Discursul Maestrului Adrian Florea la Congresul SCHIMBARI PLANETARE-OMENIREA LA RASCRUCE

Buna ziua, tuturor! Suntem aici o parte dintre cei care vor sa priveasca si dincolo de niste conventii si dincolo de niste limite pe care de fapt tot noi oamenii ni le punem(vezi filmarea).

Asa cum exprima foarte frumos domnul profesor Dulcan, trebuie sa invatam sa ne depasim limitele. Cei care nu reusesc, evident se incadreaza foarte bine intr-o anecdota pe care am auzit-o nu de mult despre un ardelean care incerca sa vanda un cal. A venit un client si l-a intrebat:

 • No, cum dai calul?
 • Cu 5 milioane.
 • Nu-i cam mult?
 • Nuuu, ca-i fain calul.
 • Mie mi se pare ca-i cam orb...
 • Aaa, nu-i orb...
 • Facem o proba?
 • Facem!

Si i-a tras una pe pulpa calului si a fugit tare si a dat cu capul intr-un copac.

 • No, vezi ca-i orb?
 • Daa, dar ai vazut ce curaj are??

Iata ca sunt multi care au curaj sa ne contrazica fara sa deschida ochii, putin cam orbi la ceea ce se intampla in lume, la ceea ce ar trebui sa vedem. Sigur ar trebui sa incepem de la a-l intelege pe Dumnezeu... iata poate eu sunt un pic mai pragmatic decat d-nul profesor Dulcan, pornind de la acelasi concept – Dumnezeu este totul, Dumnezeu este Universul.

Intr-o teorie care a inceput in urma cu peste 5000 de ani si s-a consolidat in urma cu 2460 de ani cand s-a instaurat/declarat oficial scoala taoista a lui Lao Tse se spune ca originea universului este Wu Qi.

Wu Qi este acea stare initiala a Universului pe care stiiinta moderna a calificat-o intr-adevar drept o stare de vid, dar nu orice fel de vid. Pentru ca deocamdata se accepta ca nu exista vidul absolut. Vid absolut inseamna ca nu e chiar nimic. Ci un vid care era incarcat cu campuri de energie. Pe care vechii maestri au numit-o energia cea mai pura, cea fara de nume. Cand i-au spus “fara de nume” inseamna ca nu au vrut sa dea ei un nume la ceea ce altii au numit Dumnezeu, altii au numit Alah, altii au numit altfel... poate Guru-guru, depinde de zona geografica si de cultura locala care a creat cate o religie.

Acest lucru insa inseamna foarte mult pentru ca acea stare de energie pura fara de nume nu era pur si simplu energie. Ca sa ma intorc la tonul glumet, eu folosesc exprimarea aceasta despre energie – “Energia este proasta ca oaia? Nu! Ca si calul!”. Ea nu stie sa faca nimic, ea e doar un transportor, un caraus al informatiei.

Si ceea ce a fost initial, asa cum exprimau acei vechi intelepti ai Extremului Orient, nu era altceva decat o aglomerare de informatie, dar nu oricum, ci bine ordonata. Care o data declansata, pe principiul acesta al dualitatii, care se regaseste de altfel in Vechiul Testament,inca din primul verset, cand se spune : “Dumnezeu a creat mai intai cerurile si pamantul.” Deci se accentueaza starea duala indubitabila a universului. Este o dualitate care exista, care persista, care se regaseste holografic, daca vreti, la orice dimensiune macro- sau micro- cosmica si care nu poate fi contestata de nimeni decat de cei care sunt calul cel orb...

Este o dualitate care a generat expansiunea universului, dar nu in orice fel, ci prin acea asezare ordonata a informatiilor, care inseamna in totalitate o inteligenta, atunci cand informatiile sunt ordonate si se manifesta dupa niste programe precise, asa cum am invatat noi acum sa mai privim prin calculatoare. Si intelegem ca este vorba de o inteligenta... inteligenta pe care noi nu o putem egala, slava Domnului! – ca cine stie ce am face cu ea...

Si care inseamna legile dupa care se guverneaza universul . Acesta este Dumnezeu si daca cineva se declara ateu… stim despre ateismul stiintific, nu? Este un nonsens. A fi ateu si in acelasi timp om de stiinta… nu este compatibila apropierea acestor doua cuvinte. Daca esti om de stiinta nu poti sa fii ateu, decat daca nu ai inteles chiar nimic despre acest univers.

Sigur, pornind de la acest concept, nu mai putem sa ne punem problema “A, eu nu cred in Dumnezeu! Chestiile astea sa le lasam deoparte, sa vorbim despre stiinta!”. Pai asta inseamna stiinta, inseamna Dumnezeu! Inseamna sa-l inteleg pe Dumnezeu, sa ii inteleg legile, cat se poate sa le inteleg eu si atunci cand le pun in aplicare sa constat ca ele sunt imuabile, ca eu nu pot sa le schimb. Si daca eu nu pot sa schimb legile, atunci nu pot sa ma astept sa schimb universul, sa ii schimb eu mersul, sa transform eu universul, ci universul ma transforma pe mine. Si toate transformarile reprezinta intr-adevar una dintre legile fundamentale , una dintre proprietatile fundamentale ale universului, care se cheama continuitate - continuitatea transformarilor si continuitatea universului. Universul nu are gauri, nu are puncte/zone de vid, nu exista nicaieri un spatiu in care nu exista nimic.

Nimicul este mai degraba o notiune arhetipala menita doar sa contrapuna plenitudinea , nimicului. Dar aceasta este doar o sintagma pentru a ne ajuta sa intelegem tot ce e esential in acest univers – dualitatea.

Din asa-zisul nimic, stim ca se naste si materie. Exista particule subatomice care se nasc, asa cum s-a demonstrat acum si mai clar la acel mare laborator din Elvetia, unde se arata ca pot sa apara particule din acel nimic si tot acolo sa dispara. Acel nimic nu e chiar “nimic”, este camp, este informatie. Pentru ca se naste un mezon pi care are niste proprietati, are masa, are viteza, are niste proprietati fizice care sunt incontestabile, si care apoi dispar.

Dispare aceasta particula, dispar proprietatile sale, dar ea nu se stinge in neant, doar pentru ca si-a consumat timpul acordat, deoarece ea continua mai departe sa existe, sub forma de informatie in univers, doar ca intr-un loc diferit.

In acest context deci trebuie sa privim si sa il intelegem universul fara sa mai punem alaturi, cum spuneam, cele doua cuvinte “ateism” si “stiintific”. Nu isi au locul unul langa altul.

Sa mergem mai departe la a incerca sa intelegem de ce se produc tot felul de transformari. Cum am mai spus, asta este legea universului, este un univers continuu si in continua transformare. Deci transformarile au loc pentru ca acestea sunt legile universului, si nu pentru ca noua ne convine sau nu ca ele se petrec.

Sigur, ne place sa ne amintim de casa bunicii, de garla din spatele casei, de livada unde ne urcam in pom si mai cadeam cand furam cate o pruna… toate astea sunt amintiri frumoase. Dar ele se schimba, dispare livada, dispare garla, dispare casa bunicii, dar apare altceva. Nu trebuie sa interpretezi ca pe o tragedie faptul ca s-a schimbat ceva, pentru ca asta trebuie sa se petreaca in acest univers.

Mai mult decat atat, acesta este un univers caracterizat prin diversitate. Si se intampla ca aceleasi legi sa functioneze in moduri diferite ca sa ma conduca la acelasi rezultat. In consecinta, aceasta inseamna unitatea in diversitate, o alta proprietate a universului, pe care nu o putem contesta, dar careia trebuie sa i ne supunem, pentru ca in acest fel mergem o data cu Universul, mergem odata cu Dumnezeu(vezi filmarea).

Iar de aici in colo, toate transformarile care ne stau in fata, si care nu sunt o noutate, pentru ca mai exista si o alta caracteristica a acestui Univers – ciclicitatea – fenomenele care se repeta la cicluri si ritmuri care reprezinta iarasi o fascinatie…

As face o mica digresiune aici legata de ritmuri, pentru ca este un lucru extrem de important, care l-a condus acum 4200 de ani pe un imparat despre care intotdeauna am declarat ca am o invidie extraordinara… era mult prea destept! Si imi pare rau ca n-am putut sa-l ajung din urma si mereu il invidiez dar il si prezint tuturor. Acest imparat Fu Xi, deosebit de inteligent, un fel de Leonardo da Vinci al vremurilor sale si al zonei geografice a lumii de atunci a reusit sa creeze celebrele 8 trigrame din care s-a nascut chiar simbolul Tao. Simbolul acela atat de simplu - un cerc cu un “s” in mijloc care separa yin-ul de yang si totusi arata ca sunt inseparabile. Atat de simplu incat nu l-au inteles, si mai ales aici in zona occidentala, foarte multa lume poarta acest insemn fie pe tricouri,  pe maieuri, pe chiloti… pe talpile pantofilor… Si care raspund la intrebarea: “La ce iti foloseste acest insemn?” cu “Nu-mi foloseste la nimic, da-i mişto!”.

Aici ma simt obligat sa fac o mica precizare. Sa stiti ca termenul “misto” nu vine din limba “rromanes”, ci din limba germana. De la faptul ca pe vremuri se purta acel baston, care se chema “stock”. Si exista un tip de baston care se chema “mick stock”. Cine purta asa ceva, il purta din mandrie, nu ca avea nevoie de baston, si atunci, cel care purta bastonul era un tip “mick stock”. Care iata ca a devenit “mişto”…

Dar nu ne intereseaza pe noi atat lingvistica, pe cat ne intereseaza faptul ca simbolul acesta are in continuare in continutul lui toate proprietatile fundamentale ale Universului, sintetizate intr-o grafica extrem de simpla si extrem de atragatoare in acelasi timp.

Daca vreti sa faceti o proba, puneti acest desen in fata ochilor dumneavoastra atunci cand sunteti obositi si priviti-l urmarind sa va eliberati de alte ganduri. Veti constata ca va regasiti echilibrul, starea de calm, va regasiti capacitatea de a o lua de la inceput cu munca, ca si cum nu ati fi consumat deloc efort pentru asta.

Si atunci, desigur, daca Fu Xi a gasit aceste 8 trigrame, care reprezinta relatia omului cu cerul si cu pamantul, relatie care este exprimata doar in opt simboluri, opt ideograme, care au creat acel desen de care va vorbeam mai devreme, atunci intelegm ca lucrurile acestea sunt foarte clare, si ca nu avem nimic altceva de facut decat sa incercam noi sa ne adaptam lor, si nu sa incercam sa le schimbam noi pe ele.

In aceste conditii, vedem ca transformarile care se petrec in jurul nostru sunt absolut firesti, ca sunt ciclice, si spuneam ca ritmurile in care ele se petrec sunt atat de precise, incat ele ne fac viata mai frumoasa. In schimb ne-o strica cei ce creeaza ritmuri care nu sunt in armonie cu ritmurile universului…

Ascultati o muzica si va place. O ascultati din nou peste un an si tot va place. Mai ascultati si peste vreo doua sute de ani un Mozart, un Strauss, un Beethoven, si altii si va plac. Dar puteti asculta si o piesa muzicala astazi, care sa va impresioneze, sa va placa pe moment, iar cand o reascultati peste o luna sa va intrebati: “Dar oare ce mi-o fi placut mie la piesa asta, ca n-are nimic in ea? De ce am fost atat de nebun atunci de m-am baţâit pe muzica asta si mi s-a parut ca e foarte frumoasa? Pentru ca abia dupa aceea realizezi ca acea muzica a fost scrisa in niste ritmuri care nu corespund cu ritmurile universului.

Ritmurile universului sunt de la marele ritm al expansiunii si contractiei, pana la cele mai rapide ritmuri de transformari care insa au o ciclicitate, o periodicitate, si acelea reprezinta ritmurile dupa care traim si noi: ritmurile dupa care se reproduc celulele corpului nostru, ritmul dupa care ne ducem viata cat pamantul se invarteste in cele 24 de ore (ritmul noapte –zi?), si mai sunt si multe alte ritmuri pe care nu avem timp sa le enumar aici, dar care reprezinta existenta noastra si deci, conteaza gradul nostru de armonizare cu universul.

Odata ce am iesit din aceste ritmuri, sa nu ne miram de ce ni se intampla, sa nu ne miram ca ne imbolnavim, sa nu ne miram ca mai intai se imbolnaveste chiar sufletul, pentru ca sufletul sufera primul atunci cand se schimba aceste ritmuri, atunci cand nu ne mai integram in ritmurile divine.

Stim din expunerea mult mai docta a domnului profesor Dulcan, ca Dumnezeu este Universul insusi, si ca ritmurile lui sunt cele care ne fac bine, fiindca suntem o creatie a Lui, nu a altui Univers, nu a altui Dumnezeu. In aceste conditii, putem sa privim si putem sa spunem ca un practicant de Qigong cu oarece vechime, de 37 ani, am cautat sa aflu de la Dumnezeu ce trebuie facut ca sa intampinam aceste lucruri, pentru ca nu sunt un creator, decat in masura in care am aceasta inspiratie divina. Dealtfel, nimeni nu poate fi un creator pana nu are cunoastere si nu are o legatura permanenta cu Divinitatea.

Noi vorbim in aceasta epoca, in aceasta etapa a evolutiei omenirii, despre lucruri destul de docte. Iata ne intalnim la congrese, vorbim despre lucruri de inalt nivel stiintific… Oare omul primitiv se intalnea pe la congrese ca sa vada ce face daca se schimba polaritatea pamantului? Se intalnea cu altii pe la simpozioane stiintifice sa stabileasca ce trebuie facut daca vine vreun tzunami? Cu toate astea, in 2005, atunci cand s-a produs acel distrugator tsunami in Indonesia, in timp ce unii cu multa scoala, stateau pe malul marii si se uitau frumos cum vine valul gandind: “Ia uite ce interesant! Cred ca asta au aranjat-o hotelierii ca sa fie mai frumos , cred ca e inclus in pret. Da, sigur face parte din sistemul acela “all inclusive” , pana si valuri ne-au bagat astia!”… o populatie de oameni de tip primitiv, niste oameni simpli de acolo din zona, au inteles ce se intampla, si s-au dus pe varful unui munte si au asteptat acolo sa treaca valul, ca sa coboare inapoi fara sa li se intample nimic. Nu erau nici ingineri, nici geo-fizicieni, nici medici, nici mari astro-fizicieni, ci erau niste oameni simpli, care stiau niste lucruri, le simteau, aveau acest mesaj divin datorita puritatii in gandire a lor si au reactionat in consecinta. Si-au luat o simpla masura de siguranta, pe care o putem lua toti. Iar ceilalti care stateau pe malul marii, si priveau valul ca pe un cadou din partea gazdelor, ar fi putut sa faca acelasi lucru, dar nu au facut, pentru ca li se parea ca sunt mult prea destepti. Si toti facem aceasta greseala uneori, nu cred ca e cineva scutit dintre noi, caci ni se pare uneori ca suntem foarte destepti, ni se pare uneori ca suntem mai destepti decat Dumnezeu. Si asta ne poate duce si la pierzanie.

Ca atare, ce trebuie sa facem, daca apar niste fenomene cu care sa ne confruntam, cum ar fi de exemplu actuala intensificare a activitatii Soarelui. Presa care cauta senzationalul, cauta intotdeauna sa incite lumea ca sa se vanda televiziunea sau ziarul, sigur, asta nu e de acuzat, doar ca se accentueaza latura aceea fatalista : “Aaaa, o sa vina soarele peste noi, sa vedeti ce o sa fie!!”.

Fac o mica paranteza: daca cineva imi spune ca a auzit de ultimele rezultate ale cercetatorilor  americani sau britanici, sunt linistit! Nu are nici un fel de valabilitate aproape. Am auzit de atatea rezultate care sunt puse pe seama cercetatorilor britanici sau a celor americani, incat am mult mai multa incredere in cercetatorii romani. Am inchis paranteza.

“Iata, vine din America, stirea ca o sa fie o nenorocire, o sa se perturbe telecomunicatiile, o sa se ciocneasca avioanele intre ele, o sa se scufunde vapoare, o sa fie si o sa fie…”

Oare putem sa mai privim acum Soarele cand ni se recomanda “Nu mai stati la soare! Soarele este un pericol! Va imbolnaviti de cancer! Cancerul de piele a explodat!”. Da, a explodat, dar nu din cauza Soarelui, ci din cauza mea, din cauza felului in care ma hranesc, din cauza chimicalelor pe care le pun pe corpul meu fara sa fie nevoie, din cauza ca, asa cum spunea domnul inginer Manea ieri, mananc niste OMG-uri, iar organismul meu nu e pregatit pentru asa ceva. M-am vulnerabilizat eu in fata Soarelui, Soarele insa... sa fim seriosi, daca nu exista Soarele, exista Pamantul? Ar fi putut sa fie viata pe Pamant daca nu ar fi fost aceasta radiatie solara care sa tina viata, care sa ii dea esenta si continuitatea? Fara indoiala ca nu.

Ori lucrul pe care l-am facut in vara aceasta cu toti cei care m-au urmat in stagiile de la mare, pentru ca acolo suntem la cota 0, este locul de resetare, sau asa il consider eu, a fost sa facem in fiecare dimineata exercitiul culegerii de energiei de la Soare in momentul rasaritului. La fiecare rasarit i-am invatat pe oameni sa comunice cu Soarele, pentru ca Soarele este cel care a creat viata pe Pamant, este ca si un Tata al meu, un alt Tata, mai aproape, mai palpabil decat tot Universul in care as vrea sa ma uit in ochii lui Dumnezeu, si nu stiu unde sunt , fiindca sunt peste tot si nicaieri. Vedeti, mentin dualitatea, si atunci ma uit iata, vad un ochi important al lui Dumnezeu chiar in Soare(vezi filmarea), care atunci cand rasare imi trezeste noi sperante, imi da mesajul acesta: “In fiecare zi este un alt rasarit de Soare, si e diferit de toate celelalte. In fiecare zi este un rasarit de speranta, este un rasarit de viata”. Soarele ne da viata, nu o ia, iar daca eu nu stiu sa ma port cu Soarele asta e altceva, ca doar si daca nu ma purtam frumos cu mamica sau cu taticu, luam una pe la spate, o palmuţã, o nuieluşã… Normal ca si Soarele ma pedepseste daca eu fac prostii, dar el face ceea ce trebuie, si nu face nimic din ceea ce nu trebuie. Ca si-a intensificat activitatea, e in regula, nu am de facut altceva decat sa ma adaptez la faptul ca si-a intensificat activitatea, si sa trasnform acele radiatii mai puternice in ceea ce mie imi este util. Mintea omeneasca este capabila de asa ceva.

Mintea omeneasca este capabila de foarte multe lucruri, daca stie omul sa o foloseasca asa cum trebuie. Mintea omeneasca poate insa sa faca si lucruri rele vis-a-vis de ceilalti, poate sa ii influenteze pe ceilalti in a gandi negativ, in a se scufunda in propriile lor neputinte in loc de a se ridica prin puterea mintii si de a se rearmoniza cu Universul, cu tot ceea ce este in jurul nostru.

Pentru a dezmorti putin lumea de aici din sala, putem face un mic experiment. Am sa va rog sa va suprapuneti palmele, dar cu mare grija, astfel incat sa se suprapuna exact acele linii care fac obiectul ghicitului in palma, pentru a va masura de fapt lungimile, mai ales ale degetelor. Banuiesc ca le aveti egale, daca nu cumva v-a taiat cineva vreun deget... Acum departati palmele si tineti-le sus putin in acest mod, orientate catre mine. Nu va dura mult, ci doar vreo 20 de secunde, cam cat imi trebuie mie ca sa actionez asupra dumneavoastra, asupra tuturor, pentru a vedea ca se poate face o schimbare in ceea ce priveste palmele dumneavoastra. Acum apropiati-le din nou de la baza si pana la varf, suprapunand din nou cu atentie liniile, pentru ca altfel nu va iese, daca porniti de la varfuri in jos. S-ar putea sa constatati ca vi s-au lungit degetele de la o mana…

(Publicul confirma entuziast, in masa, constatarea lungirii degetelor de la o mana)

La femei trebuia sa se lungeasca mai curand dreapta, iar la barbati mai curand stanga. (Publicul confirma din nou cu mare efervescenta).

Iata, am lucrat asupra dumneavoastra foarte scurt, fara cine stie ce gesturi teatrale, fara sa ma concentrez foarte tare. Va rog sa ridicati din nou mainile, sa nu ramana cumva cineva cu o mana mai lunga…J. Gata! S-a rezolvat!

Tot ce am facut a fost sa va trimit o informatie pe un suport energetic, cum spuneam, pentru ca energia asta e ea proasta, dar totusi e utila, cand avem nevoie sa trimitem informatia ca sa ajunga unde trebuie. Informatia era simpla, aceea de a relaxa putin cartilajele dintre falange, asta e tot. Nu e nici o smecherie la mijloc, este foarte simplu de realizat. Sigur, nu pentru oricine, pentru ca trebuie sa ai capacitatea de a emite un camp suficient de puternic, asa cum este, spre exemplu, un post de televiziune. Cand emite puternic o statie anume, care poate sa fie perceputa perfect de catre receptori, se vede pe ecranul televizorului imaginea perfecta, se aude clar sunetul. Daca statia e slaba, si nu are destula energie, atunci indiferent de informatia pe care ne-o transmite postul de televiziune, nu vom vedea decat niste purici, sau vom auzi sonorul, dar nu vom vedea imaginea, sau poate vom vedea imaginea dar nu vom auzi sonorul,si deci informatia va fi incompleta.

Asta se intampla si cand un om, fara sa se foloseasca de vreo instalatie speciala, face o asemenea emisie de energie, insostita intotdeauna de informatie. Informatia poate fi pozitiva, dar poate fi si negativa. Putem fi manipulati fara sa stim, in bine sau in rau. Sigur ca in general, cine isi doreste manipularea, o face din scopuri acoperite sau sustinute in general de orgolii, de dorinta de a-si arata muschii, de dorinta de a conduce o masa de oameni intr-o anumita directie, si stim ca exista aceste mijloace psiho-tronice de manipulare, si nu e nevoie neaparat de o aparatura foarte sofisticata. Sunt suficienti cativa oameni cel putin ca mine, si eu nu sunt printre cei mai tari -  desi sunt unul dintre Marii Maestri din Federatia Mondiala de Qigong, dar asta nu inseamna ca sunt printre cei mai tari – mai sunt niste Maestri care stau ascunsi, care nu ies la lumina, cel putin in China, pe care ii stiu eu, care sunt foarte puternici, si care ar putea sa faca asemenea manipulari si sa ne intoarca spre ganduri din acestea cat se poate de pesimiste, gen “Aoleu, ce o sa fie!Aoleu!!!” … Si acest “aoleu” sa sune asa ca un ecou care se tot extinde…

Era o poveste cu un ciobanas care a adormit cand isi pastea oile, si cand s-a trezit n-a mai gasit oile. Si a inceput sa strige “Aoleu! Oile mele!...Egoul…”Aoleu! Oile mele!!” . Si a fugit printre vai si si-a gasit oile. Si fericit, exclama “Mi-am gasit oile!” si egoul “Mi-am gasit oile!”. Si adoarme din nou. Si iar dispar oile. Si ciobanasul iar striga “Aoleu! Oile mele”. La care Egoul “Eh !”. Asta ni se poate intampla si noua. Trebuie sa fim putin pregatiti in a urma niste discipline care accentueaza aspectul lucrului cu energia, pentru ca e suficient sa fii un pic initiat, sa intelegi si sa percepi in mod clar niste modificari si asemenea emisii de energie, pentru a deveni propriul stapan, pentru a nu fi influentat de persoanele care incearca sa te manipuleze. Pentru ca atunci iti dai seama, si il auzeam pe domnul Paunan (nu?) ca putem sa fim stapani pe noi insine, sa ne cautam si sa ne regasim pe noi insine. Trebuie sa ascult  de gandurile mele si sa ma intreb “Sunt ale mele? Sau nu sunt ale mele?”. Si asta este foarte important, intr-adevar.

Astfel incat exercitiul acela al rearmonizarii cu Soarele facut in fiecare dimineata, nici nu trebuie sa dureze mult, chiar daca nu vad Soarele fiindca sunt in Bucuresti printre blocuri, printre case, pana apare soarele eu sunt deja la umbra sau poate m-am si saturat de ea, trebuie sa imi imaginez, trebuie sa imi fac acel exercitiu al rasaritului de soare ca si cum sunt la malul marii, ca si cum sunt un copil dezbracat de orice fel de pacate, de orice fel de ganduri rele, de orice fel de ganduri triste si nefolositoare pentru mine, pentru a ma deschide Soarelui si pentru a-l privi ca pe un Tata, ca pe un daruitor de Viata, de Caldura, de Iubire si de Armonie. Atunci Soarele nu mai poate sa imi faca rau pentru ca m-am rearmonizat eu cu el. El face mereu aceleasi lucruri, doar eu fac alte lucruri, care ma fac uneori sa ma pun in relatie de dusmanie cu Soarele, care ma fac sa ma feresc de Soare, sa imi pun palarie pe cap. Va rog sa ma credeti, nu mi-a placut niciodata sa imi pun ceva pe cap. In cap, mai imi place sa port cate ceva, dar pe cap, nu! Si nu pot sa va explic de ce, probabil ca e o chestiune pe care am primit-o, sa relationez direct cu Universul, cu cerul si mai ales cu Soarele. Si nu am avut niciodata probleme. Este adevarat, din cei 58 de ani de pana acum, am facut 53 de ani de sporturi, dar asta m-a ajutat doar sa relationez mai bine cu mediul, cu Universul, cu Soarele bineinteles.

Si iata ca v-am dat o prima solutie despre cum sa intampinam aceste radiatii solare mult mai puternice, aceasta activitate care ne sperie.

Daca ar fi sa ne intoarcem la greselile noastre, pentru ca foarte bine, clar si frumos le-a exprimat domnul inginer Manea despre ce mancam si mai ales ca de foarte multe ori nici macar nu stim ce mancam, pentru ca mergem in magazine sa ne cumparam mancare, n-avem timp sa ne punem toti in balconul casei sa ne cultivam si grau si porumb si alte cereale si sa crestem si un porc acolo, si nu avem de unde sa luam mancarea, decat din magazine. Da, uneori ne mai uitam pe etichete si vedem ca sunt niste E-uri, si uneori ne amintim care E-uri sunt periculoase, uneori nu ne amintim, si pot sa plec de multe ori cu mana goala si cu stomacul la fel, zicand:”Dar eu nu mai mananc nimica, ca nu mai stiu care E-uri sunt periculoase si care nu…”. Dar trebuie totusi sa mananc ceva, si exista o solutie. Pa care am dat-o de asemeni si elevilor mei, discipolilor mei, tot in aceasta vara, si anume, capacitatea omului de a-si face curat la locul de munca, adica in propriul sau organism.

Exista un exercitiu pe care l-am creat si pe care l-am numit Tehnica de Segregare al Substantelor Periculoase din Organism. Sa spunem ca eu mananc undeva la un protocol unde sunt invitat, sandwich-uri cu salam de nu stiu care, cu branza de nu stiu care, despre care nu stiu cat sunt de sanatoase. Nu ma impiedica nimeni ca facand acest exercitiu sa dictez organismului meu sa separe substantele care nu ii sunt compatibile. Si organismul meu poate sa faca lucrul asta, dar trebuie sa il reinvat, pentru ca mijloacele folosite de producatorii care pun acolo tot felul de adaosuri care sa dea gust si sa dea miros, aroma si atractivitate produsului s-ar putea sa ma tenteze si sa nu ma mai gandesc la lucrul asta. Dar daca ma gandesc, atunci este un program pe care il fac pentru organismul meu si atunci el este capabil sa separe aceste substante periculoase.

Vreau sa va amintesc de un personaj foarte bine cunoscut – Rasputin – pe care nu a putut nimeni sa il otraveasca. I-au facut un fel de acupunctura ruseasca cu sabii si cu pumnale, l-au bagat in apa ca sa-l inece, cu chiu cu vai au reusit sa-l omoare(vezi filmarea). Dar n-au reusit sa il otraveasca. Dupa parearea mea si din ceea ce am incercat sa percep eu din urma ca informatie, Rasputin nu se antrena gandindu-se ca vreodata cineva va incerca sa-l otraveasca si isi lua picatura de curara in fiecare dimineata, asa cam cum ne luam noi cafeaua, zicand: “Ia sa mai iau eu un pic de curara, gata, acum sunt pregatit!”. El cunoastea prin rugaciune, pentru ca era un preot, era un calugar la origine, si cunostea tehnicile prin care sa elimine aceste substante otravitoare din corp, si de aceea nu a putut fi otravit, cum va spuneam, a trebuit sa se gaseasca acupunctura ruseasca, nu alta tehnica mai subtila. Au incercat sa-l omoare subtil, dar nu a mers prin otravire.

Pentru ca Rasputin cunostea bine medicina isihasta. Calugarii isihasti stapanesc niste tehnici, niste rugaciuni speciale, care sunt, daca vreti, in traducere orientala, exercitii de Qigong, prin care energetic si mental, desigur, prin informatia corespunzatoare, inlatura pe cele care sunt diavolesti din corp, adica pe cele care ar putea sa ne faca rau.

Exista un exercitiu foarte simplu si foarte util in acest sens. Nu o sa-l facem aici pentru ca o sa va cam doara picioarele, pentru ca trebuie sa fiti putin mai antrenati, dar daca veti dori, va astept cu cea mai mare placere la sala mea de exercitii.

Daca pana acum, multumesc lui Dumnezeu, nu am avut probleme de sanatate, si va marturisesc, desi nu e atat de mare secret, ca mananc cam de toate, sa nu credeti ca mananc dimineata 3 boabe de orez si 2 de mazare, si beau 20 de litri de apa distilata. Nu! Cand este nevoie sa trec si printr-o perioada de dezintoxicare, care este absolut utila periodic, o fac si pe asta, dar in general, ceea ce aplic eu este aceasta metoda : nu ma feresc foarte mult, si nici nu mananc chiar orice porcarie, dar sunt si lucruri despre care nu stiu si sunt nevoit sa le cumpar din magazin pentru ca trebuie sa mananc. Atunci imi pun in functiune aceasta informatie, care este foarte, foarte utila.

Vorbind despre deplasarea, de fapt migrarea polilor pamantului, aducem in centrul atentiei un alt lucru care inspaimanta lumea, pentru ca se tot fac felul de ipoteze despre ce s-ar putea intampla. S-ar putea sa se intample ceva la nivel cerebral, s-ar putea sa se inverseze rolurile celor doua emisfere cerebrale, nu stiu… Nu e o afirmatie, este o supozitie a mea. Ea se bazeaza pe studiile de Feng Shui ale imparatului despre care va spuneam ca am o mare invidie: Fu Hsi. El fiind si creatorul acestei stiinte. Feng Shui-ul nu e o poveste, este o stiinta. Si studiile sale arata ca exista o interactiune foarte clara si demonstrabila intre liniile de camp magnetic ale pamantului si bio-curentii care circula pe aici pe la noi prin creier. Pentru ca asta este calea prin care se transmit informatiile, pe care se fac sinapsele, si asa mai departe. Ce se intampla cand se produc niste interactiuni intre un camp magnetic si un camp electric? Evident ca se produc noi campuri, si acestea sunt de o anumita natura.  In functie de unghiul sub care se produce intersectia acestor linii de camp, rezultantele sunt diferite. De aceea, Fu Hsi a stabilit ca exista opt directii, si ca fiecare directie are o anumita semnificatie.

De fapt, activeaza anumite zone ale creierului care sunt orientate in gandirea omului catre anumite subiecte, anumite activitati, de aceea exista zone definite in Feng Shui: zona faimei, zona casatoriei si a vietii conjugale, zona veniturilor – care am vazut ca ii intereseaza pe toti, caci am primit o gramada de scrisori cu intrebarea: “Unde sa imi pun eu in casa ceva, si ce anume sa pun, ca sa castig mai multi bani?”. Si toata lumea a ramas foarte dezamagita pentru ca le-am raspuns: “Nu stiu sa va spun.” Pentru ca trebuie sa va vad, trebuie sa stiu cine sunteti, trebuie sa am toate datele, trebuie sa vad casa, trebuie sa pun busola, sa masor, sa fac niste calcule, si stunci o sa va spun. Si lumea: “Eiii, prea complicat, daca stiti asa…”. Pai “daca stiam asa”, mai asteptam eu sa castig la loto? Sigur ca nu, ca doar aveam in mana “secretul” !

Adica eu stiu unde sa va pun o zanganica chinezeasca care sa va aduca bani si apoi sa ma asez pe paturica si sa bat la zdranganica, zicand: “Hai, ce faci? Nu bagi banul? Hai ca eu te-am pus aici dupa reguli, ca asa a scris Fu Hsi, sau Raymond Lo sau alti maestri chinezi de Feng Shui care au scris ca aici trebuie pus obiectul si gata! Banii incep sa curga! Ca in reclama aceea de la Banca Millenium, unde te duci in magazin, si daca platesti cu cardul, iti curg banii in carucior. Ei bine, nu e chiar asa. Este vorba de activarea unor zone din creier care sunt mai dedicate, sa spunem, activitatilor pe care eu le fac, pe care eu le concep, pe care eu le ordonez, ca sa pot sa castig bani mai multi, ca sa   ma inteleg foarte bine cu sotia, ca sa am fertilitate ca sa pot sa am copii, ca sa am o relatie buna cu ancestorii, ca sa imi fac o educatie buna, si asa mai departe in toate cele 8 directii din Feng Shui.

In aceste conditii, intelegem ca e importanta modificarea liniilor de camp magnetic, si unghiul, odata cu deplasarea polilor. Da, dar nu e prima data cand se intampla. Si ma intorc din nou la Omul Primitiv. Ce facea Omul primitiv:  “Bai, ce ne facem, fratilor, ca se schimba polii? Nu mai mergem la vanatoare… sau mergem in directia ailalta, ca nu mai vine animalul acolo, vine la sud, nu mai vine la nord…

Sigur ca nu isi puneau aceasta problema. Aveau acel mod de gandire curat, pur, prin care se orientau dupa ceea ce simteau sa faca. Si de asta a supravietuit omenirea.

Omenirea are o vechime pe care am calculat-o cu aproximatie,  folosindu-ma de niste date ale unui maestru in astrologie chinez -  e vorba de o alta fata regala, de fapt, imperiala, imparatul Wen -  care pe baza hexagramelor, a stabilit ca aparitia omului s-ar fi produs in urma cu circa 648.000 de ani. Si daca vrem sa stim cat mai dureaza si cam pe unde ne aflam, calculele arata ca pana la noul potop, adica pana la disparitia umanitatii, asa cum  descrie Regele Wen, ca un astrolog recunoscut, ar fi undeva peste inca 648.000 de ani. Deci noi suntem acum undeva la mijloc si mai avem putin timp sa ne gandim la sfarsitul nostru.

Si atunci trebuie sa luam toate masurile ca sa ne incadram in timp, sa mai existam, pentru ca iata, mai avem ceva de facut, daca Dumnezeu ne-a dat asa un interval larg de existenta. Si asa acest interval de existenta umana este limitat, pentru ca pana la urma, si Soarele saracu’ trebuie sa se stinga si el, sa se duca la culcare o vreme. Dar asta este, trebuie sa acceptam ca noi vom disparea, dar ca vom reapare probabil intr-o alta varianta, conform legii transformarilor continue.

Asadar,  nu ne ingrijoreaza finalul, ne ingrijoreaza ce facem acum. Ce facem acum este sa privim cu mai multa relaxare, dar si cu intelepciune, aceasta relatie a noastra cu Pamantul. Exact cum spunea domnul profesor Dulcan, intr-o discutie pe care am avut-o exact inaintea inceperii expunerii mele: “Eu stiu niste lucruri si voi cei care faceti Qigong, chiar le si aplicati”. Da, chiar asa este, eu chiar le aplic, eu chiar caut solutii. Dar iata aici este simplu, exista un exercitiu care ne ajuta sa ne rearmonizam, sa ne repolarizam cu Pamantul. Nu pot sa vi-l arat aici, pentru ca n-are sens, dar vreau sa stiti ca el exista si ca se poate face.

Dar pentru a incheia totusi expunerea mea cu ceva concret, ca sa nu ziceti ca vorbesc asa de mult despre aia si despre aia, dar nu va arat nimic, va voi arata totusi ceva. Am conceput in urma cu mai bine de un an, un exercitiu in care am gandit ca trebuie sa ne armonizam totalmente, o rearmonizare cu intregul Univers, cu Dumnezeu. Si acest exercitiu se numeste Intelepciunea Universului. Este un exercitiu prin care am dorit, sa ajut pe oricine, incepand cu mine, sa reintre in contact subtil si bineinteles, prin intermediul subconstientului, cu toata intelepciunea Universului, cu toate legile lui , asa cum sunt ele. Noi ne regasim cu toate aceste legi aici pe Pamant, in felul in care Dumnezeu ne-a lasat Pamantul, inainte sa-l stricam noi. Tot ceea ce vedem este o proiectie a legilor Universului la aceasta scara.

A culege intelepciunea Universului este o constientizare a reconectarii mele cu Dumnezeu(vezi filmarea), cu Universul – care e acelasi lucru – intr-un mod simplu, dar care urmeaza o regula, pe care intelepciunea taoista o numeste Regula Celor Cinci Loji Energetice.

In conceptia chinezeasca, “Cele cinci loji” sunt Lemnul, Focul, Pamantul, Metalul si Apa, care sunt tot cinci la numar. Ele sunt denumiri arhetipale pentru ceea ce trebuie sa fie/sa descrie Universul in toate ipostazele fundamentale ale sale.

Desi exprimarea este atat de simplista, repet, ea este una arhetipala, asa cum este si arhetipul yin-yang care exprima foarte multe variante de dualitate, dar intr-o forma extrem de concentrata (sintetica).

Aceste cinci loji sunt cuplate intre ele prin trei feluri de interactiuni:

 • interactiunea de generare, care este ca un fel de cerc, in care Lemnul genereaza Focul, Focul genereaza Pamantul, Pamantul genereaza Metalul, Metalul genereaza Apa si Apa, Lemnul. Aceasta interactiune este cea ideala. Dar exista doua interactiuni distructive.

 

 • Prin exces, atunci cand Lemnul ataca Pamantul, Pamantul in exces ataca Apa, Apa in exces ataca Focul, Focul in exces ataca Metalul, si respectiv, Metalul ataca Lemnul. Care ne conduce la un desen foarte bine cunoscut noua, o steluta in cinci colturi, pe care eu de obicei o desenez cu rosu pentru a ne aminti ca steluta asta ne-a adus multe necazuri. Daca intoarceti putin cu un colt in jos steluta asta rosie cu cinci colturi, ne aminteste de steaua satanica, iata deci cat de bine a fost gandita aceasta idee a distrugerii prin exces.

 

 

 • Dar si prin deficit, in care incep contracararile, oarecum in aceeasi ordine si nu mai are rost sa o descriu aici, pentru ca nu mi-am propus sa va tin un curs despre acest lucru, ci doar ca sa intelegem de ce exercitiul pe care il veti vedea este repetat de cinci ori.

 

Pentru a oferi toate cele cinci stari fundamentale ale Universului cu care eu trebuie sa ma confrunt, pentru a le reabsorbi din nou, pentru a ma rearmoniza cu ele.

Exercitiul porneste de la un principiu foarte clar. Veti vedea ca toata lumea sta cu picioarele apropiate, lipite si porneste din pozitia de drepti – tot suntem noi aici la Cercul Militar – aproape cam ca un soldat, deci dintr-o pozitie cazona, pentru a sugera ţãruşul, centrul Universului, adica un sistem de referinta cu care eu ma raportez la Univers.

Daca nu ma raportez la Univers printr-un anume sistem de referinta, eu aproape ca nu exist, nu am nici o baza pe care sa pot sa construiesc ceva. Si atunci, ca si taranul roman, ancestral, care isi alegea un teren, il imprejmuia cu pietricele, si punea in miloc un un ţãruş, si il lasa acolo, inainte de a incepe constructia casei si de a face toate celelelalte, pentru a sugera ca pentru el, acolo este centrul Universului, de acolo incepe viata lui, fiindca acolo va fi casa lui, iar apoi, afla despre beneficitate, punea pe o masuta niste feluri de mancare, grane mai ales, iar daca peste noapte se atingea vreun animal de ele, intelegea ca locul este bun, e binecuvantat de Dumnezeu. Abia dupa aceea, urmau si ritualurile de sfintire, de protectie, care se fac si astazi, dar nu asa, nu in aceasta maniera.

Ei bine, de aici am pornit eu cand am gandit ca trebuie sa stam in pozitia ţãruşului, care fixeaza stalpul Universului, centrul Universului, sistemul meu de referinta, de raportare la Univers. Din aceasta pozitie, se face o ridicare a bratelor in lateral, care inseamna cuprinderea a tot ceea ce este in jurul meu, apoi apropierea si deschiderea palmelor orientate catre in sus este ca si cum as deschide portile Universului pentru a primi informatie, pe care apoi o adun intr-o sfera, deoarece curbiliniaritatea este ceea ce descrie o proprietate a Universului in care traiesc, si in acelasi timp, o sfera inchisa, fiindca sunt intr-un univers conservativ – nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se trasnforma – ridic aceasta sfera si apoi parcurg meridianele cu ea. Si apoi repetam exercitiul de cinci ori.

In incheierea acestei expuneri, (vom viziona un filmulet), pentru ca eu cred ca e suficient pentru a intelege care sunt stradaniile noastre, ale celor din scoala de Qigong Qitaky, o scoala a carei denumire este chiar stilul pe care il avem validat de Federatia Mondiala de Qigong, si care este recunoscut ca un stil propriu, original (nu la fel ca si democratia originala!...), este un stil original de Qigong, prin care eu am incercart sa adaptez ceea ce …- noi nu putem fi chinezi, dar putem fi niste practicanti de Qigong, intelegand prin background-ul nostru de cultura, de istorie, ceea ce inseamna Qigong-ul si sa aplicam ca atare.

Va rog frumos…(incepe vizionarea filmuletului “Wisdom of the Universe”).

….....................................................................................................................

Acesta este momentul cultivarii acestei energii cu continutul informatiei Intelepciunea Universului. Este o condensare de energie in dreptul palmelor, in interiorul abdomenului, intr-o micuta sfera condusa in spate intre rinichi, apoi desfacuta in doua si distribuita rinichilor care sunt sediul energiei esentiale, rezerva pentru viata. Apoi scuturarea energiei cu continut negativ, care s-a degajat, a iesit la suprafata, si primul salut, care inseamna respectul fata de Univers, fata de Dumnezeu si fata de oamenii care pot sa beneficieze de ceea ce daruim noi in timp ce facem acest exercitiu.

Va multumesc. Iata, asadar inchei expunerea mea, cu aceasta trimitere catre tehnici, exercitii, special concepute. Sunt convins ca exista si altele, si ca s-au gandit si altii la lucruri minunate. Aceasta este o varianta, este solutia pe care am ales-o eu, si nu numai eu, dar si elevii mei, discipolii mei, care sunt alaturi, si cu care ma si sfatuiesc de multe ori, ceea ce este foarte bine, pentru ca atunci cand nu ma sfatuiesc cu ei, se intampla sa fac si greseli. Este insa de retinut ca aceasta maniera de abordare este una la indemana oricui, si atata vreme cat gandim in stilul de care v-am povestit aici ca ar trebui sa gandim si sa abordam viata, Universul, si toate transformarile lui, nu suntem deloc expusi pericolelor. Totul depinde de noi, totul depinde de privirea pe care o arunc inapoi catre mine, de felul in care pot sa ma reorganizez ca sa ma inteleg bine cu Dumnezeu, cu Universul. Si asta ma poate salva.

Va multumesc.

No Comments Yet.

Leave a comment