ZODIACUL CHINEZESC: PREVIZIUNI PENTRU ANUL DRAGONULUI de APĂ 2012

Dragi prieteni, v-am rămas dator cu predicţiile pe zodii, legate anul 2012. M-am luptat cu furtuna timpului - mai aspră chiar decât viscolul abătut asupra României - şi am reuşit să termin de alcătuit acest set de predicţii. Trebuie să precizez că este vorba despre aprecieri generale ale fiecărei zodii. Personalizarea este o chestiune mult mai laborioasă, ea cerând calcule complexe, în conformitate cu regulile celor Patru Stâlpi ai Destinului.

 

 

DRAGONUL

Nu este bine când Dragonul întâlneşte alt Dragon în ciclul celor 12 ani. Asta îi impune nativului Dragon să parcurgă anul 2012 cu discreţie, fără a isca discuţii în contradictoriu, scandaluri sau chiar fără a încerca să se evidenţieze în vreun fel. Din nefericire, în acest an, Dragonul se întâlneşte şi cu o Stea Nenorocoasă, ceea ce ar putea avea un impact negativ în relaţiile sale de prietenie, de dragoste, de serviciu, de management, ori de competiţie în păstrarea sau dobândirea unui job. Nativul Dragon trebuie să acorde mai multă grijă sănătăţii sale, dar şi siguranţei sale. Trebuie să evite, pe cât posibil, orice greşeală. Nu se poate aştepta la o prosperare semnificativă, dar răbdarea şi abstinenţele din acest an îi vor aduce mari satisfacţii în anii următori.

Cariera: Vor fi presiuni din partea şefilor, necazuri cu clienţii. Va fi nevoie de eforturi suplimentare de muncă, mai mult timp consumat la serviciu pentru îndeplinirea sarcinilor. Dar, dacă se va adapta situaţiilor, Dragonul are toate şansele să-şi păstreze poziţia dobândită.

Banii: Având un serviciu bun, Dragonul îşi poate păstra un venit bun şi constant. Dar, toamna lui 2012 nu va aduce prea mult noroc, în acest sens. Atunci va fi nevoie de mai multă muncă pentru a-şi câştiga banii. Să nu încerce, sub nici o formă, jocuri de noroc, loterii, investiţii riscante, căci va avea parte de pierderi sigure. Va câştiga mai mulţi bani decât în 2011, dar şi cheltuielile sale vor creşte proporţional. Dacă, totuşi, va dori să economisească bani pentru a-şi aduna ceva avere, va fi nevoie de un plan de management financiar foarte atent gândit. Altfel, banii se vor duce aşa cum vor veni. Abia prin 2016 există şanse ca situaţia sa financiară să prospere fără rezerve.

Dragoste: Aşa cum arătam mai sus, relaţiile sociale sunt destul de şubrede, aşaîncât Dragonul va trebui să renunţe cel mai adesea la opiniile sale, evitând astfel neînţelegerile şi certurile cu persoana iubită. Altfel, există riscul destrămării relaţiei. Dragonul care nu are o pereche a sufletului, nu trebuie să se grăbească în a o găsi. Dacă întâlneşte persoana care i se pare potrivită, trebuie să construiască relaţia cu răbdare. De obicei, Dragonul are şanse mai mari de a se înţelege cu Cocoşul. Este important ca, atunci când o relaţie se destramă, să nu se culpabilizeze pentru asta. Dragonul căsătorit va trebui să evite orice neînţelegeri legate de bani, păstrând astfel nealterată relaţia romantică alături de perechea sa.

Sănătate: datorită presiunilor create de problemele banilor şi carierei, Dragonul nu va avea cea mai bună dispoziţie, ceea ce ar putea să-i slăbească sănătatea. Deci, este nevoie de mai multă grijă pentru sănătate (analize periodice, atenţie la simptome neobişnuite etc.). Va avea nevoie să doarmă şi să se odihnească atât cât trebuie, sau cât simte că-i cere organismul. Va trebui să nu-şi neglijeze regularitatea şi calitatea meselor zilnice. Activităţile de socializare sunt necesare şi trebuie să nu le evite. Şi, încă o atenţionare: să şofeze cu mai multă prudenţă şi să ocolească sporturile extreme, periculoase.

 

ŞARPELE

În tradiţia chineză, Şarpele mai este denumit şi Micul Dragon. Se mai spune că un Dragon culcat la pământ devine Şarpe, aşa cum un Şarpe mare care zboară devine Dragon. Prin urmare, Dragonul este Steaua Norocoasă a Şarpelui. Pe de altă parte, Dragonul călătoreşte mai totdeauna singur şi de aceea el este şi Steaua Singuratică, pentru Şarpe. În general, nativii din Şarpe ar trebui să fie norocoşi în anul Dragonului. Dragonul conţine PĂMÂNT, în timp ce Şarpele conţine FOC. Cum PĂMÂNTUL se hrăneşte cu FOC, asta înseamnă că, atunci când Dragonul se află în apropierea Şarpelui, acesta din urmă este mai stors de energie. Dar, în 2012, Dragonul este „ascuns” de APĂ. Concluzia este că Şarpele trebuie să aibă o atitudine de susţinere a celor din jur. Altfel, el ar putea să cadă în starea de autoumilire.

Cariera: Sunt semne bune, în acest an. Pe lângă îndeplinirea îndatoririlor sale fireşti, Şarpele va trebui să-şi ajute compania şi colegii de muncă în rezolvarea tuturor problemelor ce se vor ivi, în reducerea eforturilor şi dezvoltarea afacerii. S-ar putea să fie nevoie de eforturi suplimentare, de timp mai mult acordat muncii. Dar, astfel, Şarpele va primi chiar şi satisfacţii neprevăzute, în anul Dragonului. Va fi important să-şi construiască relaţii sociale foarte bune şi trainice, pentru a preveni o eventuală izolare din partea colegilor sau partenerilor de afaceri.  În administrarea afacerilor sale, Şarpele va trebui să urmeze cu precizie toate procedurile legale, evitând orice contraziceri dure, dispute, sau confruntări judiciare.

Banii: Norocul la bani este aproape cert, pentru Şarpele anului 2012. dar, aşa cum vor veni, tot aşa se vor şi cheltui. Este nevoie de o bună gestionare a banilor, dacă se doreşte şi economisirea lor. Nu este bine să fie prea zgârcit, atunci când vor veni banii mulţi. Totodată, nu trebuie să-şi rişte banii în jocuri de noroc sau investiţii nesigure. Cu alte cuvinte, banii rezultaţi din profitul afacerii trebuie re-investiţi după o analiză foarte atentă şi responsabilă.

Dragoste: Anul 2012 nu-i aduce Şarpelui Steaua Romantismului, dar Steaua Fericirii îi poate oferi multă bună dispoziţie în relaţiile sale sociale. Se va bucura de multe prietenii frumoase, dar, din cauza Stelei Singuratice, relaţiile sale de dragoste nu vor fi cele mai grozave. Dacă este deja îndrăgostit(ă), nativul va trebui să nu forţeze nicicum relaţia, lăsând iniţiativele în seama partenerului(partenerei). Aceasta, însă, numai până se va sfârşi anul Dragonului.

Sănătate: Nu se întrevăd probleme majore de sănătate, în acest an, dar nu trebuie să uităm că anul Dragonului are şi semne de pericol de boli. Deoarece este mai expus pierderii de energie, Şarpele va fi nevoit să acorde atenţie odihnei şi relaxării, după orele de muncă. Exerciţiile adecvate, practicate în aer liber, vor contribui decisiv în conservarea sănătăţii. Este bine să-şi mărească grija pentru o bună nutriţie şi igienă, pentru a ocoli pericolul infecţiilor gastro-intestinale ce ameninţă Şarpele anul acesta.

 

CALUL

Calul poate alerga foarte repede, dar fără călăreţul care să-l dirijeze, el nu va şti încotro să se îndrepte. Din înaltul cerurilor, acolo unde zboară, Dragonul poate fi un bun îndrumător al Calului. Urmând sfaturile Dragonului, el poate chiar să-şi ia zborul şi să devină Cal-Dragon. În general, anul 2012 trebuie să fie unul cu noroc la bani şi carieră, pentru nativul Cal. Astrologia chineză consideră Dragonul un semn de PĂMÂNT, iar Calul drept un semn de FOC. Există, deci, o relaţie de armonie între cei doi, dar Calul va pierde din energie, hrănind Dragonul. Prin urmare, la fel ca şi Şarpele, Calul va trebui să urmeze îndrumările şi înţelepciunile Dragonului.

Cariera: În 2012, o stea norocoasă în carieră va veni pentru Cal. Deci, el va trebui să profite de această ofertă şi să-şi urmeze cariera şi avansările în funcţie, sau extinderea afacerilor sale. Totuşi, este nevoie să nu iasă în faţă, ci să-şi urmeze mentorul sau şeful. Aceasta îi va mări şansele de promovare, câtă vreme îşi va gestiona cu grijă afacerea, sau locul de muncă. Calul are nevoie de o bună administrare a banilor săi, pentru menţinerea unei balanţe financiare satisfăcătoare. Prezenţa Stelei Singuratice în anul Dragonului, va fi necesar Calului să-şi extindă activităţile sociale, comunicarea cu toate nivelele şi să-şi creeze o reţea de cunoştinţe cât mai puternică. Pe această cale, munca sa va fi uşurată, căci Calul se va confrunta cu mai multe provocări şi responsabilităţi.

Banii: Este anul potrivit pentru investiţii, dar să nu creadă că îi va pica ceva din cer. Nu sunt recomandabile jocurile de noroc şi nici investiţiile riscante. Există semne că banii vor veni uşor şi vor pleca la fel de uşor.  Calul are nevoie de o bună adminstrare a banilor, pentru a menţine un echilibru. Altfel, va avea probleme mari în a economisi sau creşte averea. Este, totuşi, anul marilor şanse de câştiguri. Calul va avea de alergat mai repede şi mai mult pentru a dobândi tot ce-şi doreşte.

Dragostea: Nu se întrevede Steaua Romantismului în 2012. Nu există nici un conflict între Cal şi Dragon, deci nativii pot fi compatibili. Dar, intervine Steaua Singurătăţii, ceea ce îl va împiedica pe Cal să forţeze prelungirea timpului acordat de partener(ă). Prea multe cerinţe adresate persoanei iubite ar putea să altereze relaţia. Este, însă, bine să se păstreze o relaţie deja existentă şi să nu se insiste pentru o apropiere mai mare. Calul singuratic trebuie să-şi sporească prezenţa în activităţile sociale, crescând astfel şi şansele de a găsi noi relaţii, noi prieteni şi mentori.

Sănătatea: Aici se întrevede o Stea Nenorocoasă, care sugerează vătămări fizice. Ca atare, Calul va trebui să fie atent la pericolul de accidentare la locul său de muncă, să şofeze cu prudenţă, să evite conflictele cu străini. Confruntările fizice cu alte persoane, sau sporturile periculoase(căţărări, curse de maşini, scufundări, schiul etc.) ar putea produce răniri cu pierderi mari de sânge. Unii prezicători chinezi sugerează că donarea de sânge sau detartrajul danturii ar putea conduce la evitarea accidentelor amintite mai sus. Calul nu are voie să-şi ignore controlul sănătăţii în acest an. Altfel, porţile spitalului se pot deschide uşor pentru el.

 

OAIA

Astrologia chineză spune că Dragonul conţine energia de PĂMÂNT, în timp ce Oaia conţine acelaşi tip de energie. Deci, nu există nici un conflict între cele două zodii. Întâlnimmai multe Stele Norocoase decât Stele Nenorocoase al nativii Oaie. Deci, 2012 va fi un an bun pentru aceştia. Oaia este blândă, elegantă şi ruşinoasă, plăcându-i să fie uşor bătută cu palma pe spinare. Ori, în acest an, Oaia va beneficia de în mod deosebit de consideraţia prietenilor şi mentorilor săi. În consecinţă, relaţiile sociale, şansele în carieră şi norocul la bani vor străluci. Astrologii chinez spun că Dragonul este un personaj inteligent şi spiritual, dar nu poate avea relaţii romantice cu majoritate celorlalte animale zodiacale. Aşadar, nici Oaia nu va beneficia de multe progrese în relaţiile sale amoroase, căci Dragonul va fi Steaua Siguratică a nativului.

Cariera: Oaia are şanse mai mari de a reuşi în carieră, dacă va lucra alături de colegi sau de partenerii săi. Totuşi, va aper aici Steaua Scandalurilor, ceea ce obligă Oaia să respecte opiniile colegilor de echipă şi să nu se angajeze în contraziceri, certuri sau dispute. Câtă vreme îşi va controla limbajul şi comportamentul, reputaţia va rămâne neştirbită. Aceasta va uşura mult munca nativului Oaie în anul Dragonului.

Banii: Beneficiind de prezenţa Stelelor Norocului şi Fericirii, Oaia va avea succes la bani. Cum şi cariera se arată de bun augur, Oaia se poate bucura de un venit bun şi stabil. Dar, asta nu le dă libertatea de a-şi cheltui banii pe jocuri de noroc, pe loterii, sau să ia parte la investiţii riscante. Pe măsură ce se vor intensifica activităţile sociale, vor creşte şi cheltuielile. Deci, nativul va avea nevoie de o bună administrare şi planificare a bugetului său. Este important pentru Oaie să nu împrumute bani de la nimeni şi să nu împrumute bani la rude, deoarece planează deasupra sa Steaua Scandalurilor.

Dragoste: În acest an, mai mulţi vor fi aceia care vor arăta grijă faţă de nativul Oaie. Deci, relaţiile sale sociale vor fi sub auspicii bune. Oaia care nu are partener(ă) trebuie să iasă mai mult şi mai participativ în societate, având ocazii nenumărate de a-şi face mulţi prieteni noi şi de a-şi găsi perechea. Nativul căsătorit sau aflat într-o relaţie amoroasă trebuie să fie foarte grijuliu. Trebuie făcută mereu o estimare corectă a relaţiei de dragoste şi să nu se formuleze prea multe cereri către partener(ă), doar pentru propriul confort. Altfel, Steaua Singurătăţii îşi va face simţită prezenţa, generând neînţelegeri. Cu alte cuvinte, va fi greu de adâncit o relaţie de de dragoste, deoarece va fi nevoie de eforturi pentru a o menţine la nivelul actual.

Sănătate: Oaia se va bucura de o bună sănătate în acest an. Atâta vreme cât va mânca adecvat, va practica exerciţii de sănătate şi se va odihni cât trebuie, nu ar trebui să aibă probleme majore de sănătate. Dar, făcând parte din loja energetică a PĂMÂNTULUI, trebuie să acorde o atenţie mai mare bolilor gastro-intestinale şi splinei, deşi se va recupera foarte repede graţie Stelei Fericirii – prezentă tot timpul anului.

 

MAIMUŢA

În astrologia chineză, Maimuţa este dominată de energia de METAL. Astfel, PĂMÂNTUL Dragonului – care hrăneşte METALUL – va deveni un bun protector pentru Maimuţă, crescându-i şi rezerva de energie. Între Maimuţă şi Dragon există relaţie de atracţie. Ca atare, Maimuţa va fi avea un an foarte norocos în 2012. Va avea relaţii sociale foarte bune, oportunităţi în carieră, noroc la bani şi în dragoste. Singurul semn nenorocos îl constituie Steaua Tigrului Alb, care apare în zona sănătăţii. Dar, dacă se va îngriji de corpul său, Maimuţa se va bucura de un an minunat.

Cariera: datorită relaţiei bune cu Dragonul, Maimuţa va avea un an cu reuşite în carieră, cu muncă uşoară, fără presiuni şi necazuri. Dezvoltarea oricărei afaceri va fi facilă, cu o bună colaborare cu partenerii. Pe lângă faptul că Maimuţa este un animal isteţ, va mai beneficia şi de prezenţa Stelei Inteligenţei. Maimuţa va fi în măsură să vină cu o mulţime de idei valoroase pentru alţii, să finalizeze angajamente complicate şi să câştige respectul multor oameni. Dar, nu are voie să se îmbete cu succesele sale. Orice manifestare de aroganţă va determina o reacţie de acuzaţie din partea celor din jur şi izolare.

Banii: Bunele relaţii sociale pot conduce la multe oportunităţi de a câştiga bani. În general, Maimuţa va avea un venit fix stabil, dar investiţiile sale se vor arăta rodnice. Dacă are propria afacere, Maimuţa se află în 2012 în poziţia de a o extinde. Dar, orice investiţie mai mare obligă la o planificare atentă şi prudenţă. Orice eroare poate conduce la pierderi foarte mari, datorită Stelei Tigrului Alb, care urmăreşte din umbră Maimuţa pe tot parcursul anului. Prin urmare, nici o greşală nu va rămâne netaxată. Totodată, un câştig mult mai mare, presupune şi lansarea într-o aventură periculoasă. Ca atare, este nevoie de acţiune atentă şi viguroasă, pentru a nu rata ocazia.

Dragoste: Relaţia de dragoste va funcţiona foarte bine în acest an, mai ales în perioada lunii decembrie (luna Şobolanului). O maimuţă fără partener, trebuie să devină mai activă în evenimentele sociale, pentru a-şi găsi perechea sufletului. Dacă există deja o relaţie de dragoste, atunci anul 2012 este cel mai potrivit pentru adâncirea ei, pentru o mai mare apropiere sau chiar o căsătorie. Dar, dacă Maimuţa este deja angajată într-o căsătorie, ea trebuie să fie atentă la cineva care ar încerca să tulbure relaţia romantică dintre soţi. Dacă, totuşi, se întâmplă ceva, Maimuţa trebuie să abordeze cu multă răbdare comunicarea cu partenerul, cu multă înţelegere, pentru a găsi soluţia de îndepărtare a problemelor şi a menţine o căsnicie fericită.

Sănătate: Prezenţa Stelei Tigrului Alb implică riscul unor răniri. Maimuţa este grijulie cu sănătatea sa, ca şi cu cea a membrilor familiei sale. Maimuţele trebuie să evite confruntări fizice, bătăi, sporturi periculoase, sau chiar călătoriile nesigure, pentru a preveni rănirile cu pierderi de sânge. De asemenea, este nevoie de mai multă atenţie la conducerea maşinii. Grija va evita orice pericol. Neglijarea riscurilor va atrage şi necazurile.

 

COCOŞUL

Între Cocoş şi Dragon există o relaţie de atracţie reciprocă. Conform astrologiei chineze, dacă Dragonul conţine energia de PĂMÂNT, Cocoşul conţine METALUL, a cărui „mamă” este PĂMÂNTUL. Astfel, Dargonul de PĂMÂNT joacă rolul de protector al Cocoşului de METAL. Din acest motiv, 2012 va fi un an excelent pentru nativii din zodia Cocoşului. Toate vor fi la înălţime: activităţile sociale, şansele în carieră, norocul la bani şi relaţiile de dragoste. Altfel spus, Cocoşul se poate aştepta ca, în acest an, să aibă prosperitate financiară, o carieră adusă la succese maxime, o bună reputaţie şi fericire în dragoste. Totuşi, trebuie să acorde atenţie siguranţei vieţii sale şi sănătăţii, pentru a preveni accidentele ce sunt mai probabile în anul Dragonului.

Cariera: Un an norocos pentru cariera Cocoşului, îi va aduce un venit stabil şi mulţumitor. Există, pentru Cocoş, Steaua Norocoasă a Dragonului. Ca atare, el va beneficia de mult ajutor de la prieteni, colegii de muncă, mentori sau şefi. Va câştiga încrederea oamenilor din jur şi o bună reputaţie printre clienţii săi. Sunt deschise multe oportunităţi pentru carieră, dar este bine să nu se îmbete cu succesele sale şi să uite de cei din preajma sa. Orice manifestare arogantă va trezi invidia altora şi aceştia îl vor răni, sau îi vor pune piedici. Aroganţa îl poate arunca pe Cocoş într-un colţ întunecos şi îi poate întârzia realizările, sau chiar pune capăt afacerilor de succes.

Banii: Desigur, o carieră frumoasă aduce şi bani mai mulţi, venituri sigure. Asta nu înseamnă că banii vor veni foarte uşor în 2012(totuşi, este un an de criză economică). Cocoşul va trebui să muncească din greu pentru banii săi şi să nu-i risipească la jocuri de noroc, loterie sau pe investiţii riscante. Căci, există şi pentru el acelaşi pericol de a pierde uşor tot ce a câştigat. Oricum, va câştiga mai mulţi bani decât în 2011, dar şi cheltuielile sale vor creşte concomitent. Este indicat să-şi facă planuri precise privind gestionarea şi economisirea banilor, deoarece nu va mai avea astfel de şanse în anii următori.

Dragostea: Deoarece relaţiile sociale ale Cocoşului vor fi foarte bune în acest an, şi cele de dragoste vor avea aceleaşi cote. Dacă nu are o pereche şi îşi doreşte una, Cocoşul are cele mai mari ocazii în 2012. Şansele de a-şi găsi perechea cea mai potrivită sunt maxime acum. Dacă are deja o pereche, atunci anul acesta este cel mai potrivit o logodnă sau căsătorie.. Dacă este căsătorit, Cocoşul se va bucura de toate darurile şi fericirea unei căsnicii frumoase.

Sănătatea: Există, totuşi, o Stea a Adversităţii, care va călca în zona sănătăţii Cocoşului. Problemele ar putea fi din cauza unei boli cronice, sau a unor presiuni din afară, a unei stări depresive mai vechi, unei supărări, iritări sau frustrări. Ca atare, Cocoşul va trebui să-şi acorde mai mult timp pentru relaxare şi odihnă după orele de muncă.Exerciţiile în aer liber vor fi de folos în conservarea sănătăţii. Cocoşul trebuie să aibă grijă că, în cazul său, o deteriorare a sănătăţii, pe fond de oboseală, va presupune un timp mai îndelungat de recuperare. Prin urmare, Cocoşul trebuia să acorde multă grijă sănătăţii sale. Altfel, riscă să rateze marile ocazii din carieră şi şansele de câştiguri, lucruri ce nu se vor mai repeta prea curând.

 

CÂINELE

Câinele şi Dragonul sunt într-o neîmpăcată adversitate. Cum, în 2012, Dragonul este liderul tuturor bătăliilor, el îşi va domina autoritar toţi adversarii. Astfel, Câinele nu trebuie să încerce să-l înfrunte pe Dragon, dacă vrea să nu aibă necazuri mari în acest an. În plus, Câinele se va întâlni şi cu două Stele Nenorocoase. Deci, el nu va avea un an bun, mai ales în ceea ce priveşte sănătatea şi norocul la bani.

Cariera: Preocupat de „lupta” sa cu Dragonul, Câinele nu va avea vreme pentru nişte relaţii favorabile. Ca atare, nu va avea nici un sprijin în munca sa. Se va confruta cu multe obstacole din partea concurenţilor şi clienţilor săi. Va fi nevoie să stea mai retras, să nu se angajeze în contraziceri şi certuri cu colegii sau cu şefii săi. Nu este anul cel mai potrivit pentru a se gândi la schimbarea serviciului sau afacerii. Dar, trebuie să fie foarte atent să comită nici o greşală. Doar aşa, va putea străbate în linşte, pace şi siguranţă acest an ghinionist.

Banii: Anul acesta, Câinele va fi dominat de Steaua Epuizării, în privinţa banilor. Adică, probleme de buget personal. El va fi nevoit să-şi replanifice activităţile şi să-şi reducă dramatic cheltuielile, în favoarea creerii unor fonduri de rezervă. Este bine să nu împrumute bani prietenilor şi nici rudelor. Dacă, în afacerea sa, va semna contracte noi, va fi necesar să citească foarte atent toate prevederile şi clauzele, pentru a-şi proteja interesele. Trebuie să evite orice dispute care ar putea conduce la procese în justiţie, căci îl vor costa foarte mulţi bani. Ar fi bine să se ferească de jocurile de noroc, loterii, investiţii riscante, care îi vor aduce doar pierderi. Să-şi privească atent portofelul şi, astfel, va parcurge liniştit anul acesta greu.

Dragostea: Deranjat de înfruntarea cu Dragonul, Câinele nu va putea întreţine relaţii bune de dragoste. Va fi dominat de oscilaţii emoţionale mari. Relaţiile romantice sunt imprevizibile şi chiar intangibile. Să nu-şi caute sufletul-pereche, pentru că ar putea suferi mari dezamăgiri. Dacă are deja o relaţie amoroasă, atunci va fi nevoie de multă raţiune pentru a stinge orice neînţelegere şi a evita instabilitatea relaţiei. Câinele căsătorit are o sarcină dificilă: deşi aflat sub presiunile problemelor de serviciu şi bani, trebuie să dovedească răbdare faţă de evenimentele casnice, pentru a păstra armonia familiei.

Sănătatea: Anul acesta, Câinele va trebui să aibă grijă nu numai de sănătatea sa, ci şi a celor mai vârstnici din familie. Orice simptome observate pentru sine, sau pentru ceilalţi membri ai familiei, impun un control urgent la medicii de specialitate, existând riscul unor boli mai grave decât ar părea la prima vedere. Există şi posibilitatea unor accidente la sporturi extreme, sau activităţi neobişnuite, sau călătorii aventuroase. În timp ce va conduce în trafic, Câinele nu trebuie să se lase furat de grijile sale şi să se concentreze la drum, pentru că poate să provoace adevărate dezastre prin neglijenţa la volan.

 

PORCUL

În horoscopul chinezesc, Porcul este un animal norocos, iar în anul Dragonului devine şi mai isteţ. În 2012, Porcul va avea presiuni mai mici în carieră, norocul la bani oscilează, relaţiile sale sunt destul de bune. El se va bucura de prezenţa a două Stele Norocoase, astfel încât, atunci când se va confrunta cu dificultăţi, obstacole sau chiar ghinioane, Porcul poate să le depăşească dacă îşi va folosi optimismul, spiritul întreprinzător şi gândirea pozitivă. Dragonul este un animal inteligent şi spiritual, dar nu poate avea relaţii romantice cu nici un alt animal, cu excepţia Porcului. Prin urmare, dacă nativul Porc vrea să-şi găsească o relaţie de dragoste mai strânsă, atunci trebuie să profite din plin de anul Dragonului.

Cariera: Porcul se bucură de un noroc moderat în carieră. El este dominat de energia de APĂ şi, în consecinţă poate fi făcut să dispară de către PĂMÂNTUL Dragonului. Deci, Porcul de APĂ se teme de Dragonul de PĂMÂNT. Asta se traduce prin aceea că Porcul va fi supus unor mici presiuni în munca sa. Prezenţa Stelei Lunii, în acest an, este un semn bun privind relaţiile sale de serviciu sau afaceri. Adică, Porcul va beneficia de ajutorul cuiva ori de câte ori se va găsi în încurcătură. Totuşi, nativul va trebui să se concentreze mai mult asupra muncii sale, căci greşelile de neiertat vor fi în favoarea concurenţei şi îi vor distruge reputaţia. Dezvoltarea carierei va depinde mult de crearea cât mai multor relaţii bune cu diverse persoane. Împărtăşind succesele sale cu alţii, Porcul va reuşi să-şi deschidă mai larg porţile succesului în carieră.

Banii: Norocul la bani este instabil. Va câştiga bani, dar va şi cheltui. Primul pas pe care trebuie să-l facă este să încetinească ritmul investiţiilor şi să se gândească de două ori înainte de se alătura unei noi alianţe în afaceri. Deşi va câştiga mulţi bani anul acesta, el nu se va îmbogăţi pe măsură. Va trebui să-şi asigure un venit cert, fix, înainte să se gândească la noi surse de câştig. Fiind un an de criză financiară, este nevoie de mai multă prudenţă în cheltuieli şi de un bun plan bugetar.

Dragostea: Beneficiind de Steaua Romantismului, Porcul care îşi caută perechea va trebui să se implice în cât mai multe evenimente sociale, căci acolo îl aşteaptă sufletul potrivit. Dacă este deja îndrăgostit, atunci este vremea să se gândească la o logodnă sau căsătorie, căci anuil viitor nu va mai avea aceleaşi ocazii fericite. Porcul căsătorit nu trebuie decât să se bucure de căsnicia sa fericită. Dar, există şi posibilitatea de a găsi o altă persoană atractivă, în afara mariajului. Aceasta îi va creea mari necazuri în căsnicie, anul viitor.

Sănătatea: Este cel mai bun an al Porcului, privind starea sa de sănătate. Dar, este bine să o întreţină prin sport în aer liber şi meditaţie. Să-şi facă periodic toate analizele medicale, pentru a evita riscurile ce derivă din anul Dragonului.

 

ŞOBOLANUL

În anul 2012, soarta Şobolanului este una în limite normale. Nici nu vor fi lucruri extraordinar de bune, dar nici finaluri triste. Şobolanul este asociat cu energia de APĂ. Întâlnirea sa cu Dragonul de PĂMÂNT, este ca şi aceea a unei ape stopată de un dig. Deci, nu vom vedea realizări deosebite în acest an, dar nici necazuri legate de carieră, bani sau dragoste. Cu alte cuvinte, Şobolanul ar putea să aibă relizări sub aşteptările sale. Dar, este mai bine să nu-şi propună obiective prea înalte, pentru a nu fi dezamăgit.

Cariera: Dragonul poate fi un bun sfătuitor pentru Şobolan, oferindu-i mai multă înţelepciune. 2012 poate fi o ocazie pentru Şobolan să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu în mod deplin şi corect, dar fără performanţe deosebite. Îşi va câştiga aprecierile şefilor. Având relaţii bune cu cei din preajma sa, Şobolanul poate primi sprijin şi ajutor de la aceştia. Este posibil să apară brusc nişte oportunităţi de avansare şi poate căpăta satisfacţie din munca în echipă. Şobolanul nu va fi observat de lume, fiind „mascat” de digul Dragonului, aşaîncât el trebuie să-şi împartă încrederea cu colegii de echipă pentru a menţine bunele relaţii. Altfel, riscă să piardă orice sprijin.

Banii: Norocul la bani nu este extraordinar, dar este constant. Şobolanul va fi, în acest an, preocupat de viaţa socială şi, atât el va cheltui bani pentru prieteni, cât şi prietenii îl vor ajuta să câştige mai mult. Dacă în harta astrologică a Şobolanului va fi mai puţină APĂ, atunci prietenii îl vor ajuta cu sfaturi utile pentru câştiguri sau privitoare la investiţiile sale. Norocul la bani este mai mare decât se aşteaptă Şobolanul. Dar, dacă va câştiga mai mult, s-ar putea ca prietenii să-i ceară ajutor financiar. Dacă Şobolanul va fi tentat să cheltuie mai mulţi bani, Dragonul îl va opri. El trebuie să se gândească la investiţii pe termen lung. O afacere riscantă, pe termen scurt, nu-i va aduce rezultate satisfăcătoare.

Dragostea: Şobolanul se înţelege bine cu Dragonul, astfel că evoluţia sa în plan sentimental va fi destul de calmă, în 2012. Este momentul favorabil pentru a găsi persoana potrivită şi a iniţia o căsătorie. Şobolanul căsătorit va avea împreună cu perechea sa amintir frumoase despre acest an. Dragonul mai constituie şi o Stea Inteligentă, pentru Şobolan şi are nevoie, câteodată de clipe liniştite fără a se mai concentra asupra dragostei. Prin urmare, este posibil ca partenerul/partenera Şobolanului să- şi petreacă prea mult timp cu munca şi mai puţin cu romantismele. Aceasta cere Şobolanului multă răbdare, căci clipele romantice vor veni la momentul cuvenit.

Sănătatea: Şobolanul n-ar trebui să aibă probleme majore cu sănătatea în 2012. Totuşi, deoarece Dragonul conţine şi energia de APĂ, Şobolanul trebuie să se îngrijească mai atent de sistemul său cardiovascular, ca şi de rinichi. Exerciţiul fizic raţional şi regulat i-ar pute fi de mare folos.

 

BOUL

Boul este un animal care trăieşte pe câmp., în vreme ce Dragonul este o creatură a cerului. De aceea, se spune că Boul şi Dragonul nu se prea cunosc unul cu celălalt. Ca atare, întâlnirea lor creează conflicte minore. Ceea ce înseamnă că anul 2012 va aduce unele mici probleme în relaţiile sociale ale nativului din zodia Boului. Altfel, acesta este un an destul de bun pentru Bou, fără să ne aşteptăm la ceva spectaculos. Totuşi, se pot prevedea unele probleme legate de carieră, sau de investiţiile financiare. Există, însă şi şansa de a apare un ajutor neaşteptat care să îndepărteze orice obstacol. Dar, cea mai bună cale de a evita neplăcerile este aceea ca Boul să se ferească să se lase încolţit de necazuri. Sa fie, deci, prudent. Această precauţie, alături de o atitudine prin care să se evite orice conflicte cu alte persoane ar oferi Boului posibilitatea de a parcurge anul Dragonului în linişte.

Cariera: Micile conflicte dintre Dragon şi Bou pot face ca Dragonul să-i risipească pe prietenii şi susţinătorii Boului. Aceasta ar putea face ca nativii să-şi piardă suportul în dezvoltarea carierei lor. Chiar dacă prietenii ar încerca să-i ajute, ei nu vor avea destulă energie pentru a-i ajuta pe nativii din Bou să iasă învingători din competiţie. Cu alte cuvinte, Boul nu trebuie să fie prea insistent în munca sa, ci doar să-şi împlinească sarcinile curente, evitând orice scandaluri sau neînţelegeri. Şansele de câştig vor rezulta din greşelile celorlalţi. Nu trebuie ignorate nici ocaziile favorabile. Ele trebuie identificate şi fructificate. Altfel, orice aşteptări se vor prăbuşi.

Banii: În zona banilor, apare anul acesta o Stea Nenorocoasă, care dă un semnal important că nu este momentul investiţiilor riscante. Cel mai bun lucru este o urmărire atentă a bugetuluidin acest an şi mai ales a cheltuielilor. Nu este indicat Boului să împrumute bani nici prietenilor, nici rudelor. Dar şi lăcomia la bani poate conduce la pierderi mari. Trebuie respinsă orice sumă de bani ce ar veni în mod ilegal, căci pericolul confruntării cu legea este mult mai mare acum. Prin urmare, norocul la bani al Boului este sub medie, în 2012, dar se poate obţine un venit constant, câtă vreme nativul îşi face munca foarte bine.

Dragostea: Între Dragon şi Bou nu este loc pentru romantism. Aşadar, Boul va trebui să aştepte până anul viitor, la acest capitol. Cei care sunt deja într-o relaţie de dragoste trebuie să ocolească atent orice mică ceartă inutilă şi să cultive relaţia cu delicateţe şi răbdare. Totuşi, bărbaţii din zodia Boului sunt mai norocoşi în dragoste în anul Dragonului. Aşa că, bărbatul va putea să adâncească o relaţie deja începută.Pentru femeile Bou, relaţia de dragoste este una corectă, dar care nu trebuie zdruncinată câtuşi de puţin, căci iubiţii lor nu sunt pregătiţi pentru aşa ceva.

Sănătatea: Este mică probabilitatea ca Dragonul şi Boul să se rănească reciproc. Boul, însă,ar putea avea ceva probleme în plan emoţional. Ca atare, ne putem aştepta la mici probleme de sănătate legate de ficat, sau splină provocate de unele stări psihice, dar nu vor fi foarte serioase. Câtă vreme Boul îşi va aloca timp pentru a practica regulat exerciţii de întreţinere, pentrz relaxare şi odihnă, el va rămâne sănătos.

 

TIGRUL

Tigrul este un animal înfricoşător, trăind pe pământ. În timp ce Dragonul este creatura puternică a  cerului. Când se întâlnesc, se iscă o luptă asurzitoare. Tigrul conţine mai multă energie de LEMN. Dragonul conţine mai multă energie de PĂMÂNT. Iar aceste două elemente se află în opoziţie, ceea ce sugerează o ciocnire şi mai puternică. Prin urmare, nativii din zodia Tigrului vor avea un an 2012 foarte aglomerat cu treburi, gălăgios şi plin de provocări. Tigrul trebuie să-şi tempereze reacţiile şi să evite confruntările inutile. Norocul la bani oscilează de la o extremă al alta. Nativul nu treuie să încerce nici o investiţie cu risc. Ocaziile mei bune pentru afaceri se vor găsi în alte părţi decât în propriul oraş, aşa că Tigrul va călători mai mult în anul Dragonului. Dar, pe timpul călătoriilor sale, nativul trebuie să aibă mai multă grijă de sănătatea sa, ca şi de siguranţa sa.

Cariera: Aici apare una din Stelele Nenorocoase ale anului Dragonului, semn rău pentru cariera Tigrului. Obstacolele şi ghinioanele vor apare frecvent în carieranativului, de-a lungul anului Dragonului. E nevoie de calm, de a urma regulile stabilite şi de a exclude orice scandal. Altfel, pot apare plângeri din partea şefului, colegilor, sau clienţilor, care ar avea un puternic impact în viitorul carierei nativului. Neplăcut pentru Tigru este faptul că va trebui să fie mereu în stare de alertă pentru a preîntâmpina evenimente neprevăzute. Cu alte cuvinte, Tigrul va consuma foarte multă energie şi nu va câştiga mai nimic. Singurul lucru pe acre îl au în comun Dragonul şi Tigrul este LEMNUL. Aşaîncât, activităţi precum literatura(creaţii literare sau critică literară), cultura, creativitatea, inspiraţia artistică, având natură de LEMN, au mai mari şanse de a pune în evidenţă talentul nativului şi, astfel, ocaziile de a fi angajat în posturi bune sunt foarte mari anul acesta.

Banii: Evident, în acest context, nici banii nu vor fi în sacul cu noroc al Tigrului. Un salariu fix lunar ar fi binevenit, dar ar asigura o creştere a rezervelor. Dacă este vorba de un venit din afaceri proprii, din comisioane, comerţ sau investiţii, atunci există şanse de îmbogăţire, dar nu explozivă.Norocul la bani va oscila de la o extremă la alta. Tigrul trebuie să-şi câştige banii exclusiv prin canale proprii. Orice dispută privind afacerea personală poate fi declanşarea unei grave crize financiare.

Dragostea: Nu se întrevede nici o Stea a Romantismului în acest an, pentru Tigru. Cel ce-şi caută un suflet pereche, va avea mari dificultăţi. Cel ce este deja îndrăgostit trebuie să fie foarte atent la ce vorbeşte şi cum se comportă, pentru a preveni scandaluri şi despărţiri. Este o mare probabilitate de a exista o a treia persoană implicată în relaţia Tigrului. Nativul căsătorit trebuie să evite orice neînţelegere şi ceartă fără motive serioase. Altfel, se va institui un lung şi distrugător „război rece”, afectând calitatea vieţii casnice pe termen lung.

Sănătatea: În anul Dragonului, Tigrul trebuie să dispună de multă energie.Dar, apare o Stea Nenorocoasă legată de sănătate. De aceea, Tigrul trebuie să-şi monitorizeze propria stare de sănătate, ca şi a membrilor familiei sale, mai ales a celor vârstnici. Nativul mai trebuie să acorde mare atenţie la ceea ce mănâncă şi la alegerea destinaţiilor către care se îndreaptă. Ori de câte ori va aborda un sport periculos precum alpinismul, cursele de maşini, scufundările, schiatul, nataţia sau chiar călătoriile, Tigrul trebuie să-şi ia măsurile de precauţie adecvate. Membrii mai vârstnici ai familiei Tigrului trebuie convinşi să-şi controleze starea de sănătate mai atent în anul Dragonului.

 

IEPURELE

În aparenţă, Iepurele şi Dragonul se pot înţelege foarte bine. Dragonul ştie cum să se acomodeze cu Iepurele, deoarece există o oarecare atracţie între cele două zodii. Ca atare, Iepurele va avea în 2012 bune relaţii sociale. Totuşi, Dragonul şi Iepurele pot avea nişte dispute ascunse, subtile. Aceasta s-ar traduce prin nişte proaste relaţii îăn familie. Conform astrologiei chineze, Iepurele conţine energie de LEMN, iar Dragonul energie de PĂMÂNT. Ori, aceste două elemente se află în opoziţie. Înţelegem de aici că Iepurele va ofensa Dragonul chiar în anul acestuia şi, drept urmare, Dragonul va aduce oameni care să atace Iepurele. Din fericire, există anul acesta o Stea Norocoasă care va face ca atunci când Iepurele va fi la ananghie, să-i apară în preajmă persoane care îi vor sări în ajutor.

Carieră: Este un an în care Iepurele nu va avea probleme cu acest aspect. Relaţiile de afaceri vor fi bune, dar s-ar putea să apară în preajmă cineva care să invidieze situaţia Iepurelui şi să încerce să distrugă oportunităţile de a primi un serviciu bun. Deci, nativul nu trebuie să se aştepte la realizări grozave în carieră, anul acesta. Iepurele trebuie să se ferească de persoanele ticăloase, să nu intre în dispute cu acestea. În schimb, este bine să cultive cât mai multe relaţii de prietenie. La nevoie, prietenii vor ridica glasul în favoarea Iepurelui.

Banii: Nu există semne că în 2012 Iepurele ar avea ceva noroc la bani mai mulţi. Câtă vreme nativul îşi va păstra serviciul, va putea să se bazeze pe un salariu constant. În aceste condiţii, nativul nu se poate gândi la jocuri de noroc, loterie sau investiţii riscante. Şansele de pierderi de bani sunt mai mari de 50%. Iepurele nu trebuie să împrumute bani de la alţii  şi nici să împrumute bani rudelor. Semnele astrologice indică pericolul unor certuri şi chiar al intervenţiei justiţiei.

Dragostea:Anul Dragonului este bun pentru stabilirea unor relaţii sociale. Dar, când vine vorba de dragoste, apare un semn de separaţie între Dragon şi Iepure. Asta înseamnă că iepurele poate avea o ruptură dură în timpul în care încearcă să dezvolte o relaţie romantică. Un Iepure singuratic are şanse mari de a-şi găsi o pereche potrivită, dar nu trebuie să forţeze relaţia înainte de a se asigura că nu există nic o neînţelegere în comunicarea cu partenerul/partenera. Nativul care este deja îndrăgostit trebuie să dovedească mai multă consideraţie pentru perechea sa. Orice neîncredere nejustificată, sau subiect de ceartă poate ruina relaţia.

Sănătatea: Nu sunt semne extraordinare de noroc în acest an. Există, însă semne de slăbire a sănătăţii. Un sistem emoţional labil poate scurge de energie Iepurele, semnalând instalarea tacită şi vicleană a unei boli. Dacă acest lucru se întâmplă,  atunci recuperarea va lua mult timp. De aceea, nativul va trebui să-şi respecte mesele regulate, să nu se suprasolicite la muncă şi să se culce devreme. Este nevoie de timpul adecvat acordat somnului , odihnei, dar şi exerciţiilor de întreţinere a sănătăţii. Acestea vor asigura Iepurelui o sănătate excelentă în anul Dragonului.

No Comments Yet.

Leave a comment