care va cerne omenirea, lăsând în viaţă pe aceia care s-au ridicat cu adevărat la nivelul de spiritualitate necesar depăşirii acestui prag.

Mari cutremure, devastatoare; scufundări de insule care ar provoca tsunami-uri de peste 300m înălţime. Efecte: desigur, raderea unor imense teritorii de pe coastele unor continente şi pierderea a zeci/sute de milioane de vieţi omeneşti.

Alinierea planetelor sistemului Solar. Efecte: tulburări importante de sănătate fizică, dar mai ales psihică.

Căderea unui(unor) asteroid(asteroizi) de dimensiuni uriaşe, care ar putea provoca distrugerea unui continent. Efecte: mult mai rele decât ale declanşării unui război nuclear.

Cred că ar mai fi şi alte catastrofe planetare şi chiar cosmice pe care nu le-am menţionat aici. M-am gândit că, faţă în faţă cu aceste perspective sumbre – care, ciudat! s-au adunat la un loc într-un foarte scurt interval de timp – ar trebui lămurite puţin şi, mai ales, ar trebui dezbrăcate de aura neagră a SFÂRŞITULUI LUMII.

Cine sunt cei care susţin veştile rele

Mai întâi, ar trebui să fim mai atenţi la afirmaţiile despre cercetătorii care ne dau diversele semnale de alarmă. În diversele materiale care circulă pe net, sau pe la televiziuni, ni se invocă adesea nişte nume de cercetători, care ne dau astfel mai multă încredere în valabilitatea ştirii. De pildă, în interpretările mesajelor  din calendarul mayaş, ni se aduce ca suport irefutabil numele cercetătorului rus Aleksei Dimitriev. Atunci când un medic îţi spune că ai o boală gravă, chiar dacă nu ai nimic în comun cu medicina, te duci repede pe internet şi afli tot ce se poate despre boala ta şi metodele de tratament. L-aţi căutat cumva şi pe nenea Aleksei Dimitriev? Aţi aflat cumva la ce institut de cercetări lucrează şi ce alte cercetări mai are la activ? Aţi aflat cumva ce l-a făcut să fie o autoritate în domeniul interpretărilor calendarului mayaş? Ei, bine eu m-am interesat! Nu am găsit pe internet nici un institut rusesc de cercetări ştiinţifice – de stat, sau privat – care să aibă ca autoritate în domeniul istoriei popoarelor sud-americane, sau al geofizicii, al astrologiei, al astrofizicii vreun om cu acest nume. Ori, atunci când se pomeneşte despre o personalitate ştiinţifică drept garant al unei afirmaţii publice, trebuie ca acel om să fie cel puţin şeful unei echipe de cercetători specializată, dacă nu chiar directorul instituţiei.

Asta nu înseamnă că nu se folosesc şi nume consacrate din lumea ştiinţifică. În acest caz, ar trebui să verificăm dacă este adevărat că acea personalitate incontestabilă ar fi făcut afirmaţiile care ne-au pus pe jar.

Cum ne transmit jurnaliştii aceste ştiri

În al doilea rând, este bine să studiem declaraţiile directe făcute de cei invocaţi, sau de către autorităţi ştiinţifice incontestabile, pentru a le compara cu ştirile retransmise de diverşi oameni de presă. Aceasta, pentru motivul că foarte mulţi jurnalişti suferă de superifcialitate şi, în plus, sunt obsedaţi de goana după senzaţional. Ceea ce îi determină să transpună greşit datele preluate de la oameni de bună credinţă şi să le pună în forma cea mai şocantă pentru public. Mi s-a întâmplat destul de des să dau un interviu pentru vreo publicaţie şi să constat că jurnalistul, nedocumentat şi neatent la cele spuse de mine, descrie lucrurile total diferit, adică greşit, acordând toată atenţia efectului de şoc asupra cititorilor şi mult mai puţină grijă pentru veridicitatea şi ţinuta ştiinţifică a materialului publicat. Un jurnalist care nu se documentaează temeinic în domeniul despre care se încumetă să scrie poate să aducă mari prejudicii acelui domeniu, chiar fără să vrea. Abordarea superficială, cu aerul că nu este nevoie de mai mult, sau că este suficiet pentru a atrage atenţia publicului cititor, este păguboasă pentru ambele părţi, mai puţin, poate, pentru publicaţia care-şi vinde marfa.

Ce vă spune un Maestru de Qigong

În al treilea rând, ca Maestru de Qigong şi, totodată, om de ştiinţă vă pot spune mai multe despre mijloacele prin care putem întâmpina şi face faţă acestor fenomene, fără să cădem în fatalisme, fără să ne mai gândim la perspective apocaliptice.

Înainte de a cădea în panica despre evenimentele cosmice şi planetare care ar putea să ducă la dispariţia noastră, ar trebui să ne reaşezăm în interiorul mecanismelor Universului. Să nu ne imaginăm că suntem nişte spectatori neputincioşi ai acestor fenomene – în fond, absolut naturale! – şi să ne privim pe noi înşine ca o parte integrantă şi rezonantă a lor.

Istoria Pământului şi cea a rasei umane ne arată că, în urma unor importante modificări petrecute pe această planetă, nu s-a produs chiar sfârşitul! Explicaţia constă şi în faptul că unul dintre principiile fundamentale care guvernează Universul este acela al Transformărilor Continui. Universul în care trăim este în continuă schimbare. Nimic nu rămâne la fel, pentru o veşnicie. Ne convine sau nu, aşa stau lucrurile. Omul primitiv, în simplitatea lui, a avut inteligenţa de a accepta cu seninătate acest proces, fără să-şi facă griji. Ci, bizuindu-se pe intuiţia sa imbatabilă, el a găsit soluţia de a se împăca mereu cu cu forţele cosmosului, adaptându-se rapid oricărei noi situaţii. Dar, atunci când unii dintre membrii triburilor au devenit – graţie percepţiilor şi intuiţiei lor foarte avansate – şamani, ei au fost aceia care au dezvoltat cu răbdare şi perseverenţă mijloacele prin care semenii lor mai puţin dotaţi puteau să se muleze după cerinţele divine. Ritualurile religioase iniţiate de vechii şamani au devenit în China antică marea artă, a cărei vârstă este considerată a fi de peste 8000 ani: Qigong( se citeşte: cikung). Chiar dacă prin alte părţi ale lumii a căpătat – evident – alt nume, lucrurile s-au petrecut la fel.

Aşa putem explica de ce, în ciuda marilor cataclisme, a marilor schimbări climatice, a marilor cutremure şi erupţii vulcanice, a marilor modificări de relief ale continentelor, omenirea a supravieţuit. Istoricii semnalează întotdeauna numărul victimelor acestor transformări dureroase, pierzând din vedere lucrul cel mai important: supravieţuirea celor mai mulţi! Priviţi de semenii lor drept vrăjitori capabili să-i salveze prin magiile lor, şamanii - deveniţi Maeştri (de ex.:de Qigong) - găseau soluţii pentru a-i îndruma pe co-tribalii lor să facă toate cele necesare pentru a se salva de efectele catastrofelor, ca şi de boli sau molime. Toate acestea, în condiţiile în care tehnologia lipsea cu desăvârşire; aşa cum, de altfel, lipsea şi medicina bazată pe...tehnologiile avansate, dar care era foarte eficientă.

Marii Maeştri ai antichităţii au descoperit potenţialuri nebănuite pe care orice om le are pentru a se apăra şi adapta oricăror fenomene ce ar putea să-l distrugă. Alinieri de planete au mai existat în istorie; au mai existat şi inversări ale polarităţii magnetice ale Pământului, aşa cum au mai existat şi asteroizi uriaşi care l-au lovit şi erupţii vulcanice şi cutremure şi potopuri şi explozii solare. De fiecare dată, cea mai mare parte a omenirii a trecut cu bine şi cu înţelepciune peste toate aceste necazuri. De regulă, au pierit doar aceia care au ignorat sfaturile înţelepţilor. Exemplul cel mai relevant îl găsim în Biblie: distrugerea cetăţilor Sodoma şi Gomora.

Aşaîncât, nici azi nu trebuie să ne temem de un sfârşit dezastruos şi implacabil al lumii. Ci, trebuie să ne luptăm pentru o Terra mai puţin poluată şi agresată de propriile noastre răutăţi.

Şcoala QITAKY®-QIGONG vă poate ajuta să învăţaţi tehnicile prin care să vă dezvoltaţi intuiţia necesară perceperii momentelor de pericol şi găsirii căilor de salvare. Este posibil ca, o dată cu inversarea polilor magnetici ai Pământului, creierul uman să-şi inverseze şi el funcţiile celor doi lobi (prevăzute încă de acum 4200 ani de către creatorul geomanţiei chinezeşti, împăratul Fu Hsi). Este posibil, ca organismul uman să fie stimulat să secrete substanţe care să-l protejeze de creşterea intensităţii radiaţiilor ultraviolete A şi B, fără a mai fi necesare cremele de protecţie - despre care se ştie că favorizează cancerul de piele!!!. Este tot atât de posibil ca antrenamentul nostru mental să ne ajute să blocăm efectele radiaţiilor nocive asupra corpului. Aşa cum este posibil ca, reunind gândurile mai multor oameni antrenaţi, să respingem apropierea vreunui asteroid periculos, sau a unui tsunami neiertător. Tot exerciţiul mentalului ne poate ajuta să percepem timpul în ritmul său normal, fără a mai trece prin momentul zero. Este posibil, să mai schimbăm ceva şi în privinţa alimentelor modificate genetic şi încărcate cu E-uri, făcând ca organismul nostru să le reseteze pe pricipiile naturale şi să respingă efectele nocive ale acelor otrăvuri legalizate.

Atâta vreme cât mintea umană este capabilă să transmită informaţii care să devină acţiune, putem să credem că există un potenţial în fiecare dintre noi de a transforma, în mod real, răul în bine.

Dacă doriţi să ştiţi toate acestea, încercaţi şcoala noastră: QITAKY®-QIGONG.

 

Cu inima deschisă,

Adrian FLOREA  -  Mare Maestru Internaţional de Qigong

No Comments Yet.

Leave a comment