PREDICŢIILE MELE ÎN 2024 – ANUL DRAGONULUI DE LEMN

CUVÂNT ÎNAINTE

În textul de mai jos am folosit mulți termeni specifici limbajului astrologiei chinezești. Pentru a putea să înțelegeți mai bine cele prezentate aici, vă invit să citiți și articolul meu ”ASTROLOGIA CHINEZĂ – PE ÎNȚELESUL TUTUROR”, publicat recent pe website-ul nostru.

GENERALITĂȚI

Anul Nou chinezesc, sau Festivalul Primăverii din 2024, începe în ziua de 10 februarie și se va încheia pe 24 februarie 2025. Este anul Dragonului de Lemn. Astrologia Chineză ia în considerare Luna nouă. Zodiacul chinezesc – shengxiao – pe baza ciclurilor Lunii, în mișcarea ei în jurul Pământului. Sistemul de divinație asociază temperamentul și trăsăturile de caracter ale unei persoane cu fazele Lunii și cu data nașterii. Chinezii cred că horoscopul oricărui om - personalitate, compatibilitatea în dragoste și altele - sunt strâns legate de semnul zodiacal, în funcție de anul nașterii dar și de luna, ziua și ora acesteia.În sistemul chinezesc pentagramic al elementelor, fiecare zodie este asociată câte unuia dintre cele cinci elemente – Lemn, Foc, Pământ, Metal sau Apă). Astfel, Dragonul este asociat cu Lemnul o dată la 60 de ani.

Mai mulți astrologi chinezi sunt de părere că 2024 ne va oferi mai mult noroc, bogăție și putere, ca și oportunități de creștere și înnoiri. Dar și multe provocări și conflicte, cu accente pe nevoia de iertare și căutare de soluții pașnice.

Anul DRAGONULUI de LEMN este simbolizat în Calendarul Chinezesc al Fermierului prin suprapunerea a două ideograme: Lemnul Yang aşezat peste Dragon – care este un element de Pământ. Prin urmare, în conceptul Copacului Ceresc, anul de Lemn este ramura de Pământ care predomină asupra energiei de Pământ . Conform lanţului generare-distrugere al Pentagramei Chinezeşti, dacă două elemente se găsesc în ciclul distructiv şi sunt într-o relaţie de dominare, atunci anul respectiv va fi caracterizat mai mult de stări conflictuale şi mai puţină armonie.

NUMERELE NOROCOASE

Fiind un lider absolut, Dragonul impune în 2024 următoarele numere norocoase: 3, 4, 5, 6, 15, 21, 34, 35, 36 și 45.

CULORILE ANULUI

Culoarea supremă a anului Dragonului de Lemn este Verdele Smaragd(verdele închis, sau verde de China). Este culoarea creșterii, renașterii și armoniei cu natura. În plus, avem și culori de învigorare și echilibrare, precum: verde-crud, galbenul imperial, roșul purpuriu, albul strălucitor, brun, albastru ceruleum și violetul.

PREDICȚII OPTIMISTE

DESPRE LEMNUL-YANG

În anul 2024, Lemn-Yang reperezintă un copac caracterizat prin încăpăţânare şi principii rigide. Lemnul-Yang mai reprezintă Căpetenia/Liderul. Ori, o persoană de tip Lemn-Yang este adesea descrisă drept un om puternic, încăpăţânat şi care acceptă greu compromisurile. Cei cu un asemenea caracter au tendinţa de a se ridica la luptă pentru susţinerea propriilor principii, refuzând compromisurile. Astfel, dă naştere confruntărilor, cu slabe şanse de negocieri. Să nu uităm că, în sistemul pentagramic, Lemnul este asociat cu ficatul şi cu furia/mânia. Ca atare, cel mai probabil, apare confruntarea violentă. Războiul dintre Israel şi Palestina s-a declanşat, de fapt, încă din octombrie 2023 şi reflectă tocmai asemenea caratere. Din fericire însă, configurarea “Lemn-Yang peste Dragon” nu este 100% una de cucerire absolută. Dragonul este considerat a fi un depozit secret de Apă, capabilă să “hrănească” Lemnul şi, astfel, să transforme relaţia distructivă într-una de susţinere. În consecinţă, există şanse de negocieri şi concesii, în măsură să rezolve conflictele, chiar şi după cofruntări armate dure. Aşadar, conflictele Rusia-Ucraina, SUA-China şi Israel-Palestina ne dau ceva speranţe de realizare a unor planuri de pace.

Lemnul-Yang este cea dintâi ramură a Copacului Ceresc, reprezentând cel mai înalt nivel și liderul puternic. Este copacul rezistent, care își păstrează verticalitatea și refuză să se îndoaie. Cu alte cuvinte, oamenii care sunt Lemn-Yang se știu a fi încăpățânați și foarte greu de de convins la compromisuri. Totuși, ei dovedesc bunătate, onestitate și sunt persoane de încredere. Când sunt atacați sau sub presiune ei rămân fermi și luptători; nu se vor preda și nici nu vor da bir cu fugiții vreodată. Așa încât, vor putea primi lovituri directe, ceeace îi face pe unii să fie cunoscuți drept persoane cu un comportament excentric. Un exemplu devenit faimos este cel al profesorului John Nash, a cărui poveste este înfățișată în filmul artistic ”O minte minunată”. Acest personaj este Lemn-Yang și se caracterizează prin manifestări de schizofrenie. Și, totuși, devine laureat al Premiului Nobel pentru economie în 1994. Un alt exemplu, la fel de faimos, este acela al celebrei cântărețe Whitney Houston – o superstea, cunoscută a fi avut comportamente ciudate, haotice. Să ne amntim de felul în care a murit. Nu mai puțin celebră a fost și scriitoarea Virginia Wolf., care era lesbiană și care s-a sinucis prin înecare.

O persoană născută într-o zi de Lemn-Yang se manifestă adesea autoritară, puternică și cu veleități de conducător; fermă dar și bună la suflet. Totodată, dovedește încăpățânare și puternic atașată de propriile principii; cedează greu în confruntări și nu acceptă niciun compromis. De regulă se comportă prietenoasă, onestă, cu bunătate, un om pe care te poți baza, integră, cu principii bine conturate. Există multe exemple de persoane Lemn-Yang de mare succes, devenite lideri sau adevărați giganți în domeniile lor de activitate, printre care și mari oameni de afaceri sau superstaruri. Am avea ca exemple pe: Elvis Presley, Jimmy Hendrix, Bruce Lee, Keanu Reeves, Keifer Sutherland, Britney Spears, Lionel Messi și alții. Printre personalitățile cheie în conflictul dintre Israel și Palestina se numără Benjamin Netanyahu și Antony Blinken – ambii născuți într-o zi de Lemn-Yang.

Așa cum am afirmat mai sus, acum Lemnul domină Pământul. Iar, Pământul reprezintă bani pentru persoanele de Lemn. În șirul celor 12 zodii, fiecare dintre cele 5 elemente – Apă-Lemn-Foc-Pământ-Metal - ocupă de câte două ori fiecare zodie. Dintre acestea, patru zodii sunt de Pământ: Dragonul, Câinele, Bivolul și Berbecul. Asta înseamnă că o persoană de Lemn va avea o dublă șansă de a primi mai mulți bani, comparativ cu persoanele care aparțin celorlalte elemente. Așadar, oamenii de afaceri aparținând elementului de Lemn vor avea mai mult succes în 2024. Un exemplu relevant ar fi Bernard Amault – șeful firmei Louis Vuitton, care încă din 2023 a devenit cel mai bogat om din lume.

Caracterul Lemn-Yang – încăpățânarea și insistența – conduce, inevitabil la scăderea șanselor de negociere sau de a se ajunge la compromisuri, ținând seama de fermitatea cu care astfel de persoane refuză categoric să-și schimbe propriile principii. Ca atare, cresc șansele de confruntări, stări conflictuale și crearea dizarmoniei și chiar a războaielor. Va fi foarte greu să se ajungă la concluzii satisfăcătoare. Totuși, având în vedere că astrologia ne arată că Lemnul nu este în totalitate dominant asupra Dragonului, există ceva șanse de înțelegere. Dragonul conține și energii secrete de Lemn, Pământ și Apă. Iar, Lemnul și Apa susțin Lemnul , în sine. Deci, după negocieri dure, sunt totuși speranțe ca, până la urmă, ambele părți să găsească forme de înțelegere. Prin urmare, există șanse să se restabișească pacea între Rusia și Ucraina, între SUA și China, ca și între Israel și Palestina.

ISTORIE LA CICLURILE DE 60 ANI

Calendarul chinezesc are cicluri de 60 de ani, ceeace ne permite să privim în urmă la anul 1964, care nu a fost un an de pace. A fost momentul de vârf al războiului dintre Vietnam și SUA. Americanii au trimis, în iulie, 5000 de consilieri militari în plus. În vreme ce în SUA se înmulțeau protestele organizațiilor studențești împotriva războiului. Au fost manifestații masive în toată țara în luna mai. În octombrie s-a organizat o mișcare a liberei exprimări cu participarea a peste 3000 de activiști studenți. Tot în octombrie, martin Luther King Jr. a primit Premiul Nobel pentru Pace, ca răsplată pentru organizarea unor manifestații non-violente pentru renunțarea la discriminarea rasială în Statele Unite.

Pe aceeași temă rasială, Nelson Mandela susținea un discurs în fața mișcării anti-apartheid din Africa de Sud în care afirma: ”sunt gata să-mi dau viața”. Drept urmare, pe 12 iunie, a fost condamnat la închisoare pe viață. Această decizie a determinat Comitetul Olimpic Internațional să excludă participarea Africii de Sud de la Olimpiada de la Tokyo, pe motiv că selecția sportivilor acestei țări s-a făcut pe criterii rasiale.

În același an 1964, se declanșa și războiul dintre Grecia și Turcia privind stăpânirea insulei Cipru.

DESPRE DRAGON ȘI CÂINE

Dragonul este un simbol foarte respectat în astrologia chineză și este faimos pentru puterea sa, ca și pentru înțelepciunea și succesul său. Dragonul aparține dominantei de Yang și mai este asociat și cu Focul. Anul Dragonului de Lemn poate aduce schimbări pozitive și oportunități crescute pentru oricine.

Multă lume trăiește cu convingerea greșită că Dragonul este un animal favorabil și fermecător, aducând întotdeauna noroc. Totuși, între cele 12 animale zodiacale, Dragonul și Câinele mai sunt considerați drept ”Poarta Raiului și a Iadului” sau ”Plasa Raiului și a Iadului”. Aceasta, deoarece se face o comparație cu zona crepusculului, acolo unde este prezent și Nobilul(zeul salvator). Dar, atunci când nu există Nobilul care să ne ferească de pericole, Dragonul și Câinele sunt asociați cu dezastrele care ar provoca mai multe decese. De pildă, faimosul atac terorist din 11 septembrie 2001 asupra Clădirilor Gemene din New York, ori marele tsunami din Asia de Sud-Est, din 2004. Ambele s-au petrecut la ora 8.00 – ora Dragonului. Acestea au provocat moartea unui mare număr de oameni. La fel de brutal a fost și atacul teroriștilor Hamas asupra Iraelului, în 7 octombrie 2023. Luna octombrie este cea a Câinelui. Deci, nu este chiar atât de bine ca fiul/fiica să ți se nască sub semnul Dragonului. Totuși, dacă bebelușul tău este născut în an de Dragon, atunci are și ceva din caracteristicile Celor Patru Stâlpi ai Destinului corespunzătoare Câinelui. Având în structura sa astrologică atât Dragon, cât și Câine, copilul va face Conexiunea dintre Rai și Iad și va avea calități de percepții extrasenzoriale speciale – un mare avantaj. Statisticile arată că mulți sportivi de succes posedă atât Dragon cât și Câine în structura Celor Patru Stâlpi ai Destinului, ceeace le conferă reacții mai rapide în disciplinele pe care le practică. În acest sens, avem exemple precum Bruce Lee, Jet Li, Maria Șarapova, Lionel Messi ș.a., toți conțin Dragon și Câine. Chiar și mari inovatori precum Robert Oppenheimer(părintele bombei atomice) și Steve Jobs aveau aceleași calități. Să remarcăm că, dacă un copil se naște în an de Dragon, poate avea aceleași calități dacă nașterea se va produce într-o lună de Câine(octombrie), sau o zi de Câine, sau o oră de Câine(între 7.00 și 9.00).

Cea mai nefavorabilă zodie, în anul 2024, este Câinele, datorită incompatibilității absolute cu Dragonul. Încleștările dintre cele două zodii conduc adesea la turbulențe, mutări, accidente sau schimbări. Nativii din zodia Câinelui se vor gândi mereu la călătorii, schimbări de locuri de muncă, mutări în alte locuințe. Opoziția dintre Dragon și Câine poate declanșa dezastre precum seisme puternice, avalanșe, alunecări de terenuri, și accidente montane. Prin urmare, persoanele care au în formula lor semnul zodiacal al Câinelui trebuie să evite călătoriile în zone deșertice ori escaladări montane. De asemena, trebuie să fie mai atente la traficul rutier – fiind mai expuse la accidente. Este important să poarte amuleta cu Cocoș. Dar, să nu călătorească spre Sud-Est, acolo se pot lovi de Marele Duce.

În schimb, persoanele care sunt doar în conflict cu anul – Dragon vs Dragon – pot călători, pot face schimbări de locuințe sau de serviciu.

COMPATIBILITĂȚI ÎNTRE ZODII

Cele mai avantajate zodii vor fi Maimuța, Șobolanul și Cocoșul, urmate de Șarpe, Dragon și Mistreț. Nativii din aceste zodii se pot aștepta la transformări pozitive, creștere, abundență, energie, succes și prosperitate. Fiecare zodie are o relație unică în raport cu Dragonul.

Dragonul este în arrmonie cu Cocoșul, Maimuța și Șobolanul. Totuși, este necesar ca fiecare persoană să-și consulte cu exactitate formula sa astrologică – anul, luna, ziua și ora nașterii. Astfel, este posibil să se găsească unele incompatibilități cu unul dintre animalele zodiacale susmenționate.

De remarcat că nativii care au în formula personală Metal-Yang vor fi în conflict cu Lemnul-Yang din 2024. ceeace le pot genera probleme de sănătate ale membrelor superioare și inferioare, precum și de piele sau, păr sau, cap.

DEZASTRE NATURALE ȘI TEHNICE

Deoarece Dragonul este un puternic element de Pământ, ne putem aștepta la dezastre legate de pământ, precum alunecări de teren, avalanșe de noroaie, prăbușiri de clădiri. Lemnul va sta așezat pe Dragonul de Pământ, ceeace simbolizează un stâlp de lemn înfipt într-o groapă de pământ, adică seisme devastatoare. Ne amintim de un seism cu magnitudinea de 9,2 Richter, care a lovit Alaska în martie 1964 și care a ucis 125 de oameni. Un alt cutremur, de 7,6 s-a petrecut în Tangshan, Hebei, China,în anul Dragonului 1976 omorând 240.000 de oameni. Așadar, anii Dragonului nu au fost niciodată benefici în istoria Chinei. Marii lideri ai Chinei – Mao Zedong, Chu Enlai și Zhu Du au pierit în 1976, anul Dragonului de Foc. Și fostul Premier al Chinei Li Keqiang s-a stins în octombrie 2023, atunci când s-a produs încleștarea dintre luna Câinelui și anul Dragonului ce urmează să sosească. Aceasta a fost numită de astrologii chinezi ”avansul anului ce urmează”.

Așa cum stă Lemnul-Yang peste Dragon, sugerează un par din lemn ce pătrunde printr-o gaură în pământ. Ceeace poate simboliza situația în care ar cădea obiecte din cer, provocând distrugeri pe sol. Cu alte cuvinte, în 2024, sunt posibile mai numeroase căderi de obiecte din cosmos, precum comete, asteroizi. Să ne amintim că primele detectări de radiații cosmice cu microunde au avut loc în 1964.

Dragonul este considerat mormântul sau depozitul ascuns de Apă, iar întâlnirea lui cu Maimuța și Șobolanul va genera cantități mari de apă. Ca atare, putem să ne confruntăm și cu dezastre acvatice. Nimeni nu a uitat de celebra scufundare a navei Titanic, din 1812, dar și de uriașul tsunami din 2004 din Asia de Sud.

Și în acestea a fost implicat Dragonul. Nu este de neglijat inundația de Crăciun din SUA, în decembrie 1964, care a afectat Nord-Vestul Pacificului și California. S-au înregistrat 19 decese și avarierea gravă a numeroase clădiri, poduri și șosele. În același an, în februarie, se producea și coliziunea incredibilă dintre un avion australian și un distrugător maritim, care a dus la moartea a 82 de marinari.

Afacerea transporturilor aeriene este considerată a fi element de Foc. Ori, absența totală a Focului din 2024 ar putea fi cauza unor dezastre aeriene. În 1964, s-au petrecut niște dezastre în traficul aerian. Pe 5 iulie, avea loc prăbușirea unui avion aparținând companiei Pacific Air Lines, în California, rezultând 44 de morți. Alți 43 de pasageri și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui avion al companiei Northwest Airlines Flights, în statul Florida.

Dar, au fost și acțiuni criminale ce pot fi socotite devastatoare. În iunie 1964, în Köln, Germania, s-a petrecut un adevărat masacru - primul dintre cele ce au mai urmat și vedem că se întâmplă și în prezent: un individ a ucis cu un aruncător de flăcări 10 profesori și studenți. În iulie, același an, în Singapore se întreceau în raiduri criminale chinezi cu malaysieni. În vreme ce, în august, în timpul unui concert al formației Rolling Stone din Olanda mai mulți tineri și-au pierdut controlul și au provocat o manifestare exagerat de entuziastă, rezultând în mai mulți morți și răniți. Un eveniment similar s-a petrecut pe 24 mai, la un meci de fotbal în Lima(Peru), având drept consecință moartea a 319 poersoane și rănirea altor 500.

ECONOMIE

Anul 2024, este marcat de Lemn peste Pământ în interiorul Dragonului-Pământ și cu prezența tainică a Pământului, Apei și Lemnului dar, fără Foc! Concluzia astrologică este că și acest an va duce la adâncirea căderii activităților economice. Subliniam, încă din 2021, că Focul este – conform pentagramei chinezești - simbolul fericirii și al energiilor pozitive și este necesar pentru stimularea optimismului și încrederii. Absența totală a Focului va scădea mai mult stimularea perseverenței în susținerea investițiilor în afaceri. Ceeace va conduce la creșterea pesimismului din zona economică și la o regresie a bursei de valori. Fiind în opoziție cu Focul, Apa creează teamă. De aceea, anul 2020 – Șobolanul de Metal – a împrăștiat în toată lumea teama de COVID-19. A fost prea multă Apă! De atunci, însă, prezența Apei s-a mai diminuat, iar lumea își mai revine din frica de pandemie, în vreme ce călătoriile la nivel mondial s-au mai redus în 2023. Cu toate acestea, astrologii chinezi consideră că anul 2024 al Dragonului de Lemn este ”mormântul” și depozitul secret de Apă. Ca atare, frica generată de Apă încă mai există și nu va dispărea până în 2025 – anul Șarpelui de Lemn. Până una-alta, nu m-ar surprinde să asistăm la un regres al pieței bursiere în toamna și iarna lui 2024…

Prezența Focului, în anii 2013 și 2017, a constituit o sursă de optimism și prosperitate. În timp ce în 2018, a început căderea economică, scăzând forța Focului. Am scris atunci că anul 2019 a fost epuizarea completă a Focului, care va dura până în 2025. Tot atunci, arătam că dominația Apei va aduce multă teamă și recesiune economică. Pendemia de COVID-19 a contribuit masiv la aceste efecte, în 2020. Efectul puternic al Apei se va mai resimți încă în 2024 dar, cu ultimele puteri. Pentru că, în 2025 va apărea din nou Focul. Așa încât, efectul Apei se va mai resimți în 2024 dar, mai diminuat, sub influența sensibilă a Dragonului de Lemn. Astfel, în prima jumătate a anului 2024 vom observa o creștere a optimismului și o creștere a economiei mondiale prin intensificarea călătoriilor internaționale, a domeniului divertismentului, precum și a altor sectoare de activitate economică.

În a doua jumătate a lunii august, atunci când – teoretic – ar începe toamna, mai scad energiile de Lemn și implicit de Foc. Aceasta va determina o încetinire a creșterii economice. Dar, privind cu optimism, va veni explozia de progrese în primăvara anului Șarpelui de Lemn din 2025. Atenție: în calendarul Lunar chinezesc, primăvara este socotită a avea loc în prima parte a anului!

Prezența Lemnului și a Pământului din 2024 creează speranțe pentru creșterea industriei metalurgice și a prelucrării lemnului. Ele se vor alinia și cu un nou avânt al activităților bancare, high tech, a construcțiilor de automobile și de mașini, impunerea ingineriei, industria înfrumusețării și îngrijirii pielii. Prezența importantă a Lemnului va fi sursa de bani pentru industriile de Lemn, cum ar fi: media, modă, îmbunătățiri de mediu, medicină naturală. Vor avea niște șanse de menținere – dar, nu de creșetere! - și industriile de Apă: comunicații, transporturi, și expedieri de mărfuri. Dintre categoriile de Foc, vor putea progresa: restaurantele, divertismentul, finanțele, producerera și furnizarea de energie. Dintre industriile de Pământ, sunt șanse de revenire pentru: imobiliare, minerit, asigurări și softuri.

În rezumat, domeniile care o vor duce mai bine în 2024 vor fi cele legate de Metal și Lemn: industria bancară, construcții de mașini și de automobile, ingineria, înfrumusețarea și îngrijirea pielii. Cele asociate cu Lemnul: media, moda, cultivarea plantelor și îmbunătățirea mediului. În vreme ce industriile de Pământ, Apă și Foc nu vor prospera.

Anul 2024 va fi marcat de sosirea ”Erei lui 9”, ceeace va evidenția – în prima jumătate a anului - o mai mare atenție acordată afacerilor metaverse( afaceri, tranzacții exclusiv digitale), criptovalutei și NFT-urilor(active digitale unice tranzacționabile pe platforme blockchain). Acestea sunt activități de natură speculativă și comportamentul pieții este similar cu cel al burselor de valori. Ca atare, nivelul prețurilor fluctuează la fel ca în jocurile de bursă. De aceea, Focul este elementul esențial pentru prosperitate. Cum, în 2024, Focul lipsește cu desăvârșire, entuziasmul de a investi în afacerile metaverse și criptovalută va scădea la jumătate în a doua parte a anului 2024, ca și bursa de valori.

EMOȚIONAL

Dragonul mai este considerat de astrologii chinezi drept ”Steaua Artelor”, care stimulează divertismentul, artele, înfrumusețările și alte afaceri culturale. Totodată, el este și ”Steaua Solitară”, cea care conduce la tendințe de izolare și frustrare în cadrul relațiilor umane. Dacă mai avem parte și de un Lemn-Yang încăpățânat dominând Dragonul, atunci vom avea de a face cu mai ulte nemulțumiri și sentimente antisociale. Acestea pot conduce la comportamente excentrice și chiar la tulburări mintale. Un alt aspect negativ al Dragonului este lipsa spiritului mobi/flexibil și auto-culpabilizarea; ceeace poate conduce la acțiuni de rebeliune, ură, lupte brutale și chiar crime. Prin urmare, este necesar să se acorde mai multă atenție sănătății mintale și promovării exercițiilor de relaxare, precum Taijiquan, Qigong, Yoga și meditațiile. Este indicat ca Dragonul să fie mai răbdător, mai îngăduitor la compromisuri și mai înclinat către o atitudine conservatoare în soluționarea problemelor conflictuale.

SĂNĂTATE

În sistemul celor Patru Stâlpi ai Destinului, Dragonul este în conflict cu Câinele. Încleștarea dintre ei este un atac al Pământului contra Pământului. Ceeace explică seismele, alunecările de teren, prăbușirile de teren etc.

Din perspectiva anatomiei umane, splina, stomacul, pancreasul, mușchii și celulele aparțin, de asemenea, elementului Pământ. În consecință, persoanele care au în componența lor astrologică Dragonul sau Câinele vor putea avea probleme gastrice, indigestii, diabet sau chiar cancer al tractului digestiv. Așezarea Lemnului-Yang peste Pământ are șI semnificația capului uman. Așa încât sunt posibile și frecvente dureri de cap și/sau tulburări mintale.

Deoarece Lemnul-Yang mai reprezintă și zodia Tigrului – care este o stea călătoare – vom remarca la persoanele care au în formula lor astrologică anul sau ziua Dragonului, a Maimuței sau a Șobolanului, tendința de a călători, de mișcare fizică, de a face sporturi active.Totuși, Dragonul conține puțină Apă și Lemn, fiind recomandabil consumul de grăsime cu concentrație mare de Omega-3. De asemenea, lipsa Focului ne va determina să luăm măsuri pentru îmbunătățirea circulației sanguine, prin administrarea de Coenzima Q10 și reducerea aportului de colesterol. Totodată, conflictul dintre Dragon și el însuși va afecta energia la nivel celular, ceeace poate face loc dezvoltării diverselor forme de cancer. Deci, vor fi necesare și suplimente/alimente care conțin antioxidanți.

În absența totală a Focului, trebuie să avem mare grijă asupra riscurilor de boli cardiace, cele cerebrale și ale sistemului nervos. Lemnul-Yang – dacă aparține astrologic unei persoane - se poate interpreta drept o activitate prea intensă a creierului și poate genera boli de motricitate, așa cum ar fi una din formele de Parkinson. Aminteam mai sus despre un laureat al Premiului Nobel, profesorul John Nash s-a dovedit a fi schizofrenic.

CONFLICTE ZODIACALE

Așa cum am mai explicat în studiul despre astrologia chineză, cei născuți în ani de Dragon, sau conțin Dragonul sunt în conflict cu zodia lor, în vreme ce aceia care au în structura astrologică zodia Câinelui vor avea de îndurat pedepsele zeului Tai Sui. Ceea ce le va putea aduce schimbări neșteptate/nedorite și uneori accidente. Aceștia vor avea nevoie de protecția adusă de un pandantiv cu Cocoș. Acesta, în combinație cu Dragonul, abate atenția Câinelui de la a ataca nativul zodiei Dragon, reducând intensitatea pericolelor, ce ar putea apare dacă ar practica sporturi în forță sau dacă s-ar lansa în afaceri riscante. Astfel de personaje ar putea fi: Donald Trump, Sylvester Stallone, Kate Middleton, Prințul Williams, George Bush și alții,

Printre persoanele la care apare confruntarea nativ Câine cu zi/oră de Dragon, se găsesc și: Bill Gates, Justin Bieber, Will Smith, Arnold Shwartzeneger și Tiger Woods.

Încleștarea dintre anul Dragonului și ziua Câinelui este numită de astrologii chinezi drept ”Casa Miresei”și poate determina probleme relaționale.

Persoanele născute în ani de Dragon vor avea de suferit în 2024 datorită confruntării cu propria zodie. Aici, avem ca exemple cunoscute: Vladimir Putin, Sandra Bullock, Keanu Reeves, Nicolas Cage, Jeff Bezos, Kamala Harris, Boris Johnson, Yook Sul Keon(Prim-Minstrul Coreei de Sud), Lionel Messi, Bashar al Assad(Președintele Siriei). Astfel de oameni vor avea probleme în căsnicie și în relațiile cu cei apropiați. Și aceștia ar trebui să se protejeze cu amuleta Cocoș.

SOCIAL ȘI CREATIVITATE

Dintr-o altă perspectivă, Lemnul-Yang așezat pe Dragonul-Pământ este și un simbol al creativității și dezvoltării. Dar, mai simbolizează și rezistența la schimbări, rigiditatea principiilor, ceeace rezultă în confruntări și compromisuri dificile. Totuși, deoarece impactul cu pandemia de COVID-19 adusă de prezența în exces a Apei în 2020 și 2021 a intrat în recesie și lumea se întoarce către viața normală, precum și se apropie anul cu Foc, vom asista la o întoarcere către tendințele de a se distra și călători. Omenirea își va dori mai mult să se distreze la nunți, concerte, evenimente culturale sau de afaceri etc. Chiar dacă mai există tensiuni internaționale și tulburări sociale, omenirea trăiește sentimentul schimbării stării sale înr-unul orientat către schimbări în bine.

FENG SHUI

În misterioasa carte a profețiilor din timpul Dinastiei Tang, numită ”Picturile care Te Împing Înapoi”, se precizează că anul 2023 mai poate fi numit și ”Anul Iepurelui Negru”, deci culoarea dominantă este negru, datorită prezenței bogate a Apei. Anul 2024 este dominat de Lemn și mai este numit și ”Dragonul Verde”, deci verdele va avea supremația. Cărturarii antici chinezi credeau în sintagma ”Capra Roșie a Dezastrelor”, deoarece anii Caprei Roșii și ai Calului Roșu au fost ani cu multă energie de Foc. Istoria Chinei consemnează că în anul 1126 al Calului de Foc, Dinastia Sung a fost invadată de de populația Jin, iar împărații Dinastiei au fost capturați și ținuți prizonieri de către invadatorii barbari. De asemenea, în 1966, an al Calului de Foc, a început Revoluția Culturală sângeroasă a lui Mao Tzedung. Mai remarc faptul că 2023 este anul în care se sfârșește – conform principiilor astrologiei Feng Shui - ”Era lui 8*, iar în următorii 20 de ani omenirea va intra în ”Era lui 9”. Ceeace va aduce tendințe de schimbări frumoase în multe locații prospere, în sferele sociale, economice și culturale. Având în vedere că 2026 și 2027 vor fi ani de Cal de Foc, respectiv Capră de Foc, se speră la schimbări majore în China dar, pozitive.

Anul 2024 ar putea fi unul semnificativ, dacă ținem seama de profețiile maeștrilor chinezi ai secolului XII., care spun că asta se va întâmpla atunci când ”Iepurele Negru va intra în vizuina Dragonului Verde”.

Așa cum se știe, în fiecare an energiile Feng Shui – reprezentate prin”Selele Zburătoare”, respectiv 9 numere – își schimbă pozițiile în interiorul grilei. Pentru 2024, harta stelelor zburătoare arată astfel:

De aceea este nevoie să abordăm cu atenție relocarea lor în grila Lo Shu, atât a celor cu semnificații pozitive, cât mai ales a celor care pot aduce necazuri. În anul Dragonului energia periculoasă ”Cinci Galben” - simbolizând obstacole, ghinioane – se va afla în zona de Vest a locuinței. Ca atare, este recomandabil să se amplaseze aici un set de clopoței de vânt de metal, care să disperseze această energie. Să reținem că lunile în care această energie este cel mai activă sunt aprilie,iulie și ianuarie 2025.

Steaua 2, a bolilor, va fi situată în partea de Sud-Est. Remediul va fi un șirag de monede tradiționale chinezești, legate cu șnur roșu, așezat în această zonă a casei.

Anul acesta, Marele Duce se va găsi – vezi studiul despre astrologie, publicat mai înainte – de asemenea la Sud-Est. Ceeace ne impune să nu facem lucrări de săpături sau construcții noi în această parte.Nu este recomandabil să ne așezăm cu spatele la Sud, pentru a evita conflictul cu steaua numită ”Trei Ucigași”, adică riscurie de pierderi, furturi materiale și intelectuale. Nici în careul de Nord-Vest nu este bine să ne așezăm, fiind direcția ce poate aduce coliziunea cu Marele Duce.

Steaua 3 –a conflictelor, certurilor și riscului de jafuri – va fi situată în centrul grilei. Protecția poate fi o bucată de hârtie/carton de culoare roșie, amplasată în centrul geometric al locuinței.

Steraua 7 – a scandalurilor – va fi poziționată în partea de Sud a locuinței și, aici, va trebui așezată vaza transparentă cu 3 bambuși naturali.

Adrian Florea

Mare Maestru Internațional de Qigong

Maestru Feng Shui

No Comments Yet.

Leave a comment