IMPRESIONANTA ENERGIE CARE NE ATRAGE ÎN FIECARE AN: VALEA CU PEȘTI, 2020

Magia muntelui i-a cucerit pe oameni, încă din vremuri preistorice. Loc de refugiu din calea invaziilor duşmane, sau din calea apelor furioase. Loc de retragere în linşte şi sihăstrire pentru marii înţelepţi ai lumii. Loc de naştere pentru paletele de culori ale pictorilor nevăzuţi ai naturii. Şi, nu în ultimul rând, un generos adăpost pentru nenumărate vietăţi ce animă neclintirea stâncilor. Muntele este o unanimă şi inepuizabilă atracţie pentru toţi cei ce doresc să trăiască din plin emoţiile înfruntării cu giganticul şi, apoi, răsplata victoriei temerarului către culmile cele mai apropiate de bolta cerească, de stele şi de misterele Universului.

Înălţimile ameţitoare ale culmilor Hymalaiei atrag nu numai pe temerarii alpinismului, dar şi pe căutătorii marilor Înţelepţi Lama - probabil, ambasadori ai civilizaţiilor superioare extraterestre. Muntele Kun Lun, din inima Chinei, a devenit un loc sacru, un simbol al evoluţiei cunoaşterii Lumii şi a înălţării spirituale a Marilor Maeştri.CALUGARI TIBETANI În Japonia, lângă tradiţionalul oraş Kyoto, muntele Kurama şi-a câştigat un loc printre celebrele înălţimi de piatră prin revelaţia profesorului Mikao Usui - creatorul disciplinei Reiki - deschizând porţile către răspunsurile fundamentale ale Lumii pentru toţi Maeştrii care i-au călcat pe urme.

Binecuvântaţi de Bunul Dumnezeu, Munţii Carpaţi ai României ne-au dăruit un adevărat..."munte" de mistere şi revelaţii, la un loc. Deopotrivă, înălţimile estice, cele ale Bucegilor, ca şi ale bătrânilor munţi vestici,   ne-au dovedit că deţin multe calităţi uimitoare, dar şi că ascund încă multe mistere ce aşteaptă să fie dezvăluite. Fenomene uluitoare se întâmplă în zona Cehlăului, ca şi în jurul Sfinxului din Bucegi, sau prin peşterile şi văile bihorene.

Avem, deci, motive serioase să explorăm şi să ne armonizăm cu munţii noştri. Folosindu-ne de înţelepciunea multimilenară a Maeştrilor de Qigong din China, precum şi de propriile descoperiri ale şcolii QITAKY®, ne-am obişnuit să mergem în fiecare iarnă în astfel de binecuvântate locuri, pentru stagii de exerciţii de sănătate. De fiecare dată, au apărut şi lucruri noi, astfel încât niciodată nu am putut spune că un stagiu poate deveni o repetare monotonă a aceloraşi lucruri. De fiecare dată, cei care au participat au rămas cu cele mai frumoase amintiri.

Vă mai invităm o dată, la început de Nou An 2020, la un fascinant cantonament de exerciţii de Qigong ale Școlii QITAKY, între 5 și 12 Ianuarie, la hotelul "Valea cu Peşti".

Amplasat într-un cadru natural de excepţie, unde poţi beneficia de priveliştea copleşitoare a lacului Vidraru şi a munţilor Făgăraşului pe întinderea unui arc de cerc de aproape 270 grade, hotelul se află pe şoseaua Transfăgărăşanului, la numai 9 km de Barajul Vidraru, 12 km de Cetatea Poienari(construită de temutul domnitor Vlad Ţepeş) şi 38 km de Curtea de Argeş. Aici, liniştea te învăluie ca într-un voal discret, ca să poţi asculta cum se aşează fulgul de nea pe creanga bradului, cum cresc stâncile și cum se strecoară păstrăvul pe sub apele reci ale lacului.

Mergând spre Lacul Bâlea, întâlnim micuța staţiune turistică Piscul Negru, unde ne vom putea bucura de slujba specială de Bobotează la mănăstirea "Sf. Prooroc Ilie" amplasată foarte aproape de malul râului. Aici poţi vedea și trăi minunea slujbei de sfinţire a apei, care face să se oprească orice adiere de vânt şi chiar...ninsoarea. Incredibil, dar adevărat! Noi, cei care am mai fost, am trăit-o cu uimire, cu intensitate şi adâncă smerenie, stârnită de forța spirituală și smerenia Părintelui Stareț Nicodim.

La 7 km mai încolo, lângă Cabana Capra, un izvor cu cea mai limpede şi pură apă din Europa te îmbie cu sclipirile sale și vuietul discret al apei de munte; este singurul motiv ce te face să-ţi mai dezlipeşti privirile de la caprele negre ce dau dinamism impresionantului masiv de piatră care poartă pe umerii săi vestitul Lac Bâlea și deja celebrul hotel de gheață, ca și biserica din gheață.

Aici, la Valea cu Pești, ne întoarcem și la începutul anului 2020 -  pentru un nou cantonament de Qigong. Imediat după ce se vor risipi aburii Revelionului, adică în perioada 5 - 12 ianuarie, ne vom reîmprospăta trupul și spiritul cu strălucirile de sănătate și puritate ale acestor cuceritoare meleaguri, folosind drept "cheie magică"  tehnicile școlii noastre: QITAKY-QIGONG.

Pentru grupul nostru, Hotelul "Valea cu Peşti" oferă un preţ avantajos : 250 Lei/zi/pers., în care se includ:

 • cazare în cameră dublă
 • pensiune completă(mic dejun, dejun şi cină), toate în regim de bufet suedez
 • acces liber la piscină, saună, jacuzzi
 • acces la terenul de sport suspendat
 • taxa locală şi TVA
 • parcare păzită și luminată

Pentru cazare în regim single, prețul este 300 de RON/zi/pers.

Ospitalitatea întregului personal al hotelului, susținută de sufletiștii proprietari ai locației - Elena și Dan Grecu - constituie un puternic motiv în plus să revenim cu sufletul deschis aici. De altfel, proiectele îndrăznețe pe care le au privitor la dezvoltarea turistică a zonei Transfăgărășan pot tăia răsuflarea oricui, având încărcătura de optimism și putere de luptă pe care puțini dezvoltatori de turism o au.

Dacă vom dori, vom putea beneficia şi de o plimbare cu vaporaşul pe Lacul Vidraru, iar la sărbătoarea Bobotezei, vom putea participa la slujba de pe malul râului, fiind invitați să prăznuim la masa  mănăstirii "Sf.Ilie" de la Piscul Negru, spre bucuria minunatului preot/stareț Nicodim, care gătește cu drag pentru noi, dând binecuvântare bucatelor.DSC_0890 Vom sărbători împreună și Sf. Ion, cu muzică, dans și surprize pentru sărbătoriți.

Programul cantonamentului este următorul:

 • 7.00-8.30  -  antrenamentul de dimineaţă în sală;
 • 9.00-10.00 - micul dejun;
 • 10.30 - 11.30 - lecţii de taijiquan în aer liber, pe terenul de sport şi culegere de energie de la copaci, pe malul lacului;
 • 12.00- 13.30 - seminar în sala de conferinţe;
 • 13.30  -  dejun;
 • 19.00-20.30 - antrenamentul de seară, în sală.

Taxa de participare la program pentru tot stagiul este de 450 lei/pers. Aceia care vor veni doar în calitate de însoțitori ai participanților la programul cantonamentului nu vor plăti taxa de participare.

Se asigură, la cerere, transportul grupului cu autocarul, de la Bucureşti la "Valea cu Peşti" şi înapoi, pentru un minimum de 14 persoane.

Înscrierile au început și se pot face până la data de 30 noiembrie, direct la recepția hotelului la numărul de telefon 0747119904, la care vă răspunde cu toată amabilitatea Mădălina. Nu trebuie decât să spuneți că faceți parte din Grupul QITAKY și astfel puteți negocia alegerea camerei care vă convine. Confirmarea rezervării o veți primi telefonic, prin SMS, sau prin e-mail, de îndată ce noi vom confirma achitarea taxei de participare.

Taxa de participare se poate achita la sediul nostru din str. Iuliu Barasch 12, ap.1, interfon 1, sector 1, tel. 021/3274289 sau0744985006, sau 0722243008, sau 0723651153,  sau la sala noastră de exerciţii, la dna Gabriela Nucă, tel. 0726107376. Pe aceeaşi cale puteţi obţine şi alte informaţii suplimentare, ca de altfel și la numerele de telefon susmenționate.

Un cantonament de neuitat cu

Marele Maestru Internaţional de Qigong

Adrian Florea, într-unul dintre cele mai nepoluate locuri din România.

O ocazie de neratat! 

No Comments Yet.

Leave a comment