MĂNÂNCI ȘI TE VINDECI! UN CURS CONDENSAT DESPRE TERAPIA PRIN NUTRIȚIE – 22 MAI, 2021

Trăim vremuri încărcate de multe stresuri, de multe incertitudini, de aglomerări de sfaturi – mai mult sau mai puțin profesionale – despre modalitățile prin care să ne menținem sau recuperăm sănătatea. Reclamele din mediul audio-vizualului sunt invadate de reclame la medicamente (alături de cele cu jocurile de noroc…), fiind îndemnați să prevenim/tratăm diverse posibile afecțiuni cu medicamentele ”din farmacie”.

Precizarea dintre ghilimele constituie o prelungire a campaniei producătorilor de medicamente și farmaciștilor împotriva produselor medicinale de origine naturală – plante, legume, zarzavaturi, fructe, semințe etc. - considerate drepr ”leacuri băbești” nesusținute științific. În ciuda acestei îndelungi campanii înverșunate, înclinația celei mai mari părți a populației către metodele naturale de prevenire și vindecare/ameliorare a multor afecțiuni s-a dovedit a crește tot mai accentuat.

Realizând că pierd teren pe piața farmaceutică, adepții înfocați ai farmaceuticii chimice au început să se reorienteze, după cerințele pieței, trecând la producția de medicamente la care să sublinieze prezența unor plante medicinale credibile. Nu știm exact în ce proporție sunt prezente aceste ingrediente naturale în produsele – alături de multe altele, de sinteză chimcă – dar, este totuși un pas important către reevaluarea industriei actuale a farmaceuticii.

Totodată, mass-media a redus din propaganda exagerată făcută doar medicamentelor chimice și doar medicilor cu studii universitare de specialitate, aducând în atenția publicului și specialiști confirmați și consacrați în metodele terapeutice tradiționale din România și din alte părți ale lumii. Au început să fie promovate și alte variante de medicină, precum cea tradițională chineză, medicina ayurvedică indiană, medicina tibetană, medicina amazoniană etc. Toate acestea susțin metode terapeutice străvechi – unele, îmbunătățite prin studii medicale moderne – utilizând resursele naturale de plante și alimente ce pot căpăta și aspecte medicinale incontestabile.

Tot mass-media promovează tot felul de idei noi despre alimentație, diete de slăbire, exerciții de sănătate inventate de diverși pseudospecialiști, care, cu aere foarte docte, își susțin atât de convingător teoriile încât își fac numeroși adepți și realizând afaceri extrem de profitabile pe seama snobismului sau naivității acestora.

Din motive deontologice, nu voi da numele acestor sfertodocți.

În ultimii 30 de ani, am predat de nenumărate ori un curs despre nutriția și dietoterapia chineză. Am arătat că sistemul de alimentație adoptat de chinezi de peste 5000 de ani este astfel conceput încât să asigure nu numai necesarul de supraviețuire a omului, dar și tratarea unor boli, întărirea sănătății și adaptarea la condițiile de viață, climă, stări emoționale, relațiile interumane.

Acum, am decis să vă ofer tuturor mai multe ”medicamente” pentru a vindeca sau ameliora niște afecțiuni: rețete alimentare. Numărul lor este foarte mare; așa cum și numărul bolilor este copleșitor de mare. Cred că este mai încurajator, pentru oricine, să găsim mijloace atât de naturale pentru a ne recăpăta și păstra sănătatea fizică dar și echilibrul psiho-emoțional.

Vă invit la un mic curs despre ”utilizarea surselor de hrană în scopuri terapeutice”.

Cursul vă va consuma o singură dimineață de weekend: sâmbătă, 22 mai, 2021, între orele 9.00 – 13.00

Vă puteți înscrie fie sunând la unul din telefoanele: 0744985006, 0722243008 sau 0723651153, fie prin e-mail la qitaky@gmail.com, comunicându-ne numele, numărul de telefon și adresa de e-mail. Astfel, vă vom introdce în grupul destinat acestui curs pe Whatsapp și vom putea să vă invităm la curs priun e-mail.

Taxa de participare este de 200 RON/pers. Și o puteți achita atât îăn direct la sediul cabinetului nostru QITAKY-QIGONG, fie prin transfer bancar în contul SC QITAKY-QIGONG SRL deschis la ING Bank Agenția 5516 Unirii-Coposu, cod IBAN: RO89INGB0000999906387438. După efectuarea plății, vă rugăm să ne trimiteți prin e-mail copia tranzacției.

Vă aștept,

Adrian FLOREA

Mare Maestru Internațional de Qigong

Doctor de Medicină Naturală al World Organization for Natural medicine

Specialist în Medicină Tradițională și Nutriție Chineză

No Comments Yet.

Leave a comment