ÎN SFÂRȘIT! PREDICȚIILE ANULUI COCOȘULUI de FOC.

Dragi prieteni ai Școlii QITAKY-QIGONG,
Vă datorez scuze pentru întârzierea cu care vă aduc în fața ochilor concluziile privitoare la aspectele anului 2017. Dar, m-am străduit să vă ofer datele cele mai importante și cât mai concis exprimate. Sper să vă fie de folos informațiile din acest articol. Cele furnizate în anii anteriori s-au cam confirmat. Trebuie să știți, însă, că nu este de loc ușor să culegi datele istorice din ciclurile de 60 de ani, și să faci calculele astrologice după modelul Marilor Maeștri ai astrologiei și ai artei Feng Shui. Oricum, a mai rămas destulă vreme până pe 16 Februarie anul viitor, când vom intra în Noul An chinezesc 2018. Astfel încât veți putea să analizați și să luați măsurile de rigoare la previziunile de maijos.
Cu stimă,
Adrian Florea

GENERALITĂŢI
Străvechiul Calendar Hsia(Calendarul fermierilor) al chinezilor consemnează anul 2017 drept cel al combinaţiei dintre Focul-Yin şi Metal (în contextul principiului pentagramic Lemn→Foc→Pământ→Metal→Apă). În acest caz, Focul-Yin este aşezat pe Metal, ceea ce ne duce către ciclul distructiv Foc→Metal→Lemn→Pământ→Apă. Din această interacţiune putem înţelege că avem de a face cu o dizarmonie. Focul-Yin poate fi asociat cu flacăra unei lumânări pâlpâind instabilă, simbolizând caracterul emoţional foarte sensibil, nu exploziv, dar tensionat, nervos, care poate acumula însă în timp, până la starea explozivă. Efectul îl poate întrece pe cel al Focului-Yang. Un proverb chinezesc spune că o scânteie poate face să ardă tot lanul. Ca atare, ne confruntăm cu un an mai bogat în incendii şi explozii dezastruoase. Filosofia chineză asimilează conflictul dintre Foc şi Metal cu conflicte şi ciocniri armate de anvergură internaţională. Aceasta, cu atât mai mult cu cât Focul-Yin mai semnifică şi gloanţe, proiectile, arme de foc; deci, înfruntări militare, paramilitare şi civile. Afirmaţia poate fi susţinută prin exemple concrete:
Atacul asupra clădirilor gemene din New York, din 11 septembrie 2001, a avut loc într-o lună de Cocoş de Foc-Yin şi o zi Foc-Yin;
Lansarea primei bombe atomice, din 6 august 1945, s-a petrecut într-un an de Cocoş şi o zi de Foc-Yin;
Osama Bin Laden a fost ucis în 5 februarie 2011, într-o zi de Foc-Yin
Aşadar, în condiţiile în care astrologia chineză apreciază Cocoşul ca fiind “născătorul” Focului-Yin şi ne aflăm într-un an de Foc-Yin, avem toate motivele să vedem anul 2017 ca fiind marcat de explozii, incendii dezastruoase şi războaie.
Pe de altă parte, Cocoşul este un puternic Metal-Yin, ceea ce sugerează bijuteriile şi decoraţiunile metalice, precum lănţişoarele şi brăţările. Am putea spune: încântător şi superb în exterior, dar foarte rece şi dur în interior. Prin urmare, Cocoşul poate reprezenta şi pumnalul care generează asasinate şi chiar atacuri teroriste.

CICLUL DE 60 DE ANI
Să ne amintim că principiul Celor Patru Stâlpi ai Destinului sugerează ciclul celor 60 de ani, care face ca unele evenimente importante să se repete cyclic, luând forme actualizate, dar păstrându-şi esenţa. Conform acestor consideraţii, ne putem aminti despre lucruri petrecute în anii 1897 şi 1957. De pildă, anul 1957 a fost marcat de escaladarea războiului civil din Vietnam, între insurgenţii comunişti Viet Cong şi guvernul lui Ngo Dinh Diem, construind premisele lungului şi umilitorului război cu SUA. În 1897, în timpul Dinastiei Qing, sub conducerea împărătesei Dowager Cixi, China s-a văzut invadată de Rusia şi alte ţări occidentale.
Anul 1957 a fost umbrit şi de efectele dezstruoase ale unor explozii şi mari incendii. În februarie, o explozie dintr-o mină din Virginia a ucis 37 de oameni. În aceeaşi lună, un incendiu nimicitor a mai luat şi vieţile a 72 de bătrâni dintr-un azil din Missouri. O bombă cu hydrogen de 22 de tone, a căzut accidental în apropiere de Albuquerque. În septembrie, uzina de reprocesare a materialelor nucleare din Mayak, Uniunea Sovietică, a suferit un dezastru nuclear(nedeclarat de autorităţile sovietice). Iar, în octombrie, a avut loc un mare incendiu la reactorul nuclear Windscale din Anglia.
Dintr-o altă perspectivă, Focul-Yin mai simbolizează optimismul, iar Cocoşul este privit ca fiind “Piersicul Înflorit”, ceea ce aduce în atenţie romantismul şi frumuseţea, generând divertismentul şi fericirea. Tot în cadrul Celor Patru Stâlpi ai Destinului, Focul-Yin acţionând asupra Cocoşului se identifică şi cu Steaua Nobilului, precum şi Steaua Academică. Şi, într-adevăr, anii 1897 şi 1957 s-au făcut remarcaţi şi prin importante progrese ştiinţifice.Lansarea de către Uniunea Sovietică a primului satelit artificial al Pământului, SPUTNIK-1 în octombrie 1957, urmat de SPUTNIK-2 în noiembrie constituie un exemplu relevant. Imediat, în ianuarie 1958, SUA lansau primul lor satelit: EXPLORER-1. În acelaşi an, Gordon Gould descoperea laserul. În mod surprinzător, în 1897 s-a introdus pentru prima oară în istorie termenul de computer, a fost descoperit electronul şi s-a creat aspirina. În ceea ce priveşte industria divertismentului, ne putem aminti despre prima reprezentaţie, în 1957, a celebrului musical “Poveste din cartierul de vest”(West Side Story), ca şi de formarea micii trupe musicale de către John Lennon şi Paul McCartney, predecesoarea celebrei formaţii The Beatles.
Întorcându-ne în 1897, nu putem să nu ne amintim despre veşnicul success al romanului “Dracula”, al lui Bram Stoker, publicat la Londra. Subliniez că autorul britanic a fost născut la 11 august 1847, anul şi ziua fiind de Foc-Yin. Coincidenţă stranie: actorul Rob Pattinson, interpretul principal al noului serial cu vampire, este născut într-o zi de Foc-Yin.

SĂNĂTATE
Conform filosofiei medicinii tradiţionale chinezeşti, Focul-Yin reprezintă inima şi sistemul circulator sanguin, precum şi creierul, sistemul nervos şi ochii(o prelungire a creierului). Excesul Foc-Yin din 2017 constituie o sursă de pericole legate de inimă, sânge, fenomene inflamatorii, atacuri cerebrale, hipertensiune. Ca să mă refer al personaje în vogă, iată că Hillary Clinton – născută în 1947, an de Foc-Yin – a suferit în anul 2013 (Şarpe de Apă-Yin) ca urmare a conflictului Apă-Foc, o lovitură puternică la cap, descoperindu-se atunci un cheag de sânge în creier; astfel, a trebuit să demisioneze din funcţia de Secretar de Stat. Desigur, mulţi îşi aduc aminte de celebrul Bruce Lee, care a murit într-o zi de Foc-Yin, în plin conflict cu anul de Apă-Yin 1973. O autopsie ulterioară a relevat prezenţa în exces a lichidului cefalo-rahidian în spaţiul intracranian(edem cerebral).
Pe de altă parte, Metalul este asociat cu plămânii – în general, tot aparatul respirator – astfel încât anul 2017 poate aduce mai multe riscuri de boli gripale, ori ale aparatului respirator, ca şi ale pielii. Ne mai putem aştepta şi la riscuri de fracturi accidentale ale oaselor mici(falangele mâinilor şi/sau ale picioarelor), ale membrelor superioare şi inferioare, cât şi ale vertebrelor. Statisticile arată că există mai multe exemple de persoane care au suferit asemenea fracture în ani de Cocoş, sau în zile de Cocoş. De pildă, fiul lui Bruce Lee, Brandon, care a murit din pricina unui misterios glonţ care i-a fracturat grav coloana vertebrală, în timpul filmărilor; s-a întâmplat într-un an de Cocoş, 1993. În 2005, alt an de Cocoş, Madonna a suferit şi ea nişte fracturi, în urma căderii de pe un cal.
Să ne amintim că în medicina tradițională chineză Focul este loja care implică inima și vasele de sânge, ca și creierul, sistemul nervos și – prin faptul că sunt o prelungire a creierului – ochii. De asemenea, mai știm că Metalul-Yin este asociat cu aparatul respirator și cu pielea. Cum, întâlnirea Cocoșului cu propria imagine energetică este sancționată și având în vedere cele din fraza precedentă, ne mai putem aștepta la o recrudescență a bolilor dermatologice dominate de fenomene inflamatorii. Sunt recomandabile controalele medicale minuțioase, mai ales în zona cardio-vasculară și în scopul prevenirii bolilor canceroase, cât și alegerea unei alimentații bogate în vitamina C, Omega 3, și antioxidanți, precum și creșterea alcalinității organismului. Să luăm mai serios în considerare exercițiile de întreținere a sănătății, deoarece în anul 2017 șansele de a scăpa de substanțele toxice și de excesul de greutate pe această cale sunt mult mai mari.
Dacă Focul-Yang este comparat cu Soarele, iar Focul-Yin este asociat cu stelele, atunci putem înțelege că, slăbind metalul, ne-am putea confrunta cu moartea unor stele ale cinematografiei.
Luna martie a anului 2017, ca și ianuarie 2018, pot fi cele în care să crească îngrijorător numărul atacurilor de cord, al atacurilor cerebrale, al victimelor incendiilor și exploziilor.

CARACTERE
Deoarece Focul-Yin mai este asociat de astrologii chinezi drept flacăra lumânării pâlpâind instabilă, persoanele marcate de această energie au o inimă mai caldă, trăiesc mai intens diversele stări emoționale, sunt mai sensibile și mai sentimentale. Întâlnim acest gen de caracter la unii actori. Este interesant de observat faptul că istoria Imperiului Chinez a fost marcată de câțiva mari oameni politici a căror origine astrologică era aceea de Cocoș de Foc-Yin. În acest fel sunt consemnați împărați precum Song Taizu, Hongwu (dinastia Ming), dar și doctorul Sun Yat Sen, sau președintele Mao Tse Dung. Putem să observăm, prin urmare, că anii Cocoșului de Foc-Yin ar fi străluci prin aceea că au adus prosperitate politică și economică în China.
Nativii ce poartă semnul Focului-Yin pot niște oameni cu suflet bun, dar care pot fi și ușor iritabili, tensionați și suspicioși. Persoanele puternic dominate – în Cei Patru Stâlpi ai Destinului – de Focul-Yin pot fi fi foarte simpatice, iubitoare de glume și comedie. Avem, în acest sens, un exemplu semnificativ în actorul Rowan Atkinson, creatorul celebrului personaj de comedie Mr. Bean.
Totodată, în ciclul Celor Cinci Loji Energetice din perspectiva emoțională, energia de Foc simbolizează fericirea, onestitatea, precum și optimismul iluzoriu. Oamenii cu asemenea calități pot fi prieteni de încredere, dar pot lua atitudini dramatice în mod neașteptat. În perioadele de primăvară și vară, ei pot stârni încrederea altora în creșterea bursei de valori. Dar, încă din luna august, scăzând energia de Lemn – care ar “hrăni” flacăra lumânării – se va remarca o cădere îngrijorătoare a bursei, iar cei ce avuseseră curajul să investească în bursă vor avea mari dezamăgiri. O asemenea evoluție sus-jos a bursei s-a mai petrecut în anii 1987, 1997, 2007 și ne așteptăm să se repete în și luna august a anului 2017. Iar, cel mai dureros este faptul că impactul acestei căderi se va extinde până în 2022; deoarece, până atunci, va lipsi complet suportul de Foc al acestei activități atât de importante în economia lumii.

ECONOMIA
Fiind prin natura sa un element puternic de Metal, Cocoșul este supranumit și “Mugurul de Piersic”, sau “Floarea Romantismului”, aducând cu sine frumusețea și farmecul persoanelor născute ân an sau zi de Maimuță, Șobolan și Dragon. De aceea, anul Cocoșului va fi benefic pentru saloanele de înfrumusețare, casele de modă, industria de divertisment, la care se vor alătura sălile de fitness și sport, ca și cele care promovează lucrul cu energia vitală: Qigong, Yoga etc. Partea neplăcută a acestor activități este că vor genera și unele scandaluri sexuale.
Așa cum am arătat mai us, prezența Focului este factorul generator de creștere economică și, mai ales, a câștigurilor bănești, precum și a optimismului. Absența sa poate duce la pierderi dramatice. Anul 2008 a fost cel al unui adevărat tsunami financiar în lumea jocurilor bursiere., deoarece a fost un an al prezenței puternice a Apei din anul Șobolanului.Criza economică s-a adâncit până în 2012, resimțindu-se absența Focului sub toate aspectele sale. O dată cu revenirea Focului, prin zodia Șarpelui din 2013, s-a putut remarca o creștere explozivă a economiei americane, prin creșterea indicelui Dow Jones la spectaculoasa valoare de 18000 de puncte, în 2014. Abia atunci când energia de Apă a lunii Boului din 2016 s-a ciocnit puternic cu Focul zodiei Oii(Caprei), impactul s-a resimțit prin scăderea bursei, intensificarea atacurilor teroriste, moartea mai multor personaje de notorietate și o climă extrem de rece și marcată de uragane. Totuși, putem să prevedem un an 2017 încă bun, sub aspect economic și ar putea încuraja investițiile făcute până la sfârșitul lunii iulie. August și octombrie vor aduce mari căderi pe piața bursieră.
2017 va aduce prosperitate industriilor dominate de energiile de Foc și de Apă. Aceasta deoarecemetalul este simbolul banilor ce alimentează activitățile de Foc. Acestea se referă la energetică, divertisment, piața bursieră și finanțe. Pe locul doi se vor situa industriile transporturilor, comunicațiilor și expedițiilor de mărfuri. Nici activitățile de Pămțnt nu o vor duce prea greu aici fiind vorba despre: imobiliare, costrucții, minerit, high-tech. Nu vor avea parte de succes industriile de Metal: domeniul bancar, inginerie, calculatoare, construcții și vânzări de mașini. În ciuda faptului că industriiile de Metal vor fi foarte active, ele se vor confrunta cu o competiție acerbă; cu atât mai mult cu cât anul Cocoșului aduce pe scenă economiei mai mulți competitori. Și activitățile de Lemn (textilă, a hârtiei) vor fi foarte intense, dar fără câștiguri pe măsură.

ACCIDENTE ȘI CATASTROFE
Putem asocia Focul și cu aerul fierbinte și, prin asociere de idei, cu păsări, avioane și orice obiecte zburătoare (chiar și OZN-uri!...). Cum, anul 2017 este asociat cu “lumânarea pâlpâind” și declanșând fenomene “fierbinți”, ne putem gândi și la riscuri de dezastre aeriene. Avem exemple de acum 60 de ani, printre care prăbușirea avionului oficial care a dus la moartea președintelui Filipinelor și a altor 24 de însoțitori, pe 17 martie 1957. În noiembrie al aceluiași an, un hidroavion se prăbușea în Insulele Wight, ucigând 45 de oameni. Dar, ne putem aștepta, în egală măsură, la multe accidente rutiere și feroviare. E de luat în considerare accidentul catastyrofal de cale ferată din Jamaica anului 1957, când 175 de vieți au fost luate în luna septembrie. În octombrie al aceluiași an, două trenuri se ciocneau în Turcia, făcând 95 de victime. Iar în decembrie, Londra era zguduită de accidentul feroviar din localitatea Lewisham, omorând alți 92 de oameni.
Luna martie a anului 2017, ca și ianuarie 2018, pot fi cele în care să crească

ȘTIINȚĂ ȘI DEZVOLTARE TEHNOLOGICĂ
Pe de altă parte, Focul-Yin este un bun stimulent în dezvoltarea tehnicii de zbor și în explorarea spațială. Ne amintim de cursa sateliților artificiali lansată între URSS și SUA. Cursa în planul invențiilor tehnice s-a produs și la sol, asistând atunci la o adevărată explozie a mașinăriilor, automatizărilor, a industriei automobilelor și a trenurilor.

RELAȚII INTERNAȚIONALE
Revin cu sublinierea că anul Cocoșului de Foc este un conflict între Focul-Yin și Metal simbolizează atât optimism, cât și spirit inovator și progresist. Dar, conflictul și dizarmonia în relațiile internaționale se vor ascuți vizibil, generând chiar confruntări ,militare. Doar capacitatea marilor lideri de a fi optimiști, cu mințile deschise și încrezători în spiritul inventiv și creator pot aduce șanse de depășire a acestor periculoase situații.
Începând cu mijlocul anului 2017, calendarul chinezesc va intra într-o perioadă lungă de dominare a Metalului, Pământului și Apei, care se va încheia în 2022. Până atunci, persoanele dominate de Metalul puternic vor avea de suferit. Dacă ne referim la liderii mondiali, vom vedea o afectare asupra fostului premier britanic david Cameron, dar și a actualei doamne Prim Ministru Theresa May. Același lucru îi așteaptă și pe Shinzo Abe – premierul Japoniei -, François Hollande și alții. În schimb, le va merge foarte bine lui Vladimir Putin și președintelui chinez Xi Jinping...

COCOȘUL, IEPURELE ȘI ALTE ZODII

Cea mai nepotrivită relație a Cocoșului este aceea cu Iepurele; generatoare de conflicte puternice, manifestate prin situații tulburi, schimbări de domicilii sau sedii de firme, accidente sau schimbări imprevizibile și de rău augur. Fiind vorba de ciocnirea dintre Metal(Cocoșul) și Lemn(Iepurele), putem traduce aceasta prin riscul unor accidente rutiere, răniri cu metale ascuțite, leziuni ale oaselor și coloanei vertebrale. Pe de altă parte, Cocoșul și Iepurele sunt considerate de astrologia chineză drept “Florile Romantismului”, ceea ce poate materializa conflictele dintre aceste zodii prin scandaluri sexuale. În anul său, Cocoșul va avea de suferit mai mult decât în alți ani, ceea ce se va reflecta în starea sa de sănătate: probleme pulmonare, în general, ale aparatului respirator; probleme ale pielii și ale danturii. Prezența Focului-Yin va mai adăuga și riscurile unor afecțiuni ale inimii și creierului, precum și ale sistemului nervos.
Cât despre Iepure, se întrevăd mai multe călătorii, schimbări de locuințe sau de locuri de muncă, la fel și nativii din zodia Porcului, ceea ce nu va fi de loc rău. Nativii din această zodie ar trebui să se protejeze de pericolele confruntărilor cu Cocoșul, purtând o amuletă cu Dragon – care va alunga Cocoșul din calea Iepurelui. Altfel și Iepurele ar putea fi expus la accidente fizice, răniri ale spatelui, sau membrelor superioare și/sau inferioare.
Nativii din Tigru trebuie să evite, anul acesta, călătoriile către Vest – acum, direcția Marelui Duce. În general, Cocoșul este cel care are cea mai proastă relație cu Marele Duce. Așa încât, este indicat ca și nativii Cocoși să poarte aceeași amuletă cu Dragon, spre a fi protejați.
Nu sunt feriți de pericole nici cei născuți într-o zi de Cocoș, ei fiind supuși unor pericole ascunse care vor avea efecte malefice asupra cercului de prieteni și cunoscuți, ca și asupra căsniciei. Se vor ivi stări de iritare nervoasă, îngrijorări și dizarmonii. În plus, pot apare aceleași probleme de sănătate. De asemenea este recomandabilă amuleta cu Dragon.
În schimb, nativii din anii de Maimuță, Șobolan și Dragon se pot aștepta la mai multă sociabilitate, șanse de a lega prietenii solide cu persoane de sex opus.
Cocoșii născuți în ani sau zile de Foc-Yin, sau de Foc-Yang sunt categorisiți de astrologia chineză drept “Nobili”. Ca atare, toți cei născuți în ani a căror ultimă cifră este 6 sau 7 ( de pildă: 1956, 1957, 1966, 1967 etc) intră în această categorie, ceea ce straduce prin a fi un fel de îngeri păzitori pentru cei din jurul lor. De asemenea, Cocoșul mai este considerat a fi “Steaua Academică” pentru cei născuți în ani de Foc-Yin sau de Pământ-Yin. În consecință, anul 2017 va fi foarte potrivit pentru a da naștere la copii; aceștia au cele mai mari șanse de a se dezvolta puternic intelectual, de a fi foarte studioși și foarte mult sprijiniți de cei din jur.

FENG SHUI
Așa cum se știe, energiile luate în calcul în această disciplină se schimbă în fiecare an. Un motiv important pentru a urmări relocarea energiilor benefice, precum și a celor nefavorabile în locuințe sau în spațiile de muncă sau de afaceri.
Astfel, în 2017 Cinci Galben – simbolizând obstacolele și ghinioanele – este așezat în Sud; ceea ce impune instalarea unor clopoței de vânt în partea de Sud a locuinței. Rolul clopoțeilor va fi cel mai aqccentuat în lunile martie, septembrie și decembrie.
Steaua 2 – simbolizând riscul de îmbolnăvire – se află acum la Nord-Vest. În această parte a locuinței este indicat să se amplaseze un șirag de 6 monede chinezești legate cu șnur roșu. Se poate folosi și un vas din sticlă albastru-cobalt, în care se pune o ucată de pânză din catifea roșu-bordeaux și 6 monede provenite dintr-o perioadă prosperă a țării care le-a emis(de pildă: monede de argint din vremea domniei regelui Mihai).
Prezența la Vest a Marelui Duce aduce obligația de nu efectua săpături și/sau costrucții suplimentare în acastă zonă a casei.
Nu este indicat să se stea cu spatele la Est, deoarece se va intra sub incidența nefastă a Stelei “Cei Trei Ucigași”. Totodată, Estul este și “Poziția prăbușirilor”, intrând în conflict cu Marele Duce, fiind necesară amplasare unei bucăți de hârtie/carton de culoare roșu-purpuriu, care să calmeze tensiunea.
Steaua 7 – simbolizând scandalurile – se găsește în 2017 în aria de Sud-Vest, unde va fi nevoie să mutăm vasul transparent în care se află cei trei bambuși naturali.
Amplasarea Stelei 1 – reprezentând Trigrama Apei – în centrul locuinței ar putea aduce inundații sau igrasie în această parte a casei, ca și în zona Sudică. Dar acest lucru se poate extinde și asupra regiunilor de pe globul terestru. Astfel, în zonele centrale și de Sud ale unor țări/continente ne putem aștepta la ploi torențiale, inundații, furtuni puternice, zăpezi mari și viscole. Putem lua în considerare regiunea Orientului Mijlociu, a Americii Centrale, ca și a Chinei(însăși numele acestei țări se traduce prin “Ținutul Central” al Asiei).

No Comments Yet.

Leave a comment