CRĂCIUNUL și QIGONG-ul

Nu de mult, scriam într-un articol - dedicat părintelui Gheorghe Pandelică - despre episodul în care o ascultătoare a emisiunilor mele "Lecția de Qigong", de la radio UNIPLUS mă întreba cum se poate împăca un practicant de Qigong aparținând cultului creștin cu o disciplină de origine budhistă. Iată, a venit vremea să mai explic o dată că nu există nici o barieră între această artă/știință milenară orientală - născută înaintea religiei budhiste - și orice altă religie de pe Pământ.

Vechii șamani ai vremurilor imemoriale, dotați cu simțuri mult mai dezvoltate decât semenii lor au fost precursorii "artei manipulării energiilor subtile". Mult mai înțelepți decât co-tribalii lor, șamanii au înțeles repede că harul lor, cultivat la performanțe maxime, putea să devină un pericol pentru cei neinițiați, dacă ar fi fost transmis unor oameni cu moralitate îndoielnică, dornici de putere și control total asupra celor din jur. Din aceste motive, Marii Maeștri au ales să selecționeze viitorii urmași și pe criterii spirituale. Ei au realizat că doar un spirit evoluat prin credință adâncă - într-un sistem religios sau altul - putea fi un cert și loial continuator al școlii secrete de Qigong.  Cu alte cuvinte, un adevărat practicant de Qigong nu trebuie să fie neapărat un religionar budhist. Ci, poate aparține oricărui sistem religios. Astfel, arta Qigong a căpătat universalitate, demonstrând lumii că , de fapt, Universul nu este decât Dumnezeu Însuși, Cel Unic și Atotcuprinzător; că Unicitatea Marelui Creator este dovedită de unicitatea fiecărei Legi Fundamentale, dintre cele care guvernează Universul. Adică, peste tot în Univers, legile sunt aceleași și nu diferă decât modul de exprimare a lor.

Așadar, un bun creștin poate fi un practicant de Qigong la fel de bun ca și un bun musulman, ca și un bun mozaic, ca și un bun budhist, ca și..., ca și...

Se întâmplă, însă, un lucru interesant. Creștinii sunt răspândiți aproape pretutindeni în lume - cu o densitate mai mare, sau mai mică - și toți au gânduri frumoase privitoare la una din cele mai mari sărbători: cea a nașterii Mântuitorului Iisus Hristos - Crăciunul. Mulți sunt habotnici și respectă cu sfințenie postul de 7 săptămâni dinaintea sărbătorii. Spiritul pios al fiecărui creștin habotnic se însumează cu al celorlalți, dând o rezultantă uriașă ce se manifestă subtil, dar puternic, în mediu. Mai sunt și destui creștini care nu se dedică strict preceptelor religiei, ignorând alimentația de post. Și, totuși, aceștia creează o masă imensă a celor care gândesc cu bucurie și nerăbdare la praznicul Crăciunului, la darurile pe care le vor primi, sau le vor face celor dragi, la distracțiile din zilele vacanței aferente sărbătorii. Și aceștia devin o "armată" puternică a gândurilor pozitive, optimiste și chiar filantropice.

Dacă vom însuma rezultanta habotnicilor cu aceea a non-habotnicilor vom vedea că, în această minunată perioadă a Postului Crăciunului, planeta noastră este dominată de o imensitate de energii purtătoare de informații pline de iubire, dăruire, toleranță, iertare și împăcare. Nu trebuie decât să știm să ne folosim, cu înțelepciune și credință, de acest Mare Dar Divin și să ne adâncim în cunoașterea minunatei "arte a gestionării energiei vitale Qi".

Acestea sunt motivele pentru care vă invităm din tot sufletul nostru de creștini, la noul curs de inițiere în Qigong din săpămâna 5 - 10 Decembrie, 2011!!!

Performanțele cursanților - chiar dacă nu sunt creștini! - vor apare mult mai repede și mai pregnant, în această săptămână. Iar, bucuriile adânci, spirituale se vor ivi în toată plenitudinea lor.

Vă așteptăm la înscrieri la unul din telefoanele: 0726 725 035, 0726 107 376, sau 0764 978 700. Tot aici veți putea cere detalii suplimentare. Caută și la rubrica Calendar→Cursuri.

ȘCOALA QITAKY®-QIGONG

No Comments Yet.

Leave a comment