PREDICTII 2015 – ANUL CAPREI (OII) de LEMN

Poze zodia OiiÎn celebrul Calendar Hsia al fermierilor chinezi, anul 2015 este reprezentat de două din cele 5 loji energetice ale filosofiei Tao: Lemnul-Yin – așezat peste Pământ. În ciclurile constructiv-distructiv al Celor 5 Loji, Lemnul poate să domine, când este în exces, Pământul; deci, ne aflăm în lanțul de distrugere – stare conflictuală. Altfel spus, aceasta constituie o dizarmonie. Pe care o vom vedea exprimată prin noi conflicte și înfruntări internaționale. Totuși, comparativ cu anul 2014, se vor înregistra și unele rezolvări ale acestora, prin concesii și compromisuri. Luând drept model filosofia taoistă, putem spune că, de data aceasta, Lemnul-Yin poate fi privit ca o floare, a cărei direcție de înclinare poate fi redirijată, fiind mult mai flexibilă decât trunchiul gros al unui copac (Lemn-Yang). Totodată, Lemnul-Yin poate fi privit și ca fiind reprezentat de crenguțele subțiri ale copacului, ceea ce sugerează că nu va domni încăpățânarea fără leac și astfel situațiile încordate vor putea fi îmblânzite. Așadar, 2015 ar putea fi un an cu mai multă flexibilitate în atitudine, dând șanse reale ajungerii la înțelegere între părțile adverse, la încheierea unor tratate și limitarea unor înfruntări violente.

 

 

POLITICĂ      career politicians Poza Obama

Oaia (Capra) este reprezentată în calendarul Occidental de luna iulie, care este una fierbinte și, ca atare energia de Foc este foarte puternică. În interiorul său ascuns, Oaia (Capra) este Foc-Yin (adică un Foc mai slab), precum și Pământ-Yin și Lemn-Yin. Ceea ce s-ar traduce printr-o vară secetoasă, care va lipsi de apă lemnul (copacii). De aceea, Oaia (Capra) mai este considerată drept cea care “îngroapă” Lemnul și “usucă” Pământul, generând deșertul. Ne amintim de cele două războaie din Golful Persic, care au izbucnit în 1991 și 2003: ambele au avut loc în ani ai Oii (Caprei) și au implicat mii de militari americani aduși pentru a elibera Kuweit-ul, respectiv, pentru a cuceri Irak-ul lui Saddam Hussein. Perspectiva sumbră a extinderii organizației islamiste ISIS în Siria și Irak anunță un al treilea război în Golf în acest an.
Conform ciclului celor 60 de ani ai calendarului chinezesc, ar trebui să privim în urmă spre anii 1955, sau 1895. Acum 60 de ani, se semnau tratate internaționale de stingere ale unor conflicte majore, precum și alianțe militare. Ne amintim de Pactul de Cooperare Mutuală de la Bagdad care consfințea apărarea mutuală între Turcia, Marea Britanie, Iran, Pakistan și Irak.. În același an Germania se alătura Alianței Nord Atlantice, în vreme ce Uniunea Sovietică, împreună cu alte șapte state comuniste, dădea naștere Tratatului de la Warșovia. Tot în 1955, se semna și tratatul de pace dintre Japonia și Burma, aproape în același timp cu formarea Organizației Tratatului Asiei de Sud-Est.

Persoanele de Lemn-Yin nu sunt prea agresive; în schimb sunt foarte înclinate spre negociere și compromisuri. Ca atare, anul 2015 trebuie să fie unul al abținerii de la agresiuni, la acțiuni mai calme și bine gândite și la soluții de compromis. Ar trebui să fie un an bun pentru soluționarea disputelor teritoriale și a bătăliilor politice. Ne putem gândi – în acest sens - la situația din Ucraina. Există șanse pentru încheierea unui tratat de pace, în cadrul căruia Vladimir Putin - fiind o combinație nefericită între Dragon și Câine – va fi dominat de Petro Poroshenko – combinație foarte reușită de intelectual de elită între Șarpe și Cocoș – și se va ajunge la clauze în avantajul Ucrainei, dar și cu unele mici pierderi.
Desigur, precedenții ani de Oaie de Lemn, nu au fost foarte liniștiți. Au existat conflicte și ciocniri armate. Anul 1895 a fost unul foarte agitat de războiul sino-japonez, în care Împăratul nipon își propusese să înfrângă Imperiul Qing al Chinei. Totuși, confruntarea a fost oprită prin Tratatul de la Shimonoseki, care acorda Japoniei controlul asupra Coreei și Taiwanului.Acest tratat nedrept a stârnit un val de proteste care s-au materializat prin petiția de respingere a tratatului de la Gongche Shangshui, semnată de sute de mii de universitari chinezi și coreeni. În 1955 se declanșa războiul din Vietnam, care a durat până la retragerea trupelor americane în 1975.
Fiindcă Oaia este Pământ uscat, ea are legătură cu șoselele – unde va provoca mai multe accidente - și zonele deșertice, generând incidente mai semnificative în Golful Arabiei și Orientul Mijlociu.

DESTINE UMANEOldpeoplelaughing
Conceptele metafizicii chinezești susțin că Lemnul reprezintă creștere, dezvoltare, progres și activitate mai susținută. Lemnul-Yin – raportându-ne la corpul uman – este legat de gât, măduva spinării, coloana vertebrală și ficat.
Adesea, Lemnul-Yin este comparat cu o floare sau cu scoarța copacului tânăr: fragilă, ușor de îndoit și frânt. Ca atare, persoanele cu constituție nativă de Lemn-Yin au atitudini mai moderate și flexibile, ușor adaptabile diverselor împrejurări. Acestea ajung, de obicei, să fie artiști plastici (sunt foarte îndemânatici), buni instrumentiști(abilitate ridicată a mâinilor și degetelor), artizani sau croitori. Dintre cele mai cunoscute personalități înzestrate cu calitatea de Lemn-Yin m-aș putea referi la Nicole Kidman, sau la Madonna. Nu aș omite celebra imagine a modei Coco Chanel, sau de Yves Saint Laurent. Dintre personalitățile de succes din România am putea să amintim de Maria Dragomiroiu, Nicolae Furdui Iancu, Gabriel Cotabiță, ca și scriitorul și profesorul universitar Lucian Blaga(n.1895). Ar mai fi de menționat, din tabloul internațional și Ladi Diana, Julia Roberts, Prințul William, John Travolta, Mick Jagger, John Lennon și mulți alții. Dar, să nu uităm că astfel de persoane sunt expuse la riscuri de accidente sau vătămări importante: Nicole Kidman, suferind de o osteoporoză timpurie, și-a fracturat niște coaste; Madonna a căzut de pe cal, suferind of fractură de coloană vertebrală, cântăreața română Mihaela Runceanu a fost ucisă prin strangulare.
Desigur, au mai existat și alte celebrități, super-staruri sau persoane faimoase născute în zile de Lemn-Yin, cum ar fi Kurt Kobain, Rupert Murdoch (mare om de afaceri american) sau Hugh Jackman. Lemnul este considerat elementul specific anotimpului primăverii, reprezentând creșterea și energia activă, precum și bunătatea și principiile de integritate morală. Pe lângă acestea, nativii cu calitatea de Lemn au și avantajul de a domina Pământul, care pentru ei înseamnă sursa de bani. În astrologia chinezească, Pământul apare în patru din cele douăsprezece zodii: Dragonul, Câinele, Boul și Oaia. La acestea, Pământul este dublul celorlalte elemente. Cu alte cuvinte, cei care aparțin acestor zodii au șanse duble de noroc la mai mulți bani decât celelalte opt zodii. Făcând o conexiune între faptul că pentru persoanele de Lemn, Pământul înseamnă bani și că Pământul semnifică proprietăți imobiliare și terenuri, înțelegem că magnații proprietăților sunt născuți în zile de Lemn. Unul dintre cei mai bogați oameni din lume – Li Ka Shing – este un exemplu concludent: el este născut într-o zi de Lemn-Yang cu foarte multe elemente de Pământ în sistemul Celor Patru Stâlpi ai Destinului.
În general, Lemnul simbolizează – în pentagrama chinezească – bunătatea. Oamenii care aparțin acestei loji energetice sunt, de obicei, onești și fideli principiilor lor. Dacă Lemnul-Yang este mai încăpățânat, Lemnul-Yin este mai flexibil, mai moderat în reacții, mai adaptabil la ceea ce este în jur, adoptând diverse căi de pentru a-și atinge scopurile. Nativii cu acest atribut sunt oameni de încredere, pe care te poți baza, dar pot apela cu ușurință la compromisuri, pentru a-și prelungi succesele. Un exemplu bun, în acest sens, este celebrul Mick Jagger: un star în vogă, timp de 50 ani, care a făcut închisoare în 1967 pentru posesie de droguri, dar care la vârsta de 70 de ani este extrem de energic și sănătos, disciplinat în întreținerea sa fizică prin fitness, yoga, balet și regim vegetarian. Chiar și atunci când a fost la apogeu cu succesele sale de scenă, în anii '60, el a continuat să-și desăvârșească studiile la Universitatea Economică din Londra. Prin urmare, el este un exemplu de versatilitate, flexibilitate spirit adaptiv, ceea ce a contribuit hotărâtor la eternele sale succese și tinerețe.mickjagger tanarmickjagger actual
Persoanele de Lemn-Yin nu sunt prea agresive; în schimb sunt foarte înclinate spre negociere și compromisuri. Ca atare, anul 2015 trebuie să fie unul al abținerii de la agresiuni, la acțiuni mai calme și bine gândite și la soluții de compromis. Ar trebui să fie un an bun pentru soluționarea disputelor teritoriale și a bătăliilor politice.
Femeile Lemn-Yin sun foarte atrăgătoare, șarmante pentru toți bărbații. Ele sunt comparate cu suplețea iederei – rapidă cuceritoare de ziduri, oricât de înalte – primind sprijin de la bărbații puternici și pot ajunge repede pe podiumul marilor succese. Ele au o versatilitate extrem de mare, și multă creativitate artistică, precum și abilitatea de actrițe foarte bune, ca și de a dezvolta moda.

TEHNOLOGIE ŞI ŞTIINŢĂ
Fiindcă Oaia este Pământ uscat, ea are legătură cu șoselele – unde va provoca mai multe accidente - și zonele deșertice, generând incidente mai semnificative în Golful Arabiei și Orientul Mijlociu.
Dar, avem de consemnat și lucruri pozitive petrecute în anii 1895 și 1955: acești ani au adus multe inovații tehnice și tehnologice care au condus la progrese importante în viața omenirii. Primul Disneyland din istorie a fost inaugurat în California în iulie, 1955. N-aș spune că ar fi adus lucruri bune în viața noastră apariția primului McDonald în Illinois, în aprilie 1955. Dar, a fost un pas important în dezvoltarea sistemului fast-food, adecvat societății moderne occidentale care devenise deja dominată de lipsa de timp pentru gătit și alte treburi casnice. Totuşi, nici nu pot să nu remarc faptul că mulţi americani sunt conştienţi de faptul că McDonald a inaugurat era hranei nesănătoase (junk food), numită în mod nevinovat drept fast food; aceasta a contribuit serios la deteriorarea sănătăţii publice, în ultimii 60 de ani. Este interesant de remarcat că McDonald a fost lansat într-un an de Oaie şi a promovat foarte mult consumul de carne de vită – altfel spus, a accentuat conflictul dintre Oaie şi Bou. Din aceste motive, anul 2015 va accentua instalarea obezităţii, a diabetului, precum şi a diverselor forme de cancer.
Putem vorbi, însă, cu mai multă bucurie despre apariția primului automobil de curse american în 1895, cât și de fondarea Premiului Nobel din noiembrie 1895. Dar, vorbind despre automobile, putem fi mândri că, tot într-un an de Oaie (de Metal), mai precis în luna mai a anului 1923, academicianul Gogu Constantinescu făcea să funcționeze la Londra primul automobil cu cutie de viteze automată, construit de el pe baza teoriei sonicității care l-a urcat pe panoul celor mai mari savanți ai lumii din primele decenii ale secolului XX, alături de Einstein, Rutherford, Curie, Thomson și alții.Einstein
RISCURI NATURALE ŞI ACCIDENTE
Fiindcă Oaia (Capra) este Pământ uscat, ea are legătură cu șoselele – unde va provoca mai multe accidente - și zonele deșertice, generând incidente mai semnificative în Golful Arabiei și Orientul Mijlociu.
Oaia este, așa cum mai subliniat, un puternic element de Pământ, aflată în foarte mare opoziție cu Boul – care este, de asemenea element de Pământ. Când apare conflictul între cele două reprezentante ale Pământului, există premisele cele mai certe ale unui dezastru terestru. În mod deosebit, Oaia (Capra), Boul și Câinele formează un “triunghi de penalizare al Pământului”. Acesta determină atât tulburări nedorite ale solului, precum ar fi seismele, sau accidentele rutiere de mari proporţii, cât și – sub aspectul sănătăţii – afecțiuni grave ale stomacului, pancreasului, precum și creşterea cazurilor de cancer – în special la aceste organe. Cum, aceste zodii reprezintă și lunile iulie, octombrie și ianuarie(vorbim acum despre 2016), ne așteptăm ca aceste luni să fie presărate cu cele mai multe necazuri.cutremur
Pământul uscat mai simbolizează și afectarea călătoriilor pe șosele. În ani ca acesta ne putem aștepta la mai multe accidente rutiere grave, ceea ce ne sugerează să facem mai puține călătorii cu automobilele și să fim mult mai prudenți. La data de 30 septembrie 1955, tânărul actor James Dean se stingea din viață într-un accident rutier. Era anul Oii (Caprei) de Lemn. Născută într-o zi de Oaie de Lemn-Yin, Lady Diana a murit tragic în accidentul din 1997. La data de 11 iunie 1955, avea loc un alt tragic accident la cursa de automobile de la Le Mans, unde au murit 83 de persoane, alte 100 fiind rănite.
Din perspectiva specialistului în Feng Shui, trebuie să amintesc faptul că încă ne mai aflăm în „Era lui Opt”(declanşată în 2004 şi care se va încheia în 2024). Ceea ce semnifică trigrama Muntelui, cât şi marile riscuri pentru copii. Avem, deja exemple triste ale unor dezastre în care au pierit mulţi copii. Nu de mult, am fost martorii tragediei scufundării feribotului din Coreea de Sud, dar şi ai protestelor cu efecte de violenţă fizică asupra tinerilor din Hong Kong. Aruncând o privire în România, găsim accidentul tehnic de la Spitalul Giuleşti, cu câţiva bebeluşi arşi sau morţi; s-au înmulţit şi cazurile de malpraxis medical asupra unor copii sau tineri care au avut ca efect decesul acestora. Mai multe accidente rutiere sau aviatice în care au căzut victime copii sau oameni foarte tineri. Mai multe crime printre copii şi tineri.

SĂNĂTATEclip_image002
Cei născuţi în ani de Oaie (Capră) sunt în conflict cu semnele astrologice ale acestui an. Cu atât mai mult dacă, în sistemul Celor Patru Stâlpi ai Destinului, există simultan semnul Câinelui şi energia de Pământ. Aceştia vor avea de suferit în relaţia cu pământul(alunecări de teren, prăbuşiri de maluri sau săpături, efecte seismice etc); ei sunt expuşi riscurilor unor boli de stomac, cancerului şi unor afecţiuni musculare. Persoanele născute în ani ai zodiei Boului sunt în puternic conflict cu anul 2015. Totuşi, ei vor fi mai predispuşi la mutări de locuinţe, de sedii de firme, sau la alţi angajatori, dar şi la a călători mai mult, ceea ce nu le aduce necazuri. Dar, trebuie să fie mai prudenţi în practicarea unor sporturi mai periculoase cum ar fi: curse de automobile, pilotarea de avioane, salturi cu paraşuta, scufundări sau căţărări montane. Nativii din zodia Boului ar trebui să poarte, anul acesta, o amuletă care să reprezinte Calul. Acesta va atrage către sine Oaia, îndepărtând pericolele ce derivă din conflictul amintit. Totodată, nativii din Bou, ar trebui să-şi limiteze călătoriile pe direcţia Sud-Vest, deoarece aceasta este direcţia în care se vor confrunta cu Marele Duce – sursă de necazuri.
În medicina tradițională chinezească, elementul Pământ este asociat cu stomacul, splina, pancreasul, țesuturile musculare și celulele. De aceea, se consideră că atunci când intră în dezechilibru energetic, Pământul devine cauza principală a declanșării cancerului. În mod deosebit, Oaia (Capra) poate genera o așa-zisă “configurație de penalizare a Pământului” în combinație cu Câinele și Boul, ceea ce stimulează apariția cancerului. Și lipsa Apei din acest an va slăbi rinichii, precum și sistemul imunitar. Ca urmare, este nevoie să creștem consumul de Omega3 și alți antioxidanți ca mijloc profilactic contra riscului de cancer. Cum, țesuturile osoase fac parte din aceeași lojă cu rinichii, adică loja de Apă, lipsa acestui element va duce la probleme serioase ale sistemului osteo-articular. Asta înseamnă că trebuie să ridicăm cota zilnică de consum de apă la peste 40ml/kg.corp, dar și faptul că trebuie să ținem sub control nivelul calciului și magneziului din organism. Există și riscul creșterii cazurilor de obezitate, ca și de diabet. Așadar, va trebui redus consumul de carbohidrați şi dulciuri.
ECONOMIAclip_image002
Oaia (Capra) este un puternic element de Pământ, fiind considerată în metafizica străveche a Chinei drept “cel mai puternic Pământ”, deoarece ea corespunde lunii iulie și este puternic susținută de Focul verii. Așa cum am arătat mai sus, în partea ascunsă a Oii (Caprei) se află Focul-Yin, Lemnul-Yin și Pământul-Yin. Deci, mai avem încă, în acest an, Focul necesar susținerii afacerilor, călătoriilor prin aer, sporturilor, exercițiilor de întreținere a sănătății, industriei de divertisment, restaurantelor. Iar Focul înseamnă optimism, ceea ce mă face să cred într-o creștere economică și a pieței bursiere. Sunt mari șanse pentru redresarea economică a SUA și a Europei și, în condițiile diminuării conflictelor internaționale, mediul economic va fi mai stabil și mai puternic, scăzând dramatic marile fluctuații care au condus la cutremurele din țările cu populație îndatorată băncilor(vezi cazul celor cu datorii în franci elvețieni). Se ştie, în astrologia chinezească, faptul că Focul constituie sursa de creştere a pieţii bursiere. În general, energia de Foc reprezintă starea de veselie, în contrast cu energia de Apă, care aduce teamă. Prin urmare, anii de Foc aduc mai mult optimism şi succese în domeniul bursier, aşa cum s-a mai întâmplat în anii 2006 şi 2007. Anul 2008 a fost, însă, dominat de energia de Apă şi lumea a început să dea semne de teamă că economia americană ar reintra în recesiune. Ca atare, un tsunami financiar s-a declanşat în toamna acelui an, făcându-şi simţite efectele de instabilitate economică pe întreg mapamondul. Abia în 2013, economia europeană şi a Statelor Unite au început să recupereze în forţă, datorită structurii de Foc a Şarpelui(deşi a fost un an de Apă). Anul Calului – zodie cu un puternic suport de Foc – a susţinut în continuare creşterea economică a celor două regiuni. Ceea ce se va întâmpla şi în 2015, mai ales în perioada primăverii şi verii(când Focul şi Lemnul sunt şi mai prezente). Pe de altă parte, alături de Lemn, în 2015, avem şi Pământul.budha bani Ceea ce constituie o mare speranţă pentru prosperitate în domeniul industriilor bazate pe prelucrarea lemnului şi în spaţiul industriilor considerate a fi de Metal (Pământul „hrăneşte” Metalul – conform pentagramei taoiste). Prin urmare, ne aşteptăm la o înflorire a idustriei hârtiei şi publicaţiilor, a industriei textilelor şi a celei dedicate îmbunătăţirii şi protecţiei mediului. În urma lor, vin şi industriile cu caracter de Metal: hi-tech, construcţii de maşini, automobile, producţia şi prelucrarea metalelor, precum şi industria bancară(deoarece, la origine, banii erau făcuţi din metal, cât şi datorită faptului că emisia de bancnote este dependentă de acoperirea în aur, activitatea bancară este considerată a fi de Metal). De asemenea, industriile cu caracter de Foc vor fi într-o poziţie foarte bună; mă refer la afacerile cu depozite, la finanţe, producţia şi distribuţia de energie, industria petrolieră, agrement.. În schimb, nu va fi un an bun pentru domeniul lucrărilor de pământ(săpături, construcţii de canale, tunele, drumuri), al construcţiilor civile şi industriale, al imobiliarelor şi agriculturii. Nici industria chimică şi nici domeniul asigurărilor nu vor fi prea fericite. În ciuda faptului că beneficiază de un Pământ puternic, aceste activităţi se vor confrunta cu o concurenţă extrem de acerbă, datorită numărului mare de competitori – anul Oii (Caprei) aduce sugestia turmei cu multe ovine, deci, a mai multor participanţi la aceeaşi „păşune”.
Pe scurt, pentru a fi mai limpede, doar activităţile economice cu caracter de Lemn şi de Metal vor prospera în anul Oii (Caprei) de Lemn şi anume: industria bancară, dezvoltarea tehnologiilor, construcţiilor de maşini şi utilaje, industria calculatoarelor şi hi-tech, industria lemnului(hârtie, mobilă, textile, publicaţii), media şi protecţia mediului. Totodată, producţia şi distribuţia energiei, finanţele şi activităţile de entertainment (teatru, cinema, distracţii, agrement) vor fi puternic susţinute de Foc. În vreme ce activităţile de Pământ – lucrări de pământ, agricultură şi imobiliare – vor trece prin momente grele, impuse de concurenţa extremă.

SOCIAL
Semnul zodiacal cel mai nefavorabil în 2015 este acela al Boului, care se află în conflict puternic cu Oaia (Capra). Această situaţie se va materializa prin creşterea turbulenţelor sociale, a numărului de schimbări de locuinţe şi/sau locuri de muncă, a accidentelor (rutiere, prin alunecări şi/sau prăbuşiri de pământ, prăbuşiri de clădiri, seisme) şi schimbări nedorite. Starea conflictuală dintre Oaie (Capră), Bou şi Câine va provoca persoanelor născute sub semnul Boului iritabilitate, anxietăţi, frustrări, ca şi expunerea la îmbolnăviri. Aceasta impune purtarea unei amulete reprezentând Calul, care ar putea să diminueze aceste riscuri.
Pe de altă parte, combinaţia pozitivă a semnelor zodiacale este aceea dintre Oaie, Cal, Porc, sau Iepure. Acestea sunt anul acesta în armonie. Dar, să nu credem că avem asigurată 100% această armonie. Totul poate să varieze de la o persoană la alta, în funcţie de datele care alcătuiesc sistemul chinezesc astrologic al Celor Patru Stâlpi ai Destinului. Deoarece aceşti „stâlpi” sunt de fapt anul, luna, ziua şi ora naşterii. Ori, există mulţi oameni care pot avea între „stâlpi” şi vreunul dintre semnele zodiacale malefice – în acest an – precum Boul, Câinele sau Oaia (Capra), dând naştere conflictelor, chiar dacă anul naşterii nu coincide nici cu (Capra), nici cu Boul.
Preşedintele Barack Obama este născut într-un an de Bou (4 august,1961), deci va avea probleme serioase atât politice, militare, cât şi de sănătate, dacă nu se va proteja cu amuleta Calului... În vreme ce vicepreşedintele Joe Biden(20 noiembrie, 1942), ca şi preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan (26 februarie, 1954) sunt născuţi în zi de Bou, din care vor rezulta în 2015 probleme relaţionale, mai ales cu persoanele de sex opus şi cu soţiile lor.
Pentru a lămuri problema amuletei Calului, subliniez că trebuie purtată de persoanele născute în ani de Oaie (Capră). Dintre personalităţile – cu imagine bună sau rea – care aparţin zodiei Oii (Caprei) aş enumera: Renate Weber, Mariana Buruiană, Gabriel Cotabiţă, Margareta Pâslaru, Sorin Ovidiu Vântu, Cristian David, Bruce Willis, Rowan Atkins(Mr. Bean), Nicolas Sarkozy, Kevin Costner.
Să remarcăm că aşa-numita Penalitate a celor Trei semne de Pământ, alcătuită de tripleta Oaie(Capră)-Bou-Câine constituie pericole ascunse, capabile să genereze îngrijorări, iritabilitate, predispoziţie la îmbolnăvire şi ghinioane în relaţiile cu presoanele apropiate. Aici, aş putea să aleg ca exemple personalităţi mondiale, precum: Arnold Schwartzenegger, Julia Roberts, Madonna, Bill Clinton, Donald Trump, Angela Merkel, Kim Jong Un, David Cameron. Toţi aceştia ar trebui să se gândească la a se lăsa protejaţi de amuleta Calului.
În anul Oii (Caprei), Şobolanul este considerat semnul zodiacal al „Florii Romantismului”. De aceea, cei născuţi sub acest semn – fie ca an, fie ca lună, fie ca zi de Şobolan – se pot aştepta la o mai bună sociabilitate, cu şanse mari de a închega prietenii durabile cu persoanele de sex opus. În vreme ce nativii din zodia Şarpelui vor avea un an mai susceptibil la călătorii şi schimbări de locuinţe sau de locuri de muncă.
Pentru persoanele născute în ani de Lemn-Yang, Metal-Yang sau de Pământ-Yang, Oaia (Capra) este considerată a fi Nobilul, astfel încât devine îngerul păzitor al tuturor celor născuţi în ani a căror ultimă cifră este 0, 4 sau 8. Nobilul va face ca toate lucrurile întreprinse de aceşti oameni să decurgă bine şi fără obstacole. În acelaşi timp, Calul joacă rolul „Stelei Academice” pentru cei născuţi în ani de Lemn-Yin. Asta înseamnă că aceştia ar trebui să-şi planifice naşterea pruncilor într-o lună, zi sau oră dominate de zodia Calului; luna cea mai favorabilă pentru bebeluşii acestora ar fi august(Maimuţa) şi decembrie(Şobolanul), deoarece atât Maimuţa, cât şi Şobolanul sunt Nobili într-un an de Lemn-Yin.

FENG SHUI
Desigur, în fiecare an, energiile luate în calcul în Feng Shui se schimbă. Aşadar, trebuie să vedem care sunt remediile ce trebuie aplicate la începutul noului an.
Astfel, în 2015 energia negativă Cinci Galben obstacoelele şi ghinoanele ce vin dinspre Vest. Ca atare, este utilă prezenţa clopoţeilor de vânt în partea de Vest a locuinţei, pentru a disipa aceste energii.
Lunile aprilie, iunie şi iulie, precum şi ianuarie 2016 vor fi cele mai încărcate cu necazuri.
Steaua 2, a îmbolnăvirilor, se va situa în partea de Sud-Est. În această parte a casei, ar trebui amplasat un şirag de 6 monede legate cu şnur roşu.
Aşa cum am subliniat mai sus, anul acesta, Marele Duce se va afla la Sud-Vest, ceea ce semnifică interdicţia de a face săpături şi/sau lucrări de construcţii/reparaţii în această parte a casei.stelezburatoare 2105
De asemenea, nu este recomandabil să vă aşezaţi cu spatele la V, unde se va găsi o altă stea malefică: Trei Ucigaşi. Dar, nici nu este bine să zăboviţi mai mult în partea de Nord-Est, cu faţa spre Marele Duce(situat la SV).
Steaua 3, a conflictelor şi furturilor din casă, se va afla acum în centrul casei şi, aici va trebui să existe un ornament care să conţină o bucată de hârtie(sau carton) de culoare roşie.
Steaua 7, a scandalurilor şi neînţelegerilor, impune amplasarea vasului transparent cu trei bambuşi în partea de Sud a casei. fengshui bambusi

Trebuie să atrag atenţia asupra faptului că ne aflăm deja în a doua jumătate a „Erei lui Opt”, perioadă în care steaua 7 devine şi mai periculoasă – aşa cum am văzut tragedia avionului malayesian care efectua zborul MH17. Deci, trebuie să acordăm o atenţie deosebită acestui risc. Tot steaua 3 reprezintă şi trigrama Tunetului, care vis-a-vis de Pământ, ne sugerează seismele. De aici, deducem că vom avea de a face cu mai multe cutremure de pământ şi mai puternice, mai ales în regiunile de centru şi de Vest. Nu este de neglijat şi aspectul conflictual accentuat al stelei 3, care poate genera înfruntări mai intense întoate zonele cu poziţionare „centrală”, precum orientul Mijlociu, America Centrală, sau chiar Asia Centrală (ceea ce implică în mod clar China!).

Adrian Florea  - Qigong Grandmaster, Maestru Feng Shui

NOTĂ: pentru a afla cum se face atribuirea semnelor zodiacale chinezeşti pe ani, luni şi ore, consultatţi tabelul din articolul publicat pe site-ul nostru în 15 aprilie 2013.

No Comments Yet.

Leave a comment