TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE…NOI FACEM BASMUL O REALITATE!!!

 

Auzim la radio, sau vedem la televizor despre campioni ai longevităţii sălăşluind prin Extremul Orient. Ei – asiaticii – caută cu perseverenţă, cu răbdare şi descoperă metode prin care să depăşească uşor pragul sutei de ani, ca şi cum ar fi ceva absolut natural.

Noi – occidentalii – facem bancuri despre longevivi şi cheltuim o mulţime de bani pentru a descoperi tot felul de metode şi produse artificiale prin care longevitatea noastră scade îngrijorător.

Ei – asiaticii – continuă să se folosească de darurile naturii: fructe, legume, zarzavaturi, seminţe, animale, păsări, insecte, ciuperci şi micelii, pentru a se reintegra vieţii şi armoniei Naturii.

Noi – occidentalii – căutăm cu obstinaţie tot ce nu e natural, OMG-uri, E-uri şi alte chimicale otrăvitoare sau sau generatoare de boli grave.

Ei – asiaticii – îşi amenajează parcuri naturale şi pline de viaţă, pentru a-şi face zilnic exerciţiile de sănătate. Rezultatele: ei au mulţi centenari.

Noi – occidentalii – ne închidem(unii dintre noi!...) în elegante săli cu aer condiţionat şi facem demonstraţii de sport-fashion, sub masca unor exerciţii fizice prost concepute şi consumatoare de bani mulţi. Rezultatele: tineri care arată mai bătrâni decât sunt, tineri pe care moartea îi răpeşte prea timpuriu, boli care erau considerate „ale bătrâneţii” şi care îşi întind aripile întunecate spre vârstele fragede.

Şi, totuşi, noi – românii – am păstrat viu, de veacuri, mitul tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte. Poate că nu am făcut mare lucru pentru a ne apropia de datele acestui frumos şi educativ basm. Dar, flacăra credinţei într-o bătrâneţe târzie şi frumoasă nu s-a stins nicicând. Ceea ce a înţeles românul tradiţional este că longevitatea atârnă indiscutabil de menţinerea unei legături trainice cu NATURA. Altfel spus, reintegrarea permanentă a Omului cu legile fireşti şi implacabile ale Universului. Educarea pe principiile strămoşeşti a celor din prezent este primul şi cel mai important pas pe care îl putem face către a trăi mai mult şi cu mai puţine suferinţe.

Aşadar, lupta cu bătrâneţea începe încă de la vârste fragede. Poate că nu este întâmplătoare urarea pe care mulţi români o fac la aniversări, onomastici sau sărbători: Să trăieşti 120 ani!...

 

Biblie, istorie şi statistici

Pentru orice creştin, noţiunea de longevitate este asociată adesea cu personajul Vechiului Testament: Matusalem, care ar fi trăit cam 969 ani. E drept că, de la o vreme, pretenţiile noastre s-au redus considerabil, luându-ne drept reper vârsta din urarea enunţată mai sus. Statisticile ne-au scăzut entuziasmul, arătând că speranţa de viaţă nu prea depăşeşte suma de 78-80 ani.

Cu toate acestea, în  2010, rapoartele ONU semnalau că Japonia se putea mândri cu circa 77000 de oameni ce atinseseră cei 120 ani, în vreme ce 884 de niponi aveau deja 150 ani! Nici aici, în România, nu ne ruşinăm să identificăm oficial 4741 de persoane cu vârste între 100 şi 108 ani(cifre din august, 2010).

Ori, dacă nu ne-am putea lăuda cu un nivel de trai sporit în ultimii 20 ani, nu ne mai rămâne decât să căutăm secretele longevivilor români în două surse distincte:

  • Conservarea, de către aceşti oameni, a tradiţiilor străvechi de a trăi: o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, mişcarea fizică regulată, activitatea intelectuală susţinută permanent, starea neîntreruptă de bună dispoziţie.
  • Însuşirea şi practicarea unor învăţături şi tehnici provenite din tradiţia culturală a Extremului Orient.

La acest al doilea punct, şcoala QITAKY® şi-a adus o contribuţie constantă, în ultimii 22 ani. De la bun început, mi-am propus să atrag în şcoala mea pe aceia a căror îngrijorare privind efectele îmbătrânirii erau bine coştientizate. Şi, aproape de necrezut, mulţi tineri s-au dovedit preocupaţi de acest concept.

 

Europa ne ajunge din urmă

Având vârsta de peste 8000 ani, disciplina chineză Qigong a adus experienţa milenară în slujba conservării sănătăţii şi încetinirii procesului de îmbătrânire. Ca Maestru de Qigong, am preferat să ignor latura comercială – aducătoare de mulţi clienţi şi bani! – a acestei discipline, în folosul propagandei sincere asupra beneficiilor incontestabile ale vechii forme de fitness chinezesc. Am preferat să am discipoli şi nu clienţi! Mulţi au auzit despre QITAKY® şi succesele sale ca stil original de Qigong. Dar, aflaţi în căutarea spectaculosului, a mondenului, snobismului şi, nu în ultimul rând, sclavi ai comodităţii,  au desconsiderat şi ocolit şcoala noastră.

Iată, că după  22 ani de existenţă activă şi consecventă, am dovedit că – aşa cum am spus adesea în articolele mele, sau în emisiuni de radio şi TV – noi am fost mereu „cu un pas înaintea timpului”. Uniunea Europeană a stabilit ca anul 2012 să fie dedicat preocupărilor pentru o Îmbătrânire activă.

Ne aflăm sub semnul iniţiativei europene denumită generic: European Year for Active Ageing and Solidarity Between Generations 2012.


Sunt bucuros că am cultivat, prin tot ansamblul de activităţi ale şcolii QITAKY®,  ideea reunirii generaţiilor într-o splendidă FAMILIE omogenă şi armonioasă de practicanţi ai „artei prelungirii vieţii”.

Acum, după 22 ani, Europa ne ajunge din urmă! Ne propune programe pentru cei tineri, ca şi pentru seniori, întru consolidarea sănătăţii populaţiei şi sporirea speranţei de viaţă.

Bine aţi venit! Noi vă aşteptăm de mai bine de două decenii.

 

Cum facem basmul să devină realitate?

Vom începe – vorbesc aici despre cei care nu au mai avut de a face cu Şcoala QITAKY® - cu ceea ce este mai simplu, mai palpabil şi totodată plăcut: Stagiul de Fitness Qigong de pe litoral.

Noi organizăm cu regularitate ( câte două, în fiecare vară) stagii de acest fel, în staţiunea românească Jupiter. Fiecare stagiu este marcat de câte o temă. Dacă în anul 2011 am ales un subiect care constituie alerta lui 2012 – CANCERUL, PREVENIRE ŞI TRATAMENT -, anul 2012 va fi dedicat subiectului: Fitness Qigong pentru a Îmbătrâni Frumos.

Participanţii vor cunoaşte tehnici chinezeşti străvechi capabile să reactiveze funcţiile organismului, să consolideze mecanismul endocrin şi imunitar, să reducă în mod considerabil riscul bolilor bătrâneţii(reumatism articular, artrita şi artroza,  boli cardio-vasculare, scleroza cerebrală, Alzheimer, glaucom, cataractă etc).

Vor  beneficia de explicaţii ştiinţifice despre rostul şi rolul diverselor exerciţii. Tehnicile de Qigong selectate pentru acest program au menirea de a creşte semnificativ activitatea sistemului endocrin. Astfel, se ridică nivelul de secretare a hormonilor sexuali – responsabili de reproducerea tuturor tipurilor de celule din organism – se îmbunătăţeşte mecanismul imunitar, se stimulează pe cale endocrină regenerarea ţesuturilor nervoase şi a altor ţesuturi importante din corp. Creşte capacitatea de memorare şi de gândire logică şi creativă. În plus, se vor însuşi câteva din principiile fundamentale ale nutriţionismului chinezesc şi dietoterapiei.

La capătul perioadei de stagiu, practicantul îşi va mări gradul de senzitivitate energetică şi va putea stăpâni tehnicile de lucru cu energia vitală qi, pentru terapie şi autoterapie.

Se va învăţa tehnica de meditaţie şi rolul acesteia.

Programul de activităţi este compus din:

  • Orele  05.10 - 07.10 ..............exerciţii la malul mării
  • Orele 12.00 – 13.30 ..............workshop
  • Orele 19.00 -20.30 ................exerciţii la malul mării

Workshop-urile vor aduce informații prețioase privind regulile de nutriție și dietoterapie datorită cărora chinezii sunt mai sănătoși, se vindecă de boli doar printr-o adaptare a meniului zilnic, trăiesc mai mult și sunt atât de mulți pe această planetă. De asemenea, vom aborda probleme legate de conservarea memoriei și antrenamentul menținerii capacității de concentrare; metode de îmbunătățire a acuității vizuale. Vom mai aborda și aspectele autocontrolului emoțional ca mijloc de profilaxie a îmbolnăvirilor.

Participanţii vor dispune, în final, de un program individual de practici zilnice pentru acasă.

 

Când, cum?...

Primul stagiu se va desfăşura în perioada: 15-22 Iunie.

Cazarea este oferită de Hotelul DELTA (3 stele – camere cu mobilier modern, podea cu gresie, telefon, televizor, frigider şi aer condiţionat), în staţiunea Jupiter.

Costul total este INCREDIBIL DE MIC: 800 RON/pers., în care sunt incluse următoarele:

  • Cazare la cameră dublă;
  • Masă, pensiune completă la restaurantele COHOTELS din Jupiter şi Cap Aurora;
  • Acces gratuit la piscina hotelului CALIFORNIA
  • Participare la programul complet de stagiu

 

BONUS! Fiecare participant care achită integral contravaloarea stagiului până la data de 15 mai, beneficiază de o şedinţă gratuită de evaluare a sănătăţii şi 2(două) antrenamente gratuite la sala noastră din Bucureşti.

BONUS! Pentru un cuplu familial, se acordă 2(două) şedinţe de evaluare a sănătăţii gratuite, în cursul anului 2012 şi 2(două) antrenamente gratuite la sala noastră din Bucureşti, plus o şedinţă gratuită de masaj chinezesc Tuina, dacă achită integral contravaloarea stagiului până la data de 15 mai.

Al doilea stagiu va avea loc in perioada 3 - 9 Septembrie.

Conditiile sunt aceleasi ca si la primul stagiu. Beneficiaza de aceleasi bonusuri, cei ce achita integral contravaloarea stagiului pana la data de 30 Iulie.

Vă aştept la start în maratonul luptei cu bătrâneţea.

 

Adrian Florea

No Comments Yet.

Leave a comment