- Înființată în martie 1990, sub denumirea Institutul Roman pentru Dezvoltarea Potențialului Uman de către Adrian Florea, Mare Maestru de Qigong, specialist în medicina tradițională chineză, Feng Shui și arte marțiale
- Începând din 1990, fără înterupere, sunt organizate cursuri și practica de Qigong, consultații și tratamente de medicină tradițională chineză, cursuri de alimentație și dietoterapie chineză, masaj terapeutic, Feng Shui etc.
- Începând din 1990, la cabinetul de consultații coordonat de Adrian Florea au fost tratați peste 55.000 de pacienți cu metode ale medicinii tradiționale chineze, cum ar fi transferul de energie, masajul terapeutic, dietoterapia, magnetoterapia, fitoterapia si acupunctura. S-au obținut rezultate foarte bune în afecțiuni precum: zona zoster, litiaza renală și biliară, ulcerul, bolile cardiovasculare, hepatita A, B si C, afecțiunile hepatice, afecțiunile imunodeficiente, afecțiunile oftalmologice, traumatisme ale sistemului osos și muscular, stări depresive, astm bronșic și alergic, tulburări endocrine, ginecologice, reumatism, artrite, artroze, unele afecțiuni dermatologice, insuficiența renală cronica, tumori benigne, adenom de prostată și multe altele.
- În 1995 se reorganizează institutul ca organizație neguvernamentala, non-profit sub numele de Fundația Română Qitaky® - Institutul Român pentru Dezvoltarea Potențialului Uman.
- Începând din 1996, cu scopul stimulării cercetării știintifice, fundația organizează simpozioane care reunesc specialiști în medicina convenționala și reprezentanți de marcă ai medicinii complementare, într-un efort comun de îmbinare a celor două ramuri, în beneficiul pacienților. Temele abordate au fost:
- 1996, tema "Practici medicale străvechi și moderne - implicații în dezvoltarea generației de mâine"
- 1997, tema "Tradițional și modern în medicina relaxării și combaterii stresului"
- 1998, tema "Medicina Tradițională Chineză - o știință străveche într-o lume modernă" - aceasta este prima reuniune cu participare internațională; invitat de onoare a fost d-na Dr. Effie Poy Yew Chow, fondatoarea East West Academy of Healing Arts" din San Francisco, Consilier al Președintelui Statelor Unite pentru probleme privind medicina complementară, Președinta celor trei Congrese Mondiale de Qigong organizate in anii 1996, 1997 si 1999 în Statele Unite. Cu aceasta ocazie domnia sa a atestat existența noului stil, original, de Qigong, stilul Qitaky®.
- august 1998: Fundația Româna Qitaky® devine membră a National Qigong Association of America
- mai 1999: participare la Congresul Anual al Academiei de Cibernetica "Ștefan Odobleja", unde dl. Adrian Florea a prezidat lucrările noii secțiuni - "Cibernetica fenomenelor antropoenergetice" - inaugurată în acel an.
- 1999: fundația se afiliază la Federația Națională a Cluburilor UNESCO din România.
- Iunie 1999: în scopul afilierii la rețțelele internaionale din domeniu, Adrian Florea înființează Asociația Româna de Qigong
- august 1999, Baltimore, SUA: participare la Conferința Anuală a National Qigong Association of America
- noiembrie 1999, San Francisco, SUA: membri ai Fundației Române Qitaky® participă la al 3-lea Congres Mondial de Qigong. Adrian Florea este ales în prezidiul Congresului și recunoscut ca Mare Maestru, reprezentant al Federației Mondiale de Qigong. Aici, Adrian Florea prezintă studiul său "Mesaje Divine, Structuri Divine", despre un fenomen unic din România, Peștera Urșilor și susține un seminar de maestru (Master Workshop) de o zi, în care prezintă participanților stilul propriu de Qigong pe care l-a elaborat, stilul Qitaky®; este demonstrat potențialul de îmbunătățire a performanțelor sportive și intelectuale prin acest stil
- Asociația Româna de Qigong se afiliază la World Qigong Federation (Federația Mondială de Qigong);
- Aprilie 2000, Washington, SUA: ediție extraordinară a Summit-ului Mondial de Qigong, care s-a adresat elitei practicanților de Qigong, în mod deosebit din domeniul medical. Summit-ul a avut ca scop și crearea unui dialog direct cu oficialitățile americane, care pot decide soarta oficializării Qigong-ului în cadrul asigurărilor de sănătate din SUA si cuprinderea acestuia în finanțarea programelor de cercetare .i dezvoltare.
- mai 2001: Asociația Româna de Qigong participă la a 4-a ediție a Congresului Mondial de Qigong - Adrian Florea prezintă rezultatele cercetărilor asupra creșterii nivelului de inteligență prin practicarea acestei discipline complexe.
- Cu acelașiprilej, s-au primit invitații pentru acordarea de consultațtii și tratatmente în SUA si Canada.
- 2001 - 2002: Fundatia Romana Qitaky® - realizează o nouă deschidere de drum în România - ca și în cazul Qigong-ului, susținând la Academia de Arhitectura "Ion Mincu" conferința cu tema "Ambienterapie - Feng Shui. Arta armonizării ambientului cu Omul"; a fost prezentată tinerilor arhitecți și profesorilor lor o nouă viziune asupra conceptelor de proiectare a construcțiilor moderne. Fundația a executat și numeroase studii aplicative de Feng Shui.
- 2005 - la al 7-lea Congres Mondial de Qigong, maestrul Adrian Florea este invitat să dețină funcția de co-președinte al congresului.
- 2007, octombrie - pentru prima dată în istoria sa, Federația Mondială de Qigong își desfășoară congresul anual în afara SUA, adică ăn Japonia, sub egida Forumului Mondial de Qigong, Medicină Tradițională, Feng Shui și Yi Qing, la Tokyo. Maestrul Adrian Florea câștigă atenția și respectul mai multor profesori universitari și cercetători științifici japonezi prin lansarea teoriei "transmiterii de informație" pe cale energetică - o posibila cale de a explica efectele qi-ului emis de un specialist în scop terapeutic sau cu alte scopuri.
- 2010, 2013, 2016 și 2019 - ediții succesive ale aceluiași Forum Mondial de la Tokyo - Maestrul Adrian Florea cucerește numeroase diplome de recunoaștere a meritelor în dezvoltarea Qigong-ului și a Medicinei Naturale, precum și în Medicina Umanitară; primește diploma de ”Cel Mai bun Mare Maestru de Qigong” și aceea pentru ”Contribuții la Sănătatea Globală”, precum și diplomele: ”Doctor în Medicină Naturală”, ”Doctor în Medicina Umanitară”(decernate de World Organization for Natural Medicine) și ”Sifu în Qigong, Medicină Tradițională Chineză și Arte Marțiale”(acordată de Academia Nord-Americană de Qigong, Medicină Tradițională și Arte Marțiale).
- În perioada 2013-2019, ;Marele Maestru Adrian Florea a fost desemnat Director Onorific Temporar(pe o eprioadă de 3 ani) al Forumului Mondial de la Tokyo.