Despre Noi

Scoala Qitaky-Qigong

Scoala Qitaky-Qigong a fost infiintata in martie 1990, sub denumirea Institutul Roman pentru Dezvoltarea Potentialului Uman de catre Adrian Florea, Mare Maestru de Qigong, specialist in medicina traditionala chineza, Feng Shui si arte martiale.

Începand din 1990, la cabinetele de consultatii coordonate de Adrian Florea au fost tratati peste 40.000 de pacienti cu metode ale medicinii traditionale chineze, cum ar fi transferul de energie, masajul terapeutic, dietoterapia, magnetoterapia si fitoterapia. Toate acestea in complementaritate cu mijloacele medicinii alopate.

S-au obtinut rezultate foarte bune in afectiuni precum:

Rezultate si recunoasteri

1.

Diploma de specialist in medicina traditionala chineza

In anul 1993, Marele Maestru Adrian Florea a obtinut Diploma de specialist in medicina traditionala chineza (MTC) decernata de Asociatia China pentru MTC.

2.

Membru al Societatii Romane de Psihoneuroendocrinologie

Ca o recunoastere a rezultatelor obtinute in activitatea sa, Marele Maestru Adrian Florea a fost invitat sa devina membru al Societatii Romane de Psihoneuroendocrinologie.

3.

Unul din cei 8 Mari Maestri ai Federatiei Mondiale de Qigong

Dupa ce a fost identificat ca stil original de Qigong (stilul Qitaky), lui Adrian Florea i-a fost acordat titlul de Mare Maestru al Federatiei Mondiale de Qigong, stilul sau fiind inregistrat in analele Federatiei. Totodata, a fost desemnat membru in comitetul director si in comitetul de consilieri ai Federatiei.

Stilul Qitaky-Qigong

Una din proprietatile milenarei arte chineze a Qigong-ului este capacitatea acesteia de adaptare continua la viata moderna, pastrand in acelasi timp esenta straveche.

Vreme de peste 20 de ani, Maestrul Adrian Florea a intreprins un studiu aprofundat al acestei arte a prelungirii vietii, care a inclus consultarea unei vaste bibliografii in domeniu. In final, el a selectat acele elemente care sunt usor de preluat de catre cultura si gandirea occidentala si care pot contribui la reusita si satisfactiile omului modern al secolului XXI.

Indiferent de varsta, pregatire sau statut social, practicantii stilului Qitaky® de Qigong merg pe calea spre Marea Transformare printr-o infrumusetare interioara a spiritului si sufletului. Sprijinindu-se pe credinta proprie, oricare ar fi religia careia ii apartin, practicantii de Qigong devin tot mai constienti de propria armonie si de relatia lor cu mediul inconjurator. Stilul Qitaky® promoveaza un mod de viata definit de frumusetea si armonia interioara si exterioara, bazate pe trinitatea sanatatii perfecte a spiritului, trupului si mintii, care constituie baza pentru realizarile fizice, intelectuale si profesionale ale oricarui om.

Numele Qitaky® creat de Adrian Florea provine din trei silabe formate din primele litere cuvintelor:

  • Qi – energie,
  • Ta(ijiquan) si
  • Ky(okushinkai).

Tinand seama de trasaturile modului de viata occidental, Maestrul Adrian Florea si-a construit stilul pe baza a doua principii:

  • Abordarea si explicarea fenomenelor si exercitiilor dintr-o perspectiva riguros stiintifica, care permite practicantilor sa dobandeasca o perceptie logica si exacta a intelesului si valorilor acestora;
  • Dobandirea unor rezultate performante si aplicarea lor in viata de zi cu zi, ceea ce nu solicita decat un consum redus din viata cotidiana a practicantului.

In plus, practicantii stilului Qitaky® isi pot insusi o serie de mijloace si metode de diagnosticare, prevenire si tratament pentru diferite boli. Pe langa cursurile de initiere in arta energiei, ei se pot instrui in dietoterapie, masaj terapeutic, sonoterapie, utilizarea terapeutica a energiei sexuale, precum si alte cursuri care vizeaza imbunatatirea sanatatii si integrarea armonioasa in societate.

Intrucat rigiditatea este un semn de netagaduit al mortii, stilul Qitaky® insista asupra dezvoltarii si mentinerii mobilitatii articulatiilor si musculaturii chiar si la varste inaintate. Astfel ca, dupa o formula simpla, flexibilitatea se poate considera a fi egala cu longevitatea. De aceea, practicantii combina exercitiile fizice cu cele mentale pentru a ajunge la o conditie fizica si mentala mental deosebita, pentru a-si fortifica trupul si spiritul.

Utlimele Articole