LA APROAPE 30 DE ANI, QITAKY DEVINE UN MARE SUCCES IN QIGONG-ul MONDIAL

Legenda spune că zeii care au decis soarta acestei regiuni a Terrei, căutând să vadă ce se află în inima planetei, au înfipt în apele Oceanului o imensă sabie. Au stârnit, astfel, miezul fierbinte al planetei, dând naștere celebrei Centuri de Foc a Pacifiului – lanțul de vulcani din adâncuri. Când au scos sabia, patru picături mari s-au scurs de pe tăișul acesteia, dând naștere principalelor insule ale Japoniei. Alte picături, mai mici, au constituit celelalte 5000 de insule ce stau alături. Din apa și lava stârnite de zei, au apărut pământurile pline de munți și văi din Țara Soarelui Răsare – Japonia. Dar, pe aceste frumoase meleaguri, zeii nu au așezat nici un fel de resurse de materii prime care să asigure locuitorilor lor șanse egale cu locuitorii continentului asiatic de a-și asigura o hrană variată, de a construi și făuri valori materiale de aceeași diversitate ca în alte locuri din lume. Austeritatea aceasta a făcut ca oamenii de pe aceste pământuri să învețe să fie mai chibzuiți în tot ceea ce fac, mai disciplinați și mai înclinați în a respecta regulile necesare supraviețuirii și conviețuirii.

Fără a mă rătaci mai mult în istoria Nipponkoku = Japonia = Locul unde răsare Soarele, vreau doar să înțelegeți de ce japonezii știu realmente cum să prețuiască lucrurile cu adevărat valoroase. Cu toată eleganța și tot respectul neasemuite, pe care le afișează față de oricine, japonezii nu acordă premii sau titluri nemeritate, sau bazate pe relații subterane opri meschine. Când o comisie avizată hotărăște să premieze pe cineva, putem fi siguri că aprecierea s-a făcut pe criterii stricte și fără concesii. Am făcut aceste precizări pentru că am participat la mai multe evenimente la care s-au prezentat partcipanți din mai multe țări. Nu am putut să nu observ favoritisme bazate pe contribuții bănești, pe criterii etnice sau alte motive incorecte.

Spre deosebire de edițiile precedente din 2007, 2010, 2013 și 2016, Forumul Mondial a comprimat trei evenimente de talie internațională:

  • Al 6-lea Congres Internațional de Sănătate, Zen, Arte Marțiale, Medicină Tradițională și Yi Qing;

  • Al 19-lea Congres Inteernațional de Qigong, Taijiquan și Medicină Tradițională Chineză;

  • Al 22-lea Congres Inteernațional de Yi Qing.

Astfel, s-au reunit mai mulți specialiști decât altă dată, alcătuind și un public de experți de înaltă clasă, dar și cu mai multe pretenții.

Am avut onoarea de mi se propune să fiu printre specialiștii care au rostit discursurile de deschidere a acestei sesiuni complexe și de înalt nivel profesional. Nu mi-am imaginat că discursul meu – pe care organizatorii au uitat să-l traducă din engleză în japoneză și chineză – va fi atât de apreciat. Consideram că un astfel de discurs este o chestiune plicticoasă, peste care tot auditoriul aștepta cu nerăbdare să treacă. Mi-au fost alocate 5 minute; dar, eu m-am restrâns la 3 minute. Iată-l (tradus în limba română):

Doamnelor și Domnilor,

Mă simt onorat să mă aflu aici, la un eveniment de asemenea anvergură și sunt mândru că am fost invitat la toate edițiile precedente.

Nu ne aflăm aici la o competiție, ci, în scopul de a arăta ce putem face pentru toți oamenii din lume pentru a le crește nivelul de sănătate, optimism, pentru a le induce starea de pace și prietenie. Și, mă simt extraordinar de bine că mă număr printre cei mai mari Maeștri din lume, servind umanitatea. Noi putem schimba și îmbunătăți calitatea vieții pentru mulți oameni, ceea ce a devenit, de altfel, sensul existenței noastre.

Vin dintr-o mică țară europeană – România. Populația sa este cam jumătate din cea a orașului Tokyo. Dar, arheologia modernă a demonstrat că strămoșii noștri au fost primii din istoria omenirii care au creat scrierea(în urmă cu peste 9000 de ani!) și chiar tehnici medicale despre care se știe că ar fi fost create doar în Extremul Orient. Poate că tocmai de aceea m-am simțit atât de atras de Medicina Tradițională Chineză și Qigong.

Astfel, aceste discipline ne-au făcut să punem la un loc cunoștințele și experiențele noastre pentru a ne pune în slujba omenirii.

Aici, în Țara Soarelui Răsare, putem face ca Soarele să strălucească mai puternic și să ne aducă în fiecare zi noi speranțe de sănătate, longevitate și fericire.

Fie ca acest eveniment să constituie Răsăritul celor mai minunate lucruri pe Pământ!

Muțumesc.

Nu mi-am imaginat nici faptul că discursul meu a fost ascultat cu atâta atenție încât, în acea seară, la gala premiilor, m-am trezit cu doi maeștri chinezi (o femeie și un bărbat pe care nu-i cunoșteam!) care au venit în mod special să-mi mulțumească pentru mesaj și să-mi dăruiască două amulete Feng Shui pentru sporirea norocului.

În aceste condiții, participarea Școlii QITAKY-QIGONG a întâmpinat un ”juriu” setat la cele mai înalte standarde în toate domeniile mai susmenționate.

Tocmai de aceea, am încercat ca prezentarea noastră să fie cât mai concisă și cu adresare directă practicanților care își doresc îmbunătățirea sănătății și creșterea longevității. Ne-am folosit, din nou, de bunăvoința vechiului nostru prieten Alexandru Șerban

SONY DSC

– instalat în Japonia de aproape 20 de ani și care vorbește perfect limba niponă – pentru a traduce publicului explicațiile mele la exercițiile prezentate de grupul de români și create de mine de-a lungul anilor.

Prezentarea noastrăa fost primită cu mai mult entuziasm şi admiraţie decât mă aşteptam. Dovadă, stau diplomele conferite în aceeaşi seară de către Comitetul Conferinţelor Mondiale, al cărui Director general este Marele Maestru Qin Xiping.

Nu mică mi-a fost mirarea că, la aceeași gală din seara primei zile a marii conferințe, câțiva maeștri chinezi și japonezi au venit la masa grupului QITAKY(marcată cu o mare cocardă pe care scria FLOREA ADRIAN-1), pentru a ne felicita. Trebuie să știți, dragi cititori, că de cele mai multe ori, chinezii manifestă un gen de șovinism atunci când niște non-asiatici se amestecă în disciplinele lor tradiționale. Dar, când vin să te felicite, înseamnă că au fost realmente impresionați. Asta ne-a făcut să ne simțim și mai încântați de felicitările primite.

De altfel, ne-am numărat printre puținii participanți care au primit din partea organizatorilor și un cadou suplimentar: o sticlă imensă de saké, cu care ne-am fotografiat și pe care am savurat-o în grup, într-o frumoasă seară relaxantă petrecută cu tot grupul în Hakone.

Dar, surprizele nu s-au oprit aici!

Marele Maestru Stanley Ngui – cel care ne-a dezvăluit în România secretele metodei sale de terapie a durerii – a ținut neapărat să-mi înmâneze în cadru public, oficial, diplomele pe care le-am obținut din partea World Organization for Natural Medicine. Avându-l pe Stanley Ngui drept examinator și garant, organizația mi-a eliberat aceste diplome fără a mai fi obligat să particip direct la Conferința Anuală a WONM:

  1. Diplomă de Doctor în Medicină Naturală

  2. Doctor în Servicii Umanitare

La acestea s-a mai adăugat și o diplomă de SIFU 2, acordată de Academia Nord-Americană de Arte Marțiale, pentru toată activitatea în acest domeniu, din ultimii 50 de ani.

Toate acestea mi-au fost înmânate având alături pe Marele Maestru și organizator al congreselor Qin Xiping, de Marea Maestră Effie Poy Yew Chow(fondatoare a Federației Mondiale de Qigong, membră în Comisia de Medicină Complementară și Alternativă pe lângă Casa Albă din SUA), Marele Maestru Stanley Ngui și Saito Maho(Maestră de Qigong și Wu Shu, organizator al Conferinței și soția lui Qin Xiping).

O asemenea ”ploaie” de diplome nu s-a abătut niciodată asupra mea!… M-am simțit copleșit și, desigur, fericit. Dar și mândru că România a primit astfel de onoruri.

Așa s-a încheiat prima zi a Marii Conferințe de la Tokyo.

A doua zi, au avut loc așa-numitele workshop-uri. Printre puținii care se înscriseseră pentru aceste ateliere de lucru, ne-am numărat și noi.

Am avut prilejul ca, în cele 30 de minute pe care le-am avut la dispoziție, să arătăm  execuția setului de bază al Școlii QITAKY și să angrenăm mai mulți din audiență în aceste exerciţii.

A doua seară de gală a fost și o nouă ocazie pentru alte personalități prezente să-și exprime admirația pentru ceea ce am realizat în școala noastră românească de Qigong.

După multe fotografii și filmări, mulți dintre participanți au început să-și ia rămas bun. Se încheia și această ediție specială a unei mari întâlniri la cel mai înalt nivel al artelor destinate sănătății și prelungirii vieții.

Dar, pentru noi nu se sfârșise încă seara. În mod discret, Saito Maho mi-a șoptit să mai rămânem pentru o altă ceremonie… Era vorba de două aniversări: cea a lui Qin Xiping și cea a dnei Effie Chow. Am fost doar câțiva invitați; ceea ce ne-a făcut să simțim și mai mult prețuirea organizatorilor. A fost un moment relaxant, în care sărbătoriților li s-a cântat ”Mulți ani trăiască!” și au făcut o mare joacă în stingerea lumânărilor de pe tortul fiecăruia, folosind doar emisia de Qi(energie vitală).

Astfel, s-a sfârșit și pentru noi cea mai luminoasă și fericită dintre participările la marile evenimente din domeniul Qigong & Medicină Tradițională Chineză, atât de la Tokyo, cât și de la San Francisco și Toronto.

Nu este de neluat în seamă nici ecoul ulterior acestui eveniment. Pentru că, din ziua următoare și până pe 15 noiembrie, grupul nostru s-a bucurat de o călătorie minunată planificată prin Japonia. Agenția de turism niponă – Nippon Tourism Agency – ne-a acordat toată atenția pe care ar merita-o niște persoane de excepție. Am fost surprins să aud din partea ghidei japoneze - care ne-a preluat din Kyoto – că ne urmărise pe Youtube evoluția de la Tokyo și se informase despre toate onorurile de care beneficiaserăm.

Nu ne-am confruntat cu aceeași atitudine atunci când ne-am întors în patria noastră. Doar cei care mă cunoșteau și-au transmis aprecierile și mândria pentru realizările noastre. Poate, pentru că totuși, fotbaliștii sunt mult mai importanți – chiar și când nu fac performanța! - decât Școala QITAKY- QIGONG din România…

Cu stimă și dragoste,

Adrian FLOREA

Mare Maestru Internațional de Qigong

Doctor în Medicină Naturală (WONM)

Doctor în Servicii Umanitare(WONM)

Maestru Feng Shui

Maestru de Arte Marțiale -SIFU

No Comments Yet.

Leave a comment