JAPONIA – faceți acest vis o realitate!

Există în viață momente despre care ai tentația să crezi că sunt ireale, că se petrec într-un vis pe care l-ai mai avut cândva. Dar, era doar...vis! Când visele capătă toate datele realității palpabile, ele reprezintă împliniri minunate ale unor aspirații ce, altă dată, păreau de neconceput.

În urmă cu 38 de ani, când începusem să trăiesc satisfacția de a practica artele marțiale Orientale - desigur, în ilegalitate! -, visam să pot fi și eu un om capabil să demoleze o casă veche, în ruină, doar cu mâinile goale și cu picioarele. Așa cum văzusem într-un jurnal de știri, la un cinematograf din Bucureștiul copilăriei mele, la rubrica dedicată "decadenței capitaliste din Occident". Când am ajuns să pot "demola" un teanc de 8 cărămizi dintr-o singură lovitură cu palma, mi-am pus întrebarea: oare, cum pot eu să fac asta, de vreme ce calculele din fizică nu confirmă nicicum posibilitatea? Am căutat cu obstinație răspunsurile. Și le-am găsit(pe vremea aceea nu exista internet!) în cărțile despre Qigong. M-au fascinat Maeștrii pe care i-am citit. Ulterior, m-au fascinat casetele video - pentru care am cheltuit atunci o avere - în care i-am și văzut pe Marii Maeștri demonstrând lucruri care și astăzi par incredibile multor necunoscători. Și, visele mele au devenit acelea în care deveneam eu însumi un Mare Maestru.

Frageda mea copilărie a fost marcată de două lucruri importante: 1)revistele și cărțile de știință și tehnică, 2)basmele cu Făt Frumos și "năzdrăvăniile" pe care le putea face(luptele cu zmei și balauri, vindecările miraculoase ale unor răni sau boli...). Dacă prima latură mi-a fost de folos în a înțelege corect și riguros științific fenomenele cu care m-am confruntat, cea de a doua mi-a fost imboldul către a studia, a practica și iarăși a studia și a practica și iarăși... Astfel, visele mele au devenit motivul pentru care devenirea de Mare Maestru de Qigong a constituit un "dèja-vu" în toamna lui 1999. 

Au fost, însă și lucruri care nu făceau parte din visele mele. Nu credeam să ajung printre cele mai importante persoane ale Federației Mondiale de Qigong. N-am visat că, deși primit cu multă răceală la Forumul Mondial de Qigong de la Tokyo, să cuceresc împreună cu o mică echipă de discipoli ai mei inimile celor care stabiliseră drept singurele limbi oficiale ale evenimentului japoneza și chineza și să fiu răsplătit cu o diplomă de excelență, alături de oamenii mei. DSC04593

Nu făcea parte din visele mele prietenia puternică pe care am dobândit-o din partea Marelui Maestru Qin Xiping - fondator al Lanțului Templelor Shaolin din Japonia și apreciat "anestezist energetic" la extracțiile dentare și intervențiile chirurgicale, în Japonia.

Rezultatul convingător al unei astfel de prietenii este faptul că afișele celui de-al 3-lea Forum Mondial de Qigong, Tokyo, 2013, sunt scrise - pentru prima oară!- în limba engleză.チラシ裏 英語版12・22

Mai mult, chiar dacă transcrierea numelui meu este greșită, pe afișul care menționează personalitățile cele mai marcante care și-au anunțat participarea, mă număr și eu. Aceasta, în condițiile în care afișul a fost făcut fără a mi se cere vreo confirmare că voi fi prezent acolo... Un semn evident că Marele Maestru nici nu concepe să lipsesc de la noua ediție a Forumului Mondial.チラシ表英語12・2

Desigur, îmi doresc foarte mult să-i împlinesc eu visul lui Qin Xiping. Dar, asta depinde mult de posibilitățile financiare ale celor care și-ar dori să-mi fie alături în această nouă ocazie de a arăta că românii pot fi și în acest domeniu în topul mondial.

Dragi prieteni, practicanți și simpatizanți ai Qigong-ului și ai școlii QITAKY®

Avem nevoie de sprijinul vostru, atât moral, cât și material! Faceți propagandă printre toți cunoscuții voștri pentru a susține această reprezentare de înalt nivel a României. Să mai arătăm o dată lumii că românii nu sunt doar infractori internaționali, mâncători de lebede ornamentale și analfabeți. Să arătăm că ne putem alinia civilizației extraordinare a poporului nipon, câștigându-le respectul și admirația.

Să nu uităm că Qigong înseamnă atât prevenirea îmbolnăvirilor și a îmbătrânirii rapide, cât și tratarea multor afecțiuni ce nu-și găsesc soluții în medicina alopată. Succesul nostru acolo, înseamnă și șansele crescute ale multora de a-și regăsi sănătatea cu ajutorul nostru, în perfectă armonie cu medicina modernă convențională. Putem să vă fim de folos în reducerea costurilor terapiilor.

Vedem zilnic anunțuri disperate ale celor ce solicită sume imense de bani pentru a beneficia de servicii medicale în străinătate. Cu cheltuieli mult mai mici, acești oameni ar putea fi salvați aici, în România. Iar banii dirijați de către cei miloși spre acoperirea unor asemenea cereri, ar rămâne în România.

Dacă apelul nostru vi se pare decent și lipsit de patetic (fără texte de cerșetorie înduioșătoare), atunci sunați-ne la tel. 0726 725 035, sau 0722 243 008, sau 0723 651 153, pentru a afla căile prin care puteți contribui la această acțiune.

Puteți folosi și adresa noastră de e-mail: info@qitaky.ro sau qitaky@gmail.com.

Cu stimă,

                           Școala QITAKY®-QIGONG

No Comments Yet.

Leave a comment