MAESTRUL ADRIAN FLOREA VĂ PREZINTĂ PREVIZIUNILE SALE ASTROLOGICE DESPRE ANUL TIGRULUI DE APĂ 2022

GENERALITĂȚI

În celebrul Calendar Chinezesc al Fermierului – Hsia - anul Tigrului de Apă 2022 este reprezentat simbolic prin două ideograme: Apa-Yang, așezată pe Tigrul-Yang(zodie care aparține elementului Lemn). În limbajul astrologic chinezesc, se poate spune că avem un an de Apă a cărui ramură de Pământ, susținută de trunchiul Ceresc, are deasupra sa Apă. Desigur, termenii ”Apă”, ”Lemn” și ”Pământ” fac parte din ansamblul lojilor energetice Lemn-Foc-Pământ-Metal-Apă, în limbajul filozofic, astrologic și medical chinezesc.

În cadrul acestei pentagrame și a ciclurilor generator/distructiv, dacă cele două elemente sunt ordonate în sensul generator(Apa generează Lemnul), atunci vom avea un an cu mai multă armonie. Ceea ce s-a întâmplat, de pildă în anul 2018, când SUA au reușit să încheie acordul de pace cu Korea de Nord. Dar, în 2019 Pământul a intrat în conflict cu Apa – deci, s-a intrat în ciclul distructiv – noile negocieri între cele două țări au eșuat și, în plus, s-a intensificat starea de ostilitate între SUA și Iran. Anii 2020 și 2021, unde Metalul a stat peste Șobolanul de Apă și apoi peste Bivolul de Pământ au existat unele tensiuni între Orient și Occident, deoarece Metalul este asociat cu armele și războaiele. Configurația Apă-Lemn a anului 2022 va veni în ajutorul îmblânzirii acestor tensiuni și va aduce mai multă armonie în relațiile internaționale. Începând cu anul 2019, lumea a suferit de pe urma întunecimii și frigului elementului Apă, aducând sentimentul dominant de frică, iar elementul de Metal a adăugat și starea rece și tăioasă( vezi restricțiile dure generate de pandemie), în vreme ce s-a simțit absența totală a Focului, s-a alimentat lipsa de căldură interumană și încredere reciprocă. Totuși, în 2022 Tigrul, care este element de Lemn și ascunde Foc-Yang, va putea produce și puțină ”căldură” - mult așteptată de toată lumea! - mai multă bucurie și energie pozitivă.

În 2022, ne îndreptăm spre situația în care toți Cei Patru Stâlpi ai Destinului (Paht Chee) sunt dominați de energia Yang. Asta se traduce prin faptul că vom avea un an extrem de bogat în energie.

Vor fi schimbări semnificative pentru fiecare dintre noi: unii vor pierde averi imense, alții vor dobândi puterea. Oamenii care sunt încrezători în ei vor depăși cu ușurință orice temeri și vor îndrăzni să riște și vor avea numai de câștigat.

Fiind un an dominat de elementul Apă, ne vom confrunta cu tot felul de schimbări în viețile noastre. Apa mai are și semnificația de bogăție. Deci, va aduce abundență și prosperitate, amplificând forța vitală, sănătatea și esența spiritului Tigrului. Tigrul de Apă se remarcă prin discreție; el nu vrea să iasă în evidență, dar se bazează mult pe instinctele sale. Din acest punct de vedere și celelalte zodii își pot permite unele riscuri fără a da greș atât financiar, cât și în plan romantic. Pentru a ne asigura succesul, este recomandabil să ne amplasăm în casă și/sau la birou câte o statuetă înfățișând un Tigru sau obiecte care să reprezinte cele 3 zeități care stăpânesc Tigrul: Kwan Kung, Zhang Dao Ling și Tsai Shen Yeh(vezi mai jos explicații).

Ritmul schimbărilor va fi surprinzător de rapid și lumea se va deschide din ce în ce mai mult. În timp ce Europa a început deja deschiderea, iar SUA și Marea Britanie ard de nerăbdare să facă același lucru, China și Australia vor institui măsuri tot mai drastice de lockdown. Totuși, vor apărea relaxări în țări din Asia de Sud-Est, deoarece tot mai multe țări s-au cam săturat de restricțiile de circulație, care afectează grav sfera turismului și celelalte activități conexe – transportul de călători terestru și aerian, comerțul, alimentația publică, agricultura etc.

Dacă anul 2021 a fost unul în care procesul de revenire a fost foarte lent, în noul an lucrurile se vor întâmpla într-o viteză amețitoare. Lucrurile se vor mișca repede, într-un mod foarte simplu, dat fiind că atât indivizii, cât și firmele vor acționa competitiv, pe principiul ”avantajul primului sosit”. Totodată, un aspect relevant este faptul că va exista o lipsă de Foc și de Metal, care în acest an reprezintă resursele de inteligență. Acțiunile desfășurate în ritm prea rapid ar putea conduce la decizii pripite și la o risipă de resurse, pe fondul lipsei gândirii strategice, sau chiar a lipsei unei gândiri anticipative. Ca atare, trebuie exploatate șansele de a rezista tentațiilor de a reacționa la primul impuls, făcând loc gândirii din toate unghiurile, înainte de se arunca prea ușor...cu capul înainte.

Un alt punct de vedere foarte incitant este acela că în 2022 ne întâlnim cu Trei Tigri! O situație foarte rar întâlnită. Trei dintre cele patru ramuri ale anului poartă semnul Tigrului(vezi imaginea cu Paht Tee, de mai sus). Ori, în vreme ce tigrii au multe trăsături pozitive, ei sunt totuși niște animale sălbatice și, chiar dacă pot fi domesticite, nu trebuie excluse izbucnirile lor ancestrale ce pot fi determinate de stres și diversele îngrădiri. Cu alte cuvinte, este bine ca, în anul Tigrului să ne păzim mereu...spatele.

PE SCURT, DESPRE NATIVII DIN TIGRU DE APĂ

În anul 2022, cei născuți în zodia Tigrului vor fi mai încrezători în forțele proprii, dorindu-și o viață mai plină de provocări și adrenalină; vor căuta să se confrunte cu dificultățile și nu vor fi prea ușor de zdruncinat de către mediul înconjurător. În plus, vor beneficia de mult calm mental și gânduri delicate. Tigrul de Apă dispune de o excelentă abilitate de a învăța repede și sunt plini de spirit inovativ. Datorită modului de a judeca lucrurile cu precizie și a spiritului pătrunzător, vor putea sesiza toate oportunitățile ce le ies în cale. Tigrii au prea multă stimă de sine și, de aceea, tind să respingă opiniile altora. Comportamentul lor lasă impresia de aroganță și snobism. Uneori sunt indeciși și pot rata unele oportunități. Le place să acționeze solitar, nefiind aplecați spre comunicarea cu cei din jur.

În 2022, Tigrul poate avea, deopotrivă și noroc și ghinion în carieră. Pe de o parte, el are un spirit practic natural, iar caracterul lor neîmblânzit îi ajută să rezolve rapid problemele dificile și aceasta îl ajută să promoveze mai repede decât colegii săi. Pe de altă parte, Tigrul are nevoie să acorde mai multă atenție faptului că nu poate duce la capăt multe acțiuni de unul singur. Adică, trebuie să gestioneze relațiile cu colegii săi de muncă și, astfel, va avea mai multe reușite.

Tigrul poate avea și șanse de a-și crește veniturile, în 2022. Datorită capacității sale de a munci din greu, el își poate mări considerabil câștigurile și să ducă o viață confortabilă. Chiar dacă întâmpină dificultăți financiare, Tigrul va beneficia cu ușurință de un împrumut bancar. Grație norocului său, el poate face și unele mici investiții, dar trebuie să nu se lase pradă lăcomiei, căci va pierde mai mulți bani.

Tigrul trebuie să aibă grijă de felul cum tratează relația cu persoana iubită. Orice întâlnire idilică trebuie să fie presărată cu discuții pe teme de interes comun. Altfel, relația se poate prăbuși. După căsătorie, Tigrul poate deveni mai nervos și certăreț, pe teme banale. Este bine să-și controleze comportamentul și să se tempereze, rezolvând problemele prin discuții pașnice. Certurile pe termen lung pot duce la distrugerea căsniciei.

Tigrul nu este foarte priceput în a stabili și menține relații cu cei din jur, din cauza temperamentului său vulcanic. Orice propunere bine intenționată poate fi respinsă, sau cenzurată datorită atitudinii sale nervoase. Sugerez părinților de Tigri să aibă grijă să-i educe, de mici, cum să se comporte calm cu partenerii de discuții. Iar, părinții înșiși să fie exemple în acest sens.

Tigrii sunt meniți să fie sănătoși, mai toată viața, deoarece sunt croiți pe o viață activă, care le conferă o formă fizică bună. Totuși, oamenii cu prea multă energie pot să se îmbolnăvească, deoarece vor suferi de insomnie și, prin urmare vor ajunge la un nivel de oboseală patogenă. Părinții Tigrilor trebuie să-i îndrume să practice sporturi care să le consume excesul de energie încă de la vârste fragede. Tigrul se va îmbolnăvi foarte rar. Totuși, e bine să evite locurile periculoase atunci când sunt mai slăbiți de vreo afecțiune.

SIMBOLURI NOROCOASE

 • Numere norocoase

Există, în general, niște numere norocoase ale anului 2022. acestea sunt: 2, 4, 12, 22, 31, 45.

Dar, atribuirea celui mai avantajos dintre cele enumerate mai sus se face după zodii astfel:

ZODIANUMĂR NOROCOSZI NOROCOASĂNUMĂR GHINIONIST
ȘOBOLAN3Sâmbătă1
BIVOL9Joi7
TIGRU8Marți9
DRAGON6Vineri2
IEPURE5Miercuri6
ȘARPE2Luni4
CAL3Duminică8
OAIE7Miercuri2
MAIMUȚĂ8Vineri3
COCOȘ3Marți5
CÂINE4Joi9
MISTREȚ1Sâmbătă3
 • Culori norocoase: verde, auriu, galben, roșu și negru.

Totuși, este bine să luăm în considerare harta care face referire la culorile benefice asociate fiecărei zodii:

LUNILE CELE MAI BENEFICE

Ianuarie(2023), februarie și martie sunt lunile cele mai bune pentru schimbarea locului de muncă și demararea unor noi proiecte.

Aprilie, mai și noiembrie pot fi lunile norocoase pentru găsirea persoanei iubite sau, pentru cei căsătoriți, să ia decizia măririi familiei.

Pentru majoritatea zodiilor, lunile iunie, iulie și august cele mai potrivite pentru căsătorii, începerea construcției unei case sau pentru a pleca în vacanță.

LUNILE DE NAȘTERE NOROCOASE PENTRU BEBELUȘII DIN 2022

Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, și August

Copiii născuți în primăvara anului Tigrului de Apă(Martie, Aprilie) vor avea o viață liniștită, fără probleme majore.

Cei care se vor naște în perioada verii vor fi bogați dar fără de odihnă. Încă de foarte tineri, vor munci din greu toată viața și se vor relaxa cu greu.

Copiii născuți în timpul iernii vor fi buni strategi și lideri înnăscuți; ei se vor comporta ca niște veritabili cavaleri, fiind mereu atenți cu cei din jur, gata să le sară în ajutor.

DATELE BENEFICE PENTRU CĂLĂTORII LUNGI

În anul 2022, cele mai potrivite luni pentru plecarea în călătorii la distanțe mari sunt: mai, iunie, august, octombrie și decembrie.

Zilele cele mai bune de pornire la drum sunt: 2, 6, 9, 13, 15, 17, 23 și 30.

OBSERVAȚIE

Chinezii nu consideră că numărul 13 ar fi ghinionist. Cu atât mai mult cu cât 1 și 3 sunt numere cu semnificații deosebit de valoroase în multe situații.

În numerologia chineză, doar primele 9 cifre sunt reprezentative. Cele compuse din două sau mai multe cfre se reduc – prin adunare repetată – la o singură cifră. De pildă, vorbind despre 13, vedem că 1+3 = 4. Acest număr este asociat de tradiția chineză cu dragostea din familie și cu cunoașterea.

RUGĂCIUNILE PENTRU NOROC - DATELE ADECVATE în 2022

Primele 15 zile ale Noului An chinezesc sunt cele mai potrivite pentru a vă ruga pentru noroc. Să nu uităm că Anul Nou chinezesc începe la 1 februarie - stabilit în mod obiectiv prin calculul ciclurilor Lunii.

Dacă în acest interval, veți face fapte bune și veți evita orice răutăți și păcate, veți beneficia de o bună karmă și sunt mari șanse de a vi se împlini orice dorință. Este o bună ocazie de a începe o nouă viață, mai frumoasă.

DESPRE APA-YANG

Dar, să nu neglijăm faptul că Apa-Yang sugerează oceanul în furtuni sau generator de tsunami! Ea poate declanșa acțiuni impulsive și violență excesivă, fără chibzuință. Sunt posibile șicanări, conflicte și chiar provocări la război, su acțiuni de distrugere. Însă, anul Tigrului de Apă va fi mai pozitiv și productiv, făcând loc dorințelor de recuperare și vindecare pașnică după dezastruoasa pandemie de COVID-19, care a provocat atâtea sincope în ultimii doi ani. Ca atare,există condiții pentru rezolvarea pașnică și calmă a tuturor confruntărilor.

Cel născut într-o zi de Apă-Yang apare adesea ca fiind energic, agresiv ca apele unui ocean în furtună, foarte voluntar și pasionat în a-și atinge scopurile. Comportamentul său în societate poate fi uneori aspru, nerăbdător și impulsiv . Totuși, Apa este prin natura sa puternică și inteligentă, așa încât persoanele de tip Apă-Yang își vor pune în joc o inteligență puternică, mult entuziasm, devotament și abilitatea de lider, putând să se dedice total atingerii scopurilor sale și chiar să le și împlinească. Ca să întăresc această idee, vă sugerez că Beethoven a fost puternic dominat de Apa-Yang, iar compozițiile sale au dovedit forța uriașă a apelor oceanului. Nu este de mirare faptul că ascultând Simfonia a 9-a, putem resimți senzația de Apă-Yang. De altfel, istoria ne-a adus mai mulți compozitori născuți în zile Apă-Yang. Printre starurile rock contemporane, descoperim doar câțiva născuți în astfel de zile: Paul McCartney, Jimmy Page și Joan Jett(cunoscută actriță, cântăreață de rock, muziciană și compozitoare americană).

Dar, caracterul drastic și agresiv al Apei-Yang mai aduce și tendința de a genera conflicte, tensiuni și chiar atacuri teroriste. Calendarul chinezesc – care arată repetabilitatea unor fenomene, o dată la 60 de ani – ne amintește că în 1962 a apărut criza rachetelor sovietice amplasate în Cuba, care ar fi putut declanșa un război nuclear între SUA și URSS, ca și conflictele armate de la granița dintre China și India. Din fericire, ambele crize s-au rezolvat la masa negocierilor, în luna noiembrie a aceluiași an. A fost meritul Președintelui J.F.Kennedy de a fi negociat inteligent cu Nikita Hrușciov și a fi semnat un acord secret. În urmă cu 180 de ani, în 1842, prin semnarea la data de 28 august a tratatului de pace de la Nankin, se încheia războiul Opiului dintre Marea Britanie și China.

Tigrul este, totodată, un Lemn flexibil, conținând parțial și elemente Lemn-Yang, Foc-Yang și Pământ -Yang. Ca atare, această zodie este considerată ”mama” Focului, fiind un puternic inițiator al Focului. Ceea ce se traduce prin faptul că, după absența din ultimii 3 ani, o flăcăruie de foc va începe să mai aducă puțină căldură, energie pozitivă și încredere. Asta înseamnă că va exista un suport mai consistent pentru activitățile economice și, deci, o importantă revenire a pieții de consum precum afacerile din domeniul divertismentului și al HORECA (restaurantelor, barurilor și cafenelelor, chiar și al hotelurilor). Tigrul este de asemenea și o puternică ”stea a călătoriilor” și, prin urmare, va putea readuce circulația masivă în lume, atât în scopuri turistice, cât și de afaceri. Vreau să spun că pandemia va fi mult mai bine gestionată și lumea va putea să revină aproape la normal în privința călătoriilor. Aceasta este cea mai bună veste despre anul 2022!

Așa cum am arătat mai sus, Apa-Yang simbolizează forța valurilor oceanului, precum și inteligența, entuziasmul, devotamentul și deschiderea unor noi domenii de activitate. Deci, vom beneficia de mai multă creativitate, idei novatoare, cu accente curajoase, puternice, cu ținte precise și foarte susținute. Chiar dacă nu mai este prea agreat în lume, Bill Gates este tipul de persoană Apă-Yang, fiind un individ energic, inteligent și inovativ. El a reușit să-și câștige o popularitate prin unele acte de caritate și donații către societatea internațională, fiind totodată și un om de mare succes în afaceri. Printre celebritățile cu calitățile de Apă-Yang se mai numără și Tom Cruise, Jimmy Page(chitarist, compozitor, muzician și producător muzical, fondator al formației britanice ”Led Zeppelin”), prințul Harry, Anthony Hopkins și alți. Între femeile dotate nu numai cu șarm dar și cu suces, remarcăm pe Kate Middleton, Vice-Președintele american Kamla Harris, Jennifer Lawrence(actriță americană de film, voce și televiziune), Sammi Cheng(divă în Hong Kong, cântăreață și actriță, ”Regina Cantapop” a Hong Kong-ului) sau Joan Jett( cântăreață de rock, compozitoare, muziciană, producătoare de discuri și actriță americană).

PERICOLELE ANULUI 2022

Dar, în același timp, se va mări și numărul de accidente de circulație rutieră – având în vedere că tigrul este un animal terestru. Privind, însă, în urmă cu 60 de ani, vedem că au avut loc și multe accidente aeriene, ca și pe căile ferate.

Fiind un an dominat de energiile de Apă și Lemn, conform relațiilor de interacțiune dintre cele 5 loji energetice, Pământul va fi mai slăbit. Ceea ce atenționează asupra pericolului de dezastre terestre. Astfel, ne amintim că în 1962, în 10 ianuarie, se producea o uriașă avalanșă de noroi care a făcut 4000 de morți. Pe 7 februarie, se întâmpla o explozie într-o mină din Germania; au murit 299 de oameni. Pe 27 mai, avea loc un incendiu într-o mină din Pennsylvania, iar pe 5 noiembrie, un alt dezastru minier, cu 21 de morți, făcea guvernul norvegian să demisioneze. Să remarcăm că avem de a face cu accidente produse în subteran, deoarece, în Cei Patru Stâlpi ai Destinului, Focul este ascuns în interiorul Tigrului, pe ramura de Pământ.

Un exemplu de combinație între Tigru, Șarpe și Maimuță este explozia navetei spațiale Challenger, în 1986, în timpul decolării. Era anul Tigrului, ziua Calului și ora Șarpelui. Între membrii echipajului navetei se număra și o faimoasă învățătoare Christa McAulife, care era născută în lună de Maimuță și zi de Tigru, iar tragedia s-a produs sub semnul stâlpului destinului său Șarpele.

La fel, în anul Tigrului 1986 a avut loc faimosul dezastru nuclear Cernobâl. Ca și tsunami-ul din Japonia, care a declanșat explozia centralei nucleare Fukushima, la data de 12 martie 2011, de asemenea o zi a Tigrului.

Tigrul se află în conflict cu Maimuța. Este încleștarea dintre lemn și animalele terestre de Metal, considerate a fi Stele Călătoare. Acestea vor fi declanșatoarele accidentelor rutiere, feroviare și aeriene. Va crește riscul de incendii și explozii devastatoare.

SĂNĂTATE

Ținând cont de riscurile combinației dintre Tigru, Cal și Câine, precum și de legătura cu afecțiuni ale inimii și sângelui, ne putem aștepta la efecte asupra unor personaje notorii, precum Președintele Donald Trump, Președintele George Bush, actrița Paris Hilton, sau Sylvester Stallone.

Întorcându-ne la anul 2020, ne amintim că aceasta a fost perioada în care Apa a fost cea mai puternică, în timp ce Focul a lipsit cu desăvârșire. O asemenea înfricoșătoare dominare a Apei, este cea care a adus cu sine dezastrul planetar al COVID-19, care a aruncat umbra temerilor peste toată lumea.

În medicina tradițională chineză, Lemnul semnifică ficatul, vezica biliară, ochii și tendoanele musculare, precum și stimularea mișcării fizice. Aceasta s-ar traduce prin faptul că tot mai mulți oameni vor fi mai înclinați către exerciții de sănătate și sporturi dinamice.

Apa, care domină în acest an, are legătură cu aparatul urinar, sistemul osteo-articular și cu aparatul sexual. Deoarece ea va fi ”așezată” pe Lemn, va fi mai slabă; ceea ce sugerează că ar fi indicat consumul de Coenzima Q10 - pentru susținerea energiei de Pământ – și mai mulți antioxidanți, meniți să întărească metabolismul celular.

Tigrul este sâmburele din care izvorăște Focul. În corpul uman, Focul este considerat a reprezenta circulația sanguină și inima; așa încât, ne așteptăm la o creștere a cazuisticii de fenomene inflamatorii, precum și de afecțiuni cardio-vasculare. Avem un exemplu tragic, în acest sens, legat de Regele Rockului – Elvis Prestley . El s-a stins din viață brusc pe 16 august 1977 datorită unei boli cardiace asociată cu un fenomen inflamator acut. Acela era momentul în care ora Maimuței s-a suprapus cu ziua Șarpelui, cu luna Maimuței și cu anul Șarpelui. Elvis era născut la ora Tigrului. Tom Cruise este născut într-un ajun de Tigru, într-o zi de Tigru de Apă și la ora Maimuței; așa încât, în fiecare an de Șarpe el are probleme serioase cu Casa Căsătoriei. Așa s-a întâmplat că a divorțat de Nicole Kidman în anul 2001(an de Șarpe) și, 12 ani mai târziu, a divorțat și de Katie Holmes. Michael Schumacher este născut în an de Maimuță și în zi de Tigru. Așa se face că s-a produs nefericitul accident la cap, pe când schia în 2013 – an de Șarpe. În medicina tradițională chineză, există o legătură între inimă și creier; excesul de energie de Foc poate genera hemoragii cerebrale grave.

Tocmai având astfel de exemple, este de studiat ce pericole îi așteaptă în 2022 pe toți aceia la care se poate întâlni combinația nefericită dintre Tigru, Șarpe și Maimuță. Ar trebui să fie în gardă și personalități precum Bob Dylan, Mark Zuckerberg, Împăratul Japoniei Naruhito, regizorul Roman Polanski ș.a.

RELAȚIA CU ALTE ZODII

În sistemul Celor Patru Stâlpi ai Destinului, Tigrul face parte din trioul distructiv alcătuit cu Șarpele și Maimuța. Când Tigrul se întâlnește cu acestea din urmă, se va ”aprinde” un Foc puternic; acesta va determina persoanelor implicate în asemenea ”întâlnire”, sau la combinația cu Câinele și Calul, necazuri legate de interacțiunea cu alte persoane, probleme cu ilegalități și riscuri serioase de incendii și explozii dezastruoase.

Persoanele native în an de Tigru se află în conflict cu anul 2022(vezi studiul meu despre astrologia chineză, respectiv, despre Tai Sui). De obicei, acestea sunt mai tentate spre relocări și călătorii. Și, este bine să facă unele schimbări de amplasare a locuinței ori a biroului, precum și schimbarea jobului. Tot atât de bine este să plece în excursii. Dar, trebuie să fie mult mai atente și să se abțină de la sporturile cu riscuri de accidente precum: curse de automobile, pilotatul de avioane, scufundări, parașutism, parapante, kyle-surfing etc. Aceștia se pot proteja purtând o amuletă-pandantiv reprezentând zodia Mistrețului. Se spune că Mistrețul atrage Tigrul ajutând la diminuarea pericolelor. Nativii din zodia Maimuței ar trebui să reducă mult călătoriile spre Nord-Est, aceasta fiind direcția în care se vor izbi de Marele Duce(Tai Sui).

Zodia cea mai expusă la necazuri, în 2022, este Maimuța, ea fiind în direct conflict cu Tigrul. Asta îi va determina confruntarea cu situați turbulente, mutări, accidente și schimbări importante. Este mai expusă la ghinioane, precum accidente în trafic. Maimuțele vor călători mai mult, sunt mai predispuse la mutări (de loc de muncă, locuințe etc). Pentru protecția lor, ar trebui să poarte un pandantiv cu Mistreț, menit să distragă atenția Tigrului de la încleștările cu Maimuța. În privința nativilor în Tigru, este bine dacă vor călători mai mult, sau își vor schimba locul de muncă sau locuința. Dar, este necesar același pandantiv de protecție. Atât Tigrul, cât și Maimuța nu trebuie să călătorească spre Nord-Est.

Un alt aspect negativ este conflictul trinitar – Trei Focuri - între Tigru, Șarpe și Maimuță, care poate influența în rău persoanele care au între Cei Patru Stâlpi ai Destinului Șarpele și/sau Maimuța. Efectele pot să se constituie în dizarmonii, iritabilitate, îngrijorări și frustrări, precum și afecțiuni cardiace, circulatorii și fenomene inflamatorii frecvente. Și în aceste cazuri, pandantivul cu Mistreț poate fi o bună protecție.

În schimb, zodiile aflate în armonie cu Tigrul sunt: Mistrețul, Câinele și Calul. Totuși, acestea nu aduc și prea mult noroc, în măsura în care în harta Celor Patru Stâlpi ai Destinului ar putea să apară și Tigrul, sau/și Maimuța asociate lunii, zilei sau orei nașterii.

În acest sens, aș putea să exemplific persoane cu notorietate, născute în an de Tigru și care se află în conflict cu Marele Duce în 2022: Tom Cruise, Jodie Foster, celebra formație The Queen, Modi Narendra(Prim-Ministru al Indiei, din 2014), Terry Guo(miliardar taiwanez) și alții. De asemenea, celebrități născute în ani de Maimuță și aflate în conflict cu Tigrul: Celine Dion(deja, având sănătatea șubrezită!), Will Smith, Tsai Ing-wen(Președintele republicii Taiwan), Jared Kushner(ginerele lui Donald Trump) etc. Tot așa cum, cei care nu sunt născuți în ani de Maimuță, ci în zi de Maimuță: Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Elon Musk, david Beckham, Jimmy Page. Conflictul legat de ziua nașterii poate genera mutări, certuri în familie sau cu alte persoane cunoscute, dar mai ales între soț și soție. Privitor la Mark Zuckerberg, născut în zi de Maimuță și lună de Șarpe, el va avea anul acesta conflicte cu părinții săi și cu soția. Cei aflați în situația aceasta au nevoie de protecția pandantivului(amuletei) cu Mistreț.

ȘTIINȚĂ, TEHNOLOGIE

Anul Tigrului va aduce și unele progrese în aceste domenii. Ne amintim că în 1962, o perioadă optimă pentru călătorii și explorări spațiale, a fost cel al lansării în spațiu a lui John Glenn, la 20 februarie. Atunci, el a înconjurat Terra de 3 ori. S-au mai adăugat alți 2 călători spațiali în mai și octombrie. Marea companie AT&T a finanțat expedierea în spațiu a primului satelit de telecomunicații la 10 iulie. În vreme ce, în 18 august, Norvegia a reușit să-și lanseze prima navă spațială. În auguist, NASA a lansat nava de explorare spațială Mariner 2. Să remarcăm că și anul 2021 a fost unul foarte activ în explorarea spațială, prin nava trimisă de China pentru cercetarea Lunii, precum și a planetei Marte. Astfel de activități vor deveni și mai frecvente în anul 2022.

Apa-Yang ”așezată” pe Tigru(Lemn) este interpretată de astrologia chineză, în cadrul Celor Cinci Stâlpi ai Destinului drept Steaua Academică. Aceasta este simbolul inteligenței și abilităților intelectuale. Cei care posedă această stea în harta lor nativă pot să nu fie premianți la școală, dar pot fi cu minți extrem de ascuțite în cercetarea științifică, capabili să absoarbă multe cunoștințe și să dobândească multe succese în domeniile care îi interesează. Printre asemenea personaje se numără: Albert Einstein, Mark Zuckerberg, Ludwig von Beethoven, Vincent Van Gogh, sau Stephen King. Așadar, toți copiii născuți în 2022, vor beneficia automat de Steaua Academică a Tigrului din acest an. Un lucru extrem de util în lumea modernă a afacerilor cu tehnologiil avansate aflate în continuă și rapidă evoluție.

CULTURĂ, ARTĂ

Să nu uităm că anul Tigrului de Apă – în care Apa hrănește Lemnul – este un an al creativității atât tehnice , cât și artistice. Steaua Academică susține nu numai cultura, arta și știința. Ea mai stimulează și lumea divertismentului și a restaurantelor. Aici, putem vorbi de bucătari celebri ca: Jamie Oliver și Maria Cordero. Munca lor poate fi socotită, de asemenea, drept o artă intelectuală. Aruncând, din nou, o privire în urmă cu 60 de ani, constatăm și creșterea popularității culturii pop, o dată cu apariția formațiilor The Beatles, The Rolling Stones și a lui Bob Dylan. În același an, pe 9 iulie, în Los Angeles, Andy Warhol deschidea era conservelor de supă la expoziția culinră Campbell's. În octombrie al aceluiași an, a fost lansată și prima versiune a celebrului ”James Bond 007”, precum și musicalul ”West Side Story” - care a câștigat și premiul pentru cel mai bun film al ediției a 34-a a Academy Award.

În concepția astrologiei chinezești, anul Tigrului este considerat a fi anul Nobilului pentru cei născuți într-un an sau într-o zi de Metal-Yin. Este vorba de anii care au ultima cifră 1. De exemplu: 1951, 1961, 1971, 1981, 1991 ș.a.m.d. Nobilul semnifică îngerul venit din Ceruri pentru a salva și susține pe cei menționați. Așadar, Nobilul aduce adesea soluții pentru situațiile dificile, făcând ca anul să fie mai plăcut și mai liniștit. Deci, beneficiarii Nobilului pot avea șansa de a înregistra importante progrese și a dezvolta noi proiecte de viitor.

ECONOMIE

În cadrul sistemului filozofic pentagramic, Focul reprezintă fericirea și optimismul, pe care le-am întâlnit în anii de Foc 2013 și 2017. Totuși, sosirea anului 2018 a coincis cu ”îngroparea” Focului, aducând pesimism și generând un regres al economiei mondiale. Anul Porcului 2019 a constituit sfârșitul prezenței Focului și o revenire a Apei, ceea ce simbolizează teama. Ca atare, economia mondială este puternic afectată de negopcierile cu iz de război dintre SUA și China, determinând mari incertitudini în rândul investitorilor.

Chinezii au credința că prezența semnului zodiacal al fiecărui an în jurul locuinței sau birourilor ar aduce energii pozitive și, implicit mai mulți bani. Din acest motiv, ei obișnuiesc ca, de Anul Nou, să amplaseze acolo figurine care reprezintă semnul anului respectiv, însoțite de lingourile de aur(vechile monede chinezești), monede din perioade înfloritoare ale economiei chinezești sau alte simboluri ale bogăției. Se mai recomandă și o companie pentru Tigri, constituită din prezența unuia dintre Zeii Bogăției. Se crede că aceștia sunt singurii care pot ține tigrii sub control. Se spune că zeitățile cele mai populare sunt Kwan Kung și Tsai Shen Yeh, care adesea sunt înfățișați în stampe însoțiți de câte un tigru.

Tigrul este, totodată, un Lemn flexibil, conținând parțial și elemente Lemn-Yang, Foc-Yang și Pământ-Yang. Ca atare, această zodie este considerată ”mama” Focului, fiind un puternic inițiator al Focului. Ceea ce se traduce prin faptul că, după absența din ultimii 3 ani, o flăcăruie de foc va începe totuși să mai aducă puțină căldură, energie pozitivă și încredere. Asta înseamnă că va exista un suport mai consistent pentru activitățile economice și, deci, o importantă revenire a pieții de consum precum afacerile din domeniul divertismentului și al HORECA (restaurantelor, barurilor și cafenelelor, chiar și al hotelurilor). Tigrul este de asemenea și o puternică ”stea a călătoriilor” și, prin urmare, va putea readuce circulația masivă în lume, atât în scopuri turistice, cât și de afaceri. Vreau să spun că pandemia va fi mult mai bine controlată și lumea va putea să revină aproape la normal în privința călătoriilor. Aceasta este cea mai bună veste despre anul 2022!

Cel mai bogat proprietar imobiliar din Hong Kong, Peter Woo a fost născut într-o zi de Cal-Apă, în an de Câine. Acesta din urmă se asociază benefic cu Tigrul, generând un mare Foc, adică mulți bani! Ceea ce poate fi un semn că piața proprietăților din Hong Kong va prospera în 2022 și va continua acest proces.

Anul 2021, al Bivolului de Metal a continuat să fie sub puternica influență a Apei, astfel încât atmosfera a fost apăsătoare, rece și întunecată. Totuși, deoarece anul Tigrului de Apă aduce și Lemnul – ascuns în Tigru -, ceea ce înseamnă amorsa de Foc, apar șansele pentru mai mult optimism și, ca atare, un oarecare reviriment economic. Vom putea vedea o reluare a afacerilor și a activităților de călătorie, iar viața lumii va deveni mai vibrantă, după doi ani înnourați. Lemnul însuși simbolizează creșterea și intensificarea activităților de orice natură. Prin urmare, vom asista la creșterea economică și la o piață bursieră mult mai activă.

Din perspectiva stărilor emoționale umane, în cadrul sistemului Celor Cinci Elemente, Focul reprezintă fericirea și ne așteptăm să genereze optimism și încredere.. Ca atare anii de Foc conduc la o ridicare semnificativă a încrederii într-o economie mai performantă, cel puțin din punctul de vedere al bursei de valori. Așa s-a întâmplat în perioada dintre anii 2013 și 2017, marcați de prezența Focului. Totuși, ciclicitatea Celor Cinci Elemente s-a încheiat cu...flacăra plăpândă a unei lumânări. Anul 2018 al Câinelui a fost considerat de către astrologii chinezi drept ”mormântul” Focului. Ceea ce a însemnat scăderea importantă a optimismului, făcând loc pesimismului Apei. Anii 2019, 2020 și 2021 au fost ani de Apă și Metal, în timp ce Focul va reveni abia în 2025 – așa cum, de altfel, am afirmat și în previziunile de anul trecut. Dacă 2019 a fost anul dispariției totale a Focului, 2020 a fost unul al Focului în fază ”embrionară”, în vreme ce 2021 a fost perioada de stimulare a stimulării ”embrionului”. Deși existent în 2022 - dar în formă ascunsă - focul nu va avea destulă energie decât în 2025. - anul Șarpelui. Dar, trebuie să ne bucurăm, totuși, că 2022 va aduce unele redresări în economia mondială. Aceasta și datorită faptului că pandemia de COVID-19 va fi mai mult diminuată și omenirea va fi mai dornică să călătorească și să revină la viața normală. Optimismul va mai crește, conducând la un nou impuls către creșterea economică, în special în domeniul divertismentului, HORECA și al călătoriilor de afaceri. Asta va face ca lumea să ia taurul de coarne și să împingă în sus economia multor țări – inclusiv a României. Este doar nevoie ca liderii țării noastre să se ridice din genunchi în fața Uniunii Europene și să ia deciziile adecvate, care vor salva România de la faliment și foamete.

Prezența Apei în 2022 poate aduce prosperitate industriilor din sfera energiei de Metal și celor din domeniul energiei de Pământ; astrologia chineză afirmă că Metalul domină Lemnul, așaîncât Lemnul devine sursă de bani pentru activitățile de Metal: cele bancare, cele din high tech, industria auto, construcțiile de mașini, ingineria tehnologică, domeniul cosmeticii. Din sfera energiei de Pământ, care, acum va domina Apa – sursă de bani pentru Pământ - aș menționa domeniul imobiliar, mineritul, asigurările și software. În zona activităților dominate de energia de Apă, lemnul constituie sursa de productivitate pentru comunicații, și transportul de călători și de mărfuri. Domeniul activităților economice de Lemn – industria textilă, media și industria hârtiei - se va remarca printr-o dură competiție. În vreme ce industriile de Foc nu vor putea să aibă câștiguri.

Ca un rezumat al celor de mai sus: activitățile economice cele mai performante în 2022 vor fi cele dominate de energiile de Metal – industria bancară, construcțiile de mașini, ingineria tehnologică, industria auotomobilelor, și Pământ – imobiliare, asigurări, minerit și high tech. Celelalte activități – de Foc și Lemn nu vor fi prea prospere.

În concepția astrologiei chinezești, în general, anul Tigrului de Apă-Yang, în care Apa-Yang stă deasupra Tigrului de Lemn este un semn al creativității, creșterii, mutărilor și călătoriilor. Astfel, vom vedea o recuperare a timpului pierdut în anii statici 2020 și 2021. Revigorarea economică din 2022 va aduce și perspective mai bune privind divertismentul și călătoriile, care au fost aproape inexistente în precedenții doi ani, din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVD-19.

Vor mai exista tensiuni internaționale și tulburări legate de dorința de libertate și de schimbări importante cerute de masele largi din întreaga lume.

POLITICĂ

Este interesant de remarcat câteva lucruri privitoare la efectele anului 2022 asupra marilor lideri ai lumii.

Tigrul de Lemn este combinația cea mai favorabilă pentru Președintele Joe Biden, care va deveni mult mai stabil, în acest al doilea an la Casa Albă.

În schimb, Donald Trump va trebui să se confrunte cu trioul Tigru-Cal-Câine, foarte bogat în Foc – care nu-i este de loc favorabil.

Vladimir Putin este astrologic un Foc foarte slab și nu ”iubește”Lemnul”. Asta îi va aduce niște necazuri Rusiei.

Liderul Taiwanului, d-naTsia Ing-wen, este nativ în anul Maimuței și luna Maimuței, anul Tigrului îi va aduce un dublu impact negativ, ea fiind nevoită să facă față unor puternice provocări.

Nici Președintelui Chinei Xi Jinping nu-i va fi prea ușor. El va avea de luptat cu mai mkulte impedimente. Din fericire pentru el, este ajutat de existența norocoasă a Nobilului din structura sa energetică.

Ar fi de adăugat că Lemnul este un suport solid pentru domeniul high tech, ceea ce va menține China ca lider al economiei mondiale.

CLIMA

Să nu uităm că Tigrul nu este un animal pașnic și că Lemnul este asociat cu vântul puternic. Așa că ne putem aștepta la manifestări extreme ale vremii, furtuni. În 1962 , ne-am confruntat cu mai multe dezastre naturale. Atunci, Hong Kong a avut de înfruntat taifunul Wanda, pe 1 septembrie, pierzându-se 130 de vieți. În februarie, o furtună devastatoare a măturat țărmul Mării Nordului, în Germania, luând viețile a peste 300 de persoane din Hamburg. Pe 30 septembrie, o inundație rapidă s-a abătut asupra Barcelonei, omorând alți 440 de oameni. Pe 12 octombrie, o mare furtună a lovit coasta de Nord-Vest a Statelor Unite, ucigând 46 de persoane. Iar, în decembrie, s-a produs un mare îngheț în Marea Britanie.

FENG SHUI

Una dintre proprietățile fundamentale ale Universului este aceea a transformărilor continui. În consecință, și energiile Feng Shui se schimbă în fiecare an. Ceea ce impune, la fiecare început de nou an, studierea relocării atât a energiilor negative, cât și a celor pozitive – Stelele Zburătoare. Aceasta, pentru a găsi mijloacele de prevenire a efectelor negative ale acestor modificări, dar și pentru a ști din timp, să ne folosim de șansele fericite ce se profilează.

SEMNIFICAȚIA STELELOR ZBURĂTOARE

Sistemul astrologic al predicțiilor prin jocul celor 9 Stele Zburătoare, folosit în Feng Shui, diferă de întrucâtva de astrologia chineză, deși folosește și el așa-numitul Wu Xing – sistemul pentagramic al celor 5 elemente: Lemn-Foc-Pământ-Metal-Apă. Fiecare stea este reprezentată printr-un număr de la 1 la 9. Fiecare are câte o funcție și își schimbă poziționarea în interiorul grilei cu 9 careuri Luo Shu. Repoziționarea are loc, în fiecare an, la data de 4 februarie. Mobilitatea lor anuală a determinat atribuirea denumirii de ”zburătoare”. În plus, fiecare stea este asociată cu câte unul din cele cinci elemente în forma sa Yin sau Yang și cu culorile corespunzătoare. În situația activării sau slăbirii unui sector, interacțiunea elementului schemei de bază a grilei Luo Shu cu suprapunerea unei stele este analizată de specialist, urmărindu-se soluția cea mai adecvată.

 • În anul Tigrului de Apă, energia negativă numită Steaua Cinci Galben un simbol al obstacolelor și ghinioanelor, pierderilor de bani, accidentelor, singurătății, ghinioanelor și depresiilor – se va regăsi în sectorul Central al locuinței (biroului). Disiparea acestei energii se poate realiza prin instalarea unor clopoței de vânt în această zonă. Lunile cele mai periculoase vor fi februarie, august și noiembrie. E drept că poziționarea sa în sectorul central îi slăbește semnificativ puterea.
 • O altă energie negativă este Steaua 2(Sui Po)(între 232.50 și 247.50), putând provoca îmbolnăviri, deziluzii, pierderi de bani și piedici, și care se va găsi în 2022 în sectorul de Sud-Vest. Metoda tradițională de contracarare a acesteia este amplasarea unui șirag du 6 monede găurite chinezești și legate cu șnur roșu.
 • Așa cum am scris și mai sus, anul acesta Steaua Marelui Duce(aduce îngrijorări, pierderi materiale, obstacole I boli), se va afla în sectorul de Nord-Est(între 52.50 și 67.50); ceea ce se interpretează prin faptul că nu se recomandă a se face lucrări de pământ (săpături, construcții anexe etc.) și nici a zăbovi mai mult timp(maximum 2 ore) aici.
 • Nu este recomandabil nici să staționăm cu spatele către Nord, deoarece ne vom confrunta cu energiile Trei Shar(energii perverse), sau Trei Ucigași(între 3150 și 450).
 • Sud-Estul va fi dominat de Steaua Prăbușirilor(între 137.50 și 167.50), situată diametral opus Marelui Duce; adică, nici aici nu este bine să zăbovim timp îndelungat.
 • Steaua 3(între 450 și 137.50) a conflictelor și furturilor se va așeza în sectorul Estic. Aici, putem folosi ca remediu o bucată de hârtie(carton) de culoare roșie.
 • Steaua 7(între 247.50 și 315.50) a scandalurilor se va afla în sectorul de Vest, iar remediul este amplasarea unei vaze transparente din sticlă, în care să existe 3 bambuși ținuți în apă.

Trebuie să precizez că ”activarea”unui sector din casă sau birou constă într-un tratament energetic al zonei respective. Această activare presupune amplasarea unui obiect anume, direct legat de elementul căruia îi aparține sectorul(Lemn, Foc, Pământ, Metal sau APĂ), pentru a-i restabili valoarea normală. Astfel, pentru a completa datele de mai sus, vă prezint aici ce și dacă trebuie făcut în fiecare sector în 2022:

 • Centrul întregului spațiu(Pământ) – Nimic.
 • Sudul(Foc) - Da: se amplasează o plantă (arbust, tufă), o statuetă de lemn sau un bonsai, precum și obiecte de culoare roșie.
 • Sud-Vest(Pământ) - Nimic.
 • Vest(Metal) - Nimic.
 • Nord-Vest(Metal) - Da: se amplasează o statuetă din ceramică sau un obiect de culoare galbenă/maro; se instalează o lampă/veioză, lumină electrică.
 • Nord(Apă) - Da: se instalează clopoței de vânt cu tuburi din cupru sau alamă, candele albastre plutind într-un bol cu apă apă sau un acvariu.
 • Nord-Est(Pământ) - Da: statuetă din ceramică sau un obiect de culoare galbenă/maro.
 • Est(Lemn) - Nimic.
 • Sud-Est(Lemn) - Da: se amplasează un mic acvariu sau o fântână, o plantă(arbust, tufă) sau un bonsai.

Adrian Florea

Mare Maestru Internațional de Qigong

Maestru Feng Shui

1 Response

 1. Mulțumesc pentru acest articol interesant și util !! Vă doresc sănătate și creativitate maximă, să ne fiți alături mereu!!

Leave a comment