Cand frigul iernii isi face de cap

De fiecare data când se instaleaza iarna, vrând-nevrând - dincolo de frumusetea imaculatei zapezi si a sporturilor de iarna - se profileaza în mintea nostra si spectrul trist al guturaiului, tusei si discomfortului teribil provocat de pleiada de afectiuni respiratorii. Desigur, daca memoria nu pierde aceasta informatie, lucrul cel mai întelept ar fi acela de a încerca sa prevenim aparitia acestor necazuri.

Medicina traditionala chineza va recomanda sa preveniti tusea magaresca sau convulsiva consumând Apa de Usturoi : o capatâna de usturoi (de cca 60 gr) se striveste si tine în apa timp de 10 ore ; apoi se strecoara si se adauga o lingura de zahar. Copiii sub 5 ani vor înghiti câte o lingurita si jumatate de zeama, de 3 ori pe zi, înainte de mese. Adultii vor lua - în acelasi ritm - câte 3 lingurite de Apa de Usturoi. Daca trebuie sa tratati o astfel de tuse, deja declansata, atunci dozele de mai sus vor fi administrate la fiecare 2 ore. Efectul cel mai vizibil este la copiii de pâna la 15 ani.

Este suficient sa simtiti simptomele - deja cunoscute, din experientele anterioare - ale unei faringo-laringite, ca sa rectionati rapid pri tehnica Celor doua lingurite fierbinti : puneti doua lingurite de metal în apa clocotita. Dupa 2-3 minute luati una din lingurite si atingeti scurt si repetat cu dosul ei zona dintre degetul gros si cel aratattor al mâinii stângi. Când lingurita se raceste, puneti-o la loc în apa si luati-o pe cealalta pentru a repeta tehnica si la mâna dreapta. Repetati tehnica de 3 ori la fiecare mâna.

În bronsitele acute, Supa de Lemn Dulce este solutia foarte simpla, în vreme ce bronsita cronica se poate trata consumând o data pe saptamâna (timp de 3 saptamâni) Pui umplut cu Grapefruit. Se curata de coaja un grapefruit si se introduce în puiul eviscerat ; apoi, se pune la gatit pe abur. Se consuma si carnea de pui si sosul rezultat. Daca sunteti sclavii cafelei, puteti trata bronsita cronicizata cu o fiertura din 250 ml apa în care se pun 10 boabe de cafea prajite.

O boala, din nefericire, destul de des întâlnita este si bronsiectazia. Bolnavul are bronhiile foarte dilatate, dese pusee infectioase cu expectoratie purulenta,febra si hemoptizii (scuipa sânge). Medicinaalopata nu acorda sanse mari de vindecare unui astfel de bolnav. În medicina chineza, exista tratamentul cu frunze de mustar conservate în saramura. Se fierb 5 gr de frunze, împreuna cu 10 gr seminte prajite de ridichi, 5 gr coaja uscata de portocala si 5 gr de lemn dulce în 250 ml apa. Se bea acest decoct de 2-3 ori pe zi. Cu acest preparat tratati si laringita.

Când tusea devine persistenta si va aduce la congestionarea fetei si chiar voma, atunci va puteti usura situatia tot cu ajutorul usturoiului. O capatâna de usturoi pisat se amesteca bine cu o lingura de zahar si se pune într-un vas de ceramica (sau sticla termorezistenta) cu 250 ml apa. Vasul se pune în interiorul altuia, în care fierbe apa, si se acopera, lasând sa fiarba timp de 20 minute. Dupa fierbere, se strecoara bine si se împarte zeama obtinuta în trei parti egale. Se beau cele trei portii la intervale de cinci ore.

Sigur ca retete sunt înca multe. Deocamdata, însa, ne oprrim aici. Succes !

No Comments Yet.

Leave a comment