ALCHIMIA SUFLETULUI DE CRISTAL – STAGIUL DE IARNĂ QITAKY-QIGONG, PE TRANSFĂGĂRĂŞAN

În contextul vremurilor tulburi pe care le trăim încă din primăvara anului 2020, o privire asupra stării majorității oamenilor de pe Terra ne relevă o ”invazie” de depresii, anxietăți, atacuri de panică, psihoze etc., care ne dau fiori. Ne gândim la schimbările majore petrecute în viața întregii omeniri, atât în relațiile familiale, cât și în cele dintre prieteni, colegi de serviciu, parteneri de afaceri, între șefi și subalterni. Dar, cu atât mai mult în ceea ce privește perspectivele – destul de sumbre! - ale economiei mondiale. La acestea se adaugă stresul războiului din Ucraina, cu proiecția înfricoșătoare a extinderii la nivel mondial. Toate acestea constituie tot atâtea motive de slăbire a capacității de apărare a organismului în fața diverșilor factori patogeni – exogeni și endogeni – atrăgând o creștere semnificativă a riscurilor de îmbolnăvire.

O explicație simplă a modului prin care acești factori de stres acționează împotriva noastră este faptul că ei determină o creștere masivă a acidității din organism. Ori, acest mediu acid favorizează dezvoltarea unor celule tumorale, a infecțiilor fungice precum și a unui număr tot mai mare de viruși. Pe de altă parte, încercarea organismului uman de a neutraliza aciditatea face ca acesta să apeleze la utilizarea mai multor minerale existente în structura sa, în detrimentul altor funcții importante pe care acestea le asigură în mod normal. Astfel, scade substanțial imunitatea, sub toate aspectele sale.

De asemenea, asaltați de știri înfricoșătoare permanente – asigurate cu stoicism de mass-media – foarte mulți sunt aceia care cedează psihic, căzând pradă scenariilor sumbre, generatoare de sindrom anxios-depresiv, de temeri exagerate, de paranoia dar și de alte manifestări de tulburări mintale și de comportament. Acestea sunt informații care se acumulează în mod constant în apa pe care trebuie să o consumăm zilnic și care este strict necesară pentru procesul de reproducere a tuturor celulelor corpului. Este lesne de înțeles că fiecare celulă va primi aceste informații și va fi influențată în modalitatea sa de a se reproduce. Astfel, putem să luăm în calcul nu numai facilitarea infectării cu orice virus, ci și apariția simultană a altor afecțiuni.

Nu putem neglija nici efectele schimbărilor climatice, fenomenele meteo extreme, care suplimentează anxietăţile multor oameni.

Avem, așadar, nevoie de mijloace prin care să ne lepădăm de efectele acestor criminale surse de îmbolnăvire. Școala QITAKY-QIGONG propune tuturor celor interesați să realizeze acest lucru, să-și consolideze sănătatea psihică și fizică prin tradiţionalul şi minunatul CANTONAMENT DE IARNĂ de la VALEA cu PEȘTI, hotel situat pe drumul Transfăgărășanului.

Amplasat la 38 km de Curtea de Argeș și la 9 km de barajul lacului Vidraru, hotelul de 4 stele ”Valea cu Pești” ne oferă cadrul excelent pentru a ne menține sănătoși la minte, trup și spirit. Pe lângă peisajul încântător pe care îl oferă din aproape toate camerele sale – se poate vedea o panoramă care cuprinde barajul hidrocentralei Vidraru, lacul de acumulare și până la vârful Bâlea – poziționarea hotelului este într-o zonă binecuvântată cu o abundență de energie benefică, regeneratoare. Ceea ce ne oferă șansa de a absorbi din plin cele mai naturale și bogate informații de calm interior, de optimism și forță de a învinge orice greutăți, orice atac patogen, practicând exercițiile de Qigong exclusiv ale școlii noastre - QITYAKY®.

Pentru cei care nu au mai cunoscut experiența QITAKY®, este bine să știe că stilul nostru de Qigong este validat din 1998 de către ”Federația Mondială de Qigong” (cu sediul în San Francisco, SUA), de către ”Forumul Mondial de Qigong , Medicină Tradițională, Arte Marțiale, Yi Qing și Feng Shui” din Japonia, precum și de ”Asociația Nord-Americană de Qigong” (Canada). Valorile de recuperare și întreținere a sănătății au fost recunoscute și de Organizația Mondială de Medicină Naturală(WONM) cu sediul în Toronto (Canada).

Cei care au mai participat la cantonamentele noastre de început de an, la ”Valea cu Pești” - pe care le facem de 29 de ani! - au rămas cu amintiri minunate, de neșters.

Mulți au crezut că exageram atunci când afirmam că liniștea monumentală a locului este atât de profundă, încât atunci ”când ninge, poți să asculți fulgul de nea așezându-se pe creanga de brad”. Dar, s-au convins că nu am greșit câtuși de puțin.

Tot în acest cadru minunat, la 32 km mai încolo, pe Transfăgărășan, către vârful Bâlea, ne regăsim și pacea și forța spirituală la Mănăstirea cu hramul Sfântului Prooroc Ilie, de la Piscul Negru, unde nu ratăm niciodată frumoasa sărbătoare a botezului Mântuitorului – Boboteaza. Prețuind și arătând multă iubire față de grupul QITAKY, Părintele Stareț Nicodim ne onorează cu un praznic călugăresc, imediat după slujbă, completându-ne bucuria de a asista la o ceremonie pe malul râului și la întrecerea unor curajoși și credincioși drumari, care plonjează în apa extrem de rece a râului pentru a recupera crucea aruncată de Părinte.

Este ușor de înțeles că vă invităm să vă bucurați de această terapie completă și înălțătoare a trupului și a sufletului la cantonamentul nostru din perioada 3 – 10 Ianuarie, 2024.

Vom fi cazați în superbe camere – cu tot confortul – în Hotelul ”Valea cu Pești”, care ne va asigura și toate cele 3 mese zilnice la tarifele următoare:

  • - camera dublă (2 pers) = 750 lei/cam dublă/zi - cazare cu pensiune completă
  • - camera single (1 pers) = 570 lei/cam single/zi - cazare cu pensiune completă
  • - garsonieră (2 pers) = 780 lei/garsoniera/zi - cazare cu pensiune completă
  • - apartament (2 pers) = 800 lei/apart/zi - cazare cu pensiune completă

Suplimente pentru copii:

  • copii sub 14 ani = 230 lei/zi/loc suplimentar - cazare cu pensiune completă
  • copii peste 14 ani = 290 lei/zi/loc suplimentar - cazare cu pensiune completă

Aceste plăți se pot face direct la recepția hotelului inclusiv cu card, precum şi cu tichete de vacanţă sau în numerar la hotel.

Taxa de participare la programul nostru de Qigong (antrenamente dimineața și seara) este, la fel ca și în ultimii 5 ani: 450 lei/pers/sejur, indiferent de perioada de participare. Veți primi și bonus câteva seminarii – informații inedite, explicații, vizionări de filme documentare - înaintea prânzului.

Proramul de activitate:

7.00 ………….antrenament de dimineață(în sală);

8.30 …………..mic dejun;

10.30 …………antrenament afară(taijiquan + culegere energie de la copaci, pe malul lacului)

12.00 …………seminar teoretic, o dată la 2 zile;

18.30 …………antrenament de seară(în sală).

Rezervările de camere se pot face direct prin e-mail: valeacupesti@gmail.com, cu precizarea că faceți parte din Grupul QITAKY, precum și cu formularea de genul: doresc rezervarea camerei nr. X, sau doresc rezevarea unei camere duble, la etajul Y, cu vedere spre lacul Vidraru… Imediat după obținerea rezervării, anunțați-ne prin telefon/SMS/Whatsapp/e-mail, pentru a avea evidența participanților.

Astfel, vă oferim ca termen final de înscrieri date de 15 decembrie 2023. Dar, cu cât veți face rezervările mai repede, cu atât veți crește șansele de a obține o cameră cu vedere către lac.

Înscrierile se fac la sediul cabinetului nostru din str. Iuliu Barasch nr.12, ap.1, interfon 1, sector 3, tel. 0723 651 153, sau 0744 985 996. La înscriere se va achita taxa de participare. Aceasta poate fi plătită și prin transfer bancar către SC QITAKY-QIGONG SRL, la ING Bank, Agenția 5516 Coposu, București, cod IBAN : RO89INGB 0000 9999 0638 7438.

Transportul se face cu mijloace proprii. Dacă se alcătuiește un grup de minimum 12 persoane, putem închiria un microbuz care să asigure transport dus-întors.

Vă așteptăm cu drag și cu farmecul aerului proaspăt al Transfăgărășanului.

Adrian FLOREA

MARE MAESTRU INTERNAȚIONAL DE QIGONG

SIFU 2 QIGONG ȘI MEDICINĂ TRADIȚIONALĂ(Academia Nord-Americană de Qigong)

SPECIALIST MEDICINĂ TRADIȚIONALĂ CHINEZĂ

SPECIALIST NUTRIȚIE ȘI DIETOTERAPIE CHINEZĂ

DOCTOR MEDICINĂ NATURALĂ(World Organization for Natural Medicine – WONM)

DOCTOR SERVICII UMANITARE(WONM)

MAESTRU FENG SHUI

MAESTRU ARTE MARȚIALE

No Comments Yet.

Leave a comment