FENG SHUI: Un nou curs de iniţiere!

FENGSHUICURS

Să fie, oare, doar o sumă de superstiţii adunate sub preţiozitatea unei discipline care încearcă să te înşele cu sute de sfaturi atrăgătoare şi ciudate? Oriunde în lume întâlnim o mulţime de superstiţii, pe care oamenii de ştiinţă au încercat - şi, de multe ori au reuşit! - să le demonteze. Nu este mai puţin adevarăt, însă, că multe dintre aceste concepte, pe care savanţii s-au pornit să le desfiinţeze, s-au transformat în realităţi incontestabile ale prezentului. N-a fost uşor, de pildă, să se accepte ideea materializării diverselor obiecte din...nimic; până când sonda spaţială "Viking-1" - călătorind dincolo de sistemul solar - a transmis imagini despre formarea unei stele într-un spaţiu...VID!! Privind în intimitatea nucleului atomic, fizicienii au fost surprinşi să constate că mezonii π(Pi) apar din...nimic(!!) şi dispar tot acolo. Aşa s-au înţeles mecanismele intime ale Universului, prin care materia este generată de energie, putând apoi să se reconvertească în energie. Aceste fenomene au condus la concluzia că Universul este o imensă bancă de date, informaţii bine organizate în programe complexe şi precise (constituind legile sale de funcţionare) prin care se dictează producerea unor fenomene şi care prevăd şi o flexibilitate în ceea ce priveşte cronologia lor. Procesele sunt atât de complexe, încât ne este imposibil să le înţelegem în totalitatea lor şi să le reproducem pe toate.

Feng Shui se sprijină din plin pe astrologia chineză. Pentru o bună înţelegere a acestei discipline, vă recomand să citiţi şi articolele publicate pe acest site în 16.02.2017 şi 20.01.2019. Astfel, vom vedea că orice aprecieri ale unui specialist autentic pornesc de la datele de naştere ale persoanelor implicate în locuinţa sau clădirea de afaceri, sau grădina studiată. Se calculează, mai întâi, numărul personal Patzu - unul din cele opt numere posibil de atribuit oricărei persoane - care va stabili cele patru direcţii cardinale benefice şi alte patru direcţii malefice. Există două seturi de direcţii, care determină că persoana aparţine Vieţii Vestice, respectiv Vieţii Estice, adică: grupul N, E, SE şi S - corespondentul Estic - şi grupul NE, NV, V şi SV - pentru Vest. De aici, mai departe, se află şi Elementul căruia îi aparţine , precum şi culoarea asociată şi Animalul Zodiacal... Deja avem foarte multe date care ne pot părea fără noimă, sau, cel puţin fără o explicaţie logică în limitele ştiinţifice acceptate.

Şi, totuşi, nu e chiar aşa!

De ce ne interesează, în Feng Shui, data de naştere? Pentru că în fiecare moment din ciclurile universale se petrec anumite combinaţii de interacţiuni între aştrii din tot Universul şi Pământ, precum şi între noul născut şi rezultanta acestora. Cum, sistemul energetic uman se hrăneşte cu qi (energia vitală = respiraţia cosmică a Dragonului, după cum îi spun chinezii), această "pâine a noastră, cea de toate zilele" are o anume calitate în ziua naşterii, influenţând evoluţia fizică, psihică şi intelectuală a individului - aşa cum rezultă din statisticile efectuate de-a lungul a yece milenii. Considerând că Universul funcţionează după legi matematice precise, marii întelepţi antici chinezi au atribuit numere unor stări energetice sau combinaţii. De aceea, în Feng Shui, anul naşterii va determina calcularea unui număr de identificare, numit Patzu - unul din cele opt numere posibile, sau una din cele opt direcţii cardinale posibile. Pe fiecare din aceste direcţii, liniile de câmp magnetic ale Terrei se manifestă diferit de celelalte, ca şi rezultanta acţiunii particulelor ce descriu efectul energetic-gravitaţional al componenetelor geologice ale locurilor geografice - gravitonii -, dar si efectul reţelei de radiaţii Hartman (generate de masa de lavă fierbinte din centrul Pământului). Astfel, vom şti că anumite direcţii ne sunt benefice, deoarece se armonizează perfect cu curgerea qi-ului pe meridiane, în vreme ce alte direcţii se intersectează în mod neprielnic cu acestea, provocând tulburări de comportament, de sănătate şi, în consecinţă, în luarea unor decizii importante în viaţă. Aşa se poate traduce rostul numărului Patzu şi al direcţiilor cardinale.

Miniature asian lanterns on a bed of smooth stones

Miniature asian lanterns on a bed of smooth stones

Influenţele orientărilor cardinale se împletesc cu cele cinci stări energetice fundamentale din Univers, numite în mod arhetipal: Lemnul, Focul, Pământul, Metalul şi Apa. Acestea din urmă au în spatele lor nenumărate semnificaţii, dintre care vom alege - ca factor important - ce culori îi sunt potrivite. Culorile reprezintă nişte vibraţii cu frecvenţe foarte bine cunoscute. Dacă individul nu va ţine seama de culoarea care i se potriveşte (conform datelor sale personale), există riscul "atacului" din partea frecvenţei care l-ar domina sau l-ar distruge prin efectul agresiv al rezultantei. Se ştie că avem preferinţe cromatice şi că persistenţa unor anumite culori - nearmonizate cu celelalte - poate determina chiar boli grave, sau tulburări psihice care ne vor influenţa traiectoria în viaţă, făcând-o să devină un eşec sentimental, relaţional, familial ori financiar.

Cât despre Semnul Zodiacal - care se alege din douăsprezece posibile, conform tradiţiei chineze - acesta reprezintă simbolul unei tipologii umane(ca şi în astrologia europeană), sugerând anumite reacţii atunci când se confruntă, pe anumite direcţii, cu altul sau chiar cu el însuşi(din nou, vezi articolul din 20.01.2019). În acest fel, coroborând datele de mai sus cu combinaţia de animale zodiacale, se pot afla cu exactitate efectele orientării unor elemente din construcţia unei clădiri, din amenajarea unei încăperi, ale orientării patului sau a mesei de birou etc.gradina Atunci când meridianele tale energetice sunt în conflict cu liniile de câmp create de diversele orientări, te poţi aştepta la efecte negative, mai devreme sau mai târziu.

Înţelegând corect toate cele de mai sus - şi încă multe altele - nu ne vom mai teme că Feng Shui ar putea fi doar o mare superstiţie, un moft revenit la moda zilei, ci o vom percepe corect, ca pe o adevarată Artă a terapiei trupului şi sufletului prin ambient. Nici nu vom mai rămâne încurcaţi când sfaturile din cărţile diverşilor maeştri chinezi devin contradictorii.

Aşa că: respiraţi adânc! începe terapia!index

Adică începem o nouă ediţie a cursului de iniţiere în Feng Shui, în perioada 16-17 februarie, 2019.

Cursurile se vor desfăşura zilnic, între orele 9.30 - 16.30, cu o pauză de prânz de o oră..

Taxa de participare este de 1000 RON/pers., incluzând şi materialul documentar foarte bogat. Ceea ce veţi dobândi într-un timp atât de scurt este instrumentul logic, ştiinţific care nu vă va lăsa nicodată să greşiţi în acceptarea unor sfaturi din partea unor specialişti - mai mult sau mai puţin veritabili. În plus, veţi şti cum se abordează corect o lucrare de ambientare/reambientare pe principii Feng Shui.

Înscrierile se pot face telefonic, la unul din numerele: 0744985006, 0722243008, 0723651153, sau prin e-mail(qitaky@gmail.com, sau info@qitaky.ro) până la data de 11 februarie. Comunicaţi-ne numele, numărul de telefon şi adresa de e-mail. Tot până la această dată se va achita şi un avans de minimum 50% din taxă.

Vă aştept cu plăcere,Fountain-537x402

Adrian Florea  - Maestru Feng Shui, Mare maestru Internaţional de Qigong, Specialist în Medicina Tradiţională Chineză

No Comments Yet.

Leave a comment