Feng Shui pentru suflet

Rezerva-ti o dimineata linistita de week-end, când sa te trezesti - totusi - mai devreme decât ceilalti membri ai familiei. Priveste cu atentie toate încaperile casei tale, fiecare coltisor. Fotografiile membrilor familiei stau grupate, parca pentru a-i tine uniti. Vasele de lut cu flori, sau pentru decor, îti vor reaminti cât de legati suntem de pamânt si de fertilitatea lui.Tablourile îti vor trezi o multime de amintiri care ti-au modelat viata si sufletul. Fiecare obiect din casa te va ajuta sa întelegi mai bine cine esti si încotro te îndrepti în viata, sa privesti mai adânc în sufletul tau. Fie ca poti constientiza aceste lucruri, sau nu, esti încercuit(a) de metafore personale, mesaje secrete catre fiinta ta subtila. Fiecare parte din casa ta, sau locul tau de munca, are ascunse în ea informatii codificate despre tine si cei care exista în spatiul tau de viata si munca. Descifrarea întelesurilor acestor mesaje te va purta în adâncurile misterioase ale propriului tau suflet si, astfel, vei putea sa remodelezi metaforele casei tale si - în conecinta - formele spiritului tau. Casa ta poate deveni catalizatorul schimbarilor benefice din viata ta. Raspunsurile salasluiesc chiar în tine. Nu trebuie decât sa gasesti calea de a le afla.

Vei porni într-o "calatorie" în adâncul tau folosind o tehnica antica din China : transferul de forma. Aceatsa este o forma de meditatie prin care se transfera constiinta proprieiidentitati în realitatea unei alte forme de constiinta. Prin meditatie poti deveni chiar casa ta, sau un obiect din ea si sa observi ce imagini si sentimente se percep din aceasta postura. Este o tehnica de mare forta si, uneori, rezultatele sunt uimitoare. Cum?! Pur si simplu, te relaxezi, închizi ochii, îti imaginezi cum corpul tau îsi schimba forma si devine un obiect din casa ta ; încearca foarte serios sa-ti imaginezi cum ai simti daca ai fi acel obiect. Noteaza-ti orice simtamânt sau amintire ce poate fi asociata cu acel obiect.

A doua cale de a gasi raspunsurile cautate este aceea de a vorbi cu obiectele din casa. Începe prin a acorda o personalitate distincta fiecaruia. Apoi, porneste conversatia cu ele. Oricât de ciudat ti s-ar parea, rezultatele sunt minunate. De pilda, o femeie tânara, conversând cu un tablou cu fructe - prin meditatie, desigur - a aflat ca scopul tabloului era sa-i aminteasca de fertilitatea ei, iar fructul bine copt sugera viitorul ei copil. A doua zi, femeia a aflat ca era însarcinata de doua luni. Meditatia ei o ajutase sa patrunda în propriul subconstient si sa stie - înaintea testului de sarcina! - ca urma sa devina mama. Si a fost foarte fericita. Cum se face, asadar, comunicarea cu obiectele din casa? La fel ca mai sus, închizi ochii, te relaxezi si îti imaginezi ca îti dezvolti o capacitate deosebita de a conversa cu obiectele. Apoi, imagineaza-te mergând prin casa si discutând cu ele. Alege-le pe cele care au semnificatii mai puternice pentru tine si asculta ce are de spus fiecare despre importanta si despre scopul sau în viata ta.

Marii maestri de Feng Shui pot face aceste lucruri în locul tau. Caci, maestrii adevarati sunt aceia care au antrenamentul de a se substitui clientilor lor si de a descoperi ce trebuie facut. De aceea, munca lor este pretuita enorm de catre cei care le cer ajutorul. Uneori, solutiile sunt atât de simple, încât esti tentat sa crezi ca nu valoreaza mai nimic, pe când pretul poate fi chiar usturator. Daca întelegi, vei plati fara sa clipesti, pentru ca stii ca daca vei ignora sfatul maestrului, risti sa te coste - mai târziu - mult mai scump.

Adrian Florea

MAESTRU DE FENG SHUI

MARE MAESTRU AL FEDERATIEI MONDIALE DE QIGONG

No Comments Yet.

Leave a comment