CAPRICII ALE CLIMEI – LE PUTEM FACE FAȚĂ URMÂND CANTONAMENTUL DE VARA AL ȘCOLII QITAKY-QIGONG

Ne confruntăm, de câțiva ani buni, cu modificări ale climei cu care nu am mai avut de a face de mai multe generații. Oficial, argumentele sunt legate de așa-numita ”încălzire globală”. Și, este adevărat că planeta noastră este supusă unei poluări intense, datorită industrializării, tehnologiilor care produc și multe deșeuri nocive, neglijenței oamenilor – de pe tot globul! - în privința gestionării gunoaielor și a reciclării lor etc.

Nu este mai puțin adevărat că oamenii de știință au explicat schimbările climatice majore ale Terrei, de-a lungul istoriei sale, generate de modificarea orbitei Pământului(distanța față de Soare), a inversării periodice a polilor planetei precum și a transformărilor permanente produse în interiorul galaxiei noastre și a celorlalte galaxii, cu care ne aflăm într-o continuă interacțiune.

Aceasta face parte din legile fundamentale care guvernează Universul. Două dintre ele ne explică multe lucruri:

  • legea Universului Dinamic (mișcarea nu încetează niciodată);
  • legea transformărilor continue

Iată ce spun specialiștii despre erele geologice:

„E greu de înțeles intuitiv cât de vechi e Pământul. Specia umană, Homo sapiens, are aproximativ 300.000 de ani, iar primul strămoș al omenirii a apărut acum 5-7 milioane de ani.

Australia s-a separat de Antarctica acum vreo 30 de milioane de ani, iar dinozaurii au dispărut acum 65 de milioane de ani, sfârșind o eră care dura de acum 252 de milioane de ani.

Copacii au apărut acum 360 de milioane de ani, iar rechinii chiar mai devreme, acum 450 de milioane de ani. Acum un miliard de ani s-a despărțit ramura evoluționară a animalelor de cea a plantelor și fungiilor, iar primele forme de viață au apărut acum 3,7 miliarde de ani (sau 4,4 miliarde, după alte estimări)”.

Terra a trecut prin mai multe perioade climatice calde – chiar și cu 12 grade mai mult decât actualmente! - dar și glaciare. Ceeace a produs și modificări masive în rândul regnului animal și vegetal. Nu putem da vina pe civilizația umană pentru aceste schimbări climatice majore. Dar, nici nu putem ignora contribuția omenirii din secolele XX și XXI la accelerarea acestora.

Vedem că specia umană a reușit să se adapteze schimbărilor climatice, la fiecare perioadă de aproximativ 100.000 de ani. Ca și multe alte specii de vietăți.

Vedem că specia umană a reușit să se adapteze schimbărilor climatice, la fiecare perioadă de aproximativ 100.000 de ani. Ca și multe alte specii de vietăți.

Știm că, spre deosebire de celelalte specii, Omul a fost dotat cu capacitatea de a raționa, de a lua decizii proprii și de fi creativ. Aceste calități l-au adus la a deveni specia dominantă pe Pământ. Dar, ceeace l-a ajutat pe Homo Sapiens Erectus să învețe să se adapteze mereu noilor condiții climatice a fost capacitatea sa de a percepe unele informații subtile din mediu și să interacționeze în mod constructiv și armonios cu natura. Aici este originea acestei discipline, pe care eu am numit-o ”Arta prelungirii vieții” - QIGONG(se pronunță: cikung). Maeștrii chinezi ai acestei arte consideră că ea a putut fi definită ca atare abia acum circa 8000 de ani. Poate și pentru că – până acum 4600 de ani – nu au existat dovezi concrete (scrieri, consemnări de orice fel sau mărturii arheologice).

Știm, însă, că vechile organizări tribale aveau întotdeauna câte, cel puțin, un șaman care gestiona sănătatea membrilor comunității, precum și succesele în organizarea și bunăstarea tribului.

Șamanii erau indivizi cu capacități energetice și senzoriale mult mai dezvoltate decât cele ale restului comunității. În plus, ei erau niște neobosiți cecetători ai naturii și descoperitori ai unor lucruri pe care ceilalți nu le observau sau nu aveau timp să le cerceteze. Ei au fost primii care au sesizat necesitatea de a crea sisteme filosofice religioase, prin care să stabilească norme de conviețuire socială – începuturile dreptului civil și penal. Tot ei au descoperit proprietățile fizice și chimice ale unor materiale din natură, punând la dispoziția semenilor lor noi și noi tehnologii care să le confere un trai mai confortabil, mai multă siguranță a comunității și o întărire sau recuperare a sănătății dar și o mai bună adaptare la condițiile de mediu înconjurător. Ritualurile concepute de șaman pentru toți membrii tribului său conțineau, de fapt, tehnici de creștere a adaptabilității, de terapie psihoemoțională de grup și dezvoltare a percepțiilor extrasenzoriale.

Ei, bine, dragi mebri/susținători/simpatizanți ai Școlii QITAKY®--QIGONG, vă invit să cunoașteți aceste lucruri minunate – puse într-o formă accesibilă oricui – la noul nostru cantonament de vară de la Jupiter, în perioada 26 august – 3 septembrie, 2023. Grupul nostru este deschis oricărui nou-venit. Vom avea ca temă a acestui stagiu: ADAPTAREA LA NOILE SCHIMBĂRI CLIMATICE.

DE 30 de ani facem, în fiecare vară, cantonamente în această locație. Cel mai probabil, anul viitor vom alege alta. Cei mai mulți dintre participanți sunt aceia care, de mulți ani, nu vor să rateze ocazia de a învăța mai multe din tainele artei Qigong. Aceasta și datorită faptului că școala noastră – care a împlinit anul acesta 33 de ani! - spre deosebire de cele mai multe altele din România și din lume, a dovedit flexibilitate și mai ales creativitate. Aici, au apărut noi tehnici/exerciții care i-au încântat pe Marii Maeștri ai lumii, așezându-ne în fruntea topului mondial încă din 2010.

Nu este târziu să vă alăturați grupului nostru! Vă puteți caza oriunde doriți. Noi vom desfășura antrenamentele pe plaja din dreptul hotelului CAPITOL,

după programul următor:

  • 6.00 - întâlnirea pe plajă, ”culegerea de energie la răsăritul Soarelui”, exerciții de mobilitate, exercițți tematice, taijiquan;
  • 19.00 - setul de bază QITAKY®, exerciții tematice, taijiquan
  • 12.30 - opțional, seminar pe teme interesante, în sala de conferințe a hotelului CAPITOL

Taxa de participare este de 450 RON/pers, pentru toată perioada (indiferent câte zile se participă) și se poate achita numerar, în prima zi, la întâlnirea de la ora 14.00 a grupului, în holul hotelului CAPITOL. Pentru cei care doresc să achite online, datele sunt: S.C. QITAKY-QIGONG S.R.L. cont la ING Bank, Agenția 5516 Coposu, IBAN: RO89INGB 0000 9999 0638 7438.

o

Vă așteptăm cu brațele deschise!

Adrian Florea

Mare Maestru Internațional de Qigong

No Comments Yet.

Leave a comment