VĂ INVIT SĂ EXPLORĂM ÎMPREUNĂ O…ALTĂ PLANETĂ!!!

Școala QITAKY®-QIGONG și-a făcut oficial apariția la data de 14 martie 1990. Era rodul eforturilor mele de a pătrunde în tainele artei Qigong, începute cu 12 ani mai înainte.

Mult mai repede decât mă așteptam, școala mea s-a dezvoltat, numărul practicanților crescând într-atât încât mi-am permis să organizez, în 1996, un simpozion național dedicat acestei discipline precum și medicinii tradiționale chineze – ambele, create cu multe milenii în urmă. A fost o primă cucerire a noastră, devenind membri cu drepturi depline ai UNESCO. De altfel, la sediul acestei prestigioase organizații am primit onoarea de a ne desfășura simpozionul.

Încurajat de primul succes și susținut de practicanții mei fideli și dedicați, mi-am permis ca în anul următor să organizez al doilea simpozion național, beneficiind și de sponsorizări din partea CEC BANK și ZEPTER.

Așa că, fără nicio teamă, în1998, ne-am permis și al treilea simpozion – de această dată, cu caracter internațional. Am fost găzduiți de Casa Americii Latine din București. Dar, am avut onoarea de a avea printre noi pe dna Effie Poy Yew Chow – Președinte și fondator al Federației Mondiale de Qigong.

Prezența acestei Mari Maestre de Qigong și medic de medicină tradițională chineză (MTC) ne-a bucurat și ne-a arătat că munca noastră de până atunci nu a fost în zadar. Demonstrația de exerciții de Qigong – la care am introdus multe tehnici concepute de mine – mi-a adus o mare surpriză: după ce ne-a urmărit cu mare atenție, dna Effie Chow m-a întrebat: cum se numește stilul tău de Qigong? Știam că numai maeștrii consacrați pot creea un stil. Ori, eu nu avusesem nicio confirmare autorizată că practicile promovate de mine sunt valabile și pot fi încadrate într-un stil original. Acela a fost momentul în care stilul pe care – fără să-mi dau seama – l-am creat și căruia i-am dat numele QITAKY. Astfel, în 1999, la prima mea participare la un congres al Federației Mondiale de Qigong, am aflat că fusesem desemnat ca ”al optulea Mare Maestru”, dar și membru în Comitetul Director(Board of Directors) al federației, membru al International Sponsorship Committee și membru în Advisory Committee Chair.

Am partcipat la mai multe congrese mondiale. În 2007, am participat la prima ediție a Forumului Mondial de Qigong de la Tokyo – patronat de All Japan Shaolin Temple. Apoi, la fiecare 3 ani, conform regulii stabilite de principalul organizator, Marele Maestru Qin Xiping,

am fost prezent împreună cu câte un grup de praticanți ai Școlii QITAKY® la toate manifestările din anii 2010, 2013, 2016 și 2019.

Acolo, am fost răsplătiți cu multe diplome de apreciere pentru stilul nostru de Qigong, pentru originalitatea școlii și creativitate în domeniu. Ba, chiar am fost desemnat director temporar al organizației de ”Qigong, Arte marțiale, Feng Shui, Yi King, Medicină Tradițională și Zen”. Pandemia a boicotat ediția care ar fi trebuit să aibă loc în 2022. Astfel încât, în octombrie 2025, va avea loc noua ediție a congresului organizației, prelungindu-se astfel funcția mea de director temporar.

Iată că, recent, am primit invitația de a ne alătura următorului congres, în zilele de 4 și 5 octombrie 2025!

La toate participările noastre, din 2010 încoace, am fost însoțit atât de practicanți ai școlii noastre, cât și de alte persoane dornice să călătorească în Japonia, deopotrivă pentru a ne susține reprezentarea la congrese dar și pentru a cunoaște Țara Soarelui Răsare. Pentru că acolo am avut cu toții prilejul de a afla adevărata civilizație a unui popor pe care l-am categorisit drept aparținând ”unei alte planete”!

Ne-a impresionat pasiunea japonezilor pentru curățenie: pe cele mai multe clădiri înalte am văzut zilnic alpiniști utilitari spălând fațadele. Am asistat la un spectacol cu demonstrații uluitoare de Qigong într-n parc public; neavând scaune în jurul scenei, ne-am așezat pe asfaltul de acolo – eu având pantaloni albi! - și nu am văzut nicio urmă de murdărie pe pantaloni…

Am fost uimiți de respectul japonezului față de cei din jur. Dacă strănută dimineață acasă, nu iese pe stradă fără mască – pentru a nu-i îmbolnăvi și pe alții – fără nicio legătură cu pandemia de COVID-19!.... Propaganda comunistă dinainte de 1989 ne mințea că Japonia este o țară capitalistă decadentă atât de poluată, încât bieții ei locuitori sunt nevoiți să umble cu măștile pe străzi. Tot din respect reciproc, japonezii nu vorbesc între ei în mijloacele de transport în comun. În trenuri, vorbesc încet dar, își închid telefoanele mobile.

Angajații care constată despre compania la care lucrează că este în pierdere solicită șefilor lor să li se micșoreze salariile și să li se permită să lucreze ore suplimentare, până la revenirea la prosperitate a companiei.

În orice magazin sau restaurant ești salutat prin înclinarea corpului de mai multe ori, atât la sosire, cât și la plecare. Ceea ce -a făcut să spun, în glumă, că japonezii nu se îmbolnăvesc niciodată de lumbago...

Japonezul nu acceptă conceptul de ”bacșiș”! La restaurante, nota de plată se achită la plecare direct la casierie și, dacă trebuie să primești un rest de bani la plata în numerar, ți se dau întotdeauna exact sumele, chiar dacă adesea sunt niște mărunți nesemnificativi. Am încercat săl as câțiva firfirei unui taximetrist; fără succes! A venit după mine pe stradă și nu m-a lăsat până nu mi-am luat restul.

Japonia se confruntă cu circa 5000 de cutremure pe an. Unele au intensități extrem de mari – peste 7,1 Richter. După cutremurul de gradul 7,3 din 1995, în orașul Kobe – care a distrus150.000 de clădiri și a curmat 6400 de vieți – programul complexului de simulare a seismelor Earth Defence a adus soluții extraordinare de detecție a apropierii unui cutremur dar, mai ales, soluții pentru creșterea rezistenței la seisme a clădirilor. Japonezii sunt disciplinați și aplică exact tehnicile de protecție a vieții predate de autorități și specialiști. Astfel, vom vedea în marile orașe construcții îndrăznețe, sfidând riscurile aduse de seismele puternice.

În Japonia, nu ți se permite să cumperi un autoturism dacă nu dovedești că ai loc de parcare în preajma locuinței. Și, nimeni nu parchează în locuri nepermise de lege.

Punctualitatea japoneză este renumită. Directorul general al căilor ferate obișnuiește, la finalul fiecărui an, să ceară scuze populației pentru totalul de 1-2 minute întârzieri înregistrate de-a lungul unui an întreg.

Dar, locurile pe care le-am vizitat ne-au dezvăluit minuțiozitatea și răbdarea acestor oameni în realizarea oricărui lucru. La o mănăstire, am văzut o călugăriță, trecută de 100 ani, care stătea în genunchi și culegea cu o pensetă niște minuscule uscături dintr-o micuță tufă din grădina locașului de cult.

V-am descris aici doar câteva din uimitoarele lucruri de văzut și trăit în Japonia. Pentru că vă invit, din toată inima, să vă alăturați grupului nostru care va călători din nou acolo. Va fi o împletire frumoasă, de neuitat, între prezența la un congres de Qigong – ca practicanți sau, ca susținători – și călătoria pe o ”altă planetă”. Căci, Japonia pare a fi o altă planetă, prin comparație cu multe țări civilizate din lume.

M-am gândit la un circuit original, extrem de interesant și diferit de ofertele standard ale agențiilor de turism. Acest avantaj va fi posibil numai dacă vom alcătui un grup de minimum 15 persoane. O asemenea condiție ne va oferi posibilitatea de a beneficia de autocar exclusiv pentru noi, ca și de ghizi dedicați doar grupului nostru.

Am cerut companiei ”Karpaten Turism” – cea care ne-a organizat impecabil călătoria în Japonia din 2019 – să ne alcătuiască un itinerar pentru următoarea noastră vizită acolo și să-mi facă o ofertă de preț. De îndată ce o voi primi, vă voi face cunoscute toate datele.

Cugetați și hotărâți dacă doriți această incursiune spre ”planeta Japonia” și, totodată, susținerea României în vârful mondial al ”Artei Prelungirii Vieții” – Qigong și Medicină Tradițională Chineză. Toți cei care au mai fost cu mine în acest demers și-au dorit să revină în Japonia. Unii chiar au reușit!

Ne-ar face plăcere să fim uniți, ca niște români iubitori și mândri de campionii noștri și doritori de civilizație și cultură.

Pentru alte informații, sunați la unul din telefoanele: 0744985006 sau 0722243008 sau 0723651153.

Adrian Florea

Mare Maestru Internațional de Qigong

Maestru în Arte Marțiale

P.S. - SUNT BINEVENITE ȘI SPONSORIZĂRI!

No Comments Yet.

Leave a comment