VĂ MULŢUMESC!

Congresul Mondial de Qigong de la San Francisco m-a făcut să simt  mai puternic decât de obicei, sentimentul că discipolii mei sunt alături; că îmi stau în spate ca un zid de neînvins, gata să trăiască împreună cu mine fiecare moment al acestui eveniment grandios. Am primit SMS-uri de încurajare, urări de succes etc.  Deşi, nu am plecat cu nici cea mai vagă stare de emoţie, teamă sau dorinţă de victorie. În fond, un asemenea congres nu este decât un prilej pentru practicanţii de Qigong - Mari Maeştri, Maeştri sau simpli practicanţi - să aducă în faţa publicului interesat tot ce au dobândit sau creeat în ultima vreme în domeniu. Nu este o competiţie. Ci, o reunire a specialiştilor pentru a-şi împărtăşi unii altora,  sau publicului prezent cunoştinţele,  experienţa şi rezultatele muncii lor. Totuşi, calitatea şi poziţiile pe care le ocup în staff-ul Federaţiei mă făceau mai responsabil faţă de misiunea mea de a transmite mesajul bogat şi concis al şcolii QITAKY® din România. Să nu uităm că şcoala noastră şi-a câştigat un loc onorabil în analele Federaţiei Mondiale, ca şi în cele ale Forumului Mondial din Japonia. Este un stil identificat şi desemnat chiar de către dna Effie Poy Yew Chow - Preşedinte-fondator al Federaţiei Mondiale de Qigong. Să nu uităm că această federaţie m-a ales să fac parte din grupul celor 8 Mari Maeştri ai săi, ca şi din cei 12 consilieri directori. Asemenea lucruri mă fac mai responsabil şi mai dator faţă de publicul românesc care ştie să preţuiască arta Qigong şi beneficiile sale.

Printre nenumăraţii aurolaci americani din Frisco, printre zonele din plin centrul marelui oraş în care mirosul de urină al trotuarului te poate doborâ cu uşurinţă, am zărit totuşi copăcei tineri încărcaţi cu darurile primăverii: flori albe,  flori roz, flori galbene, flori...Ele mi-au dat sentimentul acela de veşnicie a prospeţimii şi speranţelor de viitor. În ele am văzut  şi trăit cuvintele frumoase, ochii strălucitori şi inimile curate ale celor care mi-au urmărit cu sufletul la gură comentariile despre congres. În îndrăzneala şi perseverenţa copacilor înfloriţi sub cerul albastru am văzut şi simţit acele manifestări de bucurie şi susţinere  pe care le-am primit chiar pe acest web-site.

Nu ştiu dacă voi fi capabil să le mulţumesc îndeajuns tuturor pentru a fi fost permanent alături de sufletul meu. Fără aceste gânduri bune, poate că nu aş fi avut forţa, îndrăzneala şi insistenţa pentru a-mi obţine locul în Marea Gală a primei seri a Congresului. Şi, astfel.am putut arăta celor ce nu mă cunoşteau încă strălucirea variantei româneşti de Qigong. N-am păstrat pentru mine laudele şi admiraţia maeştrilor şi participanţilor care au rămas uimiţi şi încîntaţi de valoarea şcolii Qitaky®, ci, le-am redirijat către cei care m-au susţinut.

Vă mulţumesc!!!

No Comments Yet.

Leave a comment