Pelerinaj in Israel

Ierusalim, Nazaret, Bethleem, Ierihon, Haifa, Tel Aviv

Date de plecare: 03.04.2011 (5 zile /4 nopti)

ZIUA 1 - Intalnire cu ghidul roman la Aeroportul OTOPENI - birou CHECK IN TAROM pentru destinatia TEL AVIV. Decolare spre ISRAEL. Mic dejun in avion. Sosire la Aeroport Ben Gurion, situat intre Ierusalim (800 m altitudine, 750 000 locuitori) si Tel Aviv (port la Marea Mediterana, al 2-lea oras ca marime dupa Ierusalim). Deplasare la Ierihon (cel mai vechi oras din lume - 11000 ani) pentru vizita Biserica Romaneasca si pustiul Hozeva unde ne inchinam Sf. Ioan Iacob Hozevitul si la Marea Moarta (lipsita de viata si situata in cel mai jos punct al lumii- 400 m sub oceanul planetar) - timp liber pentru plaja si baie. Cina si cazare in Bethleem.

ZIUA 2 (mic dejun). Vizita la CETATEA IERUSALIM (are 4 cartiere: arabesc, evreiesc, armean si crestin). Intrare prin Poarta Leilor, apoi se viziteaza locul nasterii Maicii Domnului. Se parcurge VIA DOLOROSA (artera comerciala) - DRUMUL CRUCII cu cele 14 popasuri. Dupa popasul 14 (Biserica Sf. Mormant) se ajunge la Icoana Facatoare De Minuni. Parasind VIA DOLOROSA prin Cartierul Evreiesc, ne indreptam catre ZIDUL PLANGERII, apoi se iese din CETATEA IERUSALIM. Se continua pelerinajul pe MUNTELE MASLINILOR unde se viziteaza Biserica Tatal Nostru, Biserica Lacrima - unde IISUS a plans rugandu-se pentru oameni, Gradina Ghetsimani unde se afla Biserica Natiunilor Unite si maslini de pe timpul lui IISUS, grota unde a fost inchis IISUS inainte de judecata si MORMANTUL MAICII DOMNULUI. Timp liber in Ierusalim. Seara, vizita la BISERICA ROMANEASCA din IERUSALIM. Cina si cazare in Bethleem.

ZIUA 3 (mic dejun). In BETHLEEM - vizita BISERICA NASTERII (NATIVITATII) -cea mai veche din lume (aici s-a nascut IISUS). In Bethleem s-a nascut si REGELE DAVID (fondatorul Cetatii Ierusalim). Intre Bethleem si Ierusalim se trece pe langa cimitirul unde se afla Mormantul RACHELEI. Deplasare - la Yardenit (locul unde Raul Iordan iese din Marea Galilei si curge spre Marea Moarta) pentru BOTEZUL CRESTINESC. Deplasare cu autocarul la MUNTELE FERICIRILOR - vizita Biserica Fericirilor. Cina si cazare in Tiberias/Nazaret.

ZIUA 4 (mic dejun). La MAREA GALILEEI (singura sursa de apa dulce a Israelului) se viziteaza: Capernaum (Casa lui Naum), Tabca- Biserica Painilor si Pestilor - Iisus a faptuit minunea cu inmultirea pestilor si a painilor, CANA GALILEEI - Biserica Minunii si Casa Nuntii unde Iisus a savarsit prima minune - a transformat apa in vin, la acea mult pomenita nunta. Vizita pe Muntele Tabor (588m). Vizitam Biserica Schimbarea la Fata, ridicata pe locul unde s-a petrecut - dupa Inviere - schimbarea la fata a Mantuitorului. In NAZARET (a copilarit Iisus care la 12 ani i-a uimit pe invatati cu cunostintele Lui despre Vechiul Testament) - vizita Biserica Ortodoxa Buna Vestire (ridicata pe locul Izvorului Fecioarei Maria). Cina si cazare in Tiberias/Nazaret.

ZIUA 5 (mic dejun). Deplasare la Haifa - vizita Templul si Gradinile terasate Bahai. Vizitarea Manastirii “Stella Maris” unde este pestera Sf. Ilie Tezviteanul; Portul Acco.Plecare la Tel Aviv cu popas in Jaffa. Tur Tel Aviv. Transfer la aeroport. Prezentare la imbarcare.

PRET : 399 €,se achita in EURO sau LEI (curs BNR din ziua platii x 2.5 %).PRETUL INCLUDE:

 • preot insotitor din partea agentiei si ghid local vorbitor de limba romana;
 • 4 cazari cu demipensiune la hoteluri de 3*** si 4****: 2 nopti cazare Bethleem si 2 nopti Tiberias/Nazaret;
 • un mic dejun si o cina in avion;
 • zbor Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti
 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice din program: Biserica Pater Noster, Capernaum, Muntele Fericirilor
 • BONUS: Deplasare la IERIHON cu vizitarea Bisericii Romanesti.

PRETUL NU INCLUDE:

 • taxe aeroport/securitate, transfer aeroport-hotel-aeroport, comision, bacsis pentru prestatorii externi de servicii, in total = 195 € (se achita la agentia din Romania) ;
 • asigurarea medicala care este obligatorie;
 • mesele de pranz;
 • alte servicii decat cele mentionate;

NOTA:

 • Supliment single 120 € ;
 • Copiii sub 12 ani (neimpliniti) cazati in camera tripla au o reducere de 30 €;
 • La inscriere se achita minim 150 € ;
 • Grup minim 40 turisti.

ACTE NECESARE:

 • sunt necesare urmatoarele documente pentru inscriere: pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara.

OBSERVATII:

 • Din motive de securitate, ordinea obiectivelor poate fi inversata.
 • Autoritatile israeliene isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere.
 • Compania de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii , ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.
 • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel.

Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii.

No Comments Yet.

Leave a comment