SĂ ÎNŢELEGEM QIGONG-ul CA ŞTIINŢĂ: CURS DE INIŢIERE

ATENŢIONARE

Multă lume vorbeşte despre Qigong cu nonşalanţa unor super-docţi în materie. Aud adesea din gurile unora - care nu mă cunosc (adică, nu ştiu cu ce mă ocup), dar care ar vrea să-mi dea lecţii - răzbătând filozofii, exemplificări, citate şi aforisme, care ar putea lăsa cu gura căscată pe orice novice. Dar, vai!, atunci când trebuie să arate ceva concret, pe viu, credibil pentru oricare nemuritor... se pierd iarăşi în demonstraţii teoretice, invocând pe alţi Mari Maeştri pe care i-au văzut, cu care au stat la taclale şi pe care, eventual, i-au ajutat să și promoveze... Unii dintre aceşti teoreticieni picaţi pe redutele practicii, în inconştienţa şi nemăsuratul lor orgoliu, au chiar curajul (sau, TUPEUL??!!) de a-şi deschide şcoli şi cabinete. Aceştia sunt cei care îi învaţă pe naivii lor discipoli să aspire la  performanţe pe care  ei  înşişi nu le-au atins niciodată. Tot ei sunt aceia care-şi înspăimântă pacienţii creduli cu diagnostice fantasmagorice, fără să aibă habar de noţiuni elementare de anatomie, fiziologie şi patologie medicală. Copiază cu sârg reţetele gândite de Maeştrii veritabili, atribuindu-şi-le, fără să le adapteze fiecărui caz în parte. Cheltuie bani grei pentru a-şi face publicitate, cu orice preţ, afişându-se pe la televiziuni doritoare de câştiguri fără scrupule cu câţiva fericiţi vindecaţi. Dar, ocolind cu grijă toate cazurile nereuşite (mult mai numeroase decât cele câteva îndoielnice victorii).

Este foarte greu, pentru cineva care ar dori să înceapă să se instruiască într-un domeniu precum Qigong-ul, să aleagă şcoala cea mai reală şi Maestrul  cel veritabil. Dar, nu este imposibil!  Chiar dacă, uneori, internetul este o capcană, rămâne un instrument de informare bogat. Căutaţi informaţiile despre o şcoală de Qigong nu doar în site-ul acesteia şi link-urile oferite acolo. Ci, interesaţi-vă pe site-urile adevăratelor organizaţii şi forumuri de specialitate. Vedeţi unde şi în ce fel este pomenită şcoala aleasă şi Maestrul care o conduce. Vedeţi acolo dacă istoricul şi performanţele pretinse sunt validate, recunoscute le nivelele cele mai credibile internaţionale. Multe şcoli şi mulţi falşi Maeştri îşi atribuie nenumărate titluri şi diplome. Adesea, acele diplome nu sunt decât nişte certificate de confirmare a participării la diverse conferinţe, congrese sau seminarii internaţionale şi nicidecum nişte diplome de recunoaştere a calităţilor şi/sau performanţelor dovedite. Alteori, ele sunt eliberate cu larghețe - dar nu pe gratis! - de către persoane care nu au nici o autoritate în domeniu.

ANUNŢ

Dacă, totuşi, vrei să înveţi Qigong, fără teama că ai putea nimeri în mijlocul unor ageamii, îţi pot spune că ai şansa de a alege între câteva şcoli veritabile din România. Nu mi-am propus să fac  reclamă altor şcoli din ţara noastră, pe care le respect; dar etica de Maestru mă împinge să-ţi spun că ele există şi că nu voi afirma niciodată că sunt mai slabe, că liderii lor sunt nepricepuţi şi că şcoala mea este cea mai bună dintre toate. Oricare dintre ele te poate duce pe un drum corect.  Pot, doar, să-ţi spun că în şcoala QITAKY® nu vei găsi dezamăgire, escrocherie sau calitate îndoielnică. Este suficient să cauţi pe site-ul Federaţiei Mondiale de Qigong (www.eastwestqi.com/wqf/wqf.html) şi vei găsi numele Maestrului Adrian Florea în câteva ipostaze: membru în Board of Directors, membru în Advisory Comittee Chair, membru în grupul International Sponsorship, creator al stilului de Qigong cu numele de QITAKY®, vicepreşedinte a patru din totalul de treisprezece Congrese Mondiale.  Dacă acestea ţi se par argumente serioase, atunci nu-ţi mai rămâne decât să ştii de ce ai avea nevoie de un curs de iniţiere. Nu-i aşa?!

Orice om, în orice moment al istoriei omenirii, a avut şi are nevoie de capacitatea de a fi stăpân pe sine: pe corpul, pe mintea şi pe spiritul său. Pentru asta este nevoie de însuşirea unor cunoştinţe teoretice şi practice adecvate. Omul Mileniului Trei are nevoie nu numai de o evoluţie spirituală, ci şi de o adâncire a cunoaşterii fenomenelor ce se petrec în jurul său ca şi în interiorul său. Cursul de iniţiere în Qitaky®-Qigong îţi oferă prilejul de a înţelege ştiinţific şi logic această disciplină a "prelungirii vieţii prin lucrul conştient cu energia vitală(qi)". Poţi ajunge la nivelul micilor performanţe (la care începătorii chinezi ajung în 2-3 ani) doar în şase zile - câte 3 ore zilnic. Este un curs condensat, la care înveţi repede cum să conştientizezi şi să manipulezi qi-ul, cum săţi aplici tehnici de autoterapie şi autoechilibrare energetică, fără să te expui celor care nu înţeleg aceste lucruri. Poţi deveni mult mai independent în opiniile tale, fără a putea fi influenţat pe cale subtilă(manipulări parapsihologice) în alegerea deciziilor tale de orice natură. În plus, beneficiezi de o terapie energetică intensivă - trei ore pe zi, timp de 6 zile! - putând să-ţi ameliorezi unele afecţiuni. Nu există limită de vârstă, decât la copiii care trebuie să aibă  minimum 12 ani. Nu ai nevoie de echipament special, doar hainele de stradă. Totuşi, pentru a obţine efectele maxime, este bine să respectaţi câteva reguli:

  • încălţămintea, pe timpul orelor de curs, trebuie să fie fără toc;
  • în timpul orelor de curs trebuie să nu porţi cercei;
  • în săptămâna cursului este indicat să renunţi la fumat, băuturi alcoolice, alimente şi băuturi cu efect excitant: cafea, Cola, ciocolată, ceai negru etc.

Cursul este planificat în perioada 3 - 8 Octombrie, 2011. Taxa de participare este de 600 RON/pers, dar, elevii, studenţii, pensionarii şi şomerii au o taxă redusă la 550 RON/pers. Numărul participanţilor este limitat (din lipsă de spaţiu). Aşaîncât, înscrie-te cât mai curând, sunând la secretariatul nostru, dna Paiu, la telefoanele: 0726 725 035, sau 0764 978 700.

Te aştept cu dorinţa de a-ţi împărtăşi cât mai mult din ceea ce ştiu,

Adrian Florea - Mare Maestru Internaţional de Qigong

No Comments Yet.

Leave a comment