Aproape totul despre ȘARPE

ȘARPELE   poze astrologie

în astrologia chineză

Înțelepții antici chinezi spuneau că un Șarpe în casă este un semn de bun augur, deoarece asta înseamnă că familia aceea nu va suferi de foame. Aceasta ar putea fi o metaforă cu sensul că un Șarpe nu ar avea niciodată probleme să asigure hrana familiei, pentru că este un atât de bun mediator, încât s-ar descurca întotdeauna în afacerile sale. Sau, că ar putea fi interpretat prin aceea că Șarpele este capabil să sacrifice ceea ce posedă din plin pentru a asigura hrana familiei sale. Oricum am interpreta, una din caracteristicile importante ale Șarpelui este ascuțimea minții, inteligența, înțelepciunea și viclenia, precum și accentul pe care îl pune pe bunăstarea sa materială.

Întotdeauna, şarpele a inspirat oamenilor o stare de teamă, sau chiar teroare, deoarece el se poate apropia în linişte deplină iar muşcătura sa poate fi adesea fatală. Şerpii se camuflează foarte bine şi se feresc privirilor oricui. Ei sunt, de obicei, carnivori, hrănidu-se cu şopârle, mamifere mici, păsări, ouă ale altor animale, melci sau insecte.

În concepţia tradiţională chineză, însă, şarpele se crede că este binecuvântat cu trei virtuţi. Cei ce se nasc în anii Şarpelui sunt, de regulă, înţelepţi şi fermi; ei pot deveni adesea bogaţi, căci sunt capabili să emită judecăţi de valoare  şi să-şi ducă munca – oricât de grea ar fi – până la capăt.

Ca atare, nativii în anii Şarpelui sunt profunzi în gândire, spun puţine şi b eneficiază de multă înţelepciune. Ei nu trebuie să-şi facă niciodată griji legate de bani, pentru că sunt prin natura lor norocoşi în plan financiar. Şerpii sunt adesea vanitoşi, egoişti şi puţin mai înţepători cu cei din jur. Cu toate acestea, au o imensă simpatie pentru oamenii din preajmă şi încearcă să-i ajute pe cei nenorocoşi.

Şerpii se suprasolicită, deoarece au mai multă încredere în propriile judecăţi decât în ale altora. Sunt foarte hotărâţi în ceea ce întreprind şi urăsc nereuşitele.

Deşi afişează un calm exterior, ei trăiesc totul foarte intens şi pasional. Ei au, de obicei, un aspect fizic foarte plăcut şi, de aceea, pot avea probleme maritale, fiind cam schimbători.

 

În mitologia mai multor popoare, şarpele era considerat nemuritor, graţie faptului că el apare ca o reîncarnare proprie, după lepădarea anuală a pielii; dar şi datorită observaţiei că poate să-şi muşte coada pentru a forma un cerc sau se  răsuceşte în formă de spirală, ca simbol al eternităţii(vezi: „Coloana infinită”...). Forma circulară a avut un impact puternic în mitul Dahomeyan, în care zeul-şarpe Danh s-a încolăcit în jurul lumii ca o centură care nu i-a permis risipirea în spaţiul cosmic. În mitologia egipteană, starea de dinaintea Creaţiei era simbolizată de Amduat, un şarpe răsucit de mai multe ori, din care s-a ridicat Zeul-Soare Ra şi restul lumii şi care se noaptea revenea la starea pre-Creaţiei, pentru a renaşte în fiecare dimineaţă. Totodată, şarpele muşcându-şi coada (Ouroboros)simboliza marea ca o centură eternă a lumii. În Egipt şarpele este privit ca posedând puteri vindecătoare. Un sclav lucrător la Necropolele din Teba a ridicat un imn zeiţei Mertseger, desre care spune că s-a transformat în şarpe şi a venit la el să-i vindece suferinţele.

În cultura sumeriană, şerpii erau de asemenea consideraţi un simbol al vindecării, aşa cum reiese din textul relatărilor de acum 2700 ani „Codul Legii lui Hammurabi”; aici, zeul  Ninazu este patronul vindecărilor, iar fiul său Ningishzida este descris cu un simbol fiind reprezentat cu un baston şi un şarpe în mână.

Întâlnim în mitologia africană, ca şi în cea australiană, mitul Şarpelui-Curcubeu, care reprezenta fie Pământul Mamă – născătorul tuturor vietăţilor – fie Zeul Apă – creator al izvoarelor, râurilor, lacurilor şi oceanelor.

În India antică, Şarpele-Secetă, sau Ahi, sau Vritra era cel ce înghiţise Oceanul Primordial, până când Indra i-a despicat stomacul cu un fulger, eliberând apele şi vietăţile.

Mitologia chineză spune că Nüwa este femeia cu cap de şarpe care a dat naştere primilor oameni pe Pământ, modelându-i din argilă. Plăcându-i ceea ce plăsmuise, zeiţa a făcut tot mai mulţi, bucurându-se că aceştia prindeau, rând pe rând, viaţă. Dar, fiindcă era deja obositor, Nüwa a găsit o soluţie mai rapidă: a înmuiat o frânghie în masa de lut şi, apoi învârtind-o, a răspândit cocoloaşe de lut ce se transformau imediat în oameni vii. Primii oameni creaţi din modelarea cu mâinile sale, au devenit cei nobili(cei dotaţi cu înţelepciunea şi harul zeiţei); cei creaţi din cocolaşele de lut au alcătuit clasa de jos, a supuşilor celor nobili.

În sfârşit, ajungând în Europa, găsim că  mitologia cosmologică greacă ne relatează că şarpele Ophion ar fi clocit Oul Primordial, din care s-au creat toate pe Pământ.

Anii Șarpelui

Conform principiilor calendarului chinezesc, bazat pe ciclurile de 60 ani, respectiv, pe repetarea zodiei la fiecare 12 ani, putem enumera anii când ne întâlnim cu această zodie:

1905 -1917-1929 -1941-1953 -1965 -1977-1989 -2001

cu mențiunea că trebuie să știm exact data la care începe fiecare din acești ani. Aceasta, deoarece, calendarul Lunar al chinezilor face ca fiecare an să înceapă la o dată diferită de cea a calendarului gregorian. Ca atare, cei interesați în a-și stabili aparteneța la vreun zodiac chinezesc trebuie să consulte calendarele publicate de astrologii chinezi.

SEMNUL ȘARPELUI

ȘARPELE – între celelate animale zodiacale - este o personalitate intuitivă, introspectivă, rafinată și cu o bună stăpânire de sine. Este atrăgător, poate plânge foarte ușor dar nu poate fi enervat sau agitat cu ușurință. Poate fi, deopotrivă, amabil, emoționant, dar și întunecat.

Fire contemplativă și dornică de spațiu privat, Șarpele nu se dezvăluie emoțional. Poate părea șiret și reticent. Este prea puțin activ în mediul de afaceri. El știe să accentueze și să schematizeze lucrurile, în așa fel încât să se îndrepte către ceea ce-și dorește. Poate deveni foarte posesiv atunci când își propune să câștige interesul partenerilor săi.

CARACTERISTICI GENERALE

  • Al șaselea, în ordinea animelelor zodiacale

  • Numele chinezesc este SHE – simbolul perspicacității

  • Intervalul orar zilnic : 9.00 – 11.00

  • Luna corespunzătoare : Mai

Pe scurt: fire pătrunzătoare, permanent conștient de sine, șiret, trufaș, vanitos, vicios

RAPORTAT LA CELE CINCI ELEMENTE

Caracteristicile generale ale Șarpelui sunt modelate de fiecare din cele cinci Loji Energetice cunoscute în filozofia Tao: Lemnul, Focul, Pământul, Metalul și Apa. Astfel, cele cinci elemente se suprapun cu ciclicitatea lor peste cel de 12 ani, rezultând ciclul de 60 ani, la care se repetă același animal zodiacal, având atașat același element. Astfel:

1953 și 2013 – ȘARPE de APĂ

Șarpele de Apă este mai influențabil, dar rămâne un gânditor profund. Este atent la binele celor din preajma sa și poate fi un bun organizator pentru a-i transforma într-o echipă cu care să lucreze în armonie. Este foarte motivat în ceea ce face și intelectualizat, urmărind succesul cu determinare și hotărâri ferme. Poate obține aproape tot ce-și dorește, deoarece în ciuda concluziilor sau chiar a unor fapte evidente ce par nefavorabile, el știe că merită efortul și răbdarea pentru a obține în final nu numai recunoașterea, ci și răsplătirea acestor eforturi.

Este foarte afectiv cu familia și cu prietenii, dar nu își arată această latură și colegilor sau partenerilor de afaceri.

1905 și 1965 – ȘARPE de LEMN

La fel ca la majoritatea semnelor zodiacale, Lemnul conferă Șarpelui puțin mai multă soliditate și fundamentare în ceea ce face. Totuși, Șarpele de Lemn nu se menajează pe sine – așa cum o fac ceilalți nativi din această zodie – fiind lipsit de vanitate. Are, de regulă, un grup satbil de prieteni și o familie de care este foarte legat sufletește foarte adânc. Cu toate acestea, rareori va da ascultare sfaturilor celor dragi, luând adesea decizii de unul singur.

Caracteristicile cele mai puternice ale sale sunt bunătatea și sinceritatea.

1917 și 1977 – ȘARPE de FOC

Poate fi puțin cam zgomotos, gândind cu voce tare și sufocându-i pe cei din jur cu părerile sale. Aceasta constituie un impuls pentru caracterul său dinamic, vibrant și mai ales extrovertit. Face parte din categoria celor foarte înțelepți. Poate fi un orator care să intrige prin discursul său și care să-i lase fără aer pe partenerii de conversații. Cu puterea sa de persuasiune, el poate deturna cele mai încăpățânate minți, convingându-le că păprerile sale sunt cele mai bune. Asta îl poate conduce la un gen de egocentrism, fără a-l îndepărta de succes.

1929 și 1989 – ȘARPE de PĂMÂNT

Șarpele de Pământ este cel mai relaxat dintre toate animalele zodiacale. El duce o viață calmă și duc orice conversație către tonul cel mai liniștit cu putință. Ceea ce îl face să pară omul cel mai prietenos din lume, pentru că nu lasă impresia că va scoate vreun As din mânecă, atunci când nu te aștepți. El va evita orice risc, dar nu din paranoia, ci din înțelepciune. Își va folosi din plin bunul simț și etica pentru a obține avere și satisfacții materiale.

1941 și 2001 ȘARPE de METAL

Acesta este o persoană cu o voință uriașă, care nu se va da în lături de la nimic pentru a-și atinge scopurile. Va sta 24 ore din 24 cu garda ridicată pentru a se proteja și pentru a se asigura că nu există nici un pericol de eșec. Șarpele de Lemn pune mare accent pe bani, dar este mai preocupat de posesiile pe care i le pot aduce banii. Omniprezența este atât de puternică, dar și silențioasă, încât adesea nici nu este observat de partenerii săi. Această categorie de Șerpi cere multă atenție din partea celorlalți, căci în ciuda generozității lor, ei vor căuta mereu poziția de lider.

SĂNĂTATE și MEDIU de VIAȚĂ

SĂNĂTATE

Șarpele se poate stresa foarte ușor și ar trebui să evite programul de viață foarte agitat ori atmosfera zgomotoasă. El nu este atras de creșterea cantității de adrenalină, care-i poate proivoca dureri de cap. În schimb, este mai atașat de starea de calm și liniște pentru a prospera și a reuși în viață. Un Șarpe are nevoie de somn și relaxare pentru a fi mai sănătos și mai longeviv.

ACASĂ

În privința decorării casei, Șarpele este sofisticat și cultivat. Îi plac culorile mai palide și ar prefera un scaun/fotoliu foarte scump în locul altor trei mai ieftine. Este elegant și grațios, punând accent pe confortul său, atunci când își alege modul de decorare. Așa cum știm, Șarpele trebuie să aibă o atmosferă cu multă pace, așa că vom putea găsi în casa sa sunete relaxante din natură, în sistem stereofonic. În general, nativii din Șarpe nu se privează de de lucruri de lux și mintea nu i se odihnește până nu obține astfel de obiecte. El este, de fapt, atras de bunăstarea materială și, de aceea, trebuie să aibă toate astea(inclusiv automobil, electronice, hi-tech etc). Și, dacă se poate, chiar mai mult decât prietenii sau rudele sale.

CARIERĂ și BANI

LA SERVICIU sau în AFACERI

În general, Șerpii se plictisesc repede și, de aceea, le place să-și schimbe destul de des locul de muncă sau chiar meseria. De regulă, sunt conștiincioși și silitori în munca pe care o fac.

Datorită faptului că sunt de felul lor mai destinși, ei pot lăsa impresia că muncesc mai lent și cam prea relaxat, deși ei pot fi în faza de maximă creativitate. Sunt organizați și preciși, fiind capabili să-și asume termene de rezolvare a unor probleme extrem de scurte, respectându-le – spre surprinderea tuturor. Deoarece, atunci când sunt angajații unei companii, le place să lucreze singuri – ca să poată fi mai eficienți – ei pot lăsa impresia că păstrează unele secrete ale companiei.

BANI

Cel mai urât coșmar al unui Șarpe este acela de a se lansa “cu capul înainte” într-o afacere sau într-o raită la cumpărături. Șarpele poate avea succes în viață, atâta vreme cât evită cheltuielile colaterale. În ciuda faptului că este o fire intuitivă, el are tendința de a se cufunda în decizii care nu țin seama de consecințe și pot conduce la ruina financiară.

CARIERA

Mai toți nativii din zodia Șarpelui au cam aceleași scopuri și obiective în viață. De aceea, ar fi bine de ales cele mai compatibile ocupații, după cum urmează: oameni de știință, analiști, lideri spirituali, sociologi, dieteticieni, astrologi, bijutieri, magicieni, investigatori, pictori, olari.

PARTENERI DE AFACERI POTRIVIȚI

Desigur, partenerii ideali de afaceri ai Șarpelui vor fi nativii din zodiile compatibile. Raportând caracteristicile Șarpelui la cele ale eventualilor săi parteneri de afaceri, am putea alcătui un mic tabel al relațiilor benefice și al celor nefavorabile:

ZODII FAVORABILE

ZODII NEFAVORABILE

ȘOBOLAN de METAL/PĂMÂNT

CÂINE de FOC

IEPURE de APĂ/METAL

CAL de PĂMÂNT

BOU de LEMN/APĂ

TIGRU de METAL

COCOȘ de FOC/LEMN

OAIE de APĂ

ȘARPE de PĂMÂNT/FOC

MAIMUȚĂ de LEMN

PREFERINȚE

Există lucruri care le plac și altele care displac nativilor din zodia Șarpelui. Acestea sunt:

Culoarea preferată : ROȘU

Cadouri preferate : BINOCLURI, CĂRȚI DE TAROT, ULEIURI ȘI LOȚIUNI, COLECȚII DE TIMBRE, HIGH-TECH.

Pasiuni și forme de relaxare : ASTROLOGIE, PICTURĂ, TURISM, FOTOGRAFIE.

Ce le displace Șerpilor : SĂ FIE ÎNTRERUPȚI, SĂ FIE GREȘIT ÎNDRUMAȚI ÎN VIAȚA PERSONALĂ, CÂT ȘI PROFESIONAL.

PETRECEREA VACANȚELOR

Șarpelui îi place enorm vacanța, căci îi place să-și permită puțină leneveală. Preferă luxul, adesea, pentru distracții de care nu au neapărat nevoie. În vacanță, Șarpelui îi plac restaurantele mai ciudate, spa-urile scumpe, tot ce-i poate aduce confortul pe măsura posibilităților sale financiare. Răsfățurile din concediu îi sunt necesare. Altfel, devine stresat.

PRIETENI și DUȘMANI

În mod surprinzător, Șarpele are puțini prieteni adevărați, deoarece nu-și manifestă deschis toate stărileemoționale și pare să ascundă mereu ceva. Dar, prietenii pe care și-i face vor rămâne pe viață. Totuși, Șarpelui îi plac relațiile sociale, fiind mai moderat cu acelea care presupun aflarea bârfelor și ultimelor scandaluri.

Dacă lovești pe la spate un Șarpe, nu vei fi uitat niciodată. Și te poți aștepta oricând – chiar și după mulți ani – la un răspuns pe măsură. Pentru că Șarpele are totdeauna răbdarea și ultimul cuvânt.

Prietenii săi pot fi nativii din BOU și COCOȘ, născuți în anii: 1933, 1937, 1945, 1949, 1957, 1961, 1969, 1973, 1981, 1985, 1993, 1997, 2005, 2010.

Dușmanii săi de moarte sunt nativii din PORC, născuți în anii: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007.

COPILĂRIA

Copiii nativi în Șarpe sunt adesea mai singuratici, plăcându-le să se joace singuri, în liniște, în părculețul sau camera sa. De multe ori ei se împiedică de unele incapacități de a învăța și au nevoie de răbdarea părinților și educatorilor lor. Când sunt arătați cu degetul, ori supărați, ei se bosumflă repede și poartă pică celor ce i-au ofensat, căutând să se dezvinovățească în fața celor care s-au distrat pe seama lor.

ȘARPELE CA PĂRINTE/RUDĂ DE COPIL

Unii părinți – dintre Șerpi – pot avea un declic rapid cu copiii lor, sau cu copiii rudelor lor. Alții, nu vor putea avea niciodată o relație apropiată cu copiii, indiferent de eforturile poe care le vor depune. Avem, mai jos o apreciere a relației cu fiecare din zodii și a nivelului acesteia exprimat în stele:

ZODIA

RELAȚIA

NIVEL

ȘOBOLAN

Lasă copilul mai independent

**

BOU

O relație foarte stabilă

***

TIGRU

Ciocniri de temperament

*

IEPURE

O relație foarte fericită

***

DRAGON

O relație extaziantă

****

ȘARPE

Opinii și prognoze similare

***

CAL

Prea diferiți

*

OAIE

O relație plăcută

***

MAIMUȚĂ

Ceea ce nu știi nu te va răni

****

COCOȘ

Așa-și-așa

**

CÂINE

O relație uneori afectuoasă

***

PORC

Idei complet diferite

*

LEGENDA:

  • o bătălie permanentă *

  • unele complicații **

  • ușor de comunicat ***

  • pe aceeași lungime de undă ****

ÎN DRAGOSTE și CĂSĂTORIE

DRAGOSTE

Nativii din zodia Șarpelui sunt niște îndrăgostiți minunați, cu un puternic sex-appeal. Sunt atrăgători și seducători. Dacă un Șarpe își pune energia minții în joc, poate face persoana vizată să se gândească tot timpul la el. Totuși, alegerea sa îi poate deveni potrivnică, dacă o face doar pe motive fizice. Șarpele are nevoie de o parteneră/un partener care să aprecieze simțul său umoristic mai neobișnuit, ca și modalitățile sale aparent nebunești de a rezolva diversele situații. Așaîncât, deși se prezintă ca o persoană minunată și tentantă, Șarpele este cel care trebuie să facă demersurile principale în stabilirea relației erotice.

CĂSĂTORIE

Datorită pretențiilor sale față de partenera/partenerul de viață, Șarpele poate deveni gelos, chiar obsedat de acest sentiment. De aceea, el poate fi uneori mai distant față de perechea sa, alegând să-și stăpânească emoțiile, decât să se confrunte cu stări de neîncrdere și nesiguranță. O dată trădat, Șarpele nu va mai acorda niciodată încredere partenerei/partenerului, iar atitudinea sa va deveni cu siguranță foarte plată.

 

No Comments Yet.

Leave a comment