CURS DE INIȚIERE QITAKY-QIGONG – ONLINE, 9 noiembrie

Pandemia ne-a făcut pe toți locuitorii planetei să ne depărtăm de viața normală. Ne-a distanțat pe unii de alții, i-a adus pe mulți în depresii profunde și anxietăți, a dezvoltat multă agresivitate și comportamente stranii. Ne-a făcut să ne schimbăm conceptul de vacanțe și evadări în libertate și în mijlocul naturii. Ne-a făcut să tânjim după petrecerile cu mulți prieteni în baruri, restaurante și discoteci, sau la marile evenimente culturale.


Totodată, ne-a întors fața către cititul cărților, studierea unor lucruri care, altădată nu ne interesau. Ne-a stimulat creativitatea, ingeniozitatea. Ne-a îndreptat mai mult către credințele religioase și ne-a deschis ochii către iubirea de oameni și de viața socială pașnică și educativă.
Cu toate cele rele și cele bune ale sale, pandemia ne-a adus schmbări importante în gândirea despre viață, despre noi înșine, despre ceilalți, despre relația noastră cu Universul, cu Divinitatea, dar și despre teama de un viitor tulbure, dominat de incertitudini, de teorii conspiraționiste, ca și despre încrederea într-un sistem sanitar care se dovedește incapabil să facă față asaltului numărului mare de infectați adăugați celor cu alte morbidități – actualmente, aproape ignorate în favoarea COVID-19.
Confuzia, deruta, incertitudinea și temerile față de ceea ce ne așteaptă în viitorul apropiat fac ca imunitatea multor oameni să scadă dramatic, sporind semnificativ numărul victimelor contaminării cu acest pervers și versatil virus.


Vă propun o cale de a face față cu succes la atacul parșiv și invizibil al acestui virus gripal: aplicarea unor străvechi tehnici chinezești naturale de întărire a imunității. Este vorba de o disciplină veche de peste 8000 de ani, timp care a fost suficient pentru a-i verifica eficiența și de a o îmbogăți cu noi și noi descoperirii: QIGONG.


Vorbind despre subiectul fierbinte al acestei perioade – epidemia cu coronavirus – trebuie să remarc că istoria nu a consemnat, în ultimele 7-8 milenii epidemii majore în China. Cercetătorii europeni au stabilit că epidemia de ciumă din Europa și-a avut originile în celebrul Drum al Mătăsii, calea pe care negustorii chinezi aduceau în Sudul Europei, ca și în Africa de Est, mărfurile lor atât de prețioase. Acest lucru se petrecea în 1350, când s-a declanșat epidemia în mai multe țări europene. În mod ciudat, nu există nici o cronică în China care să ateste ciuma ca sursă a morții mai multor chinezi. Abia în 1957, gripa asiatică, declanșată în Hong Kong (aflat, atunci, sub controlul Marii Britanii!) a pătruns în lumea occidentală. Atunci, virusul H3N2 a făcut 14000 de victime în Marea Britanie și, în anul următor, încă 1,1 milioane de persoane din SUA și restul lumii. Chiar dacă putem crede că autoritățile comuniste chineze nu au raportat corect numărul cazurilor generate de acest virus, de SARS(2002), prrecum și de COVID-19, trebuie să remarcăm că, până la instaurarea acestui regim, nu au existat consemnări de nici un fel care să confirme epidemii grave pe teritoriul populat cu peste un miliard de oameni.
Care ar putea fi explicația?
Se știe că încă de acum circa 5000 de ani, medicii tradiționaliști chinezi – împinși de condiția impusă de un rege priceput, care le acorda facilități și indemnizații numai dacă oamenii din zona lor de activitate rămâneau sănătoși(!!!), adică ”medicină profilactică” - i-au învățat pe oamenii simpli cum să mănânce și cum să practice anumite exerciții de întreținere a sănătății. Acestea au devenit o tradiție, respectată și astăzi de cei mai mulți chinezi. În fiecare dimineață, la ora 6.00, vom vedea fermecătoarele lor parcuri invadate de o mulțime de persoane care se ocupă de conservarea și consolidarea sănătății lor, înainte de a pleca la muncă.


Eu vă propun să vă inițiați în cele mai avansate tehnici reunite în disciplina QIGONG, cu mențiunea că am creat exerciții și o abordare care să poată fi la îndemâna non-asiaticilor – ținând seama de diferențele de stil de viață și de concepte. Luând tot ceea ce este mai valoros din Qigong-ul străvechi chinezesc, am adăugat tehnici noi care s-au dovedit eficiente și au fost validate cu entuziasm și respect de cei mai Mari Maeștri de Qigong din lume. Așa au devenit cunoscuți românii, din 1998, drept practicanți ai stilului QITAKY®,, al cărui fondator sunt subsemnatul. Stilul a fost identificat și înregistrat de către Federația Mondială de Qigong(San Francisco, SUA) și Forumul Mondial de Qigong(Tokyo, Japonia), ca fiind un stil original și valoros.


Așadar, vă invit la o nouă ediție a CURSULUI de INIȚIERE în QITAKY-QIGONG, începând cu 9 noiembrie, 2020. Cursul durează 6 zile consecutiv. Programul de desfășurare va fi astfel:
Luni…Vineri - 18.30 – 21.30
Sâmbătă - 9.30. - 12.30.
Înscrierile se pot face prin telefon, la unul din numerele:
0744 985 006
0722 243 008
0723 651 153
sau prin e-mail la adresa noastră qitaky@gmail.com

Taxa de participare este de 550 RON/pers și poate fi achitată online, sau prin transfer bancar în contul SC QITAKY-QIGONG SRL, la ING Bank, Agenția 5516 Coposu, cod IBAN :
RO89INGB0000999906387438.
Pentru cei care urmează cursul pentru prima oară, dacă vor dori să achiziționeze și manualul (în format electronic) atașat cursului, precum și materialul audio de însoțire, prețul este de 100 RON/pers și poate fi achitat în același mod ca și taxa de curs, urmând să fie primite pe e-mail.
Vom comunica prin aplicația ZOOM Conference, precum și prin Whatsapp. Deci, trebuie să descărcați gratuit aceste aplicații și să-mi comunicați adresa de e-mail și numărul de telefon. Astfel, veți primi zilnic invitația la curs, atât pe e-mail, cât și pe Whatsapp.

Vă aștept cu bucurie,
Adrian Florea
MARE MAESTRU INTERNAȚIONAL de QIGONG
DOCTOR în MEDICINĂ NATURALĂ (World Organization of Natural Medicine)
DOCTOR în SERVICII UMANITARE (WONM)
SPECIALIST în MEDICINĂ TRADIȚIONALĂ CHINEZĂ
SPECIALIST în NUTRIȚIE și DIETOTERAPIE CHINEZĂ
MAESTRU FENG SHUI

No Comments Yet.

Leave a comment