Qi-ul paradisului Transfagarasan – un cantonament de neuitat

Magia muntelui i-a cucerit pe oameni, încă din vremuri imemoriale. Loc de refugiu din calea invaziilor duşmane, sau din calea apelor furioase. Loc de retragere în linşte şi sihăstrire pentru marii înţelepţi ai lumii. Loc de naştere pentru paletele de culori ale pictorilor nevăzuţi ai naturii. Şi, nu în ultimul rând, un generos adăpost pentru nenumărate vietăţi ce animă neclintirea stâncilor. Muntele este o unanimă şi inepuizabilă atracţie pentru toţi cei ce doresc să trăiască din plin emoţiile înfruntării cu giganticul şi, apoi, răsplata victoriei căţărătorului către culmile cele mai apropiate de bolta cerească, de stele şi de misterele Universului.

Înălţimile ameţitoare ale culmilor Hymalaiei atrag nu numai pe temerarii alpinismului, dar şi pe căutătorii marilor Înţelepţi Lama - probabil, ambasadori ai civilizaţiilor superioare extraterestre. Muntele Kun Lun, din inima Chinei, a devenit un loc sacru, un simbol al evoluţiei cunoaşterii Lumii şi a înălţării spirituale a Marilor Maeştri. În Japonia, lângă tradiţionalul oraş Kyoto, muntele Kurama şi-a câştigat un loc printre celebrele înălţimi de piatră prin revelaţia profesorului Mikao Usui - creatorul disciplinei Reiki - deschizând porţile către răspunsurile fundamentale ale Lumii pentru toţi Maeştrii care i-au călcat pe urme.

Binecuvântaţi de Bunul Dumnezeu, Munţii Carpaţi ai României ne-au dăruit un adevărat..."munte" de mistere şi revelaţii, la un loc. Deopotrivă, înălţimile estice, cele ale Bucegilor, ca şi ale bătrânilor munţi vestici,   ne-au dovedit că deţin multe calităţi uimitoare, dar şi că ascund încă multe mistere ce aşteaptă să fie dezvăluite. Fenomene uluitoare se întâmplă în zona Cehlăului, ca şi în jurul Sfinxului din Bucegi, sau prin peşterile şi văile bihorene.

Avem, deci, motive serioase să explorăm şi să ne armonizăm cu munţii noştri. Folosindu-ne de înţelepciunea multimilenară a Maeştrilor de Qigong din China, precum şi de propriile descoperiri ale şcolii QITAKY®, ne-am obişnuit să mergem în fiecare iarnă în astfel de binecuvântate locuri, pentru stagii de exerciţii de sănătate. De fiecare dată, au apărut şi lucruri noi, astfel încât niciodată nu am putut spune că un stagiu poate deveni o repetare monotonă a aceloraşi lucruri. De fiecare dată, cei care au participat au rămas cu cele mai frumoase amintiri.

Vă invităm şi de data asta, la început de Nou An 2016, la un minunat cantonament de exerciţii Qitaky®-Qigong, între 4 și 10 Ianuarie, la hotelul "Valea cu Peşti". Caută amănunte aici:

Amplasat într-un cadru natural de excepţie, unde poţi beneficia de priveliştea copleşitoare a lacului Vidraru şi a munţilor Făgăraşului pe un arc de cerc de aproape 270 grade, hotelul se află pe şoseaua Transfăgărăşanului, la numai 7 km de Barajul Vidraru, 12 km de Cetatea Poienari(construită de Vlad Ţepeş) şi 38 km de Curtea de Argeş. Aici, liniştea te învăluie ca într-un voal discret, ca să poţi asculta cum se aşează fulgul de nea pe creanga bradului.

Mergând spre Lacul Bâlea, întâlnim staţiunea turistică Piscul Negru, unde ne vom putea bucura de slujba specială de Bobotează la mănăstirea amplasată foarte aproape de malul râului. Aici poţi vedea minunea slujbei de sfinţire a apei, care face să se oprească orice adiere de vânt şi chiar...ninsoarea. Incredibil, dar adevărat! Noi, cei care am mai fost, am trăit-o cu intensitate şi smerenie.

La 7 km mai încolo, lângă Cabana Capra, un izvor cu cea mai limpede şi pură apă din Europa te îmbie cu strălucirile sale; este singurul motiv ce te face să-ţi dezlipeşti privirile de la caprele negre ce dau viaţă impresionantului masiv de piatră care poartă pe umerii săi vestitul Lac Bâlea și deja celebrul hotel de gheață..

Aici, la Valea cu Pești, ne întoarcem și la începutul anului 2016 -  pentru un nou cantonament de Qigong. Imediat după ce se vor risipi aburii Revelionului, adică în perioada 4 - 10 ianuarie, ne vom reîmprospăta trupul și spiritul cu strălucirile de sănătate și puritate ale acestor minunate locuri, folosindu-ne drept "cheie magică" de tehnicile școlii noastre: QITAKY®-QIGONG.

Pentru grupul nostru, Hotelul "Valea cu Peşti" oferă un preţ avantajos : 175 Lei/zi/pers.(același ca și în anul precedent!!!), în care se includ:

 • cazare în cameră dublă
 • pensiune completă(mic dejun, dejun şi cină)
 • acces liber la piscină, saună, jacuzzi, bowling, biliard, tenis de masă
 • acces la terenul de sport suspendat
 • taxa locală şi TVA
 • parcare păzită și luminată

Pentru cazare in regim single, prețul este 225 de RON/zi/pers.

Vom putea beneficia şi de o plimbare cu vaporaşul pe Lacul Vidraru, iar la sărbătoarea Bobotezei, vom putea participa la slujba de pe malul râului, fiind invitați la masa călugărilor mănăstirii "Sf.Ilie" de la Piscul Negru. Vom sărbători împreună și Sf. Ion, cu muzică, dans și surprize pentru sărbătoriți.

Programul cantonamentului este următorul:

 • 7.00-8.30  -  antrenamentul de dimineaţă în sală;
 • 9.00-10.00 - micul dejun;
 • 10.30 - 11.30 - lecţii de taijiquan în aer liber, pe terenul de sport şi culegere de energie de la copaci, pe malul lacului;
 • 12.00- 13.30 - seminar în sala de conferinţe;
 • 13.30  -  dejun;
 • 19.00-20.30 - antrenamentul de seară, în sală.

Taxa de participare la program pentru tot stagiul este de 400 lei/pers.

Se asigură, la cerere, transportul grupului cu autocarul, de la Bucureşti la "Valea cu Peşti" şi înapoi, pentru un minimum de 16 persoane.

Înscrierile au început și se pot face până la data de 18 decembrie, direct la recepția hotelului la numărul de telefon 0747119901, la care vă răspunde cu toată amabilitatea Daniela. Nu trebuie decât să spuneți că faceți parte din Grupul QITAKY® și astfel puteți negocia alegerea camerei care vă convine. Confirmarea rezervării o veți primi telefonic, prin SMS, sau prin e-mail, de îndată ce noi vom confirma achitarea taxei de participare.

Taxa de participare se poate achita la sediul nostru din str. Dr. Iuliu Barasch 12, ap.1, sector 1, tel. 021/3274289 sau 0722243008, sau 0723651153,  sau la sala noastră de exerciţii, la dna Gabriela Nucă, tel. 0726107376. Pe aceeaşi cale puteţi obţine şi alte informaţii suplimentare.

Un cantonament de neuitat cu Marele Maestru Internaţional de Qigong Adrian Florea, într-unul dintre cele mai nepoluate locuri din România.

Nu pierde ocazia!   DSC00534

No Comments Yet.

Leave a comment