Intrebari Frecvente

Q?

De ce ar trebui sa practic Qigong?

A.

Qigong ofera solutii concrete si usor de insusit pentru profilaxia tuturor bolilor, pentru combaterea efectelor stresului si pentru recuperarea dupa boala. Qigong este totodata o excelenta metoda de imbunatatire a performantelor intelectuale si creative. In prezent, Qigong a devenit si o forma complementara de antrenament inclusa in programul de pregatire a sportivilor de inalta perfomanata. Aceasta practica este curenta in tari ca Japonia, China, Coreea, Vietnam, dar si in SUA, Canada, Germania, Franta. Se poate spune ca, desi are o istorie de aproape 8.000 de ani, Qigong este o disciplina inaintea timpului, chiar inaintea progreselor din societate.

Q?

Care este diferenta intre Qigong si Yoga sau artele martiale ?

A.

Qigong indeamna la integrare sociala, cretaivitate si la cresterea bunastarii colective prin performante individuale. Scopul Qigong-ului este ca, prin progresul practicantului sa aiba de beneficiat intrega comunitate din jurul acestuia.

Qigong-ul cultiva o sanatate de fier prin exercitii dinamice, care au un aspect bland si calm, dar care pot deveni oricand este nevoie tehnici foarte eficiente de autoaparare.

Anumite practici Qigong au asemanari cu cele din Yoga, in mod special in ceea ce priveste tehnica respiratiei. Cu toate acestea, marea majoritate a exercitiilor au un specific propriu, aparte, mai ales in cadrul stilului Qitaky®, stil recunoscut de Federatia Mondiala de Qigong.

Q?

Care este legatura intre Qigong si religie ?

A.

Qigong este un sistem filozofic laic care stimuleaza dezvoltarea spirituala a practicantului, lasandu-i acestuia deplina libertate de manifestare potrivit credintei proprii. Qigong poate fi practicat de orice persoana, indiferent de religie si origine etnica.