PREDICȚIILE ANULUI 2020 al ȘOBOLANULUI de METAL

Dragii mei,

După întâlnirea tradițională a membrilor Școlii QITAKY chiar în prima zi a Noului An Chinezesc, precum și după articolul precedent - în care v-am mai explicat o dată, în termeni științifici, valabilitatea astrologiei chinezești - a sosit momentul să vă prezint și aprecierile mele legate de noul an 2020, anul ȘOBOLANULUI de METAL.

GENERALITĂȚI

La 25 ianuarie, 2020 începe – conform calendarului chinezesc – anul Șobolanului. Acesta se va sfârși la 11 februarie 2021 și va fi dominat de energia de Metal, fiind numit și Anul Șobolanului de Metal Masculin, asociat cu oțelul, armele sau vântul puternic.

Conform calendarului tradițional al chinezilor, acesta ar fi anul 4717. Prima zi a Anului Nou astrologic chinezesc este și prima a lunii Tigrului, în timp ce, conform Calendarului Fermierului(Hsia) prima zi a anului Șobolanului este 4 februarie 2020. Precizarea este utilă în stabilirea apartenenței zodiacale a celor născuți înainte de 4 februarie, care vor lua drept valabilă zodia anului precedent. Cu alte cuvinte, zodia de care aparține se consideră a fi cea începând cu prima zi a anului astrologic.

Anul Șobolanului de Metal va fi unul al poziționărilor și deciziilor radicale. Orice inițiative noi, luate de-a lungul lui 2020 trebuie să fie cântărite cu mare grijă pentru a minimiza riscurile și a maximiza șansele de succes. Toate deciziile luate pe parcursul acestui an al începutului unui nou ciclu zodiacal vă vor influența și în următorii 11 ani. Astrologia chineză atrage atenția că, dacă veți lua niște hotărâri de ordin financiar, atunci leneveala și ezitările trebuie să dispară cu desăvârșire. Grija fiecăruia trebuie să fie îndreptată către sine și nu față de afacerile altora. Altfel, prețul plătit va fi foarte apăsător pentru aceia care nu și-au rezolvat cu prioritate propriile probleme și cu promptitudine, lăsând astfel ca timpul să îi conducă doar spre niște himere.

Calitatea de Apă a zodiei Șobolanului este adesea asociată cu forța valurilor oceanului în furtună.

Dacă anul 2018 a fost cel al Câinelui de Pământ Yang, o armonie a dublei prezențe a Pământului, a fost unul al diminuărilor conflictelor – SUA și Korea de Nord au căzut la o înțelegere privind încetarea testelor nucleare -, vedem că 2019 a venit cu situația instabilă a Pământului așezat pe Apă (cele două energii fiind în relație antagonică) și a făcut să cadă această înțelegere. În plus, s-au intensificat ostilitățile dintre SUA și Iran.

2020 aduce o relație mai armonioasă, în care Metalul Yang ”hrănește” Apa, dar este totuși mai puternic și uneori mai nepăsător și tăios. Pe de altă parte, Metalul Yang este considerat de astrologia chineză a conferi celor născuți într-o zi dominată de această energie calități de războinici sau lideri militari, împărați, regi, avocați, politicieni sau lideri sociali. Totodată, Metalul Yang este asociat și cu loialitatea, onestitatea și calitatea de persoană de încredere. Cei care au în formula celor Patru Stâlpi ai Destinului și Metal Yang sunt dotați cu abilitățile de conducători, putând dovedi comportamente eroice și dorința fermă de corectitudine și dreptate în lume. Acestea nu fac decât să consolideze tendințele unei personalități gata oricând să sară la luptă, conducând uneori la bătălii și omoruri făcute cu multă brutalitate. Putem găsi exemple de astfel de personalități din istoria omenirii: Alexandru cel Mare, Regina Elisabeta a II-a, Generalul american George Patton, Împăratul chinez Qianlong, Isaac Newton, Martin Luther King Jr., Edward Snowden, Gianni Versace, Tiger Woods, Mohammad Ali(Cassius Clay – marele boxer), precum și Arnold Schwartzenegger. Aceștia din urmă au jucat mereu rolul eroului dur dar și gata de sacrificiu în numele dreptății, sau întru salvarea viitorului omenirii

Ar mai fi de remarcat că ambele energii care domină anul 2020 – Metalul și Apa – sunt reci, fiind corespondente anotimpurilor toamnă și iarnă. Ca atare, ne putem aștepta la un an cu mai multe relații interumane distante, sau chiar agresive când este vorba de atingerea unor obiective ideologice, dând naștere mai multor conflicte și turbulențe. Ne putem gândi la proteste puternice, demonstrații pline de furie și unele momente de zarvă pe teme de inechități și nedreptăți sociale.

Totuși, ținând seama de faptul că Metalul se va sprijini pe Apă, primul își va pierde repede din forță, ceea ce s-ar traduce prin aceea că imaginea unei înfricoșătoare agresivități va fi una falsă, fără un supot real și solid. Doar în timpul toamnei, Metalul Yang își va dobândi forța maximă, acest anotimp fiind chiar momentul de manifestare deplină a Metalului.

O caracteristică interesantă a Metalului Yang se observă la cei născuți în zi de Câine sau Dragon, adică au drept dominantă ziua Câinelui de Metal Yang, sau a Dragonului de Metal Yang. În sistemul celor Patru Stâlpi ai Destinului(anul, luna, ziua și ora nașterii), această situație este numită Fai Kong. Perosanele Fai Kong dovedesc a fi caractere foarte dure, fiind niște uimitori supraviețuitori și care nu se predau indiferent cât de greu le-ar fi. Aceștia se regăsesc printre sportivi precum faimosul jucător de golf Tiger Woods, sau luptătorul de K1 Cătălin Moroșanu.

ȘOBOLANUL de METAL și INFLUENȚE ASUPRA ANULUI 2020

Personalitatea Șobolanului de Metal se va reflecta în stările emoționale și energiile specifice ale anului 2020. Fiind pasional în toate activitățile pe care le abordează, Șobolanul de Metal își iubește propria libertate mai mult decât orice și urăște situațiile în care este incitat sau constrâns către situațiile în care nu se simte bine sau cade în plictiseală.

Fiind o fire geloasă, nativul dorește întotdeauna să-și domine partenerii/colegii. Setea sa de a fi recunoscut și admirat pare să nu aibă limite. Deși cu o minte sclipitoare și dotat cu multă ingeniozitate atunci când trebuie să rezolve probleme dificile, Șobolanul de Metal are mari dificultăți în a-și accepta eșecurile și a trage învățături din ele. Nu se bucură niciodată să fie singuratic și, atunci când este lipsit de susținerea necondiționată a rudelor sale, înclină spre stări depresive. Chiar dacă este adesea răutăcios și prea emoțional, atunci când este într-o bună formă psihică, nativul poate deveni cel mai generos dintre toți Șobolanii(ținând seamă că generozitatea nu este cea mai puternică trăsătură de caracter a zodiei!…). Să remarcăm că Șobolanul mai este numit de către astrologi Mugurul de Piersic, sau Floarea Romantismului, ceea ce alimentează din plin viața sexuală și romantismul. Și, pentru că mai reprezintă pielea, dantura și oasele, zodia are tangențe cu frumusețea și grația. Motiv pentru care există șanse mari de prosperitate pentru industria de înfrumusețare și cea de distracții. Să nu uităm că celebra trupă Beatles și-a început cariera pe 17 august 1960 în Clubul Indra din Hamburg. Precum și faptul că, în același an, apăreau filmele de mare sensibilitate sentimentală și succes Peter Pan și Vrăjitorul din Oz.

Pe scurt, anul 2020 este generator de afaceri și promovări profesionale, dacă vom avea încredere mai mult în instinctele și emoțiile noastre, decât în pragmatism și analize raționale. Ambițiile și oportunismul – manifestate în toate domeniile – sunt acum cele mai importante, după anul Porcului de Pământ 2019 – dominat de estimări proprii, reflecții adânci și consolidarea cunoștințelor. Ca atare, cel mai bun lucru este să fim mereu în gardă, mai ales atunci când ne surâde succesul(!!!), deoarece 2020 este perioada în care va înflori invidia profundă, precum neghina în lanul de grâu.

Să nu uităm că Șobolanul este în cea mai mare dușmănie cu Calul și cu Cocoșul. Cu nativii din aceste zodii Șobolanul va avea multe certuri, adresări de vorbe grele – nu-și tolerează unii altora nici o greșeală - și dese compromisuri.

PERSONALITATEA ȘOBOLANULUI DUPĂ GRUPA DE SÂNGE

Grupa 0 : persoane pozitive, pline de bunătate și căldură sufletească, admirate de toată lumea pentru înclinația către dreptate și principialitate.

Grupa A : au o minte ascuțită și sunt gânditori profunzi, fiind capabili să sesizeze schimbările subtile ale altora; țin mult la curățenie și ordine, putând să transforme orice ambient într-unul confortabil și plăcut.

Grupa B : o natură directă și atrasă de natură; sunt prieteni de încredere , persistenți și loiali oricăror relații serioase.

Grupa AB : au un dezvoltat simț al umorului și strălucesc prin modestie, putând astfel să-și facă mulți prieteni. Sunt categorici, mai îngâmfați și cu puncte de vedere proprii diferite de ale celorlalți.

Exemple de personalități proeminente aparținând zodiei Șobolanului: George Washington, John F. Kennedy, Wolfgang Mozart, William Shakespeare, Truman Capote, Mata Hari, Prințul Harry, Prințul Charles, Jude Law, Cameron Diaz, Ben Affleck, Eminem, Diego Armando Maradona, Zinedine Yadiz Zidane, Zhuangzi(filozof Taoist din perioada Statelor Beligerante 475 – 221 î.Hr.)

METALUL YANG : ELEMENTUL DOMINANT AL ANULUI 2020

Conform celebrei teorii pentagramice a filosofiei chineze, loja de Metal corespunde anotimpului toamnei, adică, perioadei recoltelor. Asocierea cu zodia Șobolanului semnifică astfel vremea culegerii roadelor eforturilor din anii precedenți, privitor la marile proiecte. Sunt mari șanse de a ajunge la venituri apreciabile. Totodată, anul Șobolanului de Metal constituie un prilej pentru reînnoirea ambițiilor și strategiilor, întorcând spatele trecutului, fără nici un regret. La fel ca și oțelul – dacă vom ști să fim flexibili, dar și rigizi, în același timp – vom învăța să ne ridicăm la potențialul maxim oferit de energia de Metal. Anul 2020 aduce oportunități financiare, care accentuează tensiunile generate de comportamente lipsite de scrupule sau de către oportuniștii nesăbuiți – gata să facă orice pentru a obține avataje din investiții dubioase dar profitabile doar pentru ei. Ca atare, este de preferat să evităm confruntările directe acolo unde apar neînțelegeri pe parcursul tranzacțiilor financiare, mai ales dacă nu suntem pregătiți să ne apărăm cu fermitate interesele. Așadar, înțelepciunea și spiritul diplomatic rămân cei mai buni aliați în evitarea unei strategii perdante, greșit calculată, sau unei trădări mult prea grăbite din partea unui partener.

INFLUENȚE din CEI PATRU STÂLPI AI DESTINULUI

Aparțin zodiei Șobolanului toate persoanele născute în anii 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 sau 2008. Despre aceștia trebuie să subliniez că, în 2020, se află într-o relație de Ofensare a Marelui Duce. Așa cum am mai explicat în previziunile din anii anteriori, anul nașterii ne pune în conflict cu zodia de care aparținem. Ca exemple de persoane notorii aflate în necazuri în 2020, ar fi Prințul Charles, Prințul Harry și Mark Zuckerberg.

Persoanele născute în zodia Iepurelui(1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1987, 1999 ori 2011) vor avea o relație foarte proastă cu nativii din Șobolan. Asta se traduce prin relații conflictuale cu prietenii, familia, sau colegii. Sunt posibile scandaluri sexuale, relații extramaritale și/sau trădări. Ca exemple de celebrități născute în ani de Iepure: Jet Li, Tiger Woods, Angelina Jolie, David Beckham.

Pentru ambele categorii de mai sus, este recomandabilă o protecție constituită dintr-o amuletă din jad, reprezentând zodia Boului(Bivol).

Cea mai nefavorabilă zodie, pentru Șobolan, este aceea a Calului. Cei născuți în ani de Cal(1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002 sau 2014) se vor afla în conflict direct cu Șobolanul. Ceea ce s-ar traduce prin agitație, mutări, accidente sau mari schimbări. Totodată, pot avea loc și mai multe călătorii, fiind un an propice pentru schimbarea jobului, sau a sediului de birou/firmă sau a locuinței. Amuleta cu Bivolul de jad este foarte necesară. Cum, în 2020 Marele Duce se află la Nord, este bine ca nativul din Cal să nu călătorească în această direcție și să se abțină de la activități cu grad de risc, precum sporturi periculoase, mașini foarte rapide, pilotarea de avioane, parașutism, skydiving etc.

Șobolanul este într-o foarte bună relație cu Boul, Maimuța și Dragonul. Totuși, nu trebuie să luați drept absolut sigură această relație favorabilă, deoarece unele persoane născute într-una din zodiile menționate, pot avea în formula celor Patru Stâlpi ai Destinului și o componentă de Cal, sau Iepure, cu care se află în opoziție. Doar o analiză astrologică temeinică ne poate da imaginea completă asupra persoanelor în care dorește Șobolanul să-și pună încrederea.

CULORI, NUMERE și DIRECȚII NOROCOASE și ALTELE

Horoscopul anului 2020 ne indică drept norocoase culorile auriu, argintiu, alb, violet și albastru. Acestea reflectă combinația dintre Apă(albastru și negru) și Metal(auriu, gri și alb), care asigură fluiditate, aduce flexibilitate și o dinamică a succesului în tranzacțiile financiare și comerț. Culoarea aurie facilitează semnarea unor noi contracte – ajutat de culoarea violetă, care aduce și banii -, iar albul și albastrul completează mediul propice pentru semnatarii tranzacției. Aceste culori trebuie să fie prezente în spațiul sau îmbrăcămintea/accesoriile părților la momentul încheierii contractului. Energia de Apă joacă rolul de a împiedica o exagerare a rigidității Metalului(agresivitate și spirit tăios), susținând și capacitatea de previzionare a mersului afacerii ce face obiectul tranzacției. Nu trebuie să uităm că nativii din Șoboloan sunt prin excelență inteligenți și intuitivi. Pe de altă parte, Șobolanul de Metal este într-o permanentă plutire între vis(Apă) și realitate(Metal). Culorile nefavorabile sunt: galben(Pământ) și maro(Pământ).

Numerele norocoase sunt : 2 și 3. Numerele ghinioniste sunt : 5 și 9

Direcțiile norocoase sunt : Nord-Est și Sud-Est. Direcțiile nefavorabile sunt : Nord și Vest.

Cele mai norocoase meserii: artist, scriitor/compozitor, medic, profesor.

Vârsta ideală pentru lansarea în afaceri: 35 – 45 de ani.

Cele mai benefice domenii pentru o carieră: industria de service, finanțe și economie.

CATASTROFE NATURALE și ACCIDENTE

Știind că este dovedită valabilitatea ciclului de 60 de ani a calendarului chinezesc, trebuie să ne gândim cu atenție la marele seism din Valdivia(Chile) petrecut la 22 mai, 1960, cu magnitudinea de 9,5 Richter. Acesta a declanșat și un tsunami devastator, care a făcut peste 1600 de victime și a lăsat fără locuințe aproximativ 2 milioane de oameni. Deși cu o magnitudine doar de 5,7 Richter, seismul din Agadir, în 29 februarie 1960, a constituit cel mai distrugător cutremur din istoria Marocului, omorând în jur de 15000 de oameni și lăsând fără un acoperiș allți peste 35000.

Conflictul puternic dintre Șobolan(zodie de Apă) și Cal(zodie de Foc) poate genera mai multe catastrofe aeriene. Pe 26 februarie 1960, lumea asista la prăbușirea deasupra Irlandei a unui avion aparținând companiei Alitalia, făcând 34 de victime. În același an, pe 17 martie, un avion al companiei Northwest Orient cădea deasupra statului american Indiana(63 de morți) iar, pe 24 octombrie, o navă spațială de explorare sovietică exploda, ucigând 92 de oameni peste care a căzut. O aeronavă finlandeză s-a prăbușit în apropiere de New York pe 16 decembrie(134 de victime). Încă în anul Șobolanului de Metal, pe 24 ianuarie 1961, un bombardier B-52, purtând 2 bombe nucleare se prăbușea și el deasupra statului Carolina de Nord(SUA). Lista nu se încheie aici.

Ar mai fi de luat în seamă că Metalul Yang poate fi asimilat cu o imensă bucată de metal – cum ar fi un vapor care plutește pe ape instabile. Cu alte cuvinte, există în 2020 riscuri mai mari de scufundări de nave maritime, ca și de prăbușiri de clădiri construite pe fundații cu pământ umed instabil.

Efectele devastatoare ale modificărilor climatice, care s-au accelerat în ultimii ani, sunt evidențe imposibil de respins. În timp ce s-au făcut numeroase dezbateri, s-au petrecut inundații catastrofale, secete ucigătoare și incendii uriașe, a căror frecvență și intensitate sunt în creștere, forțând guvernele Națiunilor Unite să ia măsuri drastice de reducere a poluării provocate de producția de energie neregenerabilă.

STIL de VIAȚĂ și SĂNĂTATE

Este de așteptat o schimbare a locuinței, o instalare în străinătate, ceea ce presupune însă niște relații sociale dinainte stabilite. Dincolo de toate semnele încurajatoare și susținerea morală a familiei și prietenilor, vor exista și persoane decepționante, dominate de invidie și care vor încerca să descurajeze pe cei ce vor dori să se angajeze în inițiative antreprenoriale sau în schimbarea locului de muncă. Dar, cu răbdare și determinare nestrămutată, ne vom putea proteja de orice rupturi venite din afară.

Să ne amintim că, în medicina tradițională chineză(MTC), Metalul reprezintă aparatul respirator, incluzând plămânii, cavitatea nazală precum și pielea și părul. Șobolanul este un puternic element de Apă, asociat cu rinichii, aparatul urinar, organele sexuale, precum și cu sistemul osteo-articular. Excesul de Apă din acest an poate determina tulburări de sănătate ale acestor părți ale corpului. Același exces, cumulat cu absența totală a Focului și a Pământului poate fi cauza unor afecțiuni gastrice; putem lua în calcul și pancreasul – deci, riscul de diabet, sau alte boli pancreatice – sistemul imunitar(legat de ansamblul timus-splină), dar și eventuale suferințe cardio-vasculare. În ansamblu, ne gândim la o scădere generală a vitalității. Ca atare, va fi nevoie de a consuma mai multe antioxidante – care echilibrează elementul Pământ(splina și stomacul) -, cât și coenzima Q10 – cu rol de a atrage mai mult Foc(sistem cardio-vascular).

Conflictul dintre Șobolan și Iepure(un exces de Lemn Yin) va duce la slăbirea sistemului osteo-articular, conducând la apariția sau agravarea afecțiunilor reumatismale și a altor boli ale oaselor.

Lipsa totală a Focului mai are și semnificația accentuării senzațiilor de frig și întunecime a minții, ca urmare a absenței Yang-ului care înseamnă un Qi ”cald”. Dominanta de Yin poate contribui la tulburări mintale. Ceea ce s-ar traduce, în mod înfricoșător, că este posibilă creșterea numărului de persoane ce sunt capabile de gesturi brutale comise cu sânge rece, de criminali psihopați sau de fenomene demonice ciudate. Unul dintre exemplele cele mai misterioase este crima de pe malul lacului finlandez Bodom, petrecută pe 5 iunie 1960. A rămas unul dintre cele mai faimoase cazuri neelucidate din istoria criminalității din această țară.

BANI, CARIERĂ și NOROC

Dacă anul 2019 a fost, pentru unii, unul de studiu și pregătiri, atunci 2020 va fi anul intrării în acțiune și creării de noi planuri. Ne vom confrunta cu multe oportunități profesionale. Cei care s-au preocupat de dezvoltarea continuă a talentelor lor în ultimii 2 – 3 ani, sunt cei mai avantajați în competițiile care-i așteaptă. Sunt posibile realizări spectaculoase și neașteptate tocmai din partea unor persoane la care nu ne-am fi gândit. Cei care își vor căuta locuri de muncă, dacă își vor dubla eforturile, vor putea să dobândească jobul pe care l-au visat.

În general, toți căutăm să urcăm treptele sociale. Oportunismul, fără atributul virtuozității, este adesea vizat în mai toate nivelele sociale. Lăcomia prevalează generozității, excluzând actele caritabile. Desigur este bine să avem grija de a ne umple permanent pușculița; dar, trebuie să ne amintim mereu că aici contează păstrarea unui anume ritm, mai mult decât cantitatea adunată.

SOCIETATE și POLITICĂ

Anul 2020 va fi perioada în care ”lupii tineri” ai politicii își vor revărsa ambițiile fără limite. Atât bărbații, cât și femeile aflați la putere și care au curajul să facă din lupta împotriva corupției obiectivul lor principal, vor trebui să o facă perseverent și fără teama că vor fi catalogați drept ipocriți.

În concertul internațional, puterea economică a Chinei are toate șansele de a redobândi hegemonia, chiar dacă acest gigant al lumii are și preocuparea de a păstra cele mai bune relații cu celelalte mari puteri; care îi sunt în același timp clienți și datornici. O dată cu începerea noului ciclu de 12 ani ai calendarului chinezesc, neliniștea politică tinde să se dezvolte, deoarece Șobolanul de Metal este înclinat spre idei noi ca și spre utopii. Ceea ce oferă o creștere ideală a condițiilor pentru ruperea ordinii stabilite până acum, precum și la noi revoluții. Tendințele de retragere și protecționism, care au început deja să se manifeste în mai multe țări, în ultimii ani, se accelerează, crescând astfel tensiunile și neînțelegerile între vecinii care altădată erau în armonie.

Temperamentul neastâmpărat și puternic emoțional al Șobolanului de Metal ne-ar putea face să uităm despre înțelegerea realității pure, fiind derutați de media și de cei care ne guvernează. Un comportament temperat și mai multă generozitate – de loc caracteristice anului 2020! - ar trebui cultivate cu grijă, pentru a evita deviațiile sau conflictele mortale ce pot fi generate de către populiști lipsiți de scrupule, a căror sete de glorie și putere depășește interesul general al societății planetei.

Privind în urmă cu 60 de ani, vedem că anul 1960 a fost unul semnificativ în privința luptei de eliberare a statelor colonizate. 17 state africane și-au dobândit independența, precum și insula Cipru. Protestele puternice din Carolina de Nord au făcut ca lanțul de magazine Woolworth să renunțe la politica de segregare rasială din zona de sud a Statelor Unite.

Tot anul 1960 a fost marcat de multe tensiuni între diverse țări din lume. Războiul Rece dintre SUA și URSS s-a ascuțit atunci când un avion-spion U-2 al americanilor a fost doborât de sovietici pe 1 mai. Pilotul american Francis Gray Powers a fost capturat, și condamnat pentru spionaj la 3 ani închisoare plus 7 ani muncă silnică. Un alt incident a avut loc la Universitatea din Tokyo, când manifestațiile contra Tratatului de Securitate Japonia – SUA au luat forme violente, generând 182 de arestări și 589 de răniți. În 21 martie, poliția din Sharpville(Africa de Sud) deschidea focul asupra demonstranților pașnici, omorând 69 de participanți și rănind 180.

Dacă vom cerceta în urmă cu 120 de ani, vom descoperi că în 1900 aveau loc puternice turbulențe în viața Imperiului chinez. A fost înfrângerea Răscoalei Boxerilor, susținută de guvernul chinez Qing cu multă brutalitate și cu nenumărate victime. Între 10 iunie și 14 august, a avut loc invadarea Beijingului de către Alianța Celor Opt Națiuni – o coaliție care pretindea că avea scopuri umanitare și de protecție a cetățenilor chinezi, alcătuită din Japonia, Rusia, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Austro-Ungaria și Statele Unite ale Americii.

Mergând mai departe în istorie, adică acum 420 de ani, vom găsi invadarea Manciuriei de către Rusia țaristă, în 1600. Tot atunci, istoria Japoniei consemna marea bătălie de la Sekigahara, când trupele de Est ale shogunului Tokugawa au învins Armata de Vest a shogunului Ishida, dobândind controlul total asupra întregii țări.

Având aceste experiențe istorice, ne putem gândi la efectele dure ale masivelor proteste din Hong Kong împotriva introducerii Legii Extrădărilor. Confruntările violente ale manifestanților cu poliția au început în 12 iunie, 2019 – o zi de Metal Yang , într-o lună de Metal Yang, ciocnirile directe debutând la ora Maimuței(zodie cu un conținut puternic de Metal Yang).

Este interesant de punctat faptul că anul 2020 se arată a fi benefic pentru președintele Donald Trump, care va avea mari șanse de a trece de procedura de suspendare și, prin urmare, de a dobândi și al doilea mandat.

Nu mă bucur să constat acest lucru, dar și Vladimir Putin își va păstra și chiar întări puterea în acest an.

Anul Metalului Yang este un puternic susținător al Prințului William, ceea ce îl poate face succesorul reginei Elisabeta. Rămâne de văzut cum pot interveni și alte elemente astrologice pentru a-i mări sau reduce șansele.

Din păcate, anul Șobolanului aduce toate premizele creșterii agresivității, neglijențelor și spiritului belicos al președintelui Nord-Korean Kim Jong-un.

Conflictul dintre Cal și Porc va fi continuat cu acela dintre Cal și Șobolan pentru președintele chinez Xi Jinping. Ca urmare, China va suporta mai departe presiunea relațiilor economice cu Statele Unite și piața Occidentală.

DESPRE ECONOMIE

Așa cum afirmam și în predicțiile anului 2019, absența totală a Focului și, în contextul anului 2020, prezența de temut a excesului de Apă, ne vom confrunta atât în acest an, cât și în următorii 4 ani, la o perioadă de dominare a pesimismului, a cinismului și disperării care vor întuneca economia mondială. Recesiunea este foarte probabilă, manifestându-se în toate domeniile de activitate, pe termen lung. Totuși există câteva domenii care vor putea să supraviețuiască. Este vorba de activitățile de tip Foc, care chiar vor putea să prospere, datorită faptului că Focul poate să domine Metalul, iar Focul înseamnă bani. Mă refer aici la industria energetică, la restaurante și divertisment. În eșalonul doi, ar fi activitățile de Pământ, deoarece Pământul poate să domine Apa, iar Apa reprezintă ”banii Pământului”. Vorbesc aici despre domeniul imobiliarelor, lucrărilor de pământ(amenajări de terenuri, drumuri), mineritului, asigurărilor, software-ului și dezvoltării tehnologiilor. În fine, pe al treilea loc, s-ar găsi activitățile economice de Metal. Deși Metalul nu se alege cu bani anul acesta, totuși el ”hrănește” Apa, stimulând domenii precum industria automobilelor(cu precădere electrice, în detrimentul celor cu motor cu ardere internă, deoarece va lipsi Focul), al băncilor și construcțiilor de mașini.

Domeniile care vor avea de suferit în 2020 sunt cele de Apă și de Lemn. Mă refer la expediția de mărfuri, transporturi și comunicații, care se vor confrunta cu o aprigă concurență. Domenii precum moda, media, tipărirea de cărți și îmbunătățirea mediului vor înfrunta urcușuri foarte anevoioase, sau căderi spectaculoase.

DRAGOSTE, PRIETENI, FAMILIE

Pentru îndrăgostiți, anul 2020 al Șobolanului de Metal este unul plin de pasiune și de relații fizice intense, iar darurile oferite de parteneri vor hrăni pasiunea dar vor face să se evite întrebările lucide despre starea reală a relației de cuplu, cât și despre viitorul acesteia. În cazul cuplurilor tinere, 2019 a fost mai curând unul al îndoielilor. Va fi nevoie de mai multe reflecții asupra acestor suspiciuni, de clarificare a ideilor despre relația de dragoste, de selecție a sentimentelor pure și de a stabili dacă relația este cconstruită pe o certă reciprocitate. Dacă vei decide să călătorești în week-end cu partenerul/partenera, sau cu familia, este foarte posibil să constați că preferi să cheltui mai puțin către o destinație plăcută, mult mai ieftină(de pildă: Qigong, Yoga, cățărări etc) și, astfel, vei mai salva din economiile pe care le-ai adunat cu greu de-a lungul anului.

În plus, anul 2020 va fi marcat de alternarea între momentele de singurătate și cele de viață socială intensă. Este un paradox determinat de faptul că Metalul are un caracter solitar, în vreme ce Șobolanul nu poate trăi decât înconjurat de rudele sale și/sau de cei apropiați. Drept consecință te vei putea simți uneori extrem de singur în mijlocul unei mulțimi de oameni. Asta se poate întâmpla cu precădere celor din ai căror stâlpi ai destinului lipsește Metalul.

Încăpățânările pot, de asemenea, să rupă armonia familială sau pe aceea a unor cupluri/grupuri ce s-au dovedit bine sudate. Vor apărea certuri jalnice care vor strica orice petrecere.

ESTE ANUL 2020 PROPICE PENTRU A FACE COPII?

Pentru un copil născut în anul lunar 2020, ar fi cel mai bine ca ambii părinți să fie nativi într-una din zodiile Șobolan, Bou, Dragon, sau Maimuță, pentru a face ca armonia și echilibrul să înflorească în cămin.

FENG SHUI

Așa cum se știe deja, în fiecare an energiile casei se schimbă în raport cu modificările inevitabile ale poziționării Stelelor Zburătoare.

Astfel, steaua 5 numită Cinci Galben – cunoscută ca fiind foarte amenințătoare, generatoare de obstacole, accidente și ghinioane – se va afla la Est. În această zonă a casei este bine să instalăm clopoței-de-vânt(unii maeștri de Feng Shui recomandă clopoțeii de vânt cu 6 bare; eu îmi mențin poziția că clopoțeii de vânt sunt eficienți doar în număr de 5).

Să remarcăm că lunile cele mai periculoase vor fi martie, iunie și decembrie, când Cinci Galben va fi în faza cea mai ”nervoasă”. Remediul ar putea fi o sferă de cristal amplasată în încăperea de la Estul casei, sau – mai simplu – o bucată de hârtie/carton de culoare roșie(pentru estetica spațiului, poate fi și un origami).

Steaua 3 a Marelui Duce(Tai Sui) se va afla la Nord.

Ea aparține Lemnului și poate provoca litigii, dispute, scandaluri, frustrări în afaceri și îmbolnăviri. Este recomandabil să fim mai calmi, mai reținuți în a da curs disputelor. Altfel, ne vom putea confrunta ca cu instabilitate în relațiile familiale, pierderi și riscul apariției unor boli de piele sau de ficat și vezica biliară la membrii familiei. Vom avea grijă să nu călătorim spre Nord și nici să stăm cu spatele la această direcție. Nu este bine să efectuăm lucrări de pământ și nici adăugiri la construcția casei în direcția Nordului.

Este recomandabil să nu stăm cu spatele la Sud, ignorând astfel steaua 2 (Trei Ucigași) și atrăgându-ne ghinioanele și bolile, stările letargice, tulburările emoționale, suferințele și solitudinea. În plus, direcția Sudului ne va implica în conflictul Șobolanului cu Calul, deci inconfortabilă pentru toți, dar mai ales pentru nativii din Șobolan.

Steaua 7, a pericolelor de accidentare, a pierderilor, a problemelor cu oamenii legii, a furturilor precum și a rănirilor provocate de metale ascuțite se va afla în centrul casei, putând afecta oricare dintre zodii. Se pot evita aceste pericole amplasând în spațiile din centrul și Sud-Estul casei vaze transparente conținând câte 3 bambuși.

Ianuarie, 2020

Adrian Florea

Mare Maestru Internațional de Qigong

Maestru Feng Shui

Doctor în Medicină Naturală(World Organization for Natural Medicine - WONM)

Doctor în Servicii Umanitare(WONM)

3 Responses

  1. Good respond in return of this matter with real arguments and describing the whole thing regarding that. https://hotel-wiki.win/index.php?title=Pac_12_karate_championship_contest_runs_with_Espn_3522094015&oldid=479655 https://wiki-coast.win/index.php?title=Nfl_Betting_Strategies_2722131755&oldid=506843 https://wiki-canyon.win/index.php?title=Is_It_Possible_Watching_Nfl_Football_Games_Using_The_Web_40220123040&oldid=503969 Stop by my blog - <a href="https://list-wiki.win/index.php?title=All_Regarding_Nfl_Jerseys_3822132840&oldid=507084" rel="nofollow ugc">click here to view message</a>
  2. I do not even understand how I ended up here, however I assumed this publish was once great. I do not recognize who you are but certainly you're going to a well-known blogger in case you aren't already. Cheers! https://mill-wiki.win/index.php?title=How_To_Look_For_Your_Nike_Nfl_Jersey_9051412532&oldid=520607 https://wiki-velo.win/index.php?title=2007_Nfl_Draft_Player_Reviews_-_Rb_Marshawn_Lynch_305153229&oldid=509978 https://web-wiki.win/index.php?title=Nfl_Notebook_Week_10_2151544151&oldid=508157 Take a look at my webpage: <a href="https://fun-wiki.win/index.php?title=Hot_Nfl_Teams_Are_Rolling_In_4851564320&oldid=541603" rel="nofollow ugc">quick links ux</a>
  3. whoah this blog is excellent i really like reading your posts. Keep up the great work! You understand, a lot of people are looking around for this information, you can help them greatly.

Leave a comment