Japonia – să nu ne pierdem într-un serial!…

Dragii mei simpatizanți și membrii ai Școlii QITAKY-QIGONG,

Știu și îmi cer iertare pentru că v-am deschis apetitul pentru povestirile despre grupul nostru participant al Forumul Mondial de Qigong și Arte Marțiale -2016, lăsându-vă prea multă vreme în suspans cu continuarea istorisirii.

Spiritul Crăciunului - cel al Purității sufletului și gândului, al smereniei și modestiei - mi-a trezit, însă, ideea că nu ar fi nevoie să vă relatez prea multe amănunte din cele petrecute cu noi în acele zile. Sunt convins că vă interesează mai puțin detaliile despre cum ne-am deplasat de la modestul hotel din Tokyo până la Centrul Olimpic pentru Tineret și ce am mai vizitat noi prin marele oraș nipon. În schimb, vă poate interesa mai mult ce am făcut ca participanți la Forum și cum am fost priviți de către organizatori și de către ceilalți participanți.

Desigur, primirea călduroasă din prima zi nu a fost o simplă manifestare de curtoazie. Și în zilele următoare am fost tratați cu același respect adânc, așa cum s-a întâmplat cu toate marile personalități prezente la această manifestare. Cu siguranță, demonstrația noastră din seara precedentă a reamintit tuturor că suntem una dintre puținele școli de Qigong  din lume și, mai ales dintre cele non-asiatice, cu un puternic accent creativ. Înainte de momentul prezentării noastre pe scena Forumului - care s-a petrecut în jurul orei 13.30 - toți cei care ne știau erau curioși să afle cu ce noutăți vom veni la această nouă ediție.

În a treia zi, dedicată workshop-urilor(ateliere individuale), mulți dintre oaspeții Forumului au venit să vadă ce le putem arăta mai deosebit. Și, au văzut. Setul nostru de bază - nelipsit de la orice sesiune de exerciții la sală - a cucerit din nou mulți practicanți dornici de tehnici complexe, complete și care să nu le răpească mult din timpul lor zilnic.dsc04667

Printre participanți, s-a numărat și grupul din Italia, condus de Giuseppe Paterniti Lupo. Un discipol de-al său făcuse și el o demonstrație în seara precedentă. Cea care juca un rol important pentru acest grup era Marisa Voca - pe care o cunoscusem la Forumul din 2013 - o bună vorbitoare de limbă japoneză, ca și de engleză. Cu ea am avut o comunicare foarte caldă. În schimb, Maestrul său, Giuseppe Lupo, se arăta destul de distant și de plin de sine. Cei 6-7 discipoli care îl însoțeau se purtau cu el ca niște servitori umili în fața unui sultan. Deși fusese amplasat pe unul din scaunele nominalizate din primul rând alături de mine, se manifesta foarte rece și indisponibil la vreun dialog amical.Prezentarea grupului său a abvut o notă de scoatere în evidență exclusiv a Maestrului. Discipolii săi au "înghețat" pe scenă minute în șir, în vreme ce el își demonstra măiestria. Nu pot să nu apreciez la superlativ felul în care se mișca, grația și perfecțiunea redării unor exerciții din gama Școlii de Qigong-Taijiquan Wudang. dar, mi s-a părut o lipsă de modestie în raport cu proprii discipoli. Pe fundal, se proiectau imagini cu diverse tehnici executate exclusiv de el; nici un elev de-al său nu era filmat sau prezentat alături de Maestru. În ziua a treia - dedicată workshop-urilor(atelierele individuale) - expunerea lui s-a întins pe o durată cu mult mai mare decât ora alocată în programul Forumului, consumând mai bine de o jumătate din timpul care fusese rezervat următorului exponent: bunul și vechiul meu prieten Maestrul Stanley Ngui, din Canada. Toată prezentarea s-a bazat pe filmări în care Maestrul italian arăta diversele stiluri clasice consacrate chinezești de Qigong și Taijiquan pe care le stăpânește și felul în care le execută. De asemenea, SINGUR!... Totuși, la gala cu decernări de diplome din ultima zi, Giuseppe Paterniti Lupo a devenit mai prietenos. Fiind așezați, din nou, alături la masa dineului, a fost mai deschis la dialog - poate vom deveni, totuși, prieteni!... - și, chiar a deschis momentul distractiv de la final, urcând pe scenă pentru a cânta o melodie de muzică ușoară italienească veselă. Mi-a adresat invitația de a participa la o ediție specială a Forumului în 2017, la Roma. Dacă ne va ajuta Dumnezeu, probabil că vom forma un grup al Școlii QITAKY-QIGONG cu care să ne prezentăm și acolo.

Nu ne-am lăsat intimidați și, după demonstrația de canto italian, la insistențele Maestrului Qin Xiping, ne-am dezlănțuit românește pe scenă cu o horă la care am cântat cu toții "Alunelu', alunelu', hai la joc!"dsc04778

Creațiile școlii românești de Qigong - reprezentată de grupul nostru - au fost din nou apreciate la maximum. Ne-au fost împărțite diplome cu un text măgulitor:

Demonstrația pe care ați prezentat-o în cadrul Forumului Internațional Shaolin de Qigong, Arte Marțiale și Medicină Tradițională Orientală(MTO) a dovedit un mare rafinament și o deosebită profunzime.

În consecință, vi se acordă prezenta diplomă, prin care vă sunt recunoscute rezultatele deosebite pe care le-ați obținut, aceasta fiind o atestare a prestigioasei dvs activități.dsc04753

Cu atât mai măgulitoare a fost diploma suplimentară pe care am primit-o în acea seară și al cărei text l-am descifrat după revenirea în țară - atunci când Alex Șerban a reușit să-mi trimită traducerea:

CERTIFICAT DE INVESTIRE
Domnului Adrian Florea
Vă investesc în funcția de director al comitetului din Federația Internațională
de Qigong, Arte Marțiale și Sănătate.
Perioada funcției este de la data prezentă până în preziua următoarei ediții
a Forumului Internațional de Qigong, Arte Marțiale și Sănătate.dsc04696

dsc04703Oare, după citirea acestor diplome, ar mai fi de spus ceva?!...

Tot ceea ce s-a mai întâmplat acolo, în Tokyo și în celelalte locuri minunate pe care le-am vizitat în Japonia nu mai prezintă destulă importanță în raport cu strălucirea acestui nou succes repurtat de Școala QITAKY-QIGONG.

Aceia dintre voi, cei ce ați citit articolul de față și încă nu ați călcat încă pragul școlii noastre, luați aminte că la noi veți găsi Qigong VERITABIL, acreditat de toți Marii Maeștri ai lumii, accesibil oricui își dorește sănătate, recuperare, prelungirea vieții în modul cel mai plăcut și eficient.

Cu drag și cu cele mai bune urări pentru sărbătorile iernii și Noul An 2017,

Adrian Florea -

Mare Maestru Internațional de Qigong,

Specialist în Medicină Tradițională

Maestru de Feng Shui

No Comments Yet.

Leave a comment