Despre Noi

Scoala Qitaky-Qigong

Școala Qitaky-Qigong a fost înființată în martie 1990, sub denumirea Institutul Român pentru Dezvoltarea Potențialului Uman de către Adrian Florea, Mare Maestru de Qigong, specialist în medicină tradițională chineză, dietoterapie, Feng Shui și arte martiale.

Începand din 1990, la cabinetu de consultații coordonat de Adrian Florea au fost tratați peste 55.000 de pacienți cu metode ale medicinii tradiționale chineze, cum ar fi transferul de energie, masajul terapeutic, dietoterapia, magnetoterapia si fitoterapia. Toate acestea în complementaritate cu mijloacele medicinii alopate.

S-au obținut rezultate foarte bune în afecțiuni precum:

Rezultate si recunoasteri

1.

Diploma de specialist in medicina traditionala chineza

În anul 1993, Marele Maestru Adrian Florea a obținut Diploma de specialist în medicina tradițională chineză (MTC) decernată de Asociația China pentru MTC.

2.

Membru al Societății Române de Psihoneuroendocrinologie

Ca o recunoaștere a rezultatelor obținute în activitatea sa, Marele Maestru Adrian Florea a fost invitat sa devină membru al Societății Române de Psihoneuroendocrinologie.

3.

Unul din cei 8 Mari Maeștri ai Federației Mondiale de Qigong

După ce a fost identificat ca fondator al unui stil original de Qigong (stilul Qitaky), lui Adrian Florea i-a fost acordat titlul de Mare Maestru al Federației Mondiale de Qigong, stilul său fiind înregistrat în analele Federației. Totodată, a fost desemnat membru în comitetul director și în comitetul de consilieri ai Federației.

Stilul Qitaky-Qigong

Una din proprietățile milenarei arte chineze a Qigong-ului este capacitatea acesteia de adaptare continuă la viața modernă, păstrând în același timp esența străveche.

Vreme de peste 45 de ani, Maestrul Adrian Florea a întreprins un studiu aprofundat al acestei arte a prelungirii vieții, care a inclus consultarea unei vaste bibliografii in domeniu. În final, el a selectat acele elemente care sunt ușor de preluat de către cultura și gândirea occidental și care pot contribui la reușita si satisfacțiile omului modern al secolului XXI.

Indiferent de vârstă, pregătire sau statut social, practicanții stilului Qitaky® de Qigong merg pe calea spre Marea Transformare printr-o înfrumusețare interioară a spiritului și sufletului. Sprijinindu-se pe credința proprie, oricare ar fi religia căreia îi aparțin, practicanții de Qigong devin tot mai conștienți de propria armonie și de relația lor cu mediul înconjurător. Stilul Qitaky® promovează un mod de viață definit de frumusețea și armonia interioară și exterioară, bazate pe trinitatea sănătății perfecte a spiritului, trupului și minții, care constituie baza pentru realizările fizice, intelectuale și profesionale ale oricărui om.

Numele Qitaky® creat de Adrian Florea provine din trei silabe formate din primele litere cuvintelor:

  • Qi – energie vitală,
  • Ta(ijiquan) - un exercițiu foarte răspândit în China și în lume - și
  • Ky(okushinkai) - un stil japonez de karate.

Ținând seama de trăsăturile modului de viață occidental, Maestrul Adrian Florea și-a construit stilul pe baza a două principii:

  • Abordarea și explicarea fenomenelor și exercițiilor dintr-o perspectivă riguros științifică, permițând practicanților să dobândească o percepție logică și exactă a înțelesului și valorilor acestora;
  • Dobândirea unor rezultate performante și aplicarea lor în viața de zi cu zi, ceea ce nu solicită decât un consum redus din viața cotidiană a practicantului.

În plus, practicanții stilului Qitaky® își pot însuși o serie de mijloace și metode de diagnosticare, prevenire și tratament pentru diferite boli. Pe lângă cursurile de inițiere în arta energiei vitale, ei se pot instrui în dietoterapie, masaj terapeutic, sonoterapie, utilizarea terapeutică a energiei de reproducere, precum și alte cursuri care vizează îmbunătățirea sănătății și integrarea armonioasă în societate.

Întrucât rigiditatea este un semn de netăgăduit al morții, stilul Qitaky® insistă asupra dezvoltării și menținerii mobilității articulațiilor și musculaturii chiar și la vârste înaintate. Astfel că, după o formulă simplă, flexibilitatea se poate considera a fi egală cu longevitatea. De aceea, practicanții combină exercițiile fizice cu cele mentale pentru a ajunge la o condiție fizică și mentală deosebita, pentru a-și fortifica trupul și spiritul. De asemenea, se acordă o importanță deosebită tehnicilor de îmbunătățire a respirației, ceeace poate oferi practicantului o creștere a capacității respiratorii și a oxigenării creierului, împiedicând instalarea bolii Alzheier.

Utlimele Articole