NUTRIŢIA ÎN STIL CHINEZESC MILENAR – cum să te tratezi prin alimentaţie

Am remarcat că, în ultima vreme, tema dietelor de slăbire sau de creștere a capacităților de efort fizic este din ce în ce mai frecvent abordată în presa scrisă și vizuală, cât și pe rețelele de socializare. cele mai multe spam-uri sunt reclame despre metode de slăbire rapide și eficiente. Adevărul despre efectele reale ale acestor reclame îl aflu de la nenumărații pacienți care ne calcă pragul cabinetului, dezamăgiți de tot felul de pseudo-specialiști care i-au făcut să înțeleagă clar ce înseamnă "efectul Yo-Yo" și să-și piardă aproape complet speranțele că vor redeveni niște oameni normo-ponderali.

Cursul de "Nutriție și dieto-terapie chineză" a adus noi perspective - mult mai realiste! - celor care și-au dorit să scape de obsesia kilogramelor în plus. Chinezii au primit lecția nutriției sănătoase și echilibrante de la înțelepții lor de acum circa 5000 de ani. Au avut, așadar, destulă vreme să verifice practic principiile formulate atunci. Le-au aplicat, și le-au impregnat în formula genetică, iar acum nu le mai pot exprima în cuvinte, ci, numai în mod practic.

Eu le-am reformulat, le-am explicat și le-am cuantificat, pentru ca oricare non-chinez să le poată pune în practică fără dificultăți.

Redau, mai jos argumente pe care le-am mai publicat atunci când am anunțat programarea unei noi ediții a cursului.

Aproape în fiecare zi suntem informaţi - din presa scrisă, de la televiziuni, de pe internet... - despre noi metode de alimentaţie sănătoasă, sau despre noi regimuri perfecte şi rapide de de slăbire. Desigur, există o secvenţialitate firească a fenomenelor: o alimentaţie nesănătoasă poate conduce la supraponderalitate, sau la extrema acesteia - obezitatea; disconfortul supragreutăţii corporale (care se traduce prin aspectul fizic dizgraţios şi problemele aferente de sănătate) dă naştere "universului" de regimuri şi medicamente pentru slăbit. Sunt mulţi "băieţi deştepţi" care au speculat dorinţele arzătoare ale celor ce fie că au căutat metode noi şi snoabe de întreţinere a frumuseţii corporale, fie că au căzut în disperarea kilogramelor suplimentare. Rezultatele - uşor de văzut - sunt dezastruoase! Recordul deţinut de SUA - peste 60% din populaţie sunt obezi!!! - a început să fie depăşit de multe alte ţări din Occident, printre care România ocupă un trist loc fruntaş. Dar, la fel de îngrijorător - chiar dacă nu este la fel de amplu - este şi fenomenul anorexiei; multe femei au căzut victime morţii premature prin căderea în extrema lipsei totale a apetitului.

Vorbind despre "recorduri", tot în SUA s-au semnalat şi cele mai  multe cazuri mortale, mai ales printre staruri, drept rezultat al regimului de slăbire hiperproteic. Cu toate acestea, mulţi continuă să caute cu obstinaţie reţete "miraculoase" de modelare şi întreţinere a siluetei. Să ne amintim şi de marea păcăleală a "alimentaţiei pe grupe sanguine". Mulţi au crezut în argumentaţia facilă, dar cu aspect pseudo-ştiinţific, a autorului acestei metode. Este simplu să realizăm că modul sănătos de alimentaţie al populaţiei Terrei, dinainte de secolul XX, nu se putea baza pe datele privind grupele sanguine ale tuturor oamenilor. Ideea aceasta a apărut abia în 1907, graţie unui medic ceh Jan Janesky şi altor doi medici europeni: Alfred von Decastello şi Adriano Sturli. În 1930, după ce a fost distins cu Premiul Nobel, profesorul doctor Karl Landsteiner deschide era aplicării grupelor sanguine AB0 în medicina modernă. Dar, până atunci, nimeni nu se gândea să se hrănească în conformitate cu grupa sa de sânge. Totuşi, nivelul de morbiditate, precum şi diversitatea bolilor din secolele precedente este - conform statisticilor cunoscute - mult mai scăzut decât în ultimii 100 de ani.

Eforturile nutriţioniştilor - autorizaţi prin studiile lor medicale - sunt demne de tot respectul. Dar, concepţia greşită că doar cunoştinţele contemporane au girul ştiinţific au făcut ca mulţi dintre aceştia să rămână tributari unor scheme recente, create de profesorii lor, refuzând să privească mai atent și către înţelepciunea strămoşească.

Eu nu vin către voi, dragi vizitatori/adepţi ai Şcolii QITAKY®-QIGONG, cu nimic nou! Eu vă aduc în atenţie un stil de alimentaţie vechi de peste 5000 de ani. Un stil de nutriţie care a demonstrat de-a lungul mileniilor că nu a generat obezitate şi nici anorexie. Un stil de a folosi alimentele ca medicamente: să mănânci preparate savuroase şi să-ţi tratezi în acelaşi timp suferinţele. 

Eu vreau să vă învăţ că putem mânca la fel ca şi chinezii, fără a apela neapărat la bucătăria chinezească. Dar, nici la preparatele nesănătoase ale vieții moderne occidentale.

Vreau să vă învăţ cum să vă calculaţi, simplu şi eficient, în raport cu caracteristicile individuale, dieta zilnică, personalizată.

Vreau să vă lămuresc în ce măsură este bine să fim 100% vegetarieni, sau...nu tocmai.  Sau, mai bine: cum putem combina cu măiestrie alimentele vegetale cu cele de origine animală.

Vreau să vă învăţ chiar şi cum să mâncaţi la un restaurant chinezesc. Deoarece, văd cu tristeţe mulţi români care nu ştiu să savureze cu adevărat minunata bucătărie chinezească (sau vietnameză, sau japoneză, sau thailandeză, sau...) comandându-şi preparatele după principii europene/româneşti.

Nu aduc nimic în plus faţă de ceea ce înţelepţii chinezi antici au dăruit populaţiei de atunci. Şi, totuşi, este singurul curs care vă reformulează principiile nutriţioniste ale chinezilor. Pentru că ei le aplică, dar nu le mai pot enunţa - le au deja în codul lor genetic! Este singurul curs care cuantifică aceste principii pentru a le face accesibile tuturor celor ce nu au în gena lor aceste informaţii. Acestea sunt argumentele cu care vă invit să vă însuşiţi asemenea cunoştinţe.

Dacă cele spuse mai sus v-au convins, atunci înscrieți-vă la un nou curs ONLINE. Sunați, comunicați numele și numărul de telefon și adresa de e-mail și gândiți-vă să vă rezervați câte 3 ore într-o sâmbătă și o duminică dimineață, pe 16 şi 17ianuarie 2021. Intervalul zilnic este 9.30 – 12.30.Ne vom vedea prin aplicația ZOOM.

Prețul cursului este de 480 RON/pers.

Puteți suna la unul din telefoanele: 0744 985 006, 0722 243 008 sau 0723 651 153

Plata taxei de participare se poate face prin transfer bancar în contul SC QITAKY-QIGONG SRL, la ING Bank, Agenția 5516 UNIRII, IBAN RO89INGB0000999906387438, cu mențiunea ”curs nutriție”, sau direct la sediul cabinetului nostru din str. Iuliu Barasch 12, ap.1, interfon 1, sector 3, București.

Cu multă dragoste,

Adrian FLOREA

  • Specialist în Medicină Tradițională și Nutriție Chineză
  • Doctor în Medicină Naturală - World Organization for Natural Medicine(WONM)
  • Doctor în Servicii Umanitare(WONM)
  • Mare Maestru Internațional de Qigong
  • Maestru Feng Shui

No Comments Yet.

Leave a comment